ייעוץ כמה צריך לאכול כדי להיות במאזן חיובי?

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
שלום!

כותרת^^^^

פעם ראיתי מאמר שמכניסים בנוסחא משקל ,גובה ,גיל, אחוז שומן ועל פי זה זה נותן לי כמה קלוריות אני צריך לאכול כדי להיות במאזן חיובי..

משקל: 80
גובה: 1.70
אחוז שומן: צריך להעלות לפה תמונה להערכה.

לימשהו יש את הנוסחא?

תודה רבה!

• פותח/ת השרשור
BMR
ולא כמה צריך לאכול אלה פשוט לאכול בשביל להיות בחייובי
נניח החיובי שלך זה 2600 אתה יכול לאכול את כל זה בארוחה ואתה יכול לנשנש את זה כל היום איך שנוח לך.
קח זה יעזור לך
http://www.netogreen.co.il/Calculators/calorie_expense.aspx

זה הענין שאני לא יודע כמה זה אצלי חיובי?

יש לך הערכה עבור הנתונים שלי כמה קלוריות אני צריך לאכול כדי להיות בחיובי?
במשך היום אני לא מבצע פעילות גופנית מיוחדת.. אני יושב לומד, אוכל, ומתאמן + פעילות מינוריות רגילות כמו מקלחת וכו'..

תודה רבה!

BMR - הקצב המטבולי הבסיסי – Basal Metabolic Rate ,מספר הקלוריות שהגוף שורף כדי לקיים חיים, כל מערכות הגוף: נשימה, לב, עיכול המזון, וכו'.
.
RMR – קצב חילוף חומרים במנוחה – Resting Metabolic Rate, מספר הקלוריות שנשרפות במנוחה עם פעולות מינוריות קלות כגון: מקלחת, הליכה בבית, ישיבה מול המחשב וכו'. פרמטר זה מכיל בתוכו את הBMR כאשר נמצא את ה RMR ע"י הכפלה של BMR *1.2
EMR - מספר הקלוריות הנשרפות עקב פעילות גופנית – Exercise Metabolic Rate
תחזוקה - BMR + RMR + EMR, מספר הקלוריות שמרכיבות את כל שלושת המרכיבים: קצב המטבולי הבסיסי + קצב חילוף החומרים במנוחה + מספר הקלוריות הנשרפות עקב פעילות גופנית.
לכל בן אדם (וגם לחיות ויצורים חיים אחרים), ישנם X קלוריות שהוא שורף במנוחה מבלי לעשות בעצם כלום.
קלוריות אלו בעצם מפעילות את גוף האדם בתהליכים שונים בגופו ומקנה לו אנרגיה לתפקודו התקין של גופו. לכל בן אדם יש יחס קלורי שונה שהינו שורף ביממה, הקשור בין היתר לחילוף החומרים שבגופו, לנתונים הפיזיולוגים שלו (משקל , גובה , גיל , אחוז שומן), ולמצב בריאותו התקין (אם לוקח תרופות – חלקן מעלות את קצב חילוף החומרים, סטרואידים וכו').
● כדי לחשב את ה BMR שלנו, נשתמש באחת מהשיטות הבאות [2] בהתאם לפרמטרים שאנו יודעים על הרכב גופנו: (אפשרות להוריד מחשבון באקסל בלינק הבא ולחשב אוטומטית)
http://www.lbs.co.il/LabTests/RMR.xls

1. לגברים: (10 x בק"ג משקל) + (6.25 x בס"מ גובה) – (5 x גיל) + 5
לנשים: (10 x משקל בק"ג) + (6.25 x גובה בס"מ) – (5 x גיל) – 161
את התוצאה יש להכפיל ב1.2, ההכפלה מתבצעת כדי להעריך את הפעולות המינוריות שאנו עושים בבית או בעבודה, מדובר על הערכה לתלמיד שיושב רוב היום או לעובד משרד.
ההכפלה מתבצעת בשל דברים כגון: מקלחת, הליכה מתונה ממקום למקום[תחנת אוטובוס, בבית ] וכו'.
לאחר ההכפלה אנו נקבל את המאזן הקלורי הנטרלי(תחזוקה) שלנו, שבו בעצם לא נעלה ולא נרד באחוזי השומן.
זו הערכה כללית לא רעה, אך היא לא מתאימה ל:
א. אנשים שמנים מאוד.
ב. ספורטאים בעלי מסת שריר גדולה.
הנוסחה מתאימה לאנשים "ממוצעים".
לקחתי מקילוגרם...

---------- התגובה התווספה ב 12:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:06 ----------

הנה המאמר המלא

• פותח/ת השרשור
BMR - הקצב המטבולי הבסיסי – Basal Metabolic Rate ,מספר הקלוריות שהגוף שורף כדי לקיים חיים, כל מערכות הגוף: נשימה, לב, עיכול המזון, וכו'.
.
RMR – קצב חילוף חומרים במנוחה – Resting Metabolic Rate, מספר הקלוריות שנשרפות במנוחה עם פעולות מינוריות קלות כגון: מקלחת, הליכה בבית, ישיבה מול המחשב וכו'. פרמטר זה מכיל בתוכו את הBMR כאשר נמצא את ה RMR ע"י הכפלה של BMR *1.2
EMR - מספר הקלוריות הנשרפות עקב פעילות גופנית – Exercise Metabolic Rate
תחזוקה - BMR + RMR + EMR, מספר הקלוריות שמרכיבות את כל שלושת המרכיבים: קצב המטבולי הבסיסי + קצב חילוף החומרים במנוחה + מספר הקלוריות הנשרפות עקב פעילות גופנית.
לכל בן אדם (וגם לחיות ויצורים חיים אחרים), ישנם X קלוריות שהוא שורף במנוחה מבלי לעשות בעצם כלום.
קלוריות אלו בעצם מפעילות את גוף האדם בתהליכים שונים בגופו ומקנה לו אנרגיה לתפקודו התקין של גופו. לכל בן אדם יש יחס קלורי שונה שהינו שורף ביממה, הקשור בין היתר לחילוף החומרים שבגופו, לנתונים הפיזיולוגים שלו (משקל , גובה , גיל , אחוז שומן), ולמצב בריאותו התקין (אם לוקח תרופות – חלקן מעלות את קצב חילוף החומרים, סטרואידים וכו').
● כדי לחשב את ה BMR שלנו, נשתמש באחת מהשיטות הבאות [2] בהתאם לפרמטרים שאנו יודעים על הרכב גופנו: (אפשרות להוריד מחשבון באקסל בלינק הבא ולחשב אוטומטית)
http://www.lbs.co.il/LabTests/RMR.xls

1. לגברים: (10 x בק"ג משקל) + (6.25 x בס"מ גובה) – (5 x גיל) + 5
לנשים: (10 x משקל בק"ג) + (6.25 x גובה בס"מ) – (5 x גיל) – 161
את התוצאה יש להכפיל ב1.2, ההכפלה מתבצעת כדי להעריך את הפעולות המינוריות שאנו עושים בבית או בעבודה, מדובר על הערכה לתלמיד שיושב רוב היום או לעובד משרד.
ההכפלה מתבצעת בשל דברים כגון: מקלחת, הליכה מתונה ממקום למקום[תחנת אוטובוס, בבית ] וכו'.
לאחר ההכפלה אנו נקבל את המאזן הקלורי הנטרלי(תחזוקה) שלנו, שבו בעצם לא נעלה ולא נרד באחוזי השומן.
זו הערכה כללית לא רעה, אך היא לא מתאימה ל:
א. אנשים שמנים מאוד.
ב. ספורטאים בעלי מסת שריר גדולה.
הנוסחה מתאימה לאנשים "ממוצעים".
לקחתי מקילוגרם...

---------- התגובה התווספה ב 12:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:06 ----------

הנה המאמר המלא

תודה רבה אחי!!!
זה מה שפעם קראתי.. הורדתי את המחשבון ויצא לי שה RMR שלי הוא 2121.
ז"א שהגוף שלי שורף מספר זה של קלוריות ביום ללא אימון. ולכן עלי לאכול 2121 קלוריות ביום + 500 כדי להיות במאזן חיובי.

הבנתי נכון?

ועוד שאלה, ביום של אימון אז הגוף מן הסתם שורף יותר קלוריות, אז אני אצטרך להשלים קלוריות בנוסף למה שאני אוכל כל יום?

תודה רבה אחויה!

כן, תתחיל מ2800-3000 ותראה איך אתה מתקדם. במדיה ויהיה צריך תעלה כל פעם.
תאכל את אותה כמות קלוריות כל יום אין צורך להוסיף ביום אימון, פשוט תעשה תפריט ממוצע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית