הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון כוח נותן גוף?

קאי גרין

מושעה
122
22
נק' מוניטין:
0
122
22
לכל המאותגרים שכלית שהיה לי וויכוח איתם כמה כוח יעיל למטרות פיתוח מסת שריר
למזלנו אין יותר מה להתווכח תכירו את Terry Hollands הבחור אחד האנשים היותר חזקים בעולם למזלנו הוא עבר לבידלינג וסופרייז סופרייז הוא לא לקח מקום ראשון ואפילו לא קרוב
כמו כל הסטרונגמים (וליפטרים בכללי) הוא שקל קרוב ל200 בזמן שהוא התחרה בזה היום לפי מה שהבנתי הוא שוקל 150 אומנם הרבה אבל אם נשווה אותו לביג ראמי ששוקל 140 הבחור שלנו טרי גבוה ממנו ב20 סמ
upload_2019-8-5_3-32-31.png
upload_2019-8-5_3-38-7.png
upload_2019-8-5_3-45-14.png

בלי קשר:
נזכרתי בוויכוח של @kotzer ו @elchonon על הדקסה שעשו לריי וויליאמס שבגדול אלחנן טען שזה חרטא ואני עכישו נוטה להסכים איתו שרואים מה קורה לסטרונגמן שמוריד את השומן
upload_2019-8-5_3-48-10.png

@עזוב.. בעיקר אלייך זה מכוון
למרות שלא חסר עוד אנשים פה שהם מאותגרים

כן

צפה בקובץ המצורף 49716זה לא חטוב? אתה אוטיסט?(למנהלים אני שואל שאלה לא מקלל (אוטיסט זה לא קללה ואם אתם נותנים לי באן על זה אתם חשוכים))

אתה בעצמך אומר שהוא אחוז שומן גבוה אז מה אתה מנסה להוכיח?

והיה נראה מביך על במה שלצידו פיל היט ביג רמי וכו...

מי?

צפה בקובץ המצורף 49717
הרבה שומן?

מצאתי צפה בקובץ המצורף 49718
ברור שהם לא בחורים קטנים אבל רחוקים שנות אור מהאולימפיה

הם הולכים בסדר ביחד לא חייבים אותם אם אני לא טועה היה אפילו סרטון שכמה מנהלים העלו פה על זה שאין שום בעיה לבילדר לעבוד עם משקלים מאוד נמוכים לטווח חזרות מאוד גבוה בסרטון השתתף מייק

הדבר היחיד שאנחנו מסכימים ואתה עוד שתי שורות סותר את עצמך

לא יותר מלעשות כל תוכנית אחרת שתגרה את השרירים באותה מידה

שואל אותך שאלה בתור בן אדם אם משקלים די גבוהים אתה חושב שאתה יכול להתחרות עם בילדרים טבעיים באותה הרמה שלך?

זה פשוט לא נכון
התייחסתי רק לתמונה האחרונה ששלחת, לכן חשבתי שהתמונה האחרונה ששלחת זה תמונה של strongman שהתחטב.. נו, מה אתה רוצה? הבחור בחור גדול עם מסת שריר מטורפת... מי דיבר בכלל על להתחרות באולימפיה? מתי בדיוק ראית שאמרתי שכל ליפטר/ strongman יכול להתחרות באולימפיה? בסה"כ הבאתי כמה דוגמאות לליפטרים וstrongman שכן יכולים להתחרות במידה ויחטבו. מכאן ועד להגיד שמה שאמרתי הוא שכל ליפטר או strongman שמתחטב יכול לעלות על הבמה
זה שאדי האל בשיא החיטוב שלו עדיין היה על אחוז שומן גבוה זו טענה שאתה אמור להשתמש בה, לא אני. אם היה יורד לאחוז שומן נמוך יותר היה נראה אפילו יותר טוב. איכשהו, לא נראה לי שאדי האל היה נראה מביך על הבמה. הוא מחזיק במסת שריר מטורפת. תן לו להגיע ל3-4 על הבמה ויש לו סיכוי טוב לזכות.
נ.ב - תן חיפוש בגוגל על לוליק.
אגב, לא יודע מה יש לך נגדי, אם פגעתי בך או משהו בסגנון אני מתנצל.

נערך לאחרונה:
דווקא ממה שידוע לי לאנשים חזקים, למשל סקוואט כמו של ולאד אלחזוב, הרבה יותר קשה לפתח מסת שריר.
יש פודקסט של מייק ישרטל על הנושא, הוא הסביר שליפטרים כאלה יצטרכו לעבוד עם המון משקל (לעומת בילדרים) וטווח חזרות של היפרטרופיה כדי לפתח מסה.

• פותח/ת השרשור
דווקא ממה שידוע לי לאנשים חזקים, למשל סקוואט כמו של ולאד אלחזוב, הרבה יותר קשה לפתח מסת שריר.
יש פודקסט של מייק ישרטל על הנושא, הוא הסביר שליפטרים כאלה יצטרכו לעבוד עם המון משקל (לעומת בילדרים) וטווח חזרות של היפרטרופיה כדי לפתח מסה.
צדיק בסדום

הם הולכים בסדר ביחד לא חייבים אותם אם אני לא טועה היה אפילו סרטון שכמה מנהלים העלו פה על זה שאין שום בעיה לבילדר לעבוד עם משקלים מאוד נמוכים לטווח חזרות מאוד גבוה בסרטון השתתף מייק
הטווח האפקטיבי להיפרטרופיה הוא עד 60% מה-1RM שלך, אז כן, אפשר בהחלט לעבוד במשקלים נמוכים וחזרות גבוהות.
האם זה יהיה הכי אפקטיבי? זה תלוי בהמון גורמים ולתת תשובה של מה צריך ומה לא יהיה פשוט דבילי.
מה שיהיה הכי חשוב הוא מה הדרך הטובה ביותר לגרות כמה שיותר סיבים, בשביל זה צריך סטים קשים.
לצורך הדיון, מתאמן מתחיל יעזור לו יותר לעבוד על כוח לדעתי (בשילוב של עבודה בסגנון באדיבילדינג לתרגילים פשוטים ולא מורכבים) מכיוון שסטים בחזרות גבוהות אין לו את המיומנות כדי לשאוב את המקסימום מסט קשה, הוא ירוויח כמות קטנה מאוד של חזרות קשות, וכנראה יגיע לכשל מעייפות מהר מדי. עבודה על כוח כן תחייב אותו לעבוד קשה יותר ומכאן להרוויח גם למטרת היפרטרופיה.
מחקרים בנושא אין ממש, זו רק הדעה שלי.

לא יותר מלעשות כל תוכנית אחרת שתגרה את השרירים באותה מידה
לא הבנתי

שואל אותך שאלה בתור בן אדם אם משקלים די גבוהים אתה חושב שאתה יכול להתחרות עם בילדרים טבעיים באותה הרמה שלך?
מה זה הרמה שלי? רמה של פיתוח גוף או משקלי עבודה?
בכל מקרה כרגע אני אפילו לא קרוב ללעלות על במה, אבל תן לי זמן הגיוני להכנה לתחרות, לרוב מדובר על 3-4 חודשים, ואני מאמין שאני יכול לעלות על במה במצב לא רע בכלל.

זה פשוט לא נכון
אני אומר לך שאנשים חזקים שנראים חלשים זה לא דבר נפוץ, הם בערך 1% אם לא פחות.
המקרה ההפוך אני לא בקיא, אבל אני משאר שבאדיבילדרים מקצועיים חלשים זה לא נפוץ. לא אומר חזקים בטירוף, אבל משקלי עבודה בהחלט טובים

זה בגלל שרוב המסה שלהם בנויה מסיבי שרירים שמותאמים לעבודה מהסוג הזה, וכדי להמשיך לשפר את זה הם צריכים לעבוד הרבה יותר מאותו סוג עבודה. גם השרירים שלהם עברו "התמקצעות" ככה שכמעט כל השריר בנוי מהסיבים האלה.
כדי לגדול משמעותית הם יצטרכו לדרוך הרבה זמן במקום עד שתהיה המרה מסויימת של הסיבים לסיבי ביניים, שאותם הם יוכלו להמשיך לפתח

הנושא הזה דובר אינספור פעמים. בסופו של יום, ספורטאי כוח מהטופ לא יהיה בילדרים בטופ וכמובן להפך.

יש כמה וכמה דוגמאות לשני הצדדים, לארי ווילס בבילדינג, רוני קולמן בליפטינג וכו׳...

אוטיסט זו לא קללה. אבל בדיוק כמו שזה לא בסדר לשאול ״אתה נכה?״ , ״אתה חולה נפש?״ וכו׳ - אין מקום להתבטאויות האלה בפורום.

אתה מנסה בכוח להתחכם ולצאת צודק - זה לא יעבוד לך. אם אתה לא יכול לדבר בכבוד - אתה לא תהיה פה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית