הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

לוג שמחה

אני מעדיף להיות מהנעלבים ואינם עולבים.
שומעים חרפתם, ואינם משיבים....
למה? יש לך עצות? הצעות? רעיונות? יתקבל בברכה ובתודה 😃
חשבת על כיוון של תזונה?
את פתוחה לדברים אלטרנטיבים?

המאמן שלי ממש אלוף ומאמין בטאי צ'י. ואני אישית ראיתי הצלחה בהרבה דברים עם נטורופתים מסוימים.
אולי מעניין אותך.

למה? יש לך עצות? הצעות? רעיונות? יתקבל בברכה ובתודה 😃
אם אין אבחונים אז כל דבר זה ירייה באפלה. באופן כללי למצוא דרך לעבוד מסביב לפציעות. מוצאים מה כן אפשר לעשות בלי כאב וזה מה שעושים. משקיעים בדברים אחרים. אולי מחפשים כיוונים של יוגה. חושבים על איך למזער נזקים לפעמים הבאות. ניהול עומסים. טכניקה. מה היו סימנים מטרימים לפציעות. מה נסיבות המקרה וכדומה.

אם אין אבחונים אז כל דבר זה ירייה באפלה. באופן כללי למצוא דרך לעבוד מסביב לפציעות. מוצאים מה כן אפשר לעשות בלי כאב וזה מה שעושים. משקיעים בדברים אחרים. אולי מחפשים כיוונים של יוגה. חושבים על איך למזער נזקים לפעמים הבאות. ניהול עומסים. טכניקה. מה היו סימנים מטרימים לפציעות. מה נסיבות המקרה וכדומה.

מעניין.
אולי לא הבנתי את השאלה. מה שהיה שם זה עומסי יתר+תזונה מאוד דלה בחלבון.
הפגיעה הספציפית (אם ישנה) במפרק נותרה ללא שם.

עכשיו אני מקפידה על ערכי חלבון, והדרגתי שוב את מה שעושה, ועדיין כואב לי.
הכאבים שלי כבר לא חזקים, ואפילו ממש קלים, אבל נוכחים רוב הזמן, ומתגברים עם עומס (אפילו רק קצת הליכה). אני ממש אובדת עצות.

חושדת שיש סיבה שגורמת לחוסר התאוששות של הארבע ראשי שלי (שתפוס ונוקשה בהגזמה באופן תמידי) כמו גם שרירים אחרים, אבל בעיקר הוא, וזה משליך ואחראי לפחות על חלק מהכאבים כרגע. כך למשל, אחרי דיקור שלו גם הוא נרגע וגם רוב הכאב בברך.

באמת לא יודעת מה לחשוב או לעשות.

מה שאתה כותב פה חשוב ממש. תודה!

שיר1 עדכן/ה את הלוג ״הלוג שנחוש להחלים״:

עדכון לוג: 01/12/19

Lower

תרגילים אקססוריים לברכיים

היפטראסט

98*8*2
98*10*2 כי למה לא

מכרעים בהליכה

25.5*16*3
אין כאב (למעט איזה שתי חזרות שמשהו בזווית לא היה נכון) אבל תחושת עומס בברכיים (מה שלא בהכרח שלילי). נראה איך נרגיש בסיום.
מתקשה קצת להרים את המוט בסיום הסט.

דדליפט
70*6
75*6
מנוחה קצרה ו -
61.5*12 כי חדר כושר נסגר ואין זמן לנוח מספיק לעוד סט של 75. החזקה סטטית בסיום.

מעט כאב בחלק חיצוני של ברך ימין בתחילת סט שני של דדליפט.
אחרי האימון תחושת עומס ואי נוחות בחלק פנימי של ברכיים, בעיקר ברך ימין.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 02/12/19

מעט כאבים בברכיים. צריכה לחפש כנראה משהו עוד פחות מעמיס. Lower הבא נבדוק אולי רק מכרעים דינאמיים לאחור. וגם גומיה בדדליפט.

Upper 1

תרגילים אקססוריים לכתפיים בקצרה

בנץ' פרס

37.5*3*5
לא קשה.

בנט אובר רואו
50*8*4
סט אחרון פרונציה. היה בו יותר מדי שימוש במומנטום

אפרייט רואו
25*8*3
משהו מרגיש לא בסדר בפרק כף היד. אולי גם טווח התנועה שלי מוגזם.

משיכה מלמעלה אחיזה רחבה
47.5*6
45*8*2 או 3

38.5*10*2
בסופר סט עם
כפיפת מרפקים מוט w
18*10*2

פשיטת מרפקים בהטית גו
7*10-10
מורידה משקל לטרגור מדויק יותר
5.5*12-12*2

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:

עדכון לוג: 06/12/19

לא כל כך מרגישה טוב הערב. בעיקר חולשה.

Lower

תרגילים אקססוריים לברכיים בקצרה
גוד מורנינג קליל

25*10*2

היפטראסט
102.5*8*4

מכרעים דינאמיים לאחור
23*10*3
בסדר

דדליפט
77.5*4*3
קשה מאוד. הבטן שלי סופר חלשה. נראה ששכחתי איך מפעילים אותה.

בטן סטטי

11.5*1:00*2
11.5*0:40 - משהו הרגיש לא נכון באזור הכתף. גאה בעצמי שהנחתי, אם כי זה לקח כעשר שניות מיותרות של התלבטות. מתקדמת בזה לאט מדי.. 🫤

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 06/12/19

שבת בפתח והזמן שלי פה היום קצר ממש.

Upper 2

בנץ' פרס
37.5*5*5
סט רביעי 4 חזרות בלבד. התמקמתי אחורה מדי והחזרה הרביעית הסתבכה בווים ודרשה אנרגיה מיותרת להשלים אותה.
לא היה קל.
מתלבטת אם פעם הבאה לתת שוב 5*5 או לעלות בחזרות. מה דעתכם? (היה קשה, ולא רואה שהיו לי שם עוד חזרות. להעמיס יותר מדי אני לא רוצה. מצד שני אולי התחזקתי 😳)

פנדליי רואו
43*8*4
אהבתי. נעלה מפה חזרה לאט בעז"ה.

אוברהד פרס
25*6,5,5,5,4
מנוחות קצרות לרגל קוצר הזמן. הימנעות מכניסה לחזרות קשות מדי שעלולות להביא אותי לפתרונות גרועים כמו היפר אקסטנשן בגב.

סטים אחרונים בסופר סט עם
כפיפת מרפקים מוט w
18*12*3
לא ברור למה חשבתי שזה רעיון טוב. אה, לא חשבתי.

באתי עם גב תחתון כואב מהעבודה. יצאתי ללא כאב 🤩
חלק קטן, אפילו קטנטן, חזר בהמשך הערב, אבל זה מעודד.

רוצה לעבור למתכונת fbw אבל קצת חוששת מעומס ותשישות בתוך האימון עצמו.

קרא את שאר עדכון הלוג...
ברט קונטררס פרסם מספר פוסטים באינסטגרם על תוכניות עם תרגילים חלופיים לברכיים כואבות, שווה לבדוק. קחי מנוחה מכל מה שגורם כואב ותעבדי על מה שאפשר בלי כאבים. שיהיה רק בריאות.

דבר ראשון ממש מודה לך על העזרה עד כה. ממש לא מובן מאליו.

עכשיו בקשר לזה,
האמת שניסיתי לבדוק, אבל העמוד הזה קצת טריגרי עבורי. בכל אופן, אתה זוכר אולי משהו ספציפי שהציע, או משהו שאתה חושב שעשוי לעבוד (בהנחה שסקוואט, מכרעים מכל סוג, פשיטת ברכיים ובזמנו גם לג פרס (מקווה שהשתנה. אבדוק בהזדמנות קרובה) - כואבים)?

הארבע ראשי שלי הולך ומתפרק 😭

סתם נו.
אבל משהו כזה.. 🤦‍♂️

עדכון לוג: 09/12/19

הזמן שלי פה היום קצר ביותר. אז ממשיכה lower למרות הרצון להתחיל לבחון fbw.

Lower

תרגילים אקססוריים לברכיים ולכתפיים
גוד מורנינג

20*10*2

פשיטת ברכיים בילטרלי
23*10*2
18*10
התכוונתי לקחת את זה 18 ק"ג ורק לפני סט שלישי שמתי לב לתוספת משקל שמונחת.

היפטראסט
107*8*3
אחרי הסט השני שמתי לב שכנראה אני לוקחת רגליים קרוב מדי (בקצת) וזה מעמיס לי על הברכיים. תיקון של זה הביא לסט שלישי קל ונכון יותר. עדיין הברכיים קצת בעומס.

לג פרס אופקית
41*10*4
משעמם ביותר. בלתי מורגש לקוואדס, לא נעים בברכיים, וגם גב תחתון על אף שצמוד למקומו.

דדליפט
73*6*2
חשבתי שהורדתי מספיק לדדליפט קל יותר עם מעט יותר נפח, אבל לא. ההמסטרינג והגב כל כך מותשים שזה היה כבד.

- אימון רגליים הבא דילואד.

- כמה שהנסיונות לארבע ראשי היו קלילים ביותר עד כדי חוסר גרייה כביכול לשריר, הברכיים שלי מגיבות לזה רע. ייאוש.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 10/12/19

גם היום הזמן קצר.

Upper 1

בנץ' פרס
35*8*4
לא היה ממש קל אבל היה טוב. חזרה אחרונה כשל לא ברור - הגעה כמעט עד למעלה אבל רק כמעט.

פנדליי רואו
43*9*4

מלא שטויות של ידיים, כתף צדית ואחורית ומשיכה מלמעלה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 12/12/19

Lower
היום יום דילואד.

סקוואט משקל גוף
10*3
גוד מורנינג קליל
20*10*2

היפטראסט
75*10*3
אולי זה היה יותר מדי לדילואד בהתחשב בזה שכיסחתי את ההמסטרינגס שלי בסיום "הסבב הקודם" (במרכאות כי לא באמת היה פה תכנון מושכל. וחבל). ובהתחשב בחימום שהיה אמנם לא ארוך אבל היה והוסיף נפח. לכאורה עדיף פחות מדי מאשר יותר מדי. לא?
*מה שהייתי משנה זה גם מספר החזרות ל-70% = 7 חזרות ועל כל פנים לא יותר מ-8. לשמור את זה הכי קליל שיש.

מכרעים דינאמיים
14*16*3
בינתיים נראה כמו התרגיל היותר סלחני לברכיים שלי.

דדליפט
52*6*3

-- אימון הבא ממשיכה בדילואד. מתלבטת עם לבצע אותו הדבר, או להעלות מעט משקל/חזרות בדדליפט למשל. מה אתם עושים בדילואד?

-- היום נתתי כמה דקות בפואם רולר אחרי תקופה שלא נגעתי בו. סקרנית לראות אם ואיך ישפיע (הספקנות שלי נוראית. לא משנה שהניסיון שלי איתו חיובי, מגיע שלב של הטלת ספק מחודשת 😳).

-- יש כזה דבר דלקת תמידית של שריר? לא משנה מה, הארבע ראשי שלי תמיד מגיב לפואם רולר בכאב חזק (בעבר שנראה לי כל כך רחוק עכשיו זה לא היה. אז זה היה תלוי מצב).

-- בדרכי חזור, 23:15 ברחובות שנורו בהם אנשים למוות, הגיח מבין המכוניות שחור ענק, מאחוריי. סתם הלך לתומו, מן הסתם, אבל הפחד, מרגע שנכנס, משתלט בלפיתה קרה וגורם לגב שלך להרגיש חשוף ופגיע מאי פעם.

גברים ענקיים - בבקשה, לא כי אתם חייבים, אלא כמחווה הומנית אצילית הייתי אומרת, בבקשה בבקשה, כשאתם הולכים בשעת לילה מאוחרת מאחורי בחורה תנסו להאט את הצעדים שלכם קצת, או אפילו להמתין מעט או לעבור צד.

זו הייתה הקריאה הנרגשת שלי ללילה זה.

ולבחור הנחמד, סליחה ששלחתי מבטים 2.5 פעמים שלמות (!). אני יודעת שאתה לא אשם שאתה ענק. וגבר.

לילה טוב! 🤩

קרא את שאר עדכון הלוג...

חחחחח וואו, צחקתי בקול .
וכן, זה לגמרי מפחיד. אני איתך... 🤦‍♂️

אממ מה זה דילואוד? :>
אני יודעת באופן כללי מההקשר ששמעתי את המילה הזו אבל אשמח לתרגום רשמי לפני שאני קופצת למסקנות 😃

חחחחח וואו, צחקתי בקול .
וכן, זה לגמרי מפחיד. אני איתך... 🤦‍♂️

אממ מה זה דילואוד? :>
אני יודעת באופן כללי מההקשר ששמעתי את המילה הזו אבל אשמח לתרגום רשמי לפני שאני קופצת למסקנות 😃
הורדת עומסים

את מסתובבת עם תרסיס פלפל? בחורה שמסתובבת לבד במקומות חשוכים בלילה, יכול לתת לך ביטחון. אם היה לי שקל על כל תאקל עם מפגרים בלילות. רק לא מזמן שיכור ברחוב הסביר לי איך לא אכפת לו לשבת בכלא.

אם את חווה "דלקת תמידית של השריר" זה אומר שאת לא נותנת למקום להחלים כמו שצריך, יקח כמה שיקח. נצלי את זה שאת צעירה ושההחלמה שלך מהירה יותר עכשיו מאשר בגיל מבוגר יותר. זה אולי נשמע מבאס לאללה לא לעבוד על משהו כרגע או חצי שנה, אבל לטווח הארוך זה רק רווח ושיעור לחיים. באמת, עברתי פציעות ששינו לגמרי את המסלול אימונים שלי ואני אסיר תודה עליהן.

אם את חווה "דלקת תמידית של השריר" זה אומר שאת לא נותנת למקום להחלים כמו שצריך, יקח כמה שיקח. נצלי את זה שאת צעירה ושההחלמה שלך מהירה יותר עכשיו מאשר בגיל מבוגר יותר. זה אולי נשמע מבאס לאללה לא לעבוד על משהו כרגע או חצי שנה, אבל לטווח הארוך זה רק רווח ושיעור לחיים. באמת, עברתי פציעות ששינו לגמרי את המסלול אימונים שלי ואני אסיר תודה עליהן.
לחלוטין לקחתי. כאילו, זה גם לא שאני עובדת עליו. אלו תרגילים ברמת עומס של הזרמת דם. אני באמת לא מבינה. במיוחד בהתחשב בזה שלקחתי גם תקופות של מנוחה מוחלטת ולא הרגשתי שיפור, ואפילו להיפך. אבל לא בחנתי את זה ברמה של חצי שנה.
אתה חושב שזה יכול לעשות את ההבדל?
"גברים ענקיים"= גברים עם מסה רצינית?
חח.. זה אומר גבר בגובה 2 מטר, שענק לכל כיוון. וכן, מסת שריר רצינית מאוד ככל שיש לי להתרשם מהתקלות של שנייה.

אם כי ככלל, גם מטר שמונים שקצת גדול מהווה חלק מקהל היעד של הקריאה דלעיל. בעצם כולם 😳:lol:
בהקשר של התאוששות?
ומה המטרה של זה? זה לא פשוט אימון לא אפקטיבי? 😳
כאילו מה ההבדל בין זה לבין פשוט לדלג על אימון?
כן.
המטרה היא לאפשר לגוף (וגם לנפש) להתאושש ולאפשר התקדמות. כי אי אפשר, או לא בריא, להתאמן עצים כל הזמן. באיזשהו שלב תתקעי במקרה הטוב, או תתישי ותשחקי את המערכת עד לפציעה.

לקחת מנוחה מוחלטת זה גם אפשרי, לרוב כן ממליצים לעשות משהו, רק קליל בהרבה. למה בדיוק, אני לא בטוחה שיודעת להגיד.
ומן הסתם יש פה גם רכיב של התאמה אישית והתנסות - מה עובד לך הכי טוב.

לחלוטין לקחתי. כאילו, זה גם לא שאני עובדת עליו. אלו תרגילים ברמת עומס של הזרמת דם. אני באמת לא מבינה. במיוחד בהתחשב בזה שלקחתי גם תקופות של מנוחה מוחלטת ולא הרגשתי שיפור, ואפילו להיפך. אבל לא בחנתי את זה ברמה של חצי שנה.
אתה חושב שזה יכול לעשות את ההבדל?

הבדל ,כן. אבל זה כל כך תלוי במקרה. לפעמים אפשר לעבוד מסביב ולהחלים ולפעמים מנוחה מוחלטת זה מה שעוזר, ניסוי וטעייה. כשלי היו בעיות במרפק בגלל מתח וFront Lever הפסקתי לעשות אותם לחלוטין. כנ"ל לגבי שורש כף יד ועמידת ידיים. כנל לגבי ריצה ובעיות בכף הרגל. או עכשיו עם הברך. כשלא יכלתי לשחות התחלתי אופניים, כשלא יכלתי לרוץ, שחיתי או שהתחלתי להשתמש במכונת חתירה. לא במקרה התחלתי לעשות יום אחד סתם ככה סקווט בולגרי, זה קרה תוך כדי חיפושים למשהו שיתאים לי טוב יותר ממה שהיה לי אז. עם השנים לומדים מה הכי מתאים לגוף שיש לך ולהתאים את הפעילות בהתאם.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית