ברמת העיקרון לעניין קיום תורה ומצוות, אין הבדל.חרדי זה לא מישהו שחרד לעשות את דבר ה'? שנאמר בישעיהו "שמעו דבר ה' החרדים אל דברו". נראה לי גם הדתיים חרדים לעשות את דבר ה', לא? מה ההבדל בין דתי לבין חרדי? (אני שואל ברצינות).
ההבדל הוא בדרך כלל במחלוקות של הרבנים במגזרים או בתרבות.
כמו שיש מנהגים שונים בין ספרדי ואשכנזים ותימנים.
כך יש מנהגים שונים לאנשים שהלכו אחרי הרב קוק והרב מרדכי אליהו זצ"ל שהם הנהיגו את הדתיים לאומיים.
לגבי תרבות, כמו שחב"ד הם דתיים שומרי תורה ומצוות עם תרבות להפיץ את היהדות בכל פינה בעולם.
החרדים שמו לעצמם את לימוד התורה בראש מעיינם, ורואים בזה מצווה חשובה ביותר.
דתיים לאומיים רבים לקחו את מצוות ישוב הארץ והציונות בכללי כמצווה עיקרית וחשובה ביותר על פי הנהגת רבותם.
כמובן שכל אלה מצוות חשובות, אבל בתוך המגזרים קל למצוא קיצוניים שזנחו כל מצווה אחרת מלבד המצווה המודגשת במגזר, כמו לימוד תורה לחרדי או ישוב הארץ לציוני.
אז במילה פשוטה, אין הבדל הלכתי, אלא רק במנהגים ובתרבות.
מהתורה שבכתב, אני חושב שזה כל מה שראינו שם.אני לא בטוח שירדתי לסוף דעתך. מה שאסור לאשה זה ללכת ברשות הרבים בחזה גלוי, וכאשר היא נשואה גם ראש גלוי? (כמו שיש דברים בגוף האשה שאסור לראות, אז כאשר היא נשואה שיער נחשב אחד מהדברים הללו. אני צודק?)
אך תורה שבעל פה זה התורה שמשה רבינו לימד לעם ישראל כשירד מהר סיני.
ושם הוא פרט להם את שאר המקומות שיש לכסות.
בתור גבר אני פחות בקיא בהם, אבל אני חושב שזה הירכיים (המנהג הוא עד הברכיים), כל הבטן והגב (עד עצם החזה).
וזרועות (עד המרפקים).
וכאשר אישה נשואה, אז גם שיער טעון כיסוי מהתורה.
הבעיה תהיה אם זה לא יכסה את הזרועות כראוי.אז מותר בתכלס לבחורה להסתובב עם גופייה ברחוב, ואין עם זה בעיה?