הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על מגנזיום

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
שלום לכולם
אני יודע שהנושא הזה חרוש והמון אנשים שאלו לגבי זה
אבל לא מצאתי תשובה חד משמעית ולכן אשמח שמישהו שמבין בנושא יעשה לי טובה ויסביר לי אחת ולתמיד.

קניתי לאחרונה מגנזיום מסוג ציטראט של חברת Puritans Pride ובכל קפליה יש 200 mg
אני משתדל לקחת 2 קפליות ביום.

על האריזה רשום שמומלץ לקחת את הקפליה בעדיפות עם הארוחה
ואולם במקומות אחרים באינטרנט אנשים רושמים שמומלץ לקחת כדור אחד על הבוקר וכדור אחר לפני השינה.
מישהו כאן שאל לא מזמן שאלה דומה ושני אנשים עם תשובות שונות התחילו להתווכח שהאחד צודק והשני טועה.

אני סומך על האנשים פה ב-100% אז בבקשה שמישהו יענה לי:
מה הדרך הכי יעילה לקחת מגנזיום? והאם זה כזה קריטי או שאני סתם עושה מזה סיפור?

זה לא באמת משנה מתי אתה לוקח את זה.
האם לקחת עם או בלי אוכל זה עניין של שיפור ספיגה.
ההמלצה היא לקחת עם אוכל כי יש חומרים במזון שמסיעים לספיגה שלו, אבל באותו מידה יש דברים במזון שמפריעים לספיגה שלו, כך שאני לא רואה סיבה לעשות סיפור מתי לקחת, עדיף לקחת כשנוח.

זה כן מרגיע ועוזר לשינה, אז אני רואה סיבה לקחת אותו לפני שינה בתור סיוע, למה לא.
אבל זה לא קריטי.
רק לא הייתי לוקח מיד לפני אימון.

ההמלצה היא לקחת עם אוכל כי יש חומרים במזון שמסיעים לספיגה שלו, אבל באותו מידה יש דברים במזון שמפריעים לספיגה שלו, כך שאני לא רואה סיבה לעשות סיפור מתי לקחת, עדיף לקחת כשנוח.

זה כן מרגיע ועוזר לשינה, אז אני רואה סיבה לקחת אותו לפני שינה בתור סיוע, למה לא.
אבל זה לא קריטי.
אני לא חושב שמגנזיום לבדו לפני שינה יתרום לשינה טובה יותר אלא רק בשילוב עם אבץ אבל נחכה לתשובת התזונאית.
@ספיר

אבל זה לא קריטי.
כן, מוצרי חלב, סיבים תזונתיים מפריעים לספיגה.
עד כמה זה באמת משפיע לרעה?
אני מתאמן ב18:00-20:00 ואז מתקלח ואוכל שיבולת שועל,אבקת חלבון וחלב, ואז לוקח מגנזיום והולך לישון.
זאת אומרת שאני גם אוכל לפני שאני לוקח מכנזיטם הרבה סיבים תזונתיים (מהשיבולת שועל) וגם הרבה חלב וגם זה אחרי אימון חחחחחח כל הדברים שאמרת שעדיף שלא:🤦‍♂️:

אני לא חושב שמגנזיום לבדו לפני שינה יתרום לשינה טובה יותר אלא רק בשילוב עם אבץ אבל נחכה לתשובת התזונאית.
@ספיר
גם לבד הוא יכול לעזור

אני מתאמן ב18:00-20:00 ואז מתקלח ואוכל שיבולת שועל,אבקת חלבון וחלב, ואז לוקח מגנזיום והולך לישון.
זאת אומרת שאני גם אוכל לפני שאני לוקח מכנזיטם הרבה סיבים תזונתיים (מהשיבולת שועל) וגם הרבה חלב וגם זה אחרי אימון חחחחחח כל הדברים שאמרת שעדיף שלא:🤦‍♂️:
קח את המגנזיום לפני המקלחת, על קיבה ריקה זה נספג יחסית מהר, 20 דקות בערך

זה לא כזה נורא.
יכול להיות שאתה סופג מעט פחות, אבל זה לא באמת משמעותי אני חושב.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם

אם מומלץ לקחת מגנזיום סמוך לשינה, נוצרת אצלי בעיה כי אני נוהג לאכל מזון עם סיבים תזונתיים וגם חלב לפני שאני הולך לישון.

מה אתם אומרים על כך שאני אקח שני כדורים ביחד (400 mg) על הבוקר? אפילו לפני הקפה השחור שאני שותה

(אולי זה בעיה כי יש לזה השפעות מרגיעות וזה יגרום לי להרגיש עייף באמצע היום?)

בכל מקרה, ככה יוצא מצב שאני לוקח את המגנזיום בלי התערבות של חלב וסיבים תזונתיים כי אני לא אוכל בערך שעתיים מאז שאני קם, וגם על קיבה ריקה, כי בזמן שלפני לקיחת הכדורים הייתי יושן, וגם יוצא מצב שאני לא צריך להיזכר שאני צריך לקחת מגנזיום ומונע התעסקות מיותרת באמצע היום.

בקיצור אם מה שתיארתי לא נראה לכם רעיון טוב, ועדיף לפצל את זה, אשמח שפשוט תרשמו לי שני זמנים אופטימליים ביום

• פותח/ת השרשור
גם אפשרי, אבל הארוחה כוללת חלב וסיבים, בכל מקרה אם אתה חושב שזה עדיף, לקחת שני כדורים ביחד לפני הארוחה בלילה וזהו?

• פותח/ת השרשור
סגור, אבל אתה חושב שיש צורך להמתין מהרגע שלקחתי את המגנזיום עד שאני אוכל? לספיגה טובה יותר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית