עדיין,אולי ימנע בקצת את הכאבבהחלט
בהחלט
לא יודעת. העניין מרגיש לי חריג קצת.
לא מדובר בעומסים גדולים או כאלו שלא התנסיתי בהם.
וזה שווה
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
עדיין,אולי ימנע בקצת את הכאבבהחלט
בהחלט
לא יודעת. העניין מרגיש לי חריג קצת.
לא מדובר בעומסים גדולים או כאלו שלא התנסיתי בהם.
🙄יש לי פתרון יצירתי-
אימון איזומטרי על ידי כיווץ שרירי הגוף. כשאנחנו "עושים" שריר, בפועל מה שקורה זה ששריר האגוניסט נלחם כנגד שריר האנטגוניסט, אם אחד מהם מנצח, הגפה תזוז ביחס למפרק(לכן אי אפשר לדוגמא לכווץ רק טרייספס או רק בייספס ללא תנועה של האמה ביחס למרפק).
מה שאני מציע:
לעמוד חצי שעה מול הטלוויזיה כל יום, ולכווץ בכל הכוח את כל השרירים בגוף. היתרון הוא עומס אפסי על המפרקים וסיכויים נמוכים מאוד לפציעה תוך אימון איזומטרי יעיל מאוד.
כשחושבים על זה כל החלק האחורי של הגוף נאבק בחלק הקידמי, ואת לא צריכה להניד אצבע. זה די מגניב.
ביומיים החולפים הגב שלי מפתיע לטובה ושקט. שמחה בזה.
הבוקר שתוכנן להיות מוקדש להכשרת הבית לפסח הוקדש לבסוף להכנת עוגת גבינה דלת קלוריות ולאינסוף כביסות.
נו. עיניי ליום הבחירות.
אימון צהרי שישי
דדליפט
62.5*8*2
קליל. בדיוק כמו שאמור להיות 😃
כפיפות ברכיים
20*6*3
בסדר. תאומים מורגשים בפרט.
גובלט סקוואט
27.5*8*3
מתעבת את התרגיל הזה. לא התחממתי ספציפית (שכחה). סט ראשון כאב בברך שמאל. החל מסט שני היא מתחילה להרעיש וגם ברך ימין מצטרפת לחגיגה בכאבים קלים. אזור הפצע בהמס גם לא שמח.
גלוט ברידג'
30*8*3
קרוב לבלתי מורגש. מנוחות של שניות ספורות כדי לתת כבוד למספר הסטים הנדרש.
One leg stand up
8*3
בימים האחרונים קרסול שמאל מציק. רגל ימין בסדר, יציבות השתפרה מעט (התחלתי לצחצח שיניים בעמידה על רגל אחת). רגל שמאל רוקדת וכאב מתגבר בקרסול.
קופנהגן פלאנק
6*3
לא סגורה על הביצוע. היום בהישענות על כף היד. כאב במרפק שמאל מפציע בסט אחרון.
לאחרונה יש הרבה תפילות נישאות.
ואיזה אינסטרומנטלי יפהפה.
שבת שלום ושמש ❤️
גם אם כן זה פשוט לא אנושי. ואת זה אני אומרת אפילו בלי לנסות..אני באמת חושב שזה יכול להוות תוספת נחמדה לתכנית של אנשים עם כאבי פרקים/דלקות כרוניות.
איזה ימים. אלוהים.
מה שכן, מגמת שיפור בגב תחתון ובברכיים שניכרת בימים האחרונים ממשיכה.
אתמול בשעת הלילה המאוחרת שבה חזרתי הביתה ירדתי לאחי לקפה קטן, מצוידת בעוגת הגבינה הזכורה משישי. הרבה זמן שלא דיברנו ברצינות. התחוור לי שוב שאני עושה הרבה דרך לא מובנת מאליה.
בוקר של פינק פלויד
Highbar squat
37.5*10*3
יותר מדי דברים להתרכז בהם, קשב נודד בין מפרקי כפות הידיים הכואבים, לכיווץ בטן, לכיווץ גב עליון, לפיזור אחיד של הכוח על פני כף הרגל. חזרות לא אחידות.
שיניתי קצת אחיזה וזה מוזר להתרגל (אגודל מתחת למוט). האחיזה הלכאורה לא מתאימה שלי בסקוואט עד כה זיינה לי את המפרקים (מפרקי כף היד כמובן וגם מרפק) ואני מחפשת את הדרך הנכונה לי לאחוז. עוד לא מצאתי אבל בשיפור.
חוץ מזה, סביר. גלוט ימין כואב כבר משבוע שעבר, מרגיש כמו דלקת קטנה.
Leg extensions
45*10*3
בסדר.
Staggered RDL
35*10*3
היום נעזרתי במגנזיום. במשקל פעוט כזה.
בושה.
בכל אופן זה עוזר, בפרט לחושך הידיים המזיעות שלי והחזרות המרובות (20 לסט! תהרגו אותי וזהו).
שורשי כפות הידיים כואבים, פחות משבוע שעבר. סה"כ נסבל.
גב תחתון סביר. כאב מתגבר בגלוט ימין, אם זאת שקצת הוטב לטעמי מיום שישי. טיפה. המס שמאל נוקשה מאוד. הכאבים המדוברים בקוואד שמאל, אם כי שוב, משופר מעט.
Side goblet squat
6*10*3
רגישות בקרסול שמאל, בגלוט ימין, ובקוואד שמאל. מעט כאבי ברכיים.
חוץ מזה מתחילה להתרגל לגועל. איףףף
Banded wall sits
1:00*3
גומיה medium. בסדר גמור.
Planks
MAX*3
אעלק כשל. סבלנות שנכשלת.
וצלעות דוקרות.
לכאורה כדאי לי להתחיל למדוד זמן.
שניות של חסד למתיחות. כיף.
כמה שעות אחרי, ואני בנקודה כמדומני המשופרת ביותר בשבועות האחרונים מבחינה פיזית. אולי אף יותר משבועות. גוף נינוח ושקט, רק הפצע (לשעבר?) בהמס מכאיב יותר מהרגיל, מקשה ישיבה.
גם אם כן זה פשוט לא אנושי. ואת זה אני אומרת אפילו בלי לנסות..
אגדה.אין משקל למגנזיום..(במיוחד לענן )
![]()
וואללה. מעניין..באמת שזה לא כזה נורא, עשיתי כבר כמה אימונים כאלה וזה לגמרי נסבל.
אימון אתמול לעת לילה
Dumbbell press
10*7*4
סביר מינוס. כאב בפנים המרפקים, בפרט ימין, ואי נוחות בשורשי כפות הידיים. שמתי לב שהמרפקים שלי מצביעים מאוד החוצה, ניסיון קטן להצביע פנימה יותר הרגיש הרבה יותר טוב במרפקים. אבחן את זה.
Dumbbell rows
20*10*3
סביר. ומכוער משהו, אף שקל 🥷
Chest flys
7*9*3
לא מכירה התרגיל ולא אוהבת לעשות דברים שאני לא יודעת לעשות.
עומס על שורשי כפות ידיים, כאב קל. כתף בסדר.
Dumbbell pullovers
10*10*3
שורשי כפות ידיים כואבים. לא יודעת איך לאחוז כדי למנוע את זה. חוץ מאלו, את העבודה עצמה לא כל כך מרגישה לרוב קלותה. וכן, הכתף ממש בסדר עם זה עד כה 🍻
Tricep extensions
27*10*4
בסדר. לא היה לי ממש זמן להפסקות מספיקות אז זה המשקל.
45min
מרגע כניסה ועד רגע יציאה. כולל כל ההתבחבשויות.
אולי הערב אלך לעשות את האימון של מחר. אם אספיק להכשיר הבית ולבדוק החמץ ולהקים מטבח פסח.
וקניות 🥷🫤
איזו עייפות.
אגדה.
וכן, אשתדל להפסיק להתנצל
וואללה. מעניין..
אתה סובל כאבי מפרקים/דלקות כרוניות?
באיחור מה -
בין תורי עתק ברמי לוי ושאר חנויות לבין קפה להשיב נשימה לבין הקמת מטבח פסח -
אימון צהרי שישי חפוז ומזיע ביותר
Deadlift
65*9*2
בסדר. החיפזון קצת מפזר אותי מסטאפ אידיאלי ומדויק.
Leg curls
20*8*3
בסדר.
Goblet squat
27.5*10*3
Rush. יש בזה משהו שעוזר לי להיות נעולה ומרוכזת יותר, וחפה יחסית מכאבים. מעט ברכיים.
Glute bridges
40*10*3
ללא מנוחות. סביר. כאב מתחזק בנקודה הוותיקה בהמס ימין.
Single leg stand ups
10*3
משתפרת מאוד. מיקום רגל עומדת מעט שונה שמיטיב עם היציבות. איזשהם דקירות וכאבים בברכיים.
Copenhagen plank
6*3
היום ניסיתי את המקורי עם רגל מתנתקת. רגל שמאל בסדר גמור. ניסיון ראשון לימין משהו הרגיש ממש לא בסדר (יעני הקומפלקס לא יעמוד בזה, או בלשון טענתי למאמן - "גרסתך תקרע לי את האדקטור"), וחוזרת לווריאציה, רגל מונחת על רצפה ורק העברת משקל מקסימלית לזו שעל הספסל.
אנסה שוב שבוע הבא, או עוד שבועיים.
30 דקות טוטאל. אחלה. מנוחות מינימליות או לא קיימות.
גוף די חף מכאבים. עוד יותר אחלה. נראה לי בנקודת שיא של שיפור לחודשים הספורים האחרונים.
ביחד עם החופש מהעבודה לרגל החג וההכנות לקראתו, מגיע גם חופש קרוב למוחלט מכאבי גב תחתון. שזה מרגש.
עדיין רגיש though.
לבסוף הספקתי למלא אחר כמעט כל תכנון היום המטורלל והמופרך שהגיתי באופטימיות יתר, ועוד נהייתה נחת גדולה בדקתיים לשבת, כשהתברר לפתע שלא דקתיים אלא ארבעים וחמש וזה שלא הייתי מודעת למעבר השעון.
חג שמח 😃
לאחר שאימון יום שני נדחה, ואז נדחה עוד קצת, מסתמן שאעמיס את שלושת האימונים לשבוע בשלושה ימים הקרובים. יש לי הנחיה מתקילה לבחור משקלים בצורה מאוד חכמה, ואני אומנם למדתי בדרך קשה ואיטית להיות מעט פחות טיפשה, אבל מכאן ועד לעשות שכל?
זה, בנוסף לתת תזונה די חריף בחג הזה 🥷🤣
יהיה מעניין, כלשונו הזהב של ג'ניה.
אניוויי, גם כך אני עובדת סופר קל בחודשים הללו, אז זה רק להקשיב ולדייק מעט יותר.
אימון יום רביעי על גוף רעב וחלש
Highbar squat
40*8*4
סחרחורות מתבקשות.
איזו רגישות בברך ובקרסול השמאליים. משתפר מסט לסט. חוץ מזה בסדר. התאפסתי על אחיזה מותאמת יותר לווריאציה, יש עוד מה לדייק אבל ההבדל משמעותי.
Leg extensions
47*10*3
בסדר גמור.
Staggered RDL
35*10
הרגיש קל מדי (rpe מטרה - 5. זה בדוק היה אפילו קל יותר).
אז:
37.5*10*2
בסדר. יש מה לשפר. קשה לי האחיזה הרצופה ואני בוחרת להניח בין רגל לרגל. לגיטימי?
סחרחורות צפויות כמובן.
כשרגל שמאל קדמית, כאב קל ומוכר בנקודה כלשהי בקוואד.
Glute bridges
50*10*3
זה היה מפגר. סתם ערבבתי את זה בטעות מאימון יום 3. אז זה לא הרבה, אבל תוספת התשה מיותרת, והתעוררות של כאב קל בנקודת התחל של המס ימין (מעניין מתי זה יהפוך רק לזיכרון), שזה לא התחלה טובה לתרגיל המקורי שהיה צריך לבוא פה, להלן:
Side goblet squat
8*10*3
הכאב בהמס ימין וקוואד שמאל מתגברים אך לא עוברים 3. אני מותשת. ושונאת התרגיל.
Banded wall sits
1:00*3
Medium. פרצוף אומלל. והמס.
Planks
3*max
משפרת צורה לדעתי. עדיין מזמן דקירות בצלעות וגם בברכיים, וזה מה שגורם לי להניח.
טוב משציפיתי, אך רחוק ממושלם.
והלכתי לאכול.
משהו לפחות.
לא מתווכחים עם יבגני..תשאלי את המאמן האם לגיטימי:P:
החלטתי שזה לגיטימי 🤣תשאלי את המאמן האם לגיטימי:P:
זה.לא מתווכחים עם יבגני..
לא יודע איך הגעתם להתווכח עם הבנאדם...לא מתווכחים עם יבגני..