הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

לוג שמחה

וואי מהממת.
אני לא מצליחה לגרור את עצמי לאימון במוצש"ים של קיץ.
גמאני נחלשתי מלא בבנצ'. מ37.5 נחתתי ל25-27.5 בקושי רב.
אבל לדעתי אם את עושה הרבה חימום עם חזרות גבוהות , את כבר מתעייפת עד שאת מגיעה לתרגיל עצמו לא?

וואי מהממת.
אני לא מצליחה לגרור את עצמי לאימון במוצש"ים של קיץ.
גמאני נחלשתי מלא בבנצ'. מ37.5 נחתתי ל25-27.5 בקושי רב.
אבל לדעתי אם את עושה הרבה חימום עם חזרות גבוהות , את כבר מתעייפת עד שאת מגיעה לתרגיל עצמו לא?
נכון. ועדיין. לא ידעתי אם אני מסוגלת ולמה. ויותר מהכל היה חשוב לי לא לתרגל ולהמשיך להטמיע טכניקה רעה, וכן לעשות כמה שיותר חזרות בטכניקה טובה, ורק אחר כך המשקלים וכל זה (עומס מכני, התקדמות, התחזקות בניית שריר וכו). זה יגיע כשהטכניקה תשב טוב. בינתיים אני די מיואשת ביחס לכל תכולת הסוגריים.
אימון שעבר היה קריעה גם עם חימום קלאסי של פירמידה עולה (בסוף עשיתי 37.5 לשלשות. אאוץ' 🤒)

וכן, היה קשוח למדי, אבל הבנתי שזה יהיה טוב יותר מלא ללכת בכלל

שיר1 עדכן/ה את הלוג ״הלוג שנחוש להחלים״:

עדכון לוג: 06/07/20

מרוקנת פיזית ומנטלית. עד הטיפה האחרונה. אבל לא לנצל את היום האחרון (ככל הנראה אחרון) לפתיחת החדכש זה ממש פשע. חוץ מזה שקצת משמעת, ואם לא עכשיו אימתי ונעשה מה שאפשר כי הגוף צריך את זה.

סקוואט
47.5*5*3
כאבים בברכיים (מניסקוס פנימי ותיכון). חימום בטמפו עזר קמעה. עצב שכזה. מה יהיה?

בנץ'
חימום עייף וכשל כבר בסט הראשון (35). חילצתי עצמי בכבוד (עד כמה שאפשר במצב הבזיוני הזה) ונטשתי את העמדה.

בנט אובר רואו
40*10*3

משיכה מלמעלה, יד קדמית, כפיפת ברכיים, פשיטת גו, גלוט אקסטנשן'ס, שכיבות שמיכה - דוגמיות.

קרא את שאר עדכון הלוג...

אחותי תאומים, והיה לה יום מקסים, משהו פה מסריח.☠️
חחחחחח
טווובב. אם כך כנראה שיש פה התנכלות מכוונת. פריצה בכוונות זדון למערכת ושיבוש מסלולי הכוכבים מעליי

אחותי תאומים, והיה לה יום מקסים, משהו פה מסריח.☠️
מעניין
כמה זה אמור להיות חלק משמעותי מהסדר יום וזה?

הר''ם שלי בעבר אמר עליי שאני לדעתו מזל מאדים (והזכיר הרבה דם משום מה)
חחחחחח
טווובב. אם כך כנראה שיש פה התנכלות מכוונת. פריצה בכוונות זדון למערכת ושיבוש מסלולי הכוכבים מעליי
בטח מרקורי ברוורס..

שיר1 עדכן/ה את הלוג ״הלוג שנחוש להחלים״:

עדכון לוג: 15/07/20

לא התאמנתי יובלות. מבלה זמני ברביצה מול מסכים, וכמובן באכילת מזון עתיר קלוריות. עוד יגיע היום בו במקום להתמרמר על צמיגיי ההולכים ותופחים ועל מותני ההולכת ונעלמת אתעשת על עצמי ואתחיל לבקר האכילה.
ביום שני עשיתי טובה לגוף וחתרתי קצת גלון מים שישב במשרד - 19 ק"ג ל-8*3 יד יד ותו לא. חוץ מזה אימון אחרון התרחש לפני כשבוע וחצי.
לא מפתיע שהגמישות שלי מתדרדרת פלאים ותחושת התאבנות כללית שוררת.

לאור המצב המזהיר השקעתי הרבה בחימום ומתיחות, ואפילו פרגנתי במתיחות בסוף 🙄 מה שהותיר זמן קצר בלבד לגוף האימון.

סקוואט
50*5*3
סה"כ מרגיש בסדר. קצת עייף. צד חיצוני של ברך שמאל לא בנוחות, אבל כל הברכיים בעצם לא בנוחות בימים האחרונים (חוסר תזוזה? נעליים חדשות רכות משהו? לא חסר את מי ואת מה להאשים). עוד לא סגורה על יחס הגב לרצפה וחושדת שקורסת איתו מדיי.
להלן סרטון, צעקות יתקבלו בברכה 🤩

בנץ'
30*6*2
היום החלטתי לעשות שינוי קטן ולקחת רגליים אחורה יותר כשכף הרגל אינה על הרצפה במלואה. לרגל כך תרגול ארוך במשקלים קלילים לחזרות גבוהות, ועמידה לבסוף על מוט קל של 30.
בחזרה אחרונה לסט ראשון צרור קליקים מכתף שמאל. ברגע הראשון לא כאב, כן אי-נוחות, ובהמשך כאב הולך ומתגבר. אחרי מנוחה ובטרם הופיע הכאב הרציני יותר, החלטתי להיכנס לסט נוסף כך שאם יתגבר הכאב אעצור מייד. לא התגבר. זה הפציע רק בהמשך.

צילמתי. לרגל מחסור חריף במקום, המעצבן הזה החליט לדרדר לי את האיכות פלאים ולקטוע ההסרטות בטרם לחצתי לעצירה. אניוויי, יותר מאשמח לביקורת. אולי גם אבין מה התפקשש.

חתירה

45*8*2
צ'יטים פה ושם או תמיד וזה.

דדליפט
הספקתי רק חימום ונסגר החדכ"ש 🫤

המשך בבית:

אוקיי, הכתף כואבת ממש במגוון תנועות. הרחקה אופקית, לחיצה וכפיפה - כאב חד. הרחקה אנכית בסדר.

הרחקת כתפיים בגומיה

8*2

כפיפות ברכיים בגומיה קלה
12*2
ההמס כבר כמעט ואינו מציק. רק כשמגזימה בישיבה (וזה קורה יותר מדי כמובן) 🤭

- מקווה ומאמינה שהקטע עם הכתף יעבור תוך כמה ימים, בעז"ה.

- ‏סה"כ כשעה וחצי הליכה סביב האימון הזה. כיף.

- סוגיית הביגוד מטרידה אותי עקב שילוב קטלני של ‏בעיה קשה של ויסות שהתפתחה/החמירה, ושל בחירה לשמור על מידה של נוחות (מנטלית) ועל צניעותי החסודה. כך שעל אף שהתחשבתי ועטיתי טייץ קצר שלא הגיע לברך, כל תפר אפשרי על פני הגוף הציק והטריד עד כדי כאב קל. ועוד שלפתי בחוסר מחשבה את הגרביים הכי מתופרות שאני מחזיקה 🤦‍♂️
מה עושים??

- ‏300 גרם גבינה לבנה לסגירת פינת חלבון וחזרתי לעבודדד (דדליין לוחץ וזה. ה' יעזור).

לילה טוב!

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:
חתירה עם גלון מים? 😲
אחלה אילתור ;)

לעניינו,הסקוואט נראה טוב (לא אמרת מתישהו שיש לך שרוולים?אם כן,שמת?)
אם עדיין חוסר נוחות,נסי טיפה להוציא כפות רגליים החוצה/להרחיב עמידה

בנץ':
סט ראשון נראה מעולה! שיפרת את הקצב של הסט
לגבי הכף רגל,אין חיוב הלכתי לכל הכף רגל על הרצפה (למעט איגודי PL שמחייבים)

סט שני טיפה היסוס,אבל נראה שקלטת איך זה אמור להיראות (עכשיו רק לשמור על טכני' ולהתקדם)

כל הכבוד על השיפור 👏

בעסה לא להספיק דדליפט,תשלימי אימון הבא בעז''ה

תני דגש על מתיחות לכתף (סבור שאת משקיעה בזה,עוד טיפה דגש)

בעניין הטייץ,יש לנייקי/אדידס שמתאימים ממש לאימונים
תני קפיצה לחנות הקרובה לביתך בהזמדנות

ו..גבינה אה? (פיתרון שתמיד עובד)

@elchonon @nlr666 @iziktan @AviAmo
אשמח ממש ממש לעזרה (וצעקות טכניקה).
לאחרונה כל מיני כאבים שמפציעים ובאים ובא לי להאשים את הטכניקה שלי. סרטונים מצורפים בעדכון האחרון..

מתנצלת על ההטרדה אבל היות שעזרתם לי עם זה בעבר, קצת הסתבכתם 🤩

וכמו שהולך הפתגם בערבית - "פתחת לו את הדלת, נכנס הוא והחמור שלו" 🤭
בעניין הטייץ,יש לנייקי/אדידס שמתאימים ממש לאימונים
תני קפיצה לחנות הקרובה לביתך בהזמדנות
זה היה טייץ של נייקקק!! עם תפרים מינימליים שבכל אופן הצליחו לשגע אותי

אבל אקפוץ. אולי אמצא משהו שנראה סביר..

דז'ה וו משהו

וכמו שהולך הפתגם בערבית - "פתחנו לו את הדלת, נכנס הוא והחמור שלו" 🤭
מאיפה לך חביבתי?

להאשים את הטכניקה שלי
לשם שינוי יש שיפור ממש טוב
תמשיכי באותו קו
ותני יותר תשומת לב למסביב (שינה/תזונה/ויטמינים ומינרלים/רוגע כללי /כל התשובות נכונות)
זה היה טייץ של נייקקק!! עם תפרים מינימליים שבכל אופן הצליחו לשגע אותי
בטוח יש פתק החלפה..😉

@elchonon @nlr666 @iziktan @AviAmo
אשמח ממש ממש לעזרה (וצעקות טכניקה).
לאחרונה כל מיני כאבים שמפציעים ובאים ובא לי להאשים את הטכניקה שלי. סרטונים מצורפים בעדכון האחרון..
אני מצטער, אני לא רואה לגמרי שהטכניקה אשמה.
בבנץ' את שוכבת מאוד רחוק מהמוט, זה גורם לך להוציא את המוט עם השרירים החלשים. מוטב יהיה עם תלכי יותר מתחת למוט, או שתבקשי שיוציאו איתך את המוט.

אין לי הערות על הטכניקה, אבל כל אי נוחות שעלול להיות קשור לטכניקה יכולה להיות כי פשוט לא מצאת את הטכניקה שמתאימה לך על פי השרירים החזקים והחלשים שלך, והגמישות ומבנא המפרקים שלך. כמו ש @nlr666 אמר, את יכולה לשחק עם רוחב עמידה בסקוואט.

אצלי אי נוחות וכאבים זה בדרך כלל מתחיל מחוץ למכון, ישיבה בתנוחות לא בריאות, חוסר שינה וחוסר תזונה טובה, עוד אכילת מזון שלא מתאים לי, כולם ישפיעו על המפרקים והבריאות שלי. גם עם טכניקה מושלמת, בלי לישון או לאכול כראוי, או יצירת כאבים בבית יהיו כאבים באימון.

באופן אישי מאז שפרשתי ממאכלי חלב, אין לי כאבי מפרקים. קראתי שזה דלקתי, למרות שהרבה תזונאים לא מאשרים את זה, אני רואה שבגוף שלי זה נכון.

רק בריאות

אני מצטער, אני לא רואה לגמרי שהטכניקה אשמה.
בבנץ' את שוכבת מאוד רחוק מהמוט, זה גורם לך להוציא את המוט עם השרירים החלשים. מוטב יהיה עם תלכי יותר מתחת למוט, או שתבקשי שיוציאו איתך את המוט.
תודה על ההתייחסות.
המוט נמצא מעל הפנים שלי (סביבות עיניים) - נחשב רחוק?
מניחה על הווים התחתונים כי העליונים רחוקים לי מדי, אז צריכה באמת להוציא במין פשיטת מרפק. אולי זה?

אצלי אי נוחות וכאבים זה בדרך כלל מתחיל מחוץ למכון, ישיבה בתנוחות לא בריאות, חוסר שינה וחוסר תזונה טובה, עוד אכילת מזון שלא מתאים לי, כולם ישפיעו על המפרקים והבריאות שלי. גם עם טכניקה מושלמת, בלי לישון או לאכול כראוי, או יצירת כאבים בבית יהיו כאבים באימון.

באופן אישי מאז שפרשתי ממאכלי חלב, אין לי כאבי מפרקים. קראתי שזה דלקתי, למרות שהרבה תזונאים לא מאשרים את זה, אני רואה שבגוף שלי זה נכון.

רק בריאות
נראה שאין מנוס מלהתאפס על עצמי, אה?

ובכל אופן בנוגע לכאב בכתף (כואבת מאוד במגוון תנועות) - לא רואה משהו חריג? איך אפשר להסביר את זה (כאמור קרה בחזרה אחרונה בסט ראשון - בלחיצה, ודי החל מתחילתה, אולי אחרי הרבע-שליש הראשון). שאלה מופנית גם אליך @nlr666

שוב תודה ענקית

המוט נמצא מעל הפנים שלי (סביבות עיניים) - נחשב רחוק?
כן, אני שם מעל הסנטר.
אם תעשי מעל 10 חזרות, זה אומר שהמשקל קל, ואת עלולה להידחף אחורה באמצע הסט בגלל הלג דרייב והמשקל הנמוך, לכן מעל העיניים זה הנחיה טובה כדי שלא תתקעי במתקן תוך כדי סט.
אבל בגדול זה רחוק ממרכז הכוח שלך.
מניחה על הווים התחתונים כי העליונים רחוקים לי מדי, אז צריכה באמת להוציא במין פשיטת מרפק. אולי זה?
בדיוק.
נראה שאין מנוס מלהתאפס על עצמי, אה?
ברור 🤩
ובכל אופן בנוגע לכאב בכתף (כואבת מאוד במגוון תנועות) - לא רואה משהו חריג? איך אפשר להסביר את זה (כאמור קרה בחזרה אחרונה בסט ראשון - בלחיצה, ודי החל מתחילתה, אולי אחרי הרבע-שליש הראשון). שאלה מופנית גם אליך @nlr666
מהנסיון האישי שלי כאבים בדרך כלל נגרמים ממגוון גורמים יחד ולא דבר אחד, ולפעמים כשפותרים רק אחד זה מספיק, אבל לפעמים צריך לפתור יותר מגורם אחד.
לפעמים התזונה והשינה הלקויה ביחד עם תנוחות לא אידיאליות או טכניקה לקויה גורמים לבעיה, וברגע שאת מסדרת רק את התזונה והשינה, או רק את הטכניקה, הכל מסתדר לו.

אני לדוגמה הפסקתי להשעין את הזרועות שלי על הברכיים כשאני יושב, זה לדעתי לא בריא לכתפיים. אני אף פעם לא נשען על רגל אחת ויוצר לחץ מוגבר על הברכיים. זה כבר הרגל עבורי.

משתדל לשמור על המפרקים מחוץ למכון, כדי שלא יפריעו במכון.

לפעמים רק חסר נוזלים, או ירקות.

לא אשקר שרוב הבעיות זה ממחסור מיץ ירקות 😛

כן, אני שם מעל הסנטר.
אם תעשי מעל 10 חזרות, זה אומר שהמשקל קל, ואת עלולה להידחף אחורה באמצע הסט בגלל הלג דרייב והמשקל הנמוך, לכן מעל העיניים זה הנחיה טובה כדי שלא תתקעי במתקן תוך כדי סט.
אבל בגדול זה רחוק ממרכז הכוח שלך.
באמת זה מה שקורה כשאני מתחילה סט אחורה יותר. נתקע בווים ומפריע.

אז ההוצאה הזו באמצעות פשיטה היא בעייתית? עדיף להימנע?
ואם ככה מה יכולה לעשות? ווים עליונים ממש יפקשש אותי ולסנג'ר עבור הוצאה של 30-40 ק"ג זה בזיוני 🤒

בנץ' את שוכבת מאוד רחוק מהמוט, זה גורם לך להוציא את המוט עם השרירים החלשים. מוטב יהיה עם תלכי יותר מתחת למוט, או שתבקשי שיוציאו איתך את המוט.
ספציפית על זה אני מסכים שיר,זה האלטרנטיבה הכי טובה להוצאה ועבודה בסט (עברתי שם במסגרת עבודה,ספסל דרעק לא מהעולפ הזה)
אבל מסכים שעדיף שמישהו יוציא לה(שמירה וחסכון אנרגיה בהוצאה)

יותר טוב מזה אי אפשר לסכם
אוסיף משהו על מחשבות ורוגע כללי (חפירה מגיעה!),בעבר מחשבות או סתם ויכוח עם אמא על הכמות נעליים שלי היה משבש לי אימונים (לא ברמת כשל,בהרגשה)מאז עשיתי סוויץ בראש,כל כניסה לאימון(ולא משנה אם זה פוטבול,קונג פו או סתם אימון התאוששות קל במכון)נכנס עם ראש נקי ולא חושב על כלום בזמן אימון
מוצא את הצ'י קונג עוזר מאוד ,אבל זה רק אני
כל אחד ומה שיעזור לו להיכנס ,לzone

באופן אישי מאז שפרשתי ממאכלי חלב, אין לי כאבי מפרקים. קראתי שזה דלקתי, למרות שהרבה תזונאים לא מאשרים את זה, אני רואה שבגוף שלי זה נכון
שמעתי על זה גם משהו,כמובן שלא מסכים עם זה
מוצרי חלב לדעתי משרתים טוב את מי שבדרכים ומתקשה למצוא משהו זמין (אני:P:)
או כל מי שרוצה משהו זמין וחלבוני לאכול.
שמח שזה עזר לך עם התזונה והמפרקים אבל בהתחשב בעובדה שחצי מהתפריט של העלמה זה גבינה,יהיה די קשה להשלים מכסה ממקורות אחרים
אם כבר הייתי מציע לתזמן ארוחות (ובכללי לסדר עלאק תפריט)עם מוצרי חלב במקום להימנע מזה.

ואתם ממש חוטאים לרוח המקום ☝️

בדרך כלל בסביבת המחיה הזו כשמישהו מתלונן על כאב או בעיה מסיקים על בעיית טכניקה במאתיים אחוז של ביטחון, שגם אם היא לא האחראית היחידה, היא לוקחת חלק מהאשמה. וגם אם מדובר בפרטים זניחים מתאמצים ומוצאים על מה להצביע.

תתביישו:chair:

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית