- פותח/ת השרשור
שיר1 עדכן/ה את הלוג ״לוג נופל״:
עדכון לוג: 06/03/21
קרא את שאר עדכון הלוג...
עדכון לוג: 06/03/21
רולר בליידס פעם שניה. נחמד.
קרא את שאר עדכון הלוג...
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
רולר בליידס פעם שניה. נחמד.
זה יפה לראות איך הלוג נשאר אינפורמטיבי כשהיה.
😃זה יפה לראות איך הלוג נשאר אינפורמטיבי כשהיה.
שבועיים לאחר מנת החיסון השניה שדי הקריסה אותי (כאבי מפרקים ושרירים מוגברים) אני מרגישה טוב יותר, אם כי לא יושר הקו לנורמה לאחרונה (שגם היא, יש לומר, לא מזהירה אך משופרת בהרבה). חוזרת לחד"כ עם רמות גבוהות של חרדה וסקפטיות. זו הראשונה מגבירה את כאבי הגוף באופן מיידי ומובהק.
בניגוד לציפיות, הכניסה לחדכ"ש מציפה אושר.
אימון בוקר קל
Highbar squat
35*8*3
כאבי הברכיים הולכים ופוחתים תוך כדי עבודה. גב תחתון רגיש.
Leg extensions
8*3
פירמידה מגששת - 32,36,41. בסדר.
Staggered RDL
35*8*3
סוף סוף מוט. הקץ לשריטות מכוערות בברכיים? אמן.
לחץ וכאב (3) בחוליות גב תחתון. סיבולת אמות מאותגרת משום מה. אולי שווה להניח את המוט בין רגל לרגל.
Side goblet squat
8*3
ציפיתי לזוועות. לא מכירה את התרגיל ואת דרך הביצוע, ונסיונות להבין בלילה אתמול (שעת אחרי חצות בסיומן של 11.5 שעות משרד + 3 שעות תחבורה 🤒) היו יעילים למדי אך הפיקו כאבי ברכיים לא קטנים.
במפתיע סביר. אי נוחות וכאבים קלים בלבד וגם אלו לא ממש קונסיסטנטיים.
Banded wall sits
1:00*3
גומיה medium, בסדר.
Planks
אמורים היו להיות 3 סטים לכשל. בפועל - שלושה סטים לכניעה לעצלות ולחיפזון (בכל זאת צריכה להגיע גם לעבודה היום).
בסדר.
הגוף נינוח, משוחרר מרוב הכאבים ומודה.
אימון בוקר קל מאוד
Dumbbell press
9*6*4
לדעתי לקחתי את זה קל יותר ממה שאמור היה להיות, אבל אני מעדיפה לבנות את הכוח בהלימה לקצב בניית הביטחון ובלי למהר. כיף לגלות שיכולה לבצע התנועה בלי כל כאב בכתף.
כן - כאב בפנים מרפקים (3), הולך ופוחת תוך כדי עבודה.
Dumbbell rows
15*8*3
כנ"ל, אולי קל מדי, אך לא נורא. שיניתי סגנון עמידה כדי להשיג גם גו אופקי לגמרי וגם טווח תנועה מספיק גדול, וזאת בלי להניח ברך על ספסל או משהו כזה (מה שמעורר כאב).
Chest flys
5*8*3
לא מוכנה לחתום על זה, אבל לדעתי מבצעת התרגיל לראשונה בחיים. משקולות קלות מאוד. כאב קל בנקודת הפציעה בכתף (גיד הבייספס).
Dumbbell pullovers
8*8*3
כנ"ל לראשונה, והפעם מוכנה לחתום. קל לעילא מן הסתם - קודם לוודא שבסדר עם עצם התנועה.
בסדר 😃
Tricep extensions
27*10*4
בילטרלי. קל למדי. לפתע שמה לב שכיוונתי לרמת קושי נמוכה בהרבה מהמבוקש. לא נורא.
- לשמחתי האימון קצר. מקווה שיישאר כך. הוא יתארך לכאורה רק במעט כשהמשקלים יעלו.
- במשרד פעימות כאב בגב התחתון מפתיעות אותי וגורמות לי לזנק. כך על פני כשעה בערך. זו תופעה שאני מכירה אבל עוד לא יודעת מה הסיבה לה. סקרנית. בכל אופן מגיבה בלזוז קצת יותר מהרגיל.
בחירת תרגילים אופיינית, אכן.נראה תוכנית קלאסית של ג'ניה
בעיקר.לברכות
הנפלטות מפי 😃ברכות? קללות?
איזה קטעים, עם רוב קלותו של האימון הקודם, הוא עדיין עלה לי בדומס נרחבים. חוץ מזה פעימות הכאב בגב התחתון הפכו באיזשהו שלב לכאב רציף משמעותי. זה פוגע לי נורא במצב רוח, שגם ככה שברירי משהו.
אימון בוקר שישי מהיר וקל
Deadlift
60*8*2
סוף סוף קונבנציונלי. לחץ בגב התחתון.
Leg curls
20*6*3
סביר. לא סגורה איך להתמקם והמה שמו נוטה לברוח לי בעקביות. בסוף זה הופך לתרגיל לשוקיים רחמנא ליצלן. רגישות בגיד אכילס.
Goblet squat
25*8*3
🤒🤢
חוץ מזה, סביר. רק בסיום העבודה מפציעים כאבים מוכרים בברכיים, בעיקר פנים. או שאולי רק אז שמתי לב אליהם. הסטים עצמם בריצה, והמנוחות קצרות.
Glute bridges
20*8*3
בסדר. בלתי מורגש כמעט.
Single leg stand ups
8*3
זמן רב שלא תרגלתי פרופריוספציה והיציבות שלי נמוכה מאוד. בפרט בשמאל, שם גם בלי קשר או עם, יש קרסול פגוע לשעבר שלא השקעתי מספיק בשיקום שלו, ושממשיך להכאיב לעיתים.
Copenhagen plank
12*3
לא מכירה, מבצעת בשתי וריאציות. אחקור את זה יותר בהמשך בעז"ה.
האימון, ככל האימונים השבוע, קצר מאוד. זה די זר לי אבל אני אוהבת את זה. הלוואי שיישאר ככה.
בישלתי להורים אורז ומוקפצים ודגים וחצילים והבית שלי כולו ברדק והגב שלי עדיין שבור 🫤
נו.
רולר בליידס פעם שלישית ועייפה. נסעתי כמו צולעת (לא בדיוק אבל זו התחושה) + נפילה ראשונה. באופן כללי בטוח בהרבה מהסקייט ופחות יש כאן הפכות מרהיבות, שזו בעצם הסיבה לבחירה שלי לנסות. עדיין חבטות ושפשופים לגוף זקן ועייף כשלי זה לא כיף 😁
תכנונים לעצירת טי וצלחות שרציתי להיום נדחו מן הסתם למועד לא ידוע. נראה שייקח לי זמן.
מעט כאבים בברכיים, קרסול שמאל ואזורי השריפות בקוואד שמאל.
._.מיגון
זה כן. יותר מדיזהירות
המלצת מערכת נו,._.
לא נראה לי יקרה.
זה כן. יותר מדי
אימון דיכאון (אך בל נקדים את המאוחר):
Highbar squat
37.5*8*3
יותר תשומת לב לכיווץ ליבה. גב תחתון מפתיע ובסדר.
כבר מהחימום כאב חריף וקונסיסטנטי לאורך הסטים (אפילו מתגבר) בפנים מרפק ימין.
ברך שמאל מרעישה מאוד ומסיחה את דעתי.
Leg extensions
45*8*3
בסדר.
Staggered RDL
37.5*8*3
מההתחלה כאב משוגע בכפות הידיים ושורשיהן (6?) עד כדי חוסר מקום בתודעה לשום דבר אחר.
בסוף הנחתי, אחר כך גם הורדתי משקל. לא ממש עזר, אולי במעט.
וזה הלך כך:
37.5: ימין - 8, שמאל - 6
37.5: ימין - 6
מורידה ל-35 וממשיכה: ימין - 3, שמאל - 6 ועוד 2.
30: ימין - 8, שמאל - 8.
ממצוקת המקום בתודעה - ביצוע לא מספיק אסוף, ומכאן, גב תחתון והמס ימין מתעוררים. דיכאון.
אמנם זה מטומטם קצת ולא בהכרח קשור, אבל אתחיל לסחוב קבוע מגנזיום, על אף שלא אמורה עדיין להיתקל בבעיות. לכאורה.
Side goblet squat
6*8*3
תרגיל סיוטי. רעשים וכאבים קלים מברך שמאל, ותחושת הגיד המקפץ בצידה החיצוני של ברך ימין. כאב בהמס ימין מתגבר.
Banded wall sits
1:00*3
שכחתי להכניס את הגומיות שלי. למרבה המזל זרוקה אצלי דרך קבע הגומייה שניתנה לי אצל ליאור בן אלטא, פשוטה ודי קלה. הייתי צריכה לסדר אותה ועל הדרך לנקות משאריות וולטרן שגם הוא נח שם דרך קבע עד ליום אחד שנפתח ונשפך. סיפור חיי בתמונות? בעעע.
שתי כריכות וקשירה. על תקן חוסם עורקים. בסדר.
Planks
אעלק 3 סטים לכשל.
עצלנית. זה מה שאני.
עצלנית ועייפה. ומדוכאת.
דווקא באתי במצב רוח טוב יחסית. ועם תקווה. הכאבים שוחקים אותי מנטלית. מאוד. מטבע הדברים גם היה ארוך יותר (לנסות להתאושש מהזיות הכאב שנחתו עליי + לטכס עצה כדת מה לעשות), וזה לא מוסיף טוב.
כרגיל הישיבה במשרד שוברת אותי, את הגב בעיקר. בימים האחרונים זה החריף (עיתוי מושלם של גרסה לפרודקשן ללקוח אחד במקביל לעלייה לאוויר של לקוח אחר 🤒🤦♂️😵). היום, כשאני כבר באה עם שריפות בגב, בטח בכלל תהיה חגיגה.
תחי האופטימיות.
לבסוף קיבלתי מחזור במפתיע בערבו של יום האימון האומלל. לא מתחייבת על הקשר, אבל מעבר לכיף הרגיל והצפוי יש את מה שאקרא לו מרחב ההפתעה, שם הגוף שלי מתחרפן לגמרי בכל מיני אופנים יצירתיים. אז אולי.
סטרס מהעבודה משפיע לי על הגוף, והוא מכווץ וכאוב משהו. היום מעבירים גרסה לייצור כשבמוקד עומדים פיתוחים שלי. לקוח נוסף עולה לאוויר, ממש היום, וגם שם אני מעורבת. כתף שמאל כואבת מעט, שורשי כפות ידיים, מרפקים וגב תחתון רגישים.
אימון בוקר חפוז
Dumbbell press
10*6*4
בסדר. קל למדי. "זצים" בבסיס האגודל.
Dumbbell rows
17.5*8*3
חזרתי להישען על סטנד המשקולות. קל, אך רגישות כלשהי בגב התחתון.
Chest flys
6*8*3
כאב בכתף מתגבר מעט, כאב קל בשורשי כפות הידיים. פסדר.
Dumbbell pullovers
10*8*3
האחיזה לא מוברגת לי, משתדלת לשמור על מנח נייטרלי, אבל לחץ על בסיס האגודל. לא יודעת איך אפשר למנוע אותו.
Tricep extensions
32*10*2
27*10*2
מרגישה סמרטוט. ממש. העבודה ורמת הקושי בהתאם.
קטע, שלושת רבעי שעה של אימון כולל הכל, כולל שיחת עבודה שנכנסה באמצע (10 דקות), ועדיין זה הרגיש לי ארוך ארוך ארוך. הלחץ וזה.
כמה שעות אחרי ואני די בסדר. רגישות בשורשי כפות ידיים ובגב, אבל לא כאבים ולא קריסה. גם המערכת לא קורסת. בינתיים 🥷😁
יאללה.
בהחלטלהקה מדהימה
בהחלטשיר שהוא צמרמורת אחת גדולה
לא יודעת. העניין מרגיש לי חריג קצת.תנסי עם רצועות אחיזה