הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שילשולים ואיבוד שריר

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
חטפתי קלקול קיבה מהגיהינום עקב אכילת בשר שכנראה תוקפו פג. כתוצאה מכך סבלתי (ועודני סובל) משילשולים בלתי פוסקים וחולשה גופנית קיצונית המתבטאת בכך שפשוט כל השרירים בגוף שלי תפוסים.
רגליים, ידיים, גב, חזה... הכל.

אני בגירעון קלורי רציני עם למעלה מ36 שעות ללא שום אכילה פרט לשתיית מים בכמויות קטנות.

אני מניח שיש תהליך של איבוד מסת שריר כלול במצב שאני נמצא בו (גם על המשקל, ירדתי 2.5 ק"ג למרות שכנראה הרוב נוזלים).
במילים אחרות הגוף במצב קטבולי לחלוטין.

האם ההשערה שלי נכונה?
ואם כך, ייתכן שייקח לי כמה אימונים עד שאחזור לעצמי, מהרגע שאחזור להתאמן?

- רוב הירידה היא ירידה של בנוזלים (אם זכור לי לנכון אתה היית בעודף קלורי בתקופה האחרונה, מבטיח שרוב הירידה מקורה מנוזלים)

(לא מאבדים מסת שריר מהר כל כך, וגם אם כן איבדת, זה יהיה מעט, ותחזור בקלות כשתחזור לכשירות.)

- יתכן שתרד קצת במשקלי עבודה, אבל אתה תחזור אחרי מספר אימונים, וחזרה לעודף הקלורי
- לגבי הכאב השרירי, התאמנת ביום של הארוחה?

אל תנסה גם להעמיס באוכל בגלל הפחד מהירידה במשקל, תן למערכת העיכול את המנוחה שהיא זקוקה לה על מנת להבריא

תרגיש טוב

נערך לאחרונה:
- יתכן שתרד קצת במשקלי עבודה, אבל אתה תחזור אחרי מספר אימונים, וחזרה לעודף הקלורי
וגם זה בגלל איבוד הנוזלים, היכולת של השריר לתפקד תלויה בין השאר בכמות הנוזלים שיש בתוכו

• פותח/ת השרשור
מאוד קשה לצרוך מזון ביום שאחרי זהו הבראתי.. אלה היו יומיים רעים מאוד. בטח לחזור לאימונים יהיה קצת קשה פיזית. אעשה אימונים כלליים קלים שכאלה. להחזיר את הגוף לפעולה. עצימות נמוכה. נפח נמוך. איזי

מאוד קשה לצרוך מזון ביום שאחרי זהו הבראתי.. אלה היו יומיים רעים מאוד. בטח לחזור לאימונים יהיה קצת קשה פיזית. אעשה אימונים כלליים קלים שכאלה. להחזיר את הגוף לפעולה. עצימות נמוכה. נפח נמוך. איזי

תדאג גם להחזיר נוזלים ולאכול טוב, בימים האלו על מנת להחזיר את הירידה הסרקופלזמית,
בנוגע לאימון, תתאמן כמו שאמרת לפי הרגשה, וכשאתה מעט מתאושש, וחוזר לתכנית, תחזור ל10-20% פחות מהעבודה ותעלה בהדרגה

• פותח/ת השרשור
בדוק אחי. לאט ובטוח מתכנן לחזור לאיםה שעצרתי בתוך שבועיים בערך. פשוט חוזר 2 שבועות אחורנית בבלוק

אשמח להסבר של המושגים

סוגי סטרס שונים. היפרטרופיה מיופברילית (על הנייר אימונים בטווח חזרות גבוה) והיפרטרופיה סרקופלזמית (על הנייר אימונים בטווח חזרות נמוך)
זה למה נניח אומרים שאם אתה רוצה למקסם ''היפרטרופיה כללית'' אתה תשקיע בכל טווחי החזרות. אין לי דעה חד משמעית בעניין אני סתם מפרט.

אשמח להסבר של המושגים

היפרטרופיה סרקופלזמית - עליה בנוזל תאי השריר - ציטופלזמה - (העליה הראשונית ומהירה כשאנחנו עוברים לעודף קלורי, שימוש בקריאטין)

היפרטרופיה מיופיברילית - בגדול התעבות וייצור נוסף של הסיבים שאחראיים על התכווצות השריר, התהליך הוא איטי באופן יחסי לסרקופלזמי, ולכן גם האטרופיה לא קורת מהר כמו שאנשים חושבים (אטרופיה מיופיברילית)

חושב שלא קיים מחקר שמעיד על "צורת אימון" שמתרכז על עליה סרקופלזמית: (לקוח מקילוגרם)
הערת צד: המיתוס אודות היפרטרופיה סרקופלזמית לעומת היפרטרופיה מיופיברילית:
זו אולי אחת המחלוקות הכי מעצבנות ומכוונות בתחום הפלסטיות של שרירי השלד. האם היה זה יוזף גבלס שאמר ש”אם תחזור על שקר מספיק פעמים, הוא יהפוך לאמת”? המחלוקת הנ”ל היא דוגמה מושלמת למשפט זה. בכנות, לא באמת אכפת לי מי יצר את החיה המיתולוגית הזו שנקראת ‘היפרטרופיה סרקופלזמית’. העובדה הפשוטה היא שאף פעם לא נמצאו עדויות אשר מצביעות על עלייה בגודלם של שרירי השלד כתוצאה מהיפרטרופיה ייחודית של הסרקופלזמה. אתה לא יכול להתאמן יום אחד במטרה להגדיל את הסרקופלזמה ולמחרת להתאמן על מנת לגרום לגדילה מיופיברילית. בערך 70-80% מנפחו של סיב הוא הרכיב המיופיברילי. זה ברור כשמש, שהסיבה העיקרית לגדילה של שריר היא גדילה בכמות החלבון המתכווץ. למעשה קיים מאמר קלאסי שנכתב ע”י קלאסן ואחרים (Journal of physiology, 1989, 409: 491-495) בשם “מרווח סיבי השריר ואימוני התנגדות כבדים לטווח קצר בבני אדם” הם מצאו כי “המרחק הליניארי בין מיופילמנטים כמו גם היחס בין אקטין לבין קורי מיוזין (קור = פילמנט) לא השתנה בעקבות אימונים”. לכן בפעם הבאה שתשמעו מפתח גוף או גורו אימונים כלשהו מדבר על השגת ‘דחיסות שריר’ גדולה יותר, דעו שהם מדברים שטויות. יתרה מזו, אל תחשבו ששיפור בכוח ללא גדילה של שרירי השלד הינו הוכחה להיפרטרופיה סרקופלזמית. איך הבת שלי אומרת: “זה לא מובן מאליו?” כן, זה מובן מאליו ששיפור בתדירות הקידוד, דפוסי הפעלה של שרירים, וגיוס יחידות מוטוריות אכן יביאו לשינויים בכוח ללא שינויים בגודלם של שרירי השלד. עם זאת, במידה ואראה שריר או סיב שריר שגדל והייתה עלייה בציטופלזמה, ללא שינויים בנפחם של האקטין והמיוזין, אשנה את מסקנותיי. עד שלא אראה עדויות כאלו, דעתי לא תשתנה. ואם עדויות כאלו אינן קיימות, תפסיקו לבלבל לכולם את השכל לגבי ‘היפרטרופיה סרקופלזמית’. מה הלאה? חזירים מעופפים וחדי קרן?

כתבתי נורא בכלליות, אני בערב אגיע הביתה, ואעשה פירוט קצת יותר ברור ומסודר אם מעניין אותך..

נערך לאחרונה:
סוגי סטרס שונים. היפרטרופיה מיופברילית (על הנייר אימונים בטווח חזרות גבוה) והיפרטרופיה סרקופלזמית (על הנייר אימונים בטווח חזרות נמוך)
זה למה נניח אומרים שאם אתה רוצה למקסם ''היפרטרופיה כללית'' אתה תשקיע בכל טווחי החזרות. אין לי דעה חד משמעית בעניין אני סתם מפרט.

להיפרטרופיה שרירית יש מאפיינים:

היפרטרופיה סרקופלזמית - עליה בנוזל תאי השריר - ציטופלזמה - (העליה הראשונית ומהירה כשאנחנו עוברים לעודף קלורי, שימוש בקריאטין)

היפרטרופיה מיופיברילית - בגדול התעבות וייצור נוסף של הסיבים שאחראיים על התכווצות השריר, התהליך הוא איטי באופן יחסי לסרקופלזמי, ולכן גם האטרופיה לא קורת מהר כמו שאנשים חושבים (אטרופיה מיופיברילית)

לא חושב שקיים מחקר שמעיד על "צורת אימון" שמתרכז על עליה סרקופלזמית: (לקוח מקילוגרם)

כתבתי נורא בכלליות, אני בערב אגיע הביתה, ואעשה פירוט קצת יותר ברור ומסודר.

תודה רבה לכם!!!

חושב שלא קיים מחקר שמעיד על "צורת אימון" שמתרכז על עליה סרקופלזמית: (לקוח מקילוגרם)

כתבתי נורא בכלליות, אני בערב אגיע הביתה, ואעשה פירוט קצת יותר ברור ומסודר אם מעניין אותך..

זאת אומרת שאם אני עושה משקל יותר קל ל 15*3 למשל (בתרגיל מורכב כמובן), ומגיע קרוב לכשל, תיהיה היפרטרופיה? התחלתי לעשות ככה באימון האחרון של השבוע בישביל להגדיל את הנפח השבועי אבל השאלה האם זה יעיל בצורה כלשהי?

זאת אומרת שאם אני עושה משקל יותר קל ל 15*3 למשל (בתרגיל מורכב כמובן), ומגיע קרוב לכשל, תיהיה היפרטרופיה? התחלתי לעשות ככה באימון האחרון של השבוע בישביל להגדיל את הנפח השבועי אבל השאלה האם זה יעיל בצורה כלשהי?

זאת שאלה קצת כללית שקשה לי מעט לענות עליה, אבל בטווח חזרות גבוה כזה אתה יוצר סטרס מטבולי -
סטרס מטאבולי מתרחש בעיקר על ידי הגעה אל מעבר לסף כיווץ שרירי מסוים בו נמנעת חזרה ורידית מן השריר הפעיל. לדוגמה: לאחר מספר רב של חזרות בכפיפת מרפקים, כשמרגישים את מה שמוכר בתור "פאמפ", כאשר הזרוע נפוחה תוך כדי ולאחר התרגיל. במצב זה, מצטברים בתוך השריר נוזלים ובהם מטבוליטים (תרכובות המיוצרות כתוצאה מחילוף חומרים, כגון: לקטט, גלוקוז ועוד) שנמצאו כתורמים רבות להיפרטרופיה. כמו כן, כאשר נפיחות השריר גדולה וממושכת מספיק, יכול להיווצר נזק שרירי שכאמור מספק גירוי להיפרטרופיה.

אימונים המאופיינים בזמני מנוחה קצרים יותר בין הסטים ובטווח חזרות בינוני עד גבוה, עשויים לתרום לסטרס מטבולי גדול יותר, במידה ומשקל הנפח זהה. אולם למרות המקובל במקורות שונים בספרות (המקצועית והלא מקצועית), נדרשת עדיין הוכחה חד משמעית שיותר סטרס מטבולי = יותר היפרטרופיה.

על אף שניתן להגדיר בצורה שונה את שני סוגי הסטרס, קרוב לוודאי שבכל מאמץ שרירי שניהם יתרחשו במקביל. אופי הפעילות הוא שככל הנראה פשוט יקבע על איזה סוג סטרס יהיה דגש רב יותר. במאמצים בהם פועלים כנגד סטים כבדים קצרים ועצימים, המלווים בזמני מנוחה ארוכים יחסית, עיקר הנזק השרירי שיגרם יהיה כתוצאה מסטרס מכני. לעומת זאת, בסטים ארוכים יותר, המלווים בזמני מנוחה קצרים יחסית, הסטרס המטבולי יהיה גדול יותר יחסית לסטרס המכני שמתרחש גם הוא בסגנון עבודה זה.

למטרת גדילה במסת השריר, לעומס מכני ככל הנראה חשיבות מכרעת על פני סטרס מטאבולי. כלומר, הגדלת משקל הנפח חשובה יותר מהשגת "פאמפ" טוב בלבד.
מידע - רוצה לגדול? זה בשבילך!

היפרטרופיה שרירית תיהיה לדעתי כל עוד לא ירדת בעומס הנפח, הכוונה בתגובה הקודמת שלי, היא שאין הוכחה לצורת אימון שתביא לעליה בהיפרטרופיה סרקופלזמית יותר מאשר למיופיברילית.

אך שינויים הנוזליים שיש לנו במקרים מסויימים (עלית נוזלים בקריאטין, וההפך לדוגמא) הן שינויים בציטופלזמה בשריר (היפרטרופיה/אטרופיה סרקופלזמית)

נערך לאחרונה:
זאת שאלה קצת כללית שקשה לי מעט לענות עליה, אבל בטווח חזרות גבוה כזה אתה יוצר סטרס מטבולי -

מידע - רוצה לגדול? זה בשבילך!

היפרטרופיה שרירית תיהיה לדעתי כל עוד לא ירדת בעומס הנפח, הכוונה בתגובה הקודמת שלי, היא שאין הוכחה לצורת אימון שתביא לעליה בהיפרטרופיה סרקופלזמית יותר מאשר למיופיברילית.

אך שינויים הנוזליים שיש לנו במקרים מסויימים (עלית נוזלים בקריאטין, וההפך לדוגמא) הן שינויים בציטופלזמה בשריר (היפרטרופיה/אטרופיה סרקופלזמית)

ולפי מה שיפים רשם, זה כן תורם להיפרטרופיה. אני חושב שלפחות פעם בשבוע לא תזיק עבודה מטבולית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית