הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ביל סטאר 5×5 ורצונותיי

דניאלביטון10

משתמש קבוע
1,371
575
נק' מוניטין:
270
1,371
575
אפתח בזה שאני יודע מה אני רוצה פשוט אני רוצה לעשות את זה בצורה אפקטיבית, משמע בספציפיות אני רוצה להתקדם במתח מקבילים ולעבוד בנפח נמוך בתקופה הקרובה

ובגלל הקטע של הנפח נמוך והעלייה הקבועה אך לא שוחקת ב5×5 של ביל, ובגלל זה התכנית התחילה לקרוץ לי

אבל השאלה היא אם אני שם מקבילים במקום בנץ׳ (מעלה 2.5 פשוט כמו שמעלים פר צד בבנץ׳) זה לגיטימי וסביר להניח לא יהרוס את הצורה בה התכנית מתוכננת? (2.5 קילו אמור להיות ממש אפשרי פר שבוע ומבחינתי 10 קילו בחודש זה מצויין, תכנית קודמת קודמת העלתי 30 קילו בחודשיים אבל ברור שזה לא בידיוק אפשרי ללשחזר את זה מעבר לזה שהתכנית הקודמת תיהיה בעייתית לי בתקופה הזו)

מתח אותה החפירה בערך

תרגילים משניים באימון b:

שולדר דאמבל פרס או בנץ׳ בשיפוע? פרס במוט לא אפשרי בגלל כאב בכתפיים (טכניקה טובה אם מישהו יחפור לי מספיק אני אצלם לו אם צריך )

תרגיל משני למתח, טי באר הולך אחלה?

ותרגילי עזר: עד כמה זה "נתון ברזל"
מתאמן שנמצא בחיטוב לא יוסיף תרגילי עזר כלל. למתאמן במסה/כוח יש מספר דרכים לבחור תרגילי עזר לתכנית:

אני בחיטוב ומעוניין להוסיף תרגילי עזר, סבירות גבוהה שיפגע? בייחוד אם אני מתכנן רק בa וc בסופי אימון וb ישאר כאימון התאוששות

מקווה שתבינו אותי, אני מאמין שאדם צריך לעשות את מה שהוא אוהב ככה שמיותר שתגידו לי לעשות פאוורליפטינג בנץ׳ דד וסקוואט וחוזר חלילה (לא שמזלזל שלא תבינו לא נכון )

אגב משקלים במורכבים בשביל רקע מסויים-
שוקל 69-70
גובה 168

מקבילים 50×5
מתח 32.5×5
דד רומני 80×7×3
סקוואט 85×5

השאר לא לגמרי רלוונטי אני משער

א. תודה על הפירוט גיבור

1. לא ידעתי שיש סוגי וריאציות ל5×5 של ביל סטאר , בעיקרון מדקאו אם זה יותר מובן

T-bar row:

בתכנון אני שם שראגס ובגלל זה התייעצתי על אם זה בעייתי בחיטוב (גם על עוד דברים אבל בין היתר זה)
אהמסטרינג אין לי שום תירוץ, חד משמעית זה יכול להיות צעד דבילי אבל הוא פשוט לא כולל יותר מידי חלק מהמטרות שלי בשום צורה, אתרגל מדי פעם דד רומני חוץ מזה עד כמה זה יהיה גרוע כבר?

כלל לא מנסה לסטות מלחיצה למעלה, התחלתי לחפש בזכוכית מגדלת כל מיקרו בעיית טכניקה שלי בפרס וכנראה אעשה פרס (במוט יעני ולא שולדר דאמבל פרס)

גם התחלתי טיפונת לעשות שכיבות סמיכה עמידת ידיים חחחחח אבל זה סתם באופן כללי ולא ענייני

נב אני מתכנן בהגזמה רחוקה חודשיים עם התכנית ולא נראה לי שזה יצור איזה חוסר פורפורציה קיצוני באהמסטרינג וגם לא בטרפזים (שכבר ציינתי שאני מתכנן על שראגס, אגב שראגס בטי באר רואו פשוט התאהבתי בתרגיל )
סתם חפרתי יתר על המידה, מוזמן להציע דברים פרקטים או לשלול עם פירוט למה לא לעשות x ממה שמתוכנן (אני מובן? לפעמים מרגיש לי שהצד השני צריך ריטלין בשביל להבין אותי)

1. זה לא T-Bar Row.
T-Bar Row, כשמה, זו חתירה, עם ידית בצורת T.

upload_2019-9-23_3-25-35.png

אם תלביש את האביזר הזה על מוט, הוא יאפשר לך לחתור בצורה שהיא די אופקית (כלומר, מאונכת לגו), וזה מה שהחתירה הזו מנסה לעשות.
אתה גם יכול לראות שהרווח באמצע (בין הידיות) מאפשר לך "לסחוט" טווח תנועה גבוה. (אם הידית הייתה סתם ישרה מצד אחד שלה, ועד לצד השני , אז היא הייתה מתנגשת לך בחזה).

מה שאתה צרפת - זו פשוט חתירה במתקן של Landmine. (השקע הזה, שאליו אתה מכניס את המוט כדי לקבע אותו לרצפה).
זה נכון שחתירה ב-Landmine יכולה להיות גם T-Bar Row, אבל זה יקרה רק אם תלביש על המוט ידית T.

הנה דוגמה ל-T-Bar Row במכונה ייעודית:

upload_2019-9-23_3-30-47.png

אני חושב שאתה כבר יכול לראות לאן זה הולך, ושהחתירה היא בכיוון שהוא יחסית אנכי לגו שלך.
(ובהקבלה לחתירה במוט: T-Bar תהיה יותר דומה ל-Pendlay Row, ואילו הדוגמה שאתה ספקת תקביל יותר ל-Bent Over Row "בזווית 60 מעלות").

-----

3) בגדול: אם מטרת האימונים שלך היא אסתטית, אין סיבה מיוחדת שתעשה דווקא דדליפט, אם אתה מאוד לא אוהב אותו.

שים לב שהגב שלנו מורכב מ-"חאבורה" של הרבה שרירים, שנוטים לעבוד ביחד, וממלאים תפקידים מגוונים...מי משתלט על התנועה יותר, ומי פחות - זה תלוי במטלה שאתה בא לבצע, אבל בגדול, אם תהיה לך משיכה מלמעלה -> למטה (כמו סוג כלשהו של מתח), ומשיכה אופקית (כמו T-Bar Row, או Pendlay Row, או חתירה קצת רחבה בפולי-תחתון), ומשיכה "מהרצפה" (כמו דדליפט), אתה אמור להיות די מכוסה. בייחוד - אם הן באות בנוסף לסקוואט כתרגיל מרכזי בתכנית שלך.

אז אם אתה בוחר לבצע סקוואט כתרגיל מרכזי, וגם לתת יחס משמעותי למתח, ו-T-Bar Row, ולא בא לך לבצע דדליפט...אז שראגס כבדים ויפים ב-Trap Bar - זו באמת בחירת תרגיל מאוד נבונה. אני אומר - לך על זה. ותוסיף קצת Leg Curls. 😃
(זה גם אפילו ייתן לך שליטה מאוד טובה בגודל ההמסטרינגס שלך, שנראה שאתה "מודאג" מהם - לא רוצה לקדם את ההמסטרינגס? אל תתקדם ב-Leg Curls. כן רוצה לקדם? כן תתקדם ב-Leg Curls).

האם אתה נעול כרגע על Madcow?

• פותח/ת השרשור
1. זה לא T-Bar Row.
T-Bar Row, כשמה, זו חתירה, עם ידית בצורת T.

צפה בקובץ המצורף 50553

אם תלביש את האביזר הזה על מוט, הוא יאפשר לך לחתור בצורה שהיא די אופקית (כלומר, מאונכת לגו), וזה מה שהחתירה הזו מנסה לעשות.
אתה גם יכול לראות שהרווח באמצע (בין הידיות) מאפשר לך "לסחוט" טווח תנועה גבוה. (אם הידית הייתה סתם ישרה מצד אחד שלה, ועד לצד השני , אז היא הייתה מתנגשת לך בחזה).

מה שאתה צרפת - זו פשוט חתירה במתקן של Landmine. (השקע הזה, שאליו אתה מכניס את המוט כדי לקבע אותו לרצפה).
זה נכון שחתירה ב-Landmine יכולה להיות גם T-Bar Row, אבל זה יקרה רק אם תלביש על המוט ידית T.

הנה דוגמה ל-T-Bar Row במכונה ייעודית:

צפה בקובץ המצורף 50554

אני חושב שאתה כבר יכול לראות לאן זה הולך, ושהחתירה היא בכיוון שהוא יחסית אנכי לגו שלך.
(ובהקבלה לחתירה במוט: T-Bar תהיה יותר דומה ל-Pendlay Row, ואילו הדוגמה שאתה ספקת תקביל יותר ל-Bent Over Row "בזווית 60 מעלות").

-----

3) בגדול: אם מטרת האימונים שלך היא אסתטית, אין סיבה מיוחדת שתעשה דווקא דדליפט, אם אתה מאוד לא אוהב אותו.

שים לב שהגב שלנו מורכב מ-"חאבורה" של הרבה שרירים, שנוטים לעבוד ביחד, וממלאים תפקידים מגוונים...מי משתלט על התנועה יותר, ומי פחות - זה תלוי במטלה שאתה בא לבצע, אבל בגדול, אם תהיה לך משיכה מלמעלה -> למטה (כמו סוג כלשהו של מתח), ומשיכה אופקית (כמו T-Bar Row, או Pendlay Row, או חתירה קצת רחבה בפולי-תחתון), ומשיכה "מהרצפה" (כמו דדליפט), אתה אמור להיות די מכוסה. בייחוד - אם הן באות בנוסף לסקוואט כתרגיל מרכזי בתכנית שלך.

אז אם אתה בוחר לבצע סקוואט כתרגיל מרכזי, וגם לתת יחס משמעותי למתח, ו-T-Bar Row, ולא בא לך לבצע דדליפט...אז שראגס כבדים ויפים ב-Trap Bar - זו באמת בחירת תרגיל מאוד נבונה. אני אומר - לך על זה. ותוסיף קצת Leg Curls. 😃
(זה גם אפילו ייתן לך שליטה מאוד טובה בגודל ההמסטרינגס שלך, שנראה שאתה "מודאג" מהם - לא רוצה לקדם את ההמסטרינגס? אל תתקדם ב-Leg Curls. כן רוצה לקדם? כן תתקדם ב-Leg Curls).

האם אתה נעול כרגע על Madcow?

מה אתה מתחכם אני יודע מה זה טי באר רואו מקורי אבל נפוץ להשתמש בחתירה ההיא בשם טי באר חחחח

לא הבנתי את הקטע של הדדליפט, אני לא עושה אותו

לגבי הלג קארלס, הרגליים שלי מתאוששות בצורה דיי מחרידה אז לבצע את זה בחמישי רק כרגע?

נב הוספתי תרגיל לחמישי שהוא בגדול שיפור אחיזה ודדליפט מטרתו זה האחיזה אבל הפעולה היא דדליפט פשוט אני מחזיק עם האצבעות ועומד כמו אידיוט במכון, עשיתי 100 קילו נראה לי אקפוץ ל110 (אני נראה אגו ליפטר אחושרמוטה במכון אבל כבר ממזמן הפסקתי לשים זית חחחח)

וכן אני נסגרתי על התכנית, בנתיים שבוע ראשון עבד טוב, בטעות כמו אידיוט עשיתי בחמישי 5 חזרות בסט האחרון שאמור להיות 3 לול

עוד משהו, שבת אני הולך לקיר טיפוס להנות
מה לעשות בשבוע הזה?

אגב אני בוחר במדקאו לא כי היא הכי אפקטיבית לי וכבר אמרתי את זה

יותר כי היא צ׳יל יחסית ומאפשרת לי להכניס עוד דברים שתכננתמ הרבה זמן

שיא העולם בפרס מעל 230 קילו (מצאתי סרטון מלפני 50 שנה+) שעוד זה היה חלק מWL
בנצ' מעל 330 (זה בלי לדבר על בנצ' עם חליפה היה כבר 500 קג לפני 6 שנים)
לעומת זאת
מקבילים דקה של בדיקה מגיעים לתוצאה שעשה בחור עם שרוולי ידיים (למה שלא נשווה את זה לחליפת בנצ'?) לטווח תנועה מביך
בנוסף שלזה שאתה סתם כותב 200 ו100 קילו מג כי זה נוח לך בשביל הנקודה שלך למרות שזו שטות מוחלטת
חוץ מזה שההשוואה שלך בין בנצ' למקבילים לא נכונה כי לפי ההיגיון של משקל גוף + משקל נוסף היד האחורית שלך שריר יותר חזק מהגב

אתה אומר ששעא עולם בדדליפט זהה לבנץ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית