Resource icon

לוג שמחה

• פותח/ת השרשור
שיר1 עדכן/ה את הלוג ״הלוג שנחוש להחלים״:

עדכון לוג: 26/09/19

אתמול הייתי אצל הפיזיו ובין השאר ביקשתי ממנה לדקר אותי ברגליים. הארבע ראשי שלי השתולל ממש וזה היה חתיכת עינוי אכזרי עד שבאמצע התחלתי פשוט להיחנק מצחוק כי חשבתי לעצמי כמה לא שפויה אני צריכה להיות כדי לבקש את זה.
על כל פנים, היות ש:
א. כדאי לתת מנוחה לשריר מדוקר איזה יממה
ב. זקוקה לדיקור באזור הישבן, שלזה לא הגענו
ג. הגב התחתון שלי לא במיטבו כלל
היום היה upper בניגוד לסדר. אנסה לעבוד עוד קצת עם גליל וכדור ומערוך ומה שצריך. מחר יום רגליים.
חוץ מזה מצבי יחסית טוב.

ולעסקים:

Upper 2

תרגילים אקססוריים לכתפיים עם גומייה. יחסית בקצרה.

בנץ' פרס
35*5*5
בלי מוצץ. סליחה, ספוטר 👶
לא מפסיקה להרגיש את השכמה הבלתי מיוצבת שלי.

משיכה מלמעלה אחיזה צרה
45*8*3 קשה
והנה זה מתחיל. האמות.

לחיצת כתפיים דאמבלים
10*10*3
10*9 לא הייתה לי חזרה נוספת
התרגיל הזה מפחיד אותי מאוד. פה זה בעצם חזרה מדילואד, עם ריסט קטן למשקולת הקטנה יותר האפשרית . נראה כבר מה נעשה שבוע הבא.

בנט אובר רואו סופינציה
40*8*4
יחסית קליל. לא העליתי משקל מפאת קוצר הזמן.

כפיפת מרפקים מוט w
18*10*4
קשה. צריכה רבאק (או לביים כזה. ברור שלביים כי בחיי שאין לי כוח לתרגיל השנוא הזה) כדי לעבור את זה.

*הרבה יותר מדי מחשבות, מה שגזל אנרגיה כמו גם כוח, כשאני צריכה שוב ושוב לרכז את עצמי במה שעושה. כשל בלחיצת כתפיים נעוץ פה. וככה גם הרבה יותר מדי אנרגיה מבוזבזת בבנץ', שלא לצורך. חשוב לי לתרגל את המנטליות של ריכוז מוחלט באימון. היום זה היה רחוק מאוד משם.
*‏שונאת כפיפת מרפקים. ולחיצת כתפיים. ובנץ'. בעצם כל מה שאני חלשה בו.
*כנראה ומסתבר מהפיזיותרפיסטית לקסיקון הכאב שלי שונה משל רוב האנשים האחרים. בלקסיקון שלי לא נעים פירושו כנראה כאב קל, ממש לא נעים פירושו כואב, כואב פירושו כואב! זה החשד שלה.
*‏חושדת לאחרונה שחדכ"ש הוא פס הייצור של כל היצורים. מה יהיה עם זה?

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מעניין (והגיוני מאוד).

לא יודעת אם אתה מכיר, יש קליניקה ברחובות של ליאור בן אלטא, שמתמחה בפציעות ספורט. היות שהוא היה עמוס בתקופה זו, התחלתי עם אחת הפיזיותרפיסטיות שעובדות איתו/תחתיו.

יש לו אחלה דף פייסבוק אגב.

מעניין (והגיוני מאוד).
כן,בעבר די זלזלתי בעניין אבל בעונות האחרונות (שגם התחלתי בנבחרת ) אז כמעט כל אימון זה טיפול לפני ואחרי

לא יודעת אם אתה מכיר, יש קליניקה ברחובות של ליאור בן אלטא, שמתמחה בפציעות ספורט. היות שהוא היה עמוס בתקופה זו, התחלתי עם אחת הפיזיותרפיסיטיות שעובדות איתו/תחתיו.
מגניב
לא מכיר האמת

אצלנו יש את מיכאל וורבה ומיכל בלהסן
כמובן שגם המתלמדים שלו מגיעים ומתנסים עלינו

מעניין (והגיוני מאוד).

לא יודעת אם אתה מכיר, יש קליניקה ברחובות של ליאור בן אלטא, שמתמחה בפציעות ספורט. היות שהוא היה עמוס בתקופה זו, התחלתי עם אחת הפיזיותרפיסטיות שעובדות איתו/תחתיו.

יש לו אחלה דף פייסבוק אגב.
אומייגאד, רחובות?
מאיפה את בארץ?

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 27/09/19

המון המון גליל וכדור לפני האימון ואחריו.
גב תחתון לא בטוב.
היום החלטתי להקדים את הדדליפט מתוך מחשבה שבדר"כ אני מגיעה אליו עייפה ואולי יהיה לי יותר כוח אם אפתח בו. טעות. אומנם אני עייפה אבל הגוף מחומם ותנועתי ואני כבר בקטע של להתאמן. היום, למרות חימום ספציפי (ותרגילים אקססוריים לפני) הגוף שלי פשוט לא היה בעניין.
בסוף יצא הסדר הכי מוזר של אימון רגליים שיצא לי להתנסות בו. בחיי.

Lower

תרגילים אקססוריים בארוכה
גוד מורנינג קליל

דדליפט
72.5*3
היה קשה ממש, בעיקר מצד הגריפ - המוט כמעט החליק לי. גם הגב התחתון רצה להגיד לי שאני לא מדדלפטת היום.
70*3 כנ"ל
בנקודה הזו קרו 2 דברים: 1. העפתי מבט סביב ולראשונה שמתי לב שיש הבדלים בעובי של המוטות האולימפיים אצלנו, ושכרגע אני עובדת עם המוט העבה ביותר. 2. הגעתי לפשרה עם הגב על דדליפט קל.
60*8*2
עם כל החימום והבלאגן יצא לי היום נפח יחסית לבדר"כ.

מכרעים בולגריים דאמבלים
10*10*3
הברכיים שלי בטוב!!! ממש כאילו.
אתגר אותי מבחינת יציבות, שזה אחלה.

היפטראסט
104.5*8*3
לקראת הסוף פה התעוררה לי אי נוחות בחלק הפנימי של ברך ימין. אני מאמינה שזה קשור למצב הירך החיצונית והישבן הימני שמכריזים על קיומם בקול רם. אולי גם העברה של משקל בטעות באחת החזרות לאצבעות תרמה?

סקוואט
35*6*5
מאוד לאט, במודעות ובשליטה. מדהים כמה שזה הופך את זה לקשה. ברך שמאל מרעישה ממש אבל לא כואבת.
לא 100% נוח, אבל לא כואב.

- לא היו כל כאבים או דקירות בקדמת הברך! 🤩
סשן ארוך של עיסוי ומתיחות הקל מעט על חווית העומס בפנים הברך. נראה איך ארגיש אחרי מנוחה.
- ‏אימון הבא (שעוד לא יודעת איפה ומתי יהיה) אעבוד בהיפטראסט משקל נמוך יותר ותודעת שריר.
- בדר"כ אני מתאמנת בלי אוזניות. היום למדתי שבזמן שאין חשק להתאמן ‏חשוב להתגבר על העצלות ולהוציא אותן. וש-disturbed הופכים את החיים לטובים יותר. פעם הבאה רק לא לחכות עם זה כל כך הרבה.
- ‏יוצאת מהארץ עוד כמה ימים. מה שאומר שספק אם אוכל להכניס עוד פיזיו ו/או עיסוי (כמובן שיש גם שאלת הכסף). מה שאומר גם בלאגן באימונים ובתזונה. מקווה למצוא חד"כ סביר בסביבה ולו רק בשביל הרווחה הנפשית.

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תהני בחו"ל יקירה!! 😁
שמחה לקרוא שפחות כואב!
אני מקווה שאולי ה"שיבוש" באימונים יהיה לטובה וייתן לך קצת זמן להרגיש יותר טוב.
חג שמח ושנה טובה! 😃

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 01/10/19

איזה כיף זה להיכנס לאימון ולהרגיש את הגוף סופר מוכן לבנץ'. בעיתים הדי נדירות שזה קורה אני מתחילה כמעט לחבב את התרגיל.
ההמשך לא היה כזה אופטימי אבל כל דבר בזמנו ולחלוטין אפשר להודות על זה גם כך.

Upper 1

תרגילים אקססוריים לכתפיים

בנץ'
35*8*2
35*7*2
בסט השלישי, מהרגע שהוצאתי את המוט ידעתי שהולך ללכת עקום. חבל שלא הגבתי לזה מספיק מהר בפשוט לוותר, לנשום, לנוח קצת ולהתחיל מחדש. חזרה שמינית כשל ורק צד אחד של המוט הצליח לנחות בבטחה על הוו הנמוך יותר. אין לתאר את תחושת התבוסה וההשפלה חח.. 🤦‍♂️
מזל שאיזה ילד קלט את זה ומיהר לעזור לי.

זה למה אני שונאת בנץ'. אחת הסיבות.
סט רביעי הייתה לי לדעתי חזרה שמינית אבל החלטתי לא להסתכן.

אפרייט רואו
32*8*3 קליל יחסית. נעלה עם זה לאט ובטוח.

בנט אובר
42.5*8*4 לכלכתי משהו. לא גרוע מאוד אבל יש מה לשפר.

משיכה מלמעלה אחיזה רחבה
41*8*3 עדיין קשה

פשיטת מרפקים בכבל (בילטרלי)
32*10*4

- עוד לא יודעת מה חושבת על כפיפה ופשיטה של מרפקים פעם בשבוע. עדיין בוחנת את זה.

- ‏אגב בוחנת, המרפקים היום נינוחים ושבעי רצון. משהו כאן עובד!

- ‏אני משתפרת בלהרגיש את גבולות היכולת שלי בבנץ'. הכשל המשפיל יכול היה להימנע עם קצת יותר נכונות מצידי להאמין לעצמי. שוב ושוב אני לומדת את זה, בדרכים לא רכות, יש לומר: כדאי לי להאמין לעצמי. תודה לאל שגם בזה אני משתפרת לאיטי.

- ‏הקטע עם בנץ', שהיחידים שמכריזים על נוכחותם הם דווקא הטרפז הימני/אזור השכמה שמתעוררים לכאוב ולהציק ולהגביל. זה קורה גם במשקלים קלים מאוד. לפיזיותרפיסטית.

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 03/10/19

אימון חפוז לפני שעולה על מטוס.
תדלקתי לפני בסוכר וקפאין (וקצת חלבון) אבל עדיין לא הייתי 100%, בעיקר מיובשת. כמו כן החיפזון והלחץ הקל לא היו לטובתי (כמובן שלבסוף יצאתי מביתי הדרומי לכיוון השדה שעתיים לפני המראה, כרגיל.
ממש חיה על הקצה 🤡
בהתחשב בזה יכולתי לדחוף אפילו בטן).

Lower

תרגילים אקססוריים

סקוואט
35*8*5
התחלתי להרגיש מעט את ברך ימין (קדמה) בסט ראשון-שני. סטים אחרונים היו טובים יותר. תוהה אם הייתי צריכה להפסיק, כי זה באמת כאב ברמה מאוד מאוד נמוכה ב"ה.

היפטראסט
87*10 8 8
כאמור הורדת משקל ועבודה מרוכזת יותר תודעת שריר.
א. רושמת לעצמי שלטובת מטרה זו היה אפשר להוריד עוד את המשקל. ב. הריכוז הזה הופך את העבודה לקשה באותה רמה. עם עוד התמחות בזה אני משערת שאפילו יותר. ג. החלטתי ש-8 חזרות מתאימות לי יותר היום.
מרגישה היטב את הישבן הימני. עיסוי אינטנסיבי מחכה לי בשדה. אם אספיק 😳.

מכרעים דינאמיים
12*10*3 קליל ביותר

דדליפט
72.5*2
הבנתי שזה לא להיום.
70*6*2

- המצב רוח משופר לאין ערוך. אני אפילו אופטימית!
- ‏הבטן מוזנחת משהו כבר זמן. אני אלופה בלהזניח את הבטן.

קרא את שאר עדכון הלוג...

אומייגאאדדד לא עשיתי בטן כבר חודש. אולי חודש וחצי.
בכלל, אני חושבת שאני יכולה לספור על כף יד אחת את כל הפעמים שעשיתי בטן בחצי השנה האחרונה חחחחחחח

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 06/10/19

אתמול הרגשתי את הגירוד הידוע מתחת לעור והבטחתי לעצמי שמחר אני הולכת בהקדם האפשרי למצוא חדכ"ש.
אז ככה, הוא אחד הגדולים באזור והכי קרוב אליי, אבל אזור משקולות מעפן למדי, הכל מרגיש פלסטיק, כלוב אחד, האזור מלוכלך, קיצור לא כיף. אבל זה לא באמת חשוב. מה שחשוב הוא שהשפיות בסימן לחזור.

בהמלצת הפיזיותרפיסטית נמנעת מבנץ' לשבועיים. קשה להגיד שאני מתאבלת על זה.

2 Upper

לחיצת כתפיים דאמבלים בישיבה
11.5*8*5
המשקולות אחרות ממה שאני רגילה ומעצבנות מאוד, המשענת מתנדנדת. קיצור הסיח את דעתי.

בנט אובר רואו סופינציה
42.5*8*5 טוב. לא קשה בכלל.

משיכה מלמעלה אחיזה רחבה
40*10*4 קל יחסית, אפילו מאוד.

כפיפת מרפקים מוט w
16*10*4

כשחשבתי על זה שככל הנראה זה יהיה אימון ה-upper היחיד שלי השבוע דחפתי קרקר - כבר כאב לי הראש ממחסור בפחמימה זמינה (זה החשד שלי, הסברים אלטרנטיביים לתופעה יתקבלו בברכה (כמובן שעבד כמו קסם וכאב הראש התפוגג יחסית)) - והלכתי להשתעשע קצת בפולאובר. אין בנץ' אז מותר לי. בדיעבד היה מיותר. הבנתי את זה והלכתי.

- נראה שהמנוחה היחסית עשתה לי טוב. יותר סטים מהרגיל ובניגוד לציפיות העבודה לא קשה (אם לא נתייחס ללחיצת כתפיים במשקולות מחורבנות).
- אני מניחה שזה ‏הקור פה שגורם לשרירי הרגליים שלי להיות תפוסים היטב באופן תמידי. ולמפרקים שלי להתעורר לכאוב ולהציק. מדברת בעיקר על ברכיים ומרפקים. מרגישה שחייבת להיות יותר בתנועה שהיא לא הליכה (קרי: סקוואט קל) ולהשקיע בעיסוי בעיקר ובמתיחות.
- ‏ניצלתי את ההזדמנות לפואם רולר לרגליים. היה עינוי. הארבע ראשי שלי באמת תפוס וכואב מאוד.
- ‏יש לי שם שלושה ימי ניסיון חינם, והיות שעל כזה חדכ"ש אני לא הולכת לשלם 40 דולר לשלושה שבועות שנותרו לי כאן, מחר נעשה פה יום רגליים ואח"כ נמשיך לחפש.
- ‏קשה מאוד לשמור פה על ערכי חלבון נורמליים. אין מוצרים מועשרים כשרים, ומה שכן יש (קוטג' מגעיל משהו) מאוד יקר. עושה כמיטב יכולתי.

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:
אומייגאאדדד לא עשיתי בטן כבר חודש. אולי חודש וחצי.
בכלל, אני חושבת שאני יכולה לספור על כף יד אחת את כל הפעמים שעשיתי בטן בחצי השנה האחרונה חחחחחחח

(דמייני בחורה מתלהבת על אקסטות) אומיייייגאדדדדדדדדדדדדדדד אז למה שלא תעשי סדנת בטן של חצי שעה ? זה ממש מחטב ומעצבבבבבב

חחח כמה יהודי מצידך לקחת את שלושת ימי ההתנסות חינם. גאוני! 🤣
בכללי סכתיין שאת מתאמנת בחופשה. זה ככ לא מובן מאליו. בקרוז שהייתי בו היה חדר כושר מעפאן של מטר על מטר עם מתקנים מפחידים למראה. יצא לי להתאמן שם פעמיים, אבל זה היה פחד אלוהים להרים משקולות בזמן שכל הספינה נוטה מצד לצד....

(דמייני בחורה מתלהבת על אקסטות) אומיייייגאדדדדדדדדדדדדדדד אז למה שלא תעשי סדנת בטן של חצי שעה ? זה ממש מחטב ומעצבבבבבב

חחחחח סדנת בטן של חצי שעה נשמע כמו סיוט בלהות.... לא תודה.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית