דיון "מחאות האיתיופים"

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך
מה שכן, כל הסיפור הזה גרם לי להרגיש לא בנוח עכשיו כשאני ליד אנשים מהעדה שהם צעירים מעט...

משהו שבחיים שלי לא הרגשתי בעבר, ואני מקווה מאוד שזה יעבור, עוד כאחד שהיה לו המון חברי ילדות מהעדה

מקווה מאוד
אני גם בדעה שנותנים ביטוי לקיצונים בלבד
איפה הקייסים , הילדים המחוננים , אנשי הצבא והיי -טק (כן יש כאלה אני אחד מהם )
התקשורת מראה תמונות שקראו באמת זה אין לווכיח אבל יחד עם זה היא מנציחה נרטיב הזוי וחבל שכך

חחחח

קבצים מצורפים

• IMG-20190704-WA0003.jpg
    IMG-20190704-WA0003.jpg
    KB 15.6 · צפיות: 89
תקשיב את חושב שאני מצדיק את האלימות ברור שלא
אתה חושב שכולם שם היו אתיופים ברור שלא
ופה נגמרת הרמיזה כל מה שקרה
בנוגע לגזענות
אם אתם חושבים שזה לא קיים אז אין לי מה להתחיל להסביר
ספציפית למשטרה ..
אוכלסית השוטרים שמוצבת רוב הפעמיים בשכונות של האתיופים נתאר אותה כלא מוכשרים בעליל
זה יחד עם יד קלה על הדק , היד וכדומה
גורמת ליחס מזלזל , פוגע ולעייתים רחוקות לפוגעת
כמו שקרה *לא רק במקרה האחרון*
חצי משטרה אתיופים, על מה אתה מדבר?

כשאתיופי נורא זה כי הוא אתיופי, כשלבן נורה זה בגלל משהו אחר. איך כל השמאלנים ישר יצאו להגנת האתיופים, לא מעניין אותם לדעת מה באמת קרה ומי אשם בסיפור, אם שחור נורה אז זה בטוח סתם והוא חף מפשע והם בצד שלו. לא מכיר מה קרה ולא בצד של אף אחד, אבל להפוך את המדינה כי אתם חושבים שהוא נורה בגלל גזענות? באמת? לגרום לאנשים שלא עשו לכם כלום לשנוא אתכם? את המקרה צריכים לחקור ולחקור ולהבין מה בדיוק קרה ולמה, לא פעם ראיתי שוטרים ערסים שחושבים שמותר להם הכל, ולא פעם ראיתי אתיופים אלימים שתוקפים אנשים סתם ככה ועוד בקבוצה. בכל מקרה לתפוס פה עמדה זה פשוט טפשי כי אף אחד לא יודע מה באמת קרה, לא צריך לתפוס עמדה רק בגלל שהיא מתאימה לאג׳נדה השמאלנית.

אין פה עניין של ימין ושמאל.. די לערבב. אני שמאלני ואין לי שום תמיכה בשיט הזה.
העניין שיש דרך להפגין בצורה הגיונית ולגיטימית ויש לבצע אירועי טרור.. בין אם נושא המחאה צודק או לא (אם תשאל אותי הוא לא, העדה האתיופית אוהבת להתמסכן אבל אם נשים את הדברים על השולחן הם הקבוצה הכי מחוזקת מצד המדינה) להפוך ניידת, לזרוק בקתבים על שוטרים ואזרחים? לא יודע איך הם יכולים לצעוק גזענות כאשר כל אזרח אחר שהיה עושה את זה היה מקבל צרור.

העניין שיש דרך להפגין בצורה הגיונית ולגיטימית ויש לבצע אירועי טרור.. בין אם נושא המחאה צודק או לא (אם תשאל אותי הוא לא, העדה האתיופית אוהבת להתמסכן אבל אם נשים את הדברים על השולחן הם הקבוצה הכי מחוזקת מצד המדינה) להפוך ניידת, לזרוק בקתבים על שוטרים ואזרחים? לא יודע איך הם יכולים לצעוק גזענות כאשר כל אזרח אחר שהיה עושה את זה היה מקבל צרור.
חשבתי שבשמאל זאת הדרך המקובלת להפגין, טוב אולי אני טועה וההפגנות של השמאל הן רגועות ולא אלימות ברובן. לגבי התמיכה שהם מקבלים אני מסכים לגמרי, במיוחד שהיהדות שלהם מוטלת בספק.

מוטלת בספק לדעתך ,
הסיכוי שיהיה יהודים באתיופיה גדול פי כמה וכמה מאשר יהודי בגרמניה
דמגוג בשקל באלי להקיא
שמע תטיל ספק תשמור את זה לעצמך
אחרי שכ"כ הרבה יהודים מתו שם מהנוצרים
אבדתי אח בדרך לפה ואתה מתבטא ככה 🤦‍♂️

מוטלת בספק לדעתך ,
הסיכוי שיהיה יהודים באתיופיה גדול פי כמה וכמה מאשר יהודי בגרמניה
דמגוג בשקל באלי להקיא
שמע תטיל ספק תשמור את זה לעצמך
אחרי שכ"כ הרבה יהודים מתו שם מהנוצרים
אבדתי אח בדרך לפה ואתה מתבטא ככה 🤦‍♂️
מה קרה לאח שלך?

זה סיפור ארוך אז אני אקצר
אני לא הייתי כמובן חיי בתקופה הזאת
ב1983 עלינו לישראל ברגל מאיזור גונדר בצפון אתיופיה לישראל הממשלה האתיופית נתמכה ע"י הסובטיים ולמעשה לא נתנה לאף אחד לצאת ולא לשמור את הדת ,
כן הינו תמימים וחשבנו שנגיע לישראל ברגל
הגענו לגבול סודאן שם חיכה לנו מורה דרך שקבענו לפני שהעביר אותנו את הגבול
בסודאן העוברנו למורה דרך אחר סודני
שפשוט עשה לנו סיבובים בתוך סודאן ולאט לאט החלו למות כמה אנשים שבאו איתנו יחד ,
דוד שלי איים על המורה דרך החל וויכוח זה קרה ליד עיר בשם גדאריף בסדואן המורה דרך קרה לחיילים הסודנים שהוצבו בעיר ובמהלך הוויכוח אחי הגדול שלא יצא לי להכיר נרצח עליו ואנחנו נלקחנו לצבא סודאן ואחכ למחנה פלטים בסודאן שם נהרגו עוד כמה וכמה אנשים כי לא אכלו את האוכל המקומי
אחרי מעל כחצי שנה העולנו לארץ ע"י המוסד ביחד עם פעילי מוסד אתיופים
סליחה על החפירה ועוד ניסתי לקצר

@kluivert
מצטער שאני עובר מנושא לנושא, מקווה שהמשפחה שלך לא תדע עוד צער.

לא הייתי בארץ תקופה הארוכה, לא שמעתי על ההתפתחות של המחאה, אני גר ליד רמת אליהו, והרבה חברים שלי מבית הספר היו חלק מהעדה, ותמיד שדיברנו על הדברים, אף פעם לא שמעתי מהם הרגשה של חוסר שיוויון בארץ..

אני באמת רוצה לשמוע מה השתנה ומה אתה מרגיש או אנשים שאתה מכיר מהעדה מרגישים ואיפה זה פוגש אתכם.

(אגב ברמת אליהו לא יצא לי לראות תנועה משטרתית שונה מהאזורים האחרים באזור ראשל"צ)

ממה שאמרו אתמול ה"הפגנות" הפכו מיוצאי אתיופיה להפגנות של ארגוני שמאל. אני מבין שזה לא מייצג את השמאל השפוי אבל יש כאלה שלצערי כן הופכים את זה בכוח לעניין של ימין ושמאל

תקשיב את חושב שאני מצדיק את האלימות ברור שלא
אתה חושב שכולם שם היו אתיופים ברור שלא
ופה נגמרת הרמיזה כל מה שקרה
בנוגע לגזענות
אם אתם חושבים שזה לא קיים אז אין לי מה להתחיל להסביר
ספציפית למשטרה ..
אוכלסית השוטרים שמוצבת רוב הפעמיים בשכונות של האתיופים נתאר אותה כלא מוכשרים בעליל
זה יחד עם יד קלה על הדק , היד וכדומה
גורמת ליחס מזלזל , פוגע ולעייתים רחוקות לפוגעת
כמו שקרה *לא רק במקרה האחרון*

מחקתי והזהרתי כמה משתמשים כאן על הודעות גזעניות שאין להן מקום כאן. ביקורת לגיטימית תתקבל בברכה, גם אם היא תעצבן מישהו, אבל לא הודעות גזעניות נטו.

קודם כל - טוב מאוד שיש לנו כאן מישהו כאן שיכול לדבר מהצד השני של הנושא.

באופן מאוד מצער, אתה האתיופי הראשון שאני שומע ממנו שהוא לא מצדיק את האלימות. בפייסבוק, בטלויזיה, תגובות וכו׳ - כל התגובות של אתיופים שאני קורא - כולם מצדיקים את כל מה שקורה. זה הדבר שהיה הכי עצוב לי והכי ״מכליל״ מבחינתי לגבי העדה. אני לא מדבר על צילומי מסך של אתיופים שקוראים לרצוח את השוטר ואת הילדים שלו, אלא על אנשים אמיתיים, חברים משותפים שמגיבים על הנושא.

אני אמרתי מאז ומתמיד שיש גזענות בארץ. בעיקר מצד אנשים פרטיים. זה משהו שקיים, זה משהו שהוא עצוב אבל אלו דברים שיעברו ויעלמו עם הדורות אני מקווה. כמובן שזה לא תירוץ וזה לא בסדר. אני מאמין שבעיית המסתננים רק החריפה את הגזענות כלפי האתיופים (תקן אותי אם אני טועה).

אני מאמין לך שהשוטרים שהעדה באה במגע תמידי איתם, הרבה מאוד פעמים לא מתנהגים כמו שצריך, אין לי צל של ספק. יש עוד עניין שאנשים נוטים להזניח בכל הנושא של התנהגות של משטרה מול מיעוטים, לפעמים (לא תמיד) השכונה הספציפית או האיזור הספציפי בעל נתונים דמוגרפיים בעייתיים, אחוז פשע גבוה וכו׳, לכן המשטרה מתייחסת לאיזור - בצורה שונה וחשדנית יותר, לא משנה אם גרים רוסים, ערבים, אתיופים או שוודים.

לגבי אצבע קלה על ההדק, אני לא אטום, אם תביא לי מידע חדש שישכנע אותי אחרת, אני יכול לשנות את דעתי. השוטרים הם לא טלית שכולה תכלת ואין לי ספק שיש הרבה מאוד חמומי מוח ביניהם, אבל בין זה לבין לירות ולהרוג אנשים בגלל הצבע עור שלהם - אני לא מסכים איתך. החינוך בארץ, גם העבריינים הכי גדולים לא רוצחים בכזאת קלות. אם תגיד לי שיש אלימות מוגזמת, גזענות, יחס שונה לעדה - אני מאמין לך לחלוטין. אבל אני לא מאמין ששוטר גזען יקום וירה באתיופי כי הוא לא בא לו בטוב בעין.

כמו שאמרו כאן, כרגע כל המידע הקיים טוען שהשוטר חף מפשע לפחות בכל הנוגע לרצח, והבחור שמת היה רחוק מאוד מ״ילד תמים שנקטף״. אני לא אומר שזה בסדר לרצוח עבריינים, אבל בחיאת אתה לא יכול להגן על בחור שאפשר לכתוב עליו מגילה על כמה חוקים הוא עבר, נעצר, תקף, גנב, סחר וכו׳ וכו׳ וכו׳...

אני שב ואומר, מה שהפריע לי שהמחאה התחילה מבלי לדעת שום דבר על המקרה, רק בגלל שהוא היה שחור. זוהי סוג של גזענות. אם הוא שחור = רצחו אותו?

מחבלים. פשוט מחבלים.
ועוד מרשים לעצמם לצעוק גזענות ואומרים "מה אתם חושבים אנחנו נהיה כמו המרוקאים הצ'חצ'חים האלו"
אני באמת לא יודע איך לא הכניסו מג"ב/יס"מ ברגע שהם התחילו לצעוק כמו מחבלים

בנוגע לזה שלא גינו את האלימות דווקא המעגל שלי כולם גינו ללא יוצא מהכלל
חברים , הורים , משפחה
אני ארשום שוב אני לא יודע מה קרה עם הבחור שנהרג אין מספיק מידע ..
זה פשוט חבית שהתפוצצה
אני רואה את הקריאות בערבית חבל שאתם לא יודעים שיש אנשים שמתסיסים את האווירה
רובם לא בני העדה , רובם הפיגנו בת"א לגמרי לבד , רובם מגעים יחד עם מסתננים למניהם
עכשיו לקטע של המסתננים חד וחלק אתה צודק
לצערי בין סודני לאתיופי יש הבדל חד בצבע ומבני פנים אריתראים לעומת זאת דומים באופן מובהק

בנוגע לזה שלא גינו את האלימות דווקא המעגל שלי כולם גינו ללא יוצא מהכלל
חברים , הורים , משפחה
אני ארשום שוב אני לא יודע מה קרה עם הבחור שנהרג אין מספיק מידע ..
זה פשוט חבית שהתפוצצה
אני רואה את הקריאות בערבית חבל שאתם לא יודעים שיש אנשים שמתסיסים את האווירה
רובם לא בני העדה , רובם הפיגנו בת"א לגמרי לבד , רובם מגעים יחד עם מסתננים למניהם
עכשיו לקטע של המסתננים חד וחלק אתה צודק
לצערי בין סודני לאתיופי יש הבדל חד בצבע ומבני פנים אריתראים לעומת זאת דומים באופן מובהק

ברור לי ש״לא כולם רעים״ ויש כאלו שמגנים, פשוט לא שמעתי אותם (עד עכשיו) וזה מה שעצוב לי. בדר״כ בכל מחאה אלימה אומרים ״הקומץ הקיצוני״ אבל כאן זה נראה שמי שלא נכלל בקומץ הקיצוני - מצדיק אותו.

אני מאמין שיש הבדלים חיצוניים בין יוצאי אפריקה למיניהם, אבל את האמת - אני לא חושב ששוטרים (וגם אני לצורך העניין) נדע להבדיל בבטחון.

לצורך העניין אני עובד וגר עם המון אסיאתים, ואני לא יכול להבדיל (כמעט) בין סינים, יפנים, קוריאנים וגם בין תאילנדים / פיליפינים / ויאטנמים...

אני בטוח שיש מתסיסים וחבר׳ה שבאים לחמם, אבל זה לא משהו שהציבור רואה. זה לא משהו שהציבור האתיופי (ממה ששמעתי, חוץ ממך) מתריע עליו, להיפך, ממה שאני שומע זה רק הצדקות של דרך המחאה, ככה שמבחינתי זה לא רלוונטי אם חצי מהמתפרעים האלימים הם ערבים / מסתננים / רוסים / שוודים...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית