עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התמכרות והפרעות נפשיות הם לא אותו דבר.או-הו, יש גם יש!
על חטיפי חלבון, שמעת?
חחחח סתם XD
ראיתי פעם תוכנית שמטפלת באנשים עם כלמני התמכרויות הזויות לאוכל.
היה שם מישהו שהיה מכור לבשר נא (!)
ומישהי שאוכלת ר-ק שלגוני גלידה!! 15-16 שלגונים ביום. (עריכה: בדקתי שוב, זה 40 שלגונים ביום. מייגאד 😳)
ומישהי שלא מסוגלת לאכול כלום חוץ מצ'יפס..... דברים נוראיים.
התמכרות והפרעות נפשיות הם לא אותו דבר.
ישד לי אח בספקטרום האוטיסטי, שכשהיה קטן היה חייב ברווזונים באמבטיה, זה לא התמכרות.
אין לי כוח להיכנס להגדרה, אבל תקראו ותעשו שיעורי בית על הנושא.
מאיך שניסחת את מה שאמרת משתמע שהתמכרות היא בעיני המתבונן, מה שלא נכון.אני לא מבין מה מפריע לך במה שכתבתי, אני מסכים שרוב אוכלי הסוכר והמתוק לא מכורים, הם פשוט אוהבים את זה.
גם רוב שותי האלכוהול לא אלכוהוליסטים.
אבל יש כאלה שאכן מכורים, אולי מעט, אבל יש.
אני לא רואה איפה חלקת עלי.
זו בידיוק הטענה שלי. אבל משום קיימת הטענה שסוכר ממכר בפני עצמו ומלח לא, למרות שהסיבה שטוענים שסוכר ממכר היא בידיוק בגלל אותם מנגנונים שמלח עובד עליהם. אבל אף פעם לא תשמע את הטענה שמלח ממכרהתמכרות ספציפית לסוג מזון מסוים, אני לא חושב שיש, אני גם לא חושב שמישהו מכור ספציפית לסוכר, הרי כל אדם יעדיף גלידה על סוכר לבן פשוט. וכמובן שיש פחות סוכר בגלידה.
אני חושב שיש התמכרות לאוכל, ושאנשים פונים לאוכל בשביל בעיות וחסכים במקום לטפל בשורש, ויוצרים התמכרות.
כמו שמכור לאלכוהול שמעדיף תמיד בירה נחשב מכור לכל האלכוהול, כי ברגע שלא יהיה בירה, הוא ילך לוודקה, ובקיצור ההתמכרות הוא להרגשה שהסם מקנה.
גם מכור למזון, יהיה לו מזונות מועדפים אולי, אולי מלוח אולי מתוק, אבל הפתרון של האדם הזה לקשיים בחיים זה תמיד אוכל.
זה לא בידיוק הכמות נטו שקובעת האם יש התמכרות או לא, אלא הנטיה להגדיל את הכמויות בהדרגה. אפשר לצרוך משהו בכמות גדולה מאוד גם בלי להיות מכור.ההבדל הוא במינון...
כמו הדוגמה שנתתי לאלכוהול, שיש מינון בריא לצרוך אותו ויש סף שהוא כבר נחשב לאלכוהוליזם.
לא בהכרח, ולרוב זה יהיה בגלל חתך גדול מאוד בכמות האנרגיה הזמינה שהם מכניסים לגוף, זה הכל.ואנשים שנגמלים מסוכר (לא מפחממות, מסוכר!) כן חווים איזשהו קריזון עם תופעות לוואי...(קרייב, חולשה, עצבנות.) אפילו אם הם לא היו "משתמשים כבדים"
זו כבר הפרעת אכילה של צריכה של דברים שאת יודעת שלא בריאים לךהיה שם מישהו שהיה מכור לבשר נא (!)
לא בהכרח, ולרוב זה יהיה בגלל חתך גדול מאוד בכמות האנרגיה הזמינה שהם מכניסים לגוף, זה הכל.
אני זוכר הייתה תקופה שהייתי אוכל שקית שלמה של חטיפי מיני ביום (טוויקס או מארס או מה שהיה), ואז פשוט הפסקתי ביום אחד בלי לאכול אפילו ממתק אחד ולא היה שום קריז. גם הפסקתי בלי שום צורך מיוחד להמשיך לאכול אותם. למרות הכמות הגדולה לא הייתה שום התמכרות ושום קריז.
זו כבר הפרעת אכילה של צריכה של דברים שאת יודעת שלא בריאים לך
הייתי אומר הפוך, זה לא קורה לרוב, זה לא משהו שאמור לקרות, לסוכר אין מנגנון שאמור לגרום להתמכרות חוץ מבמקרים מאוד ספציפיים, ששם הבעיה היא לא בחומר, אלא בבנאדםזה לא קורה לכולם באופן גורף...
יש בשר נא שמיועד לאכילה ויש בשר נא שלא מיועד לאכילה. אם את אוכלת משהו שלא מיועד לאכילה זו כבר בעיהטרטר... סביצ'ה...
יש בשר נא שמיועד לאכילה ויש בשר נא שלא מיועד לאכילה. אם את אוכלת משהו שלא מיועד לאכילה זו כבר בעיה
את חושבת שעם הפרעה נפשית מסתובבים עם עציץ על הראש?הממ לא יודעת אם זה הפרעה נפשית.. האנשים האלה נורמטיביים לחלוטין, רק שיש להם תזונה "קיצונית" של מאכל מסוים...
סתם סדרה שפעם ראיתי...
ממש מעניין.
אני טוען שאין קונצנזוס מדויק עדיין להתמכרות. קראתי ושמעתי מהמון פסיכיאטרים על הנושא.מאיך שניסחת את מה שאמרת משתמע שהתמכרות היא בעיני המתבונן, מה שלא נכון.
אני לא חושב שמלח ממכר כי אני גם לא חושב שסוכר ממכר.זו בידיוק הטענה שלי. אבל משום קיימת הטענה שסוכר ממכר בפני עצמו ומלח לא, למרות שהסיבה שטוענים שסוכר ממכר היא בידיוק בגלל אותם מנגנונים שמלח עובד עליהם. אבל אף פעם לא תשמע את הטענה שמלח ממכר
לפרוטוקול,את חושבת שעם הפרעה נפשית מסתובבים עם עציץ על הראש?
יש אנשים נורמלים שיש להם הפרעות נפשיות, כמו חרדות. ויותר מזה, לא צריך להתבייש בזה או לשפוט מישהו כזה, זה לא אשמתם\כם.
יש לי שני חברים טובים עם סכיזופרניה.
לאכול בשר נא הוא דבר מאוד לא בריא ומלא בחיידקים בדרך כלל. לבעלי חיים טורפים יש חומצת קיבה חזקה מאוד לשרוף ולעכל את אותם חיידקים.
אדם שאוכל מזון שמסוכן לו, הסיכויים שיש להם הפרעה נפשית לא במוטלת, אלא אם כן הם עושים את זה לבידור או משהו כזה (וגם אז זה אולי הפרעה).
אז זה הקטע, שכן יש קונצנזוס רפואי, פשוט הוא לא מסתכם בכן או לא, והטענה היא שיש כמה שכבות של התמכרות.אני טוען שאין קונצנזוס מדויק עדיין להתמכרות. קראתי ושמעתי מהמון פסיכיאטרים על הנושא.
ד"ר הר' אברהם טווערסקי שיחי' כתב המון ספרים על הנושא, ונחשב אחד הפסיכיאטרים המובילים בתחום.
זה נושא מאוד אפור. אני לא אומר לכל אחד להחליט בעצמו, תתיעצו במידה ויש לכם ספק לגבי ההתנהגויות שלכם, אבל זה מאוד תלוי על מי תיפלו.
חלק פסיכולוגים לא מאמינים בהתמכרויות התנהגותיות (לפחות יגידו לכם שזה רק תלות או משהו כזה), בזמן שאחרים יסכימו שזה התמכרות אבל יגידו שיש להם פיתרון, ויטענו שבעצם פסיכולוגיה יכולה לטפל בהתמכרויות.
ואחרים יגידו שהתמכרויות התנהגותיות הם התמכרות לכל דבר, ואין לפסיכולוגיה טיפול לזה, ולמי שפסיכולוגיה עבדה לא היה מכור. רק 12 צעדים או מכון גמילה.
אבל זה הקטע, רוב המומחים כן מסכימים על הגדרות בסיס מסויימות. בסוף צריך שהמומחה כן יסתכל על המקרה בתמונה הגדולה וידע לזהות מה נובע מהאישיות של אדם, ומה נובע מהסביבה שלו. זה לא כל כך פשוט שאפשר פשט לסמן וי על כל קריטריון, אבל הקריטריונים קיימים מסיבה מסויימת.אז לגבי התמכרות למזון, זה מאוד דומה להתמכרות התנהגותית, כי אוכל זה צורך בסיסי ולגטימי, אי אפשר לחתוך מזה, צריך ללמוד כיצד לאכול בצורה נכונה, האם זה התמכרות, או הפרעה נפשית? כל מומחה יגיד לך משהו אחר.
יש גם אנשים שיגידו שיש להם OCD כי הם לא אוהבים שהמספר של הווליום בטלוויזיה אי זוגי, זה לא אומר שיש להם את זה.אני לא חושב שמלח ממכר כי אני גם לא חושב שסוכר ממכר.
אבל הרבה יגידו לך (ואני בינהם) שכשאני אוכל טיפה פופקורן או ציפס או דוריטוס מלוח נפתח לי חשק לעוד, וקשה לי להפסיק, הרבה יחשבו שזה התמכרות.
לפרוטוקול,
אני עצמי מסווגת כבעלת הפרעה נפשית (הפ"א) ואין לי שום עציץ על הראש... ויש לי טריליון חברות כאלה על כל ה'ספקטרום'...
האיש ספציפית שאוכל בשר נא, לא מודע לנזק שזה גורם...
יודע מה, אני סתם טורחת... תראה בעצמך :
סיכמת את זה נכון. התמכרות זה שאי אפשר להפסיק גם כשרוצים, זה החלק הבסיסי, אבל יש עוד תנאים (ASAM).התמכרות היא הפרעה לאורח החיים התקין, שהצריכה של משהו מסויים פוגעת בך גופנית או באורח החיים שלך, ואתה עדיין לא מסוגל להפסיק למרות שאתה רוצה
התמכרות התנהגותית היא התמכרות לכל דבר לפי ההגדרה, אבל כמו שאמרת, זה מורכב יותר מסתם חשק חזק, זה דורש ממש שינוי התנהגותיסיכמת את זה נכון. התמכרות זה שאי אפשר להפסיק גם כשרוצים, זה החלק הבסיסי, אבל יש עוד תנאים (ASAM).
אבל יש מי שמחליט מה נחשב התמכרות ומה לא לפי עוד כמה דברים, ה ASAM לא מחשיב התמכרויות התנהגותיות כהתמכרות (אם אני לא טועה).
ויש לך המון איגודים אחרים עם דעות אחרות על הנושא Sexual addiction - Wikipedia.
כל עוד את לא מלקה את עצמך אחר כך ועושה אירובי מפגר לחפות, או מקיאה, את בסדר.שתדעו שחשבתי עליכם היום. כמות הסוכר שטחנתי משתווה לזו שאני צורכת בשבוע שלם, אם לא יותר חחח (דברים שקורים כיוצאים ליום כיף עם יותר מדי בני דודים קטנים) 🙄
- וואלה סהכ נהנתי 😆🤣
🤩כל עוד את לא מלקה את עצמך אחר כך ועושה אירובי מפגר לחפות, או מקיאה, את בסדר.
דווקא קפאין במינון הגיוני הוא יחסית טוב לבריאות, פחות טוב אם יש לך חרדה, לחץ דם גבוה, או מחלות לב.
הקטע עם הקולטנים במוח הוא שככה הוא שומר עליך ער, מעכב קולטני אדנוסין אז אתה לא קולט שאתה מתעייף.
לגבי הכמויות, אפשר לפתח סבילות לקפאין, ולכן תצטרך תמיד כמויות גדולות יותר. אפשר לאפס את זה בעזרת תקופה קצרה של שבוע-שלושה ללא קפאין.