הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הבנץ פרס

batman.

משתמש מתחיל
68
11
נק' מוניטין:
14
68
11
בוקר טוב חברים אני מתאמן מתחיל במכון ותרגיל שהתחלתי לשלב אותו באימונים הוא הבץ פרס עד עכשיו לא שילבתי אותו והשתמשתי במכונות עד שהבנתי כמה עבודה רק עם המכונות פשוט גרועה עוד סיבה שלא השתמשתי בתרגיל הוא בגלל הטכניקה המורכבת יחסית אבל למדתי הכל והשאלה היא כזאת;
בתור מתאמן מתחיל שעושה fbw אני ממש בהתחלה רציתי לדעת כמה סטים וכמה טווחי חזרות עליי לעשות בכל אימון? וכמה משקל עליי להוסיף בכל פעם? אני די לא בטוח לגבי משקל סטים וחזרות
רק המוט האולימפי של ה20 קג היה לי סביר איכשהוא שהתחלתי להגיע לסביבות ה30+ פשוט היה לי קשה בטירוף

אשמח להדרכה

נ.ב אני רזה המטרה מסת שריר

תודה ויום טוב

זו שאלה שאי אפשר לענות עליה סתם ככה.
בגדול, כמו עם כל התרגילים המורכבים, הייתי עובד בטווח חזרות נמוך יחסית, איזור ה-5-8 חזרות עם 3-5 סטים, אבל זה באמת תלוי גם בשאר התוכנית

• פותח/ת השרשור
זו שאלה שאי אפשר לענות עליה סתם ככה.
בגדול, כמו עם כל התרגילים המורכבים, הייתי עובד בטווח חזרות נמוך יחסית, איזור ה-5-8 חזרות עם 3-5 סטים, אבל זה באמת תלוי גם בשאר התוכנית
תודה אחי אגב מה ההבדל בין עבודה באימונים בטווח חזרות נמוך לבין טווח חזרות שהוא גבוהה 10-12 ?

בטווח חזרות נמוך אתה תרים יותר משקל, אך בטווח חזרות גבוהה כנראה תרים יותר נפח.
כעיקרון אצל רוב בני האדם כדי להשיג מסת שריר (היפרטרופיה) צריך לתת כמה שיותר נפח ולא משקל. (נפח זה סטים כפול חזרות כפול משקל). כמובן שהעצימות צריכה להיות בגבול ההיגיון כי אם תעשה 10 סטים של 1000 חזרות עם 5 קילו אומנם תביא לך נפח עצום, אך בעצימות נמוכה מדי. לכן ההמלצה הכללית לנפח היא 8-15 חזרות.

• פותח/ת השרשור
בטווח חזרות נמוך אתה תרים יותר משקל, אך בטווח חזרות גבוהה כנראה תרים יותר נפח.
כעיקרון אצל רוב בני האדם כדי להשיג מסת שריר (היפרטרופיה) צריך לתת כמה שיותר נפח ולא משקל. (נפח זה סטים כפול חזרות כפול משקל). כמובן שהעצימות צריכה להיות בגבול ההיגיון כי אם תעשה 10 סטים של 1000 חזרות עם 5 קילו אומנם תביא לך נפח עצום, אך בעצימות נמוכה מדי. לכן ההמלצה הכללית לנפח היא 8-15 חזרות.
תודה רבה אחי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית