הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתאמן כבר חצי שנה ולא רואה תוצאות בניתור

Ariel1501

משתמש מתחיל
35
1
נק' מוניטין:
1
35
1
אני בן 15אני משחק כדורסל ואני מתאמן כבר חצי שנה בחדר הכושר פעמיים בשבוע רגליים ופעמיים פלג גוף עליון ואני לא רואה שינוי בקפיצה לגובה שלי אולי מעט ואני רוצה להגיע לטבעת וכרגע אני בקושי מגיע לקרש.
מישהו יודע למה אני לא משפר את הקפיצה או יש לו עצות בשבילי?

יש דבר כזה בספורט שנקרא ״עקרון הספציפיות״
כדי להיות טוב במשהו אתה צריך לבצע את הפעולה הספציפית שבה אתה רוצה להשתפר
לדוגמא גם ריצה וגם רכיבה על אופניים הם פעולות אירוביות וריצה כן תביא לך סיבולת באופניים אבל כדי להשתפר באופניים צריך לרכב על אופניים
עכשיו כאן מדובר בכוח מתפרץ
סקווט ג׳אמפ
בוקס ג׳אמפ
לאנצ׳ בקפיצה רגל רגל
זה רק חלק מהתרגילים תעשה מחקר קטן על תרגילי כוח מתפרץ

יש דבר כזה בספורט שנקרא ״עקרון הספציפיות״
כדי להיות טוב במשהו אתה צריך לבצע את הפעולה הספציפית שבה אתה רוצה להשתפר
לדוגמא גם ריצה וגם רכיבה על אופניים הם פעולות אירוביות וריצה כן תביא לך סיבולת באופניים אבל כדי להשתפר באופניים צריך לרכב על אופניים
עכשיו כאן מדובר בכוח מתפרץ
סקווט ג׳אמפ
בוקס ג׳אמפ
לאנצ׳ בקפיצה רגל רגל
זה רק חלק מהתרגילים תעשה מחקר קטן על תרגילי כוח מתפרץ
אוסיף רק 2 דברים:
  1. חצי סקוואט ורבע סקוואט גם עוזרים בקפיצה לגובה.
  2. לגבי עיקרון הספציפיות, זה גם מה שצריך להדריך את האימונים שלך. אם אתה רוצה לקפוץ לגובה אתה צריך להתאמן על לקפוץ לגובה, אבל משם אתה יכול לתרגל גם כוח ושריר בצורה ספציפית יחסית. ככל שהתנועה שתתרגל תהיה דומה יותר, ככה היא תביא הכי הרבה תועלת לתרגיל המרכזי, שהוא הקפיצה לגובה

אוסיף רק 2 דברים:
  1. חצי סקוואט ורבע סקוואט גם עוזרים בקפיצה לגובה.
  2. לגבי עיקרון הספציפיות, זה גם מה שצריך להדריך את האימונים שלך. אם אתה רוצה לקפוץ לגובה אתה צריך להתאמן על לקפוץ לגובה, אבל משם אתה יכול לתרגל גם כוח ושריר בצורה ספציפית יחסית. ככל שהתנועה שתתרגל תהיה דומה יותר, ככה היא תביא הכי הרבה תועלת לתרגיל המרכזי, שהוא הקפיצה לגובה

נכון ועדיין, חובה להתמקד בתרגילים ספצייפים האלה.

לפותח השרשור, כל הכבוד, יפה שאתה מנסה להשתפר גם מחוץ לשעות האימון הקבועות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית