נק' מוניטין:
-60
- 478
- 48
- פותח/ת השרשור
אנסה לעשות מעט סדר.
יש כללים שצריך לכבד לא משנה אם עושים מסה או חיטוב או כוח.
ארשום כאן מה שעולה לי, וכמובן שכל אחד יוכל להוסיף:
כשאחד מחליט לבחור לנתב את הגוף שלו למטרה ספציפית, הוא תמיד צריך לשמור על הכללים שדיברתי עליהם, אך צריך לשנות כמה דברים ספציפים כדי להגיע למטרה הנכספת.
- שינה מספקת, שלדעתי אומר 7-8 שעות שינה ודווקא בשעות הלילה (לא מ 3 בבוקר עד 10).
- מים. לשתות מספיק מים ביום כדי למנוע התקבצויות או פציעות באימון ולהתאושש. וכמובן שהשריר עשוי בעיקר ממים.
- מצב נפשי יציב. לשמור על לחץ נפשי יחסית תקין' אם צריך, אז לקחת חופש קטן, מדטציה, אמבטיות חמות, הליכה בפארק או שמנים ארומטים.
- כמות מספקת של חלבון. שהוא החומר שממנו עשוי השריר.
- אבות המזון, מספיק פחמימה ושומן.
- מיקרו חומרים תזונתיים, שזה כולל מספיק וויטמינים ומינרלים. חומצות שומניות, פיגמנטים או אנזימים, הדרך להשיג אותם זה על ידי מזונות עשירים בערך תזונתי ונמוכים בערך הקלורי שלהם. ובמידת הצורך, תוספים.
- אימון גירוי לשרירים ולגוף.
די פשוט.
- אימון מתאים. אימון היפוטרופיה למסה וגודל. אימון כוח למטרות כוח. אימון פיקינג ליכולת ביצוע RM1. או אימון סיבולת או תנועתיות כדי להגיע למטרה המבוקשת. הדרך היעילה לבחור דרך מתאימה זה על ידי למידה מרובה, או ללכת לאיש שלמד בעצמו.
- הגברת אב מזון ספציפי למטרה. מספיק פחמימה בפיקיננג וכוח, וכמובן גם חלבון. יותר חלבון פחות פחמימה במסה, ויותר חלבון גם בחיטוב.
- במידה ואתה סופר קלוריות, הפלוס הקלורי צריך להיות מחושב למשקל הגוף, ולהשתנות בהתאם. אם אתה נמצא על X קלוריות ביום על X משקל ואתה נשאר באותו משקל, זה נייטרלי, תצטרך לעלות באוכל כדי לעלות במשקל, ולהישאר על אותו כמות מזון כדי לשמור על המשקל, ולהגביר תמיד את הקלוריות ככל שתרצה לעלות במשקל, וכן להיפך כדי לרדת במשקל. במידה ואתה לא סופר קלוריות, זה נושא אחר, ולא אכנס לזה כאן.
עוד לא פגשתי מתאמן ששיחק לפי הכללים שרשמתי פה ולא ראה תזוזה לכיוון המטרה שלו.
הרבה טועים ולא עושים אימון נכון, ולא מעמיסים מספיק על עצמם או מעמיסים יותר מידי. והרוב טועים בתזונה.
אם תיישם את הכללים שרשמתי כאן, אני מאמין שבפוסט הבא שתשאל כמה אחוז שומן אתה, תקבל תגובות שונות ממה שקיבלת כאן.
תודה חבר על הטירחה שבהסבר .
אני עובד לפי זה רק שהעליה היא מאוד איטית בגלל שאני ממש מקפיד על תזונה ואכילה לפי תפריט קפדני ממש .
אני בעצמי יודע שאין עליה באחוזי שומן ושאני מיוצב על זה כבר תקופה .
רציתי לראות אם אני אקבל תגובות שמאשרות לי מאוד אנשים שהאש שלי הוא באזור ה13 וחצי בשביל לדעת בוודאות אם אין תזוזה באש .
אבל כשאומרים לי פה 16 17 18 אז אני מבין שאלה לא תשובות כנות ....