הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

לוג שמחה

שיר1 עדכן/ה את הלוג ״הלוג שנחוש להחלים״:

עדכון לוג: 20/12/19

קרא את שאר עדכון הלוג...

איפה אתה ממקם את המוטות?

וקצת בעיה, כי הספות במכון שאני מתאמנת בו הן כאלו שכשאתה טיפה מתרומם לסט אפ או משהו כזה הן קצת מתקפלות ביחד איתך. אין ספות מקשה אחת - רק אלו שמחוברות לווים של בנץ'. אז אלא אם כן זה תפוס נצח העדפתי אפילו להמתין מעט..
אבל הביטחון בהחלט יכול להיות שווה מעט חוסר נוחות.
כבוד על כך שהפסקת לעשות תרגילים שמכאיבים לך!! 👏👏👏
מי כמוני יודע כמה זה קשה לוותר על זה.. אבל הבריאות יותר חשובה
שמח שהחלטת ללכת על מה שהצעתי בבנץ'! 😃
מתכוון להמשיך להתעדכן!
אללה שיר

כבוד על כך שהפסקת לעשות תרגילים שמכאיבים לך!! 👏👏👏
מי כמוני יודע כמה זה קשה לוותר על זה.. אבל הבריאות יותר חשובה
שמח שהחלטת ללכת על מה שהצעתי בבנץ'! 😃
מתכוון להמשיך להתעדכן!
אללה שיר
תודההההה!! זה אכן קשה 😭

מן הסתם כמו שכתבת - עם הכתף הפצועה (לשעבר, מקווה. או שעוד לא 😳) לא אקח את ההצעה שלך ככתבה, אבל הקונספט של נפח, התאוששות עצימות (זה טקסס בעצם, הלא כן?) נראה לי הולך. איך שהקומפלקס הנחמד מרגיש עכשיו נראה שהולכת לבלות בנפח והתאוששות יותר מההיקף הרגיל שלהם, ושגם העצימות תתרחק מקצוות..

ה' יעזור לי 🤦‍♂️
זאת שאלה של ניסיון ותהייה לראות איפה הכי נוח לך לגעת בחזה בהתלה זה לא נוח עד שמתרגלים.
בקשר לספות לא כול כך הבנתי הספות לא נוחות או שהם פשוט מסוכנות?
לא נוחות. אולי במשקלים גבוהים חוסר היציבות הזוטר הזה הופך להיות קצת מסוכן במובן של מוציא מהריכוז או משבש סט-אפ.

*אם כי רואה הרבה חברה מבנצ'צ'ים ככה ולא נראים מוטרדים.
**אם כי רובם פשוט מוציאים את המוט ומתחילים ללחוץ. ללא השקעה ניכרת לעין בסט-אפ, גם לא של שניה וחצי. אבל מי אני לשפוט..

תודההההה!! זה אכן קשה 😭

מן הסתם כמו שכתבת - עם הכתף הפצועה (לשעבר, מקווה. או שעוד לא 😳) לא אקח את ההצעה שלך ככתבה, אבל הקונספט של נפח, התאוששות עצימות (זה טקסס בעצם, הלא כן?) נראה לי הולך. איך שהקומפלקס הנחמד מרגיש עכשיו נראה שהולכת לבלות בנפח והתאוששות יותר מההיקף הרגיל שלהם, ושגם העצימות תתרחק מקצוות..

ה' יעזור לי 🤦‍♂️

לא נוחות. אולי במשקלים גבוהים חוסר היציבות הזוטר הזה הופך להיות קצת מסוכן במובן של מוציא מהריכוז או משבש סט-אפ.

**אם כי רובם פשוט מוציאים את המוט ומתחילים ללחוץ. ללא השקעה ניכרת לעין בסט-אפ, גם לא של שניה וחצי. אבל מי אני לשפוט..
את מתכוונת לתוכנית הזו שהצעתי עם הסטים והחזרות? זה היה רק דוגמה

תודההההה!! זה אכן קשה 😭

ה' יעזור לי 🤦‍♂️

אם זה מפריע לך לסט אפ הייתי מציע לנסות את זה ושוב גם אם זה אומר שזה מוריד לך משקלים התחלה למען הבטיחות שלך זה שווה את זה

חפירות ללא תכלית מאת בחורה מתוסכלת לעת לילה

אני כזו רחפנית שחשבתי שהכריסמס נחגג אתמול, אז הלכתי לחדכ"ש אחרי ציפיית עולם (אי אפשר עם ה-fbw הזה 😭) כדי לגלות שהוא סגור ולהמשיך לעוד מסיבה עתירת קלוריות ודלת פעילות. משהו טוב אחד שיצא מזה הוא שבדמדומי הערב הומצאה גיטרה וניגנתי לקבוצה קטנה של אנשים שנשארה, וזאת אחרי נצח של געגועים לגיטרה שנשארה בארץ. במן צירוף מקרים נהדר, תחילת הערב מצא אותי ליד הפסנתר החשמלי של שותפתי לדירה, גם אחרי חודשים נטולי נגינה, כך שהיה ערב מלא במוזיקה. פיצוי לא רע.

בכל אופן, עליתי פה איזה 2000 קילו וזה כל כך לגמרי מפסיק להיות מצחיק. או נסלח. למעשה, אני לא יודעת כמה באמת עליתי. אבל העובדה היא שיש לי כרס, צמיג נחמד, מצבורים חדשים בגב, וכו וכו. Side effects של המצב הן המסטרינגס סופר מפותחים במקביל לארבע ראשי הולך ומתפרק. טוב, ההתפרקות שלו לא באמת קשורה להשמנה. התנצלות.
גם ניכר שינוי ביד קדמית שצמחה מעט. לכם אין סיכוי להבחין במשהו אבל אני לא פספסתי את זה. כמו כן, אני חושדת שצמח לי גב, אבל אין לי תנאים לבדוק את זה בצורה מדעית או אחרת.

אז הבחורה שהייתה נחושה להחלים, ועכשיו סתם ממשיכה לנוע קדימה למרות הייאוש מפורר הנחישות, קצה במצב. קצה!
אז, או שאני חוזרת לארץ בקרוב, וחוזרת לשגרת אכילה שפויה, ומניחה למצב להתאזן מכוח זה ומכוח הפעילות השגרתית שלי ואז אם צריך נותנת פוש אחרון. או שצריכה להיכנס לחיטוב כזה מאיים לפי הספר. מאיים כי בחיים לא ביצעתי אחד וזה נשמע לי כמו סיוט בלהות. בלהות!

ובנימה אופטימית זו מצרפת ניגון חב"ד אהוב עליי מאוד למילים "יוונים נקבצו עליי", בעיבוד נהדר של נאור כרמי ובביצוע מושלם של ארז לב ארי.

תהנו.
לילה טוב!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 26/12/19

בעקבות שינוי הזמנים החלטתי ללכת היום וגם מחר, ופשוט לפצל lower/upper כמקדם. לא יודעת אם חכם במיוחד אבל כך קרה. אימון פלג גוף תחתון קצר וקליל נשמר למחר.

Upper
(או מדויק יותר - אימון גב רצחני בתוספת קישוטים)

תרגילים אקססוריים לכתפיים - חוזרת לבצע גם ityw בהליכה. הכיווץ בשכמות חזק ונכון.

אוברהד פרס
25*5*5

צ'ין אפס
1*10
כל כך מתרגשת לגלות שיש לי חזרה אחת (אפילו שתיים בלחץ). זו אמנם חזרה אחת, אבל עובדת עם מה שיש, ובטוחה שאראה התקדמות.

משיכה מלמעלה אחיזה רחבה
45.5*6*2
38.5*6-9*3
הגב רצוח. משום מה 😳

בנץ' פרס קל דגש ייצוב שכמה
34*5*3
מבינה עכשיו כמה הגב מעורב בבנץ' שלי. כי הוא היה עייף וכל התחושה הייתה שונה. נקודה מדאיגה היא שלא הצלחתי להביא לכיווץ מלא ונכון של השכמות, כמו שהושג בתחילת האימון, אפילו לא לשנייה. עשיתי כמיטב יכולתי וחוץ מתחושת נוקשות ואפילו פאמפ בגב לא היו כאבים בכתפיים/טרפזים/ווטאבר. בכל אופן, כנראה שזה רעיון חכם למקם את התרגיל בהתחלה, תמיד.

פנדליי רואו
42.5*6*3
ווידוא הריגה.

כתף אחורית
3 סטים
לא מצליחה למקד עבודה בכתף. מרגישה שהעומס בורח לטרפזים או ווטאבר. מה עושים?

לעזאזל. הקוואדס וההמסטריגנס והגלוטאוס נוקשים ואפילו כואבים. הברכיים וכו.

קרא את שאר עדכון הלוג...

דתייה? אין אין. ידעתי עוד מהסרטון של הפרס, על פי הלבוש.
את כותבת יפהפה.
על פי הסרטון שלך שראיתי אותך עושה את הפרס את נראית רזה - גם בשריר וגם בשומן.. לא נראה שיש עלייך מצבורים של שומן, ואת אפילו לא נראית שמנמנה. אני חושב שאת נוקשה מדי עם עצמך. זה לא רע אם עלית 2-3 קילו ואפילו טיפה יותר מזה, תוך כדי אימונים. השאלות שצריכות להישאל הן: כמה מ"ג עלית ובכמה זמן? ומה היו משקלי העבודה לפני כן, ומה משקלי העבודה עכשיו?
קודם כל תמצאי תשובות ל2 השאלות הללו, ואחרי זה תתחילי להסיק מסקנות. כרגע, אלה סתם דיבורים שמייאשים אותך ולא שווים הרבה. בואי נהיה מעשיים, שיר.

נערך לאחרונה:
דתייה? אין אין. ידעתי עוד מהסרטון של הפרס, על פי הלבוש.
אכן. דתייה הארדקור חח

על פי הסרטון שלך שראיתי אותך עושה את הפרס את נראית רזה - גם בשריר וגם בשומן.. לא נראה שיש עלייך מצבורים של שומן, ואת אפילו לא נראית שמנמנה. אני חושב שאת נוקשה מדי עם עצמך. זה לא רע אם עלית 2-3 קילו ואפילו טיפה יותר מזה, תוך כדי אימונים. השאלות שצריכות להישאל הן: כמה מ"ג עלית ובכמה זמן? ומה היו משקלי העבודה לפני כן, ומה משקלי העבודה עכשיו?
קודם כל תמצאי תשובות ל2 השאלות הללו, ואחרי זה תתחילי להסיק מסקנות. כרגע, אלה סתם דיבורים שמייאשים אותך ולא שווים הרבה. בואי נהיה מעשיים, שיר.
חח.. חכה חכה, יש תיעוד של הפרס מאתמול, הפעם מהצד ופרונט, אפשר יהיה לראות בדיוק (או בערך) על מה אני מדברת 🤦‍♂️🤣

אבל תכלס, אתה צודק. מרגישה שקצת יוצאת מפרופורציה, כי אכן השמנתי אבל זה בסדר, וזה גם בר תיקון בזמן קצר יחסית, אני משוכנעת.
בכמה בדיוק עליתי אין לי מושג אבל אם לפני חגי תשרי שקלתי סביב 66-68, מאוד לא אהיה מופתעת אם כעת שוקלת 72-74. אם כי איבדתי לא מעט נפח של ארבע ראשי, אז אולי זה גורם לקיזוז קטן.
בכל אופן, המשקל לא חשוב, מה שחשוב הוא שהעליתי עליי הרבה שומן וגם אם זה לא גורם לי להיסטריה אני לא אוהבת את זה.

משקלים. עוד סיפור עגום. לפחות למחצה.
במה שיכולתי להתקדם התקדמתי (חתירות (בנט אובר ופנדליי), היפטראסט, מעט בדדליפט, זהו בעצם). אגב, יודע להעריך מה וכמה האפקט של אורך המוט על המשקל? ז"א ממוט קצר לאולימפי.. כי זה עושה הבדל גדול (המרחק של המשקל מהגוף וכו), אז ההתקדמות היא יותר מ-10 קילו על הנייר בחתירה למשל, כי עברתי לבצע אותה במוט אולימפי במקום במוט קצר (עקב עומס מטורף בחדכ"ש בבית שזה פשוט לא מוסרי לתפוס את הכלוב או אפילו רק המוט ליותר ממה שאתה חייב (קרי - סקוואט ואוברהד פרס) העדפתי ברוב אצילותי להשתמש במוט קצר איפה שיכולה). כנ"ל בדדליפט ובהיפטראסט.

אתה מאתגר אותי לעשות סקירה כוללת יותר על התקופה האחרונה ולמפות את המצב, בדגש על התקדמות, כי בוא נהיה חיוביים 😁 אז בקרוב, בעז"ה. ותודה

אכן. דתייה הארדקור חח
שמת לב שרוב העוקבים אחרי הלוג שלי הם דתיים?
@elchonon , @אני=] , ואת
איזה קטע
אכן. דתייה הארדקור חח

חח.. חכה חכה, יש תיעוד של הפרס מאתמול, הפעם מהצד ופרונט, אפשר יהיה לראות בדיוק (או בערך) על מה אני מדברת 🤦‍♂️🤣
מחכה לראות. אני מבטיח לא לחשוך ממך את האמת. בקטע הזה את מוזמנת אליי תמיד.
אכן. דתייה הארדקור חח

אבל תכלס, אתה צודק. מרגישה שקצת יוצאת מפרופורציה, כי אכן השמנתי אבל זה בסדר, וזה גם בר תיקון בזמן קצר יחסית, אני משוכנעת.
בכמה בדיוק עליתי אין לי מושג אבל אם לפני חגי תשרי שקלתי סביב 66-68, מאוד לא אהיה מופתעת אם כעת שוקלת 72-74. אם כי איבדתי לא מעט נפח של ארבע ראשי, אז אולי זה גורם לקיזוז קטן.
בכל אופן, המשקל לא חשוב, מה שחשוב הוא שהעליתי עליי הרבה שומן וגם אם זה לא גורם לי להיסטריה אני לא אוהבת את זה.
מה זאת אומרת שאיבדת נפח בארבע ראשי וזה גורם לקיזוז לא קטן? את מתכוונת לאיבוד שריר? תאמיני לי שאת לא רוצה לאבד מסת שריר. בסדר. תצלמי. אם יש לך לפני ואחרי (לפני שהרגשת שאת מתחילה להשמין ואחרי) אז זה יהיה מעולה ויאפשר שיפוט. אם את מתביישת לפרסם בפורום את מוזמנת לשלוח לי בפרטי - ואני אגיד לך מה אני רואה.
כמובן שהכל זו בחירה שלך.
אכן. דתייה הארדקור חח

משקלים. עוד סיפור עגום. לפחות למחצה.
במה שיכולתי להתקדם התקדמתי (חתירות (בנט אובר ופנדליי), היפטראסט, מעט בדדליפט, זהו בעצם). אגב, יודע להעריך מה וכמה האפקט של אורך המוט על המשקל? ז"א ממוט קצר לאולימפי.. כי זה עושה הבדל גדול (המרחק של המשקל מהגוף וכו), אז ההתקדמות היא יותר מ-10 קילו על הנייר בחתירה למשל, כי עברתי לבצע אותה במוט אולימפי במקום במוט קצר (עקב עומס מטורף בחדכ"ש בבית שזה פשוט לא מוסרי לתפוס את הכלוב או אפילו רק המוט ליותר ממה שאתה חייב (קרי - סקוואט ואוברהד פרס) העדפתי ברוב אצילותי להשתמש במוט קצר איפה שיכולה). כנ"ל בדדליפט ובהיפטראסט.
בנט אובר ופנדליי - להתקדם בהם זה אחלה. מה לגבי הסקוואט? כמה הסקוואט שלך היה, כמה הוא עכשיו? את צורכת מספיק חלבון?
כל הכבוד לך שעברת ממוט קצר למוט אולימפי, זה הרבה יותר נוח. במכון שלי, באימוני נפח כשאני תופס את הכלוב ושואלים אותי כשעוד לא עשיתי סט אחד או שעשיתי סט אחד כבר כמה נשאר לי, אני עונה: "הרבה, הרבה מאוד". אני פחות מתחשב כמוך בהם, אם כי אני מציע להם להיכנס איתי.
אתה מאתגר אותי לעשות סקירה כוללת יותר על התקופה האחרונה ולמפות את המצב, בדגש על התקדמות, כי בוא נהיה חיוביים 😁 אז בקרוב, בעז"ה. ותודה
לא פעם הרגשתי שכאשר אני פועל בתחומים שונים, אני מרגיש שאני עושה זאת כדי לתת השראה לעולם.. אם הצלחתי לתת לך השראה, אני בדרך הנכונה!
ותזכרי,
Loser lose, and winners win! (אנחנו מהwinners, כן?)

מהה זה לא צרח לך שהיא דתייה? 🤯
וכן חחח לדתיים יש מן קטע כזה להתקבץ בדרך קסם. "חוק הדתיים השלובים" 🤣

@שיר1 במקרה גם אני ראיתי את הסרטון- ואת ממממשששש לא מתקרבת ללהיראות שמנה 🤯 מה הגובה שלך?

@שיר1 במקרה גם אני ראיתי את הסרטון- ואת ממממשששש לא מתקרבת ללהיראות שמנה 🤯 מה הגובה שלך?
רגע, אתן לא מכירות במציאות?
מהה זה לא צרח לך שהיא דתייה? 🤯
חשבתי שהיא דתייה כשראיתי את הסרטון, אבל חשבתי אולי היא סתם לבושה כמו צדיקה (אמיתי).

רגע, אתן לא מכירות במציאות?

חשבתי שהיא דתייה כשראיתי את הסרטון, אבל חשבתי אולי היא סתם לבושה כמו צדיקה (אמיתי).

חחחחחחח לא 🤣
אבל בקרוב כן (ברגע שהיא תחזור לארץ ניפגש לשווארמה 😆)

אחרי שראיתי את הסרטון הרגשתי שאני הולכת לחדר כושר בלבוש ממש פרובוקטיבי לעומתה 🤣
(בדכ לובשת טייץ ארוך וחולצת T שמגיעה עד אמצע הירך....)
אני מתגעגע לארץ
אני אבוא לארץ בעוד 4 חודשים 🤯

יאלהה תצטרף אלינו לשווארמה 🍽️🥹

אני הולך עם חולצה צמודה רצח עליי, שמבליטה לי את החזה, הידיים הטרפזים והגב, ומכנסיים רגילים.. בלי השקעה מיוחדת
אגב, מותר ללכת לחדר כושר ככה על פי התורה? (רציני לגמרי, אני לא יודע מספיק תורה, לצערי).

יאלהה תצטרף אלינו לשווארמה 🍽️🥹
אם זה יהיה בעוד 4 חודשים - אשמח למה לא.
אבל אני מביא גם את אשתי.
זה יהיה דאבל דייט - אני ואשתי, את ושיר (זו כמובן בדיחה)

אני הולך עם חולצה צמודה רצח עליי, שמבליטה לי את החזה, הידיים הטרפזים, ומכנסיים רגילים.. בלי השקעה מיוחדת
אגב, מותר ללכת לחדר כושר ככה על פי התורה? (רציני לגמרי, אני לא יודע מספיק תורה, לצערי).

אין אזכור בתנ"ך לגבי איך להתלבש לחדר הכושר חחחח התורה מתעסקת בדברים גדולים יותר מזה.
העיקרון הוא ללכת בצניעות. לבוש לא חושפני, ושלא מושך מדיי את העין. לגבי דקדוקים של לבוש, את זה תמצא בהלכה, לא בתורה 😃
בגדול כשהייתי באולפנא הייתי הולכת ממש על פי כל הכללים. בסך הכל אני ילדה ממש טובה 😄
עכשיו כשאני בלי מסגרת דתית זה קצת יותר קשה. נגיד זה שאני הולכת לחד"כש מעורב, זה משהו שלא הייתי מסוגלת לעשות פעם... וגם החצאית כבר מזמן לא עוברת את הברך, ולפעמים אני הולכת עם מכנס (האמת שרק לחד"כש אני יוצאת עם מכנס...) גם אורך השרוול התקצר. פעם תמיד היה עובר את המרפק, והיום מסוגלת לצאת עם חולצה שמגיעה רק עד אחרי הכתף....
קיצר אני דתיה לגמרי, שומרת שבת, שומרת נגיעה וכו', אבל התרופפתי קצת בגדרות הלבוש הצנוע חחח אבל אני לא אצא עם גופייה, או חולצה שחושפת את הבטן או מיני כלשהו... יש גבול חח 😕

במחילה, אבל אני אתערב בשיחה הזאת בגלל היותי הדתי השלישי בשרשרת.

אמנם אני חרדי, וזה כנראה שוני בהסתכלות שלנו על הדברים, אך ברצוני לשתף את דעתי הצנועה.
התורה מאוד ברורה בעמדתה, אם כי בתורה שבכתב (התנ"ך) לא מדבר באופן מפורש על הלבוש של האישה מלבד שלאישה סוטה פורעים את ראשה ומגלים את החזה שלה.
ומשם נלמד שאישה נשואה מחוייבת בכיסוי ראש, וכל אישה מכסה את החזה.

בתורה שבעל פה נכנסים לפרטים יותר, ובהלכה הפסוקה על ידי פוסקי כל דור יש פרטים יותר מפורטים.

אך בסופו של דבר, זה דבר שדי נתון לחומרות או לקולות מחוץ למה שנפסק מפורש.
דהיינו מה ההגדרה של צמוד, או מה גורם לגברים להביט זה דבר שכל אישה צריכה להרגיש ולהחליט לעצמה.
ואשרי האישה שמצניעה את עצמה בתוך מסגרת הנורמלי והבריא. ולאישה שמתמודדת עם זה, אין צורך למחות או להאיר, כי זאת לא עבירה על ההלכה לא להחמיר.

כן אזרוק לאוויר שאני רוחש כבוד עצום לכל אדם ששומר תורה ומצוות לפי השגתם ויכולתם, ובתור אחד שמגיע ממשפחה שחלקם דתיים יותר וחלקם פחות וחלקם כלל לא. אני חייב להגיד שגם לשמור מצווה בודדת זה זכות עצומה.
עם כל זאת, אני לא חושב שלפי ההלכה מותר להפיץ סרטונים או תמונות שגברים יראו ברשת של לבוש שלא צנוע לפי הגדרתך. או להתאמן בצורה שלא היית הולכת הרחוב לפי הגדרתכן.
אבל בסופו של דבר זה רק דעתי, וזכותכן ללכת על פי הרבנים שלכן, או לא.
ואני לא מזלזל באף אדם שמתקשה לשמור על ההלכה, גם לי יש את הקשיים שלי.

בעניין חדר כושר אציג כאן את דעתי בנושא. ואציין שהתעמקתי המון בנושא הזה שתי וערב.

דיברתי עם הרב פנחס מונדשיין שליט"א, שהוא דיין דתי לאומי די מוכר, ורב מאוד חשוב, ועוד כמה רבנים חשובים מהקהילה הדתית לאומית וכמובן עם רבנים מהמגזר שלי (חרדים) על נושא אימונים בחדר כושר מעורב.

טרם מצאתי פוסק שהתיר דבר כזה, יש אולי מקום להתיר לאמן בחדר כושר מעורב מההיתר שהאדם טרוד באומנותו.
אך מעולם לא שמעתי פוסק מתיר להתאמן בחדר כושר מעורב.

בעיר שלי אין חדר כושר נפרד, אז עד שפתחתי את המקום שלי, נסעתי כל אימון שעה ורבע כל כיוון לחדר כושר לגברים בלבד.
כל הרבנים הדתיים לאומיים והחרדיים בעיר שלי שהיו מתאמנים איתי בחדר כושר הנפרד לגברים בלבד עד שנסגר, הפסיקו להתאמן בכלל בחדרי כושר.

אני באמת מחפש לדון לכף זכות מי שמתאמן בחדר כושר מעורב, ואשמח אם מישהו או מישהי יוכלו להראות לי מקור הכי מקל שיהיה שנותן היתר הלכתי לדבר, או להתאמן בלבוש לא צנוע ליד גברים.

אני ממש מקווה שהדרך שניסחתי לא פגע באף אחת, זה נושרא מאוד טעון אצלי.
אבל בכל זאת, כל אחד ואחת רשאי לדעה משלהם.

אין אזכור בתנ"ך לגבי איך להתלבש לחדר הכושר חחחח התורה מתעסקת בדברים גדולים יותר מזה.
העיקרון הוא ללכת בצניעות. לבוש לא חושפני, ושלא מושך מדיי את העין. לגבי דקדוקים של לבוש, את זה תמצא בהלכה, לא בתורה 😃
בגדול כשהייתי באולפנא הייתי הולכת ממש על פי כל הכללים. בסך הכל אני ילדה ממש טובה 😄
עכשיו כשאני בלי מסגרת דתית זה קצת יותר קשה. נגיד זה שאני הולכת לחד"כש מעורב, זה משהו שלא הייתי מסוגלת לעשות פעם... וגם החצאית כבר מזמן לא עוברת את הברך, ולפעמים אני הולכת עם מכנס (האמת שרק לחד"כש אני יוצאת עם מכנס...) גם אורך השרוול התקצר. פעם תמיד היה עובר את המרפק, והיום מסוגלת לצאת עם חולצה שמגיעה רק עד אחרי הכתף....
קיצר אני דתיה לגמרי, שומרת שבת, שומרת נגיעה וכו', אבל התרופפתי קצת בגדרות הלבוש הצנוע חחח אבל אני לא אצא עם גופייה, או חולצה שחושפת את הבטן או מיני כלשהו... יש גבול חח 😕
נראה לי שהבנתי
במחילה, אבל אני אתערב בשיחה הזאת בגלל היותי הדתי השלישי בשרשרת.

אמנם אני חרדי, וזה כנראה שוני בהסתכלות שלנו על הדברים, אך ברצוני לשתף את דעתי הצנועה.
התורה מאוד ברורה בעמדתה, אם כי בתורה שבכתב (התנ"ך) לא מדבר באופן מפורש על הלבוש של האישה מלבד שלאישה סוטה פורעים את ראשה ומגלים את החזה שלה.
ומשם נלמד שאישה נשואה מחוייבת בכיסוי ראש, וכל אישה מכסה את החזה.

בתורה שבעל פה נכנסים לפרטים יותר, ובהלכה הפסוקה על ידי פוסקי כל דור יש פרטים יותר מפורטים.

אך בסופו של דבר, זה דבר שדי נתון לחומרות או לקולות מחוץ למה שנפסק מפורש.
דהיינו מה ההגדרה של צמוד, או מה גורם לגברים להביט זה דבר שכל אישה צריכה להרגיש ולהחליט לעצמה.
ואשרי האישה שמצניעה את עצמה בתוך מסגרת הנורמלי והבריא. ולאישה שמתמודדת עם זה, אין צורך למחות או להאיר, כי זאת לא עבירה על ההלכה לא להחמיר.

כן אזרוק לאוויר שאני רוחש כבוד עצום לכל אדם ששומר תורה ומצוות לפי השגתם ויכולתם, ובתור אחד שמגיע ממשפחה שחלקם דתיים יותר וחלקם פחות וחלקם כלל לא. אני חייב להגיד שגם לשמור מצווה בודדת זה זכות עצומה.
עם כל זאת, אני לא חושב שלפי ההלכה מותר להפיץ סרטונים או תמונות שגברים יראו ברשת של לבוש שלא צנוע לפי הגדרתך. או להתאמן בצורה שלא היית הולכת הרחוב לפי הגדרתכן.
אבל בסופו של דבר זה רק דעתי, וזכותכן ללכת על פי הרבנים שלכן, או לא.
ואני לא מזלזל באף אדם שמתקשה לשמור על ההלכה, גם לי יש את הקשיים שלי.

בעניין חדר כושר אציג כאן את דעתי בנושא. ואציין שהתעמקתי המון בנושא הזה שתי וערב.

דיברתי עם הרב פנחס מונדשיין שליט"א, שהוא דיין דתי לאומי די מוכר, ורב מאוד חשוב, ועוד כמה רבנים חשובים מהקהילה הדתית לאומית וכמובן עם רבנים מהמגזר שלי (חרדים) על נושא אימונים בחדר כושר מעורב.

טרם מצאתי פוסק שהתיר דבר כזה, יש אולי מקום להתיר לאמן בחדר כושר מעורב מההיתר שהאדם טרוד באומנותו.
אך מעולם לא שמעתי פוסק מתיר להתאמן בחדר כושר מעורב.

בעיר שלי אין חדר כושר נפרד, אז עד שפתחתי את המקום שלי, נסעתי כל אימון שעה ורבע כל כיוון לחדר כושר לגברים בלבד.
כל הרבנים הדתיים לאומיים והחרדיים בעיר שלי שהיו מתאמנים איתי בחדר כושר הנפרד לגברים בלבד עד שנסגר, הפסיקו להתאמן בכלל בחדרי כושר.

אני באמת מחפש לדון לכף זכות מי שמתאמן בחדר כושר מעורב, ואשמח אם מישהו או מישהי יוכלו להראות לי מקור הכי מקל שיהיה שנותן היתר הלכתי לדבר, או להתאמן בלבוש לא צנוע ליד גברים.

אני ממש מקווה שהדרך שניסחתי לא פגע באף אחת, זה נושרא מאוד טעון אצלי.
אבל בכל זאת, כל אחד ואחת רשאי לדעה משלהם.
חרדי זה לא מישהו שחרד לעשות את דבר ה'? שנאמר בישעיהו "שמעו דבר ה' החרדים אל דברו". נראה לי גם הדתיים חרדים לעשות את דבר ה', לא? מה ההבדל בין דתי לבין חרדי? (אני שואל ברצינות).
בתור חילוני (טוב כבר לא כל כך) שנשוי לאשה דתייה (מאוד) אשתי היא בוודאות מקפידה מאוד על המצוות. שמירת שבת, כיסוי ראש, מה שלא תרצה מא' עד ת'. אם תפגוש אותה אתה תחשוב שבעלה הוא הרב האזורי. היא מחזירה בתשובה רבים, ונראה שגם אותי בדרך (לא מכחיש, לא מכחיש).
אני לא בטוח שירדתי לסוף דעתך. מה שאסור לאשה זה ללכת ברשות הרבים בחזה גלוי, וכאשר היא נשואה גם ראש גלוי? (כמו שיש דברים בגוף האשה שאסור לראות, אז כאשר היא נשואה שיער נחשב אחד מהדברים הללו. אני צודק?)
אז מותר בתכלס לבחורה להסתובב עם גופייה ברחוב, ואין עם זה בעיה?

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית