הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קריאטין והתקרחות

ZakenKun

משתמש מתחיל
56
0
נק' מוניטין:
0
56
0
אהלן , עד כמה קריאטין גורם להתקרחות? קראתי הרבה מאמרים שאומרים שזה מעלה הורמון שגורם להתקרחות . עד כמה זה באמת נכון?

מה הקשר טסט? זה לא מגביר טסט אבל זה כנראה מגביר המרה של טסט לDHT או מגביר טסט טיפה אבל אתה לא רואה את היתרה כי היא מומרת לDHT... איך זאת בדיוק טענה נגדית?
DHT מופק מטסטוסטרון חופשי, אז אם אין לך שינוי בסובסטרקט, השינוי בתוצר נשמע מעט מוזר.
כמו שאמרת כנראה יש יותר המרה, אבל יכול להיות שהשינוי הוא רגעי, וכנראה הרבה יותר נמוך ממה שאתה חושב.
המחקר היחיד שיש היום לגבי קראטין ו-DHT היה עם כמויות גבוהות מאוד, 25 גרם, ונערך שבועיים סה"כ, שבמהלכם העליה ב-DHT ירדה עם הזמן, ככה שהמחקר הזה לא מספיק בכלל כדי להסיק מסקנות.

רוב האוכלוסיה מושפעת מהקרחה, למה אתה מתייחס אליהם כאילו הם מיעוט?
רוב האוכלוסיה הגברית תקריח בשלב זה או אחר כתוצאה ממחסור בויטמינים, זקנה,ועוד מספר סיבות, גם התקרחות גברית נפוצה, אבל התקרחות גברית נפוצה היא לא הרוב

DHT מופק מטסטוסטרון חופשי, אז אם אין לך שינוי בסובסטרקט, השינוי בתוצר נשמע מעט מוזר.
כמו שאמרת כנראה יש יותר המרה, אבל יכול להיות שהשינוי הוא רגעי, וכנראה הרבה יותר נמוך ממה שאתה חושב.
המחקר היחיד שיש היום לגבי קראטין ו-DHT היה עם כמויות גבוהות מאוד, 25 גרם, ונערך שבועיים סה"כ, שבמהלכם העליה ב-DHT ירדה עם הזמן, ככה שהמחקר הזה לא מספיק בכלל כדי להסיק מסקנות.

רוב האוכלוסיה הגברית תקריח בשלב זה או אחר כתוצאה ממחסור בויטמינים, זקנה,ועוד מספר סיבות, גם התקרחות גברית נפוצה, אבל התקרחות גברית נפוצה היא לא הרוב
אתה מבין שה"זקנה" שאתה מדבר עליה היא אותו הנזק המתמשך של הDHT על הזקיקים שהוא תהליך ארוך טווח ולא קצר?

ובכלל התקרחות ממחסור מוויטמינים היא מקרה קיצוני שאחרי השלמה של הוויטמינים השיער חוזר לעצמו.

לפי מה שזכור לי במחקר הייתה העמסה של קריאטין עם משהו כמו 70% עליה בDHT ואז ירידה ל40% עליה בשלב התחזוקה

המחקר מוכיח חד משמעית שיש עליה בDHT לא מבין איך זה נתון לפרשנות בעיניך
הגיע ל2 עמודים, סורי 🙃

אתה מבין שה"זקנה" שאתה מדבר עליה היא אותו הנזק המתמשך של הDHT על הזקיקים שהוא תהליך ארוך טווח ולא קצר?
זהו, שזה לא אותו סוג התקרחות, זה לא בגלל רגישות ל-DHT

לפי מה שזכור לי במחקר הייתה העמסה של קריאטין עם משהו כמו 70% עליה בDHT ואז ירידה ל40% עליה בשלב התחזוקה
הייתה עליה של 50 ומשהו אחוז וירידה ל-40% בערך בשלב התחזוקה, למרות אבל שמדובר על שבועיים של מחקר, ככה שתחזוקה זה עדיין בספק, בגלל שגם בהעמסה כזאת יש לך רק שבוע של תחזוקה בלחץ.
גם לא נמדד הקשר בין כמות קריאטין לעליה ב-DHT. במחקר נמדדו כמויות שלא נצרכות ע"י אף אחד, קרוב רק למה שקורה בעמסה, שגם היא זמנית. אבל בהחלט לראות עליה מזערית ביותר עם 5 גרם ליום אם בכלל, ככה שאין לך כרגע גם את המידע הקריטי הזה

המחקר מוכיח חד משמעית שיש עליה בDHT לא מבין איך זה נתון לפרשנות בעיניך
ניתן לראות עליה ב-DHT, אבל כמו שאמרתי קודם, זה לא מספיק כדי להוכיח התקרחות. הקשר חזק, אבל לא מספק, ובטח שלא מספיק כדי לומר שקריאטין יגרום בוודאות להתקרחות. המקסימום שאפשר לומר שהוא שקריאטין כנראה יאיץ התקרחות אצל מי שבטוח יקריח. כל מי שיש לו התקרחות גברית טיפוסית הוא גבר, אבל לא לכל גבר יש התקרחות גברית טיפוסית

זה לא מוכח, אף מחקר לא הוכיח התקרחות מקריאטין.
הוכחה עליה קלה מאוד ב-DHT שיכול להוות גורם סיכון להתקרחות במי שיש לו נטייה גנטית להתקרחות רגישה ל-DHT, אבל זה לא הבטחה, וזה רק אצל מישהו שיקריח ככה או ככה.
גם המחקרים הראו שה-DHT חוזר לנורמה אחרי ההפסקה של הקריאטין
אז גם קריאטין יכול לגרום לאקנה ? כי יש קשר בין dht לאקנה (אם יש רגישות)

אז גם קריאטין יכול לגרום לאקנה ? כי יש קשר בין dht לאקנה (אם יש רגישות)
הקשר בין DHT לאקנה הוא חלש. וזה בידיוק כמו הקטע עם התקרחות, לא בטוח שיש עליה משמעותית, ואם כן, לא בטוח שזה יגרום למשהו ישירות

@kotzer
איך אפשר לדעת אם אתה בטוח הולך להקריח במהלך החיים?
לפי המשפחה?

אתה לא.

בעיקרון יש נטייה ללכת יותר לפי המשפחה של האמא (אבא שלה / אחים) הילדים מקבלים X chromosome מהאמא שלהם וזה מתקשר לעניין של מיניות / הקרחה וכל השיט בסגנון הזה. בפועל? ראיתי יותר מידי מקרים הפוכים בשביל להסתמך על זה.

אם אי אפשר לדעת ואין על מה להסתמך, זה סוג של הימור לקחת קראטין

זה כנראה לא הולך לגרום לך להקרחה חריפה אבל המטרה שלך לדחות את זה כמה שיותר, קריאטין לא ממש עוזר לזה.
ולכן כן, זה סוג של הימור. כולה פאקינג קריאטין עדיף לא לקחת ולהיות בשקט נפשי.

אם אי אפשר לדעת ואין על מה להסתמך, זה סוג של הימור לקחת קראטין
אם אתה הולך להתקרח אתה תתקרח ככה או ככה, זה לא שקריאטין יגרום לך להקריח אם אתה לא היית הולך להקריח

למה לזרז את זה?
מדובר פה בקריאטין לא בטסט
תקרא את הדיון ותבין, זה מה שדיברנו עליו. זה לא יגרום לך להקריח מיד ובצורה ניכרת, אם זה יעשה משהו זה יהיה דחיפה קלה לכיוון ההתקרחות שהייתה מגיעה ככה או ככה

אני השתמשתי לפרקים במהלך חיי בקריאטין ולא קרה לי כלום, יש לי שיער מלא והכל טוב.

מי שאמור להקריח יקריח בכל מקרה, ההשפעות הן ממש קטנות
אל תלחמו בזה. אני טיפה מקריח ואני סקסי אש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית