הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תקוע בחיטוב ולא מתקדם

Dragoz

משתמש מתחיל
30
0
נק' מוניטין:
0
30
0
אני כבר איזה כמה חודשים טובים בחיטוב.
ובחודשיים האחרונים לא זזתי בכלל במשקל.
אני באמת לא מבין למה, אני חישבתי הכל על הנקודה ואוכל הכל לפי המחשבון קלוריות של FOODDICTIONARY, אבל אני לא מצליח לזוז מהמשקל.
אני על גרעון של 500-600 קלוריות ביום, אני לא עושה אירובי כי אני לא רואה צורך בכך אם אני לא אוכל כמו שצריך.
בחד"כ אני עובד עם משקלים כבדים ואפילו מעלה משקלים פה ושם למרות שאני בחיטוב אני מצליח.
חשבתי אולי אני בכל זאת אוכל יותר מדי ולא רושם במחשבון אבל לא, אני רושם כל שטות כבר חודשיים והמשקל שלי תקוע על 73.
אני 73 ק"ג וגובה 168. בערך 17% שומן.
מה שכן, אין אצלי בתפריט פחמימות מורכבות. הפחמימות שלי לרוב באות מפרוסת לחם ועוד כל מני דברים שהם לא פחמימה מורכבת(מגיע ל70-100 גרם ביום).
וחלבון אני צורך פי 2 ממשקל הגוף שלי, שומן פי 0.8 ממשקל הגוף. ובכל זאת, אני לא יורד במשקל?!?!?
מה כדאי לי לעשות? לנסות לשלב פחמימה מורכבת? לעשות אירובי? מה?

כלל אצבע, אם אתה לא יורד במשקל - אתה לא בגרעון קלורי, לא משנה כמה אתה חושב שהמתמטיקה לצידך.
עם הזמן בחיטוב הנייטרלי יורד, אז האופציות שלך הן או לאכול פחות, ואכילה של פחמימות מורכבות תעזור לך בזה כי זה ייתן לך פחות קלוריות על נפח זהה, או להוסיף אירובי כדי להעלות את הצריכה היומית

פעם שמעתי שיטה, אני לא יודעת עד כמה היא אמינה, אבל אני אנסה בכ"ז... (ואשמח גם לחוות דעתך @kotzer ) שאם נתקעים בחיטוב, אז במקום להוריד עוד ועוד את הקלוריות, כדאי להעלות אותן לאט לאט, כדי שהגוף יתרגל שנכנס אליו יותר - וככה הוא ישרוף יותר - ואז ממש שמתחילים לראות עלייה קלה במשקל, להוריד אותן שוב בבת אחת...
זה עשוי לעבוד?

נערך לאחרונה:
פעם שמעתי שיטה, אני לא יודעת עד כמה היא אמינה, אבל אני אנסה בכ"ז... (ואשמח גם לווחת דעתך @kotzer ) שאם נתקעים בחיטוב, אז במקום להוריד עוד ועוד את הקלוריות, כדאי להעלות אותן לאט לאט, כדי שהגוף יתרגל שנכנס אליו יותר - וככה הוא ישרוף יותר - ואז ממש שמתחילים לראות עלייה קלה במשקל, להוריד אותן שוב בבת אחת...
זה עשוי לעבוד?
את מדברת על reverse diet, וזה קצת יותר מורכב מזה.
מדובר על מצב שבו במצבים מסויימים כמו סוף של דיאטה, או כאשר כמות הקלוריות שאת צורכת כבר ממש נמוכה ויותר נמוך מזה יהיה לא בריא, אז יוצאים מהדיאטה, ולאט לאט מעלים קלוריות עד שהנייטרלי עולה חזרה. אחרי שהוא מתייצב אפשר לחזור לסבב נוסף של דיאטה במידת הצורך.
זה לא מניפולציה של תהליך ירידה במשקל, זה משהו שעושים בין סבבים של ירידה במשקל במידה ויש צורך, או ביציאה מדיאטה

תשקל כל יום, ותעשה ממוצע שבועי.
אם אתה לא יורד במשקל אתה לא בגרעון. האופציה היחידה היא שיש צבירת נוזלים שיכולה לגרום למשקל לא לרדת(אך השומן כן יורד), אבל זה לא אמור להימשך הרבה זמן.
אם לא ירדת בחודשיים במשקל אתה לא בגרעון, נקודה.
כמה קלוריות אתה אוכל כל יום ?

מדובר על מצב שבו במצבים מסויימים כמו סוף של דיאטה, או כאשר כמות הקלוריות שאת צורכת כבר ממש נמוכה ויותר נמוך מזה יהיה לא בריא, אז יוצאים מהדיאטה, ולאט לאט מעלים קלוריות עד שהנייטרלי עולה חזרה. אחרי שהוא מתייצב אפשר לחזור לסבב נוסף של דיאטה במידת הצורך.
זה לא מניפולציה של תהליך ירידה במשקל, זה משהו שעושים בין סבבים של ירידה במשקל במידה ויש צורך, או ביציאה מדיאטה

זה כמו מה שקרה לי עם ה-1,000? :/

אבל טכנית לא יותר פשוט להוסיף אירובי מאשר כל התהליך הזה? זה גם די מעכב את כל הירידה במשקל

זה כמו מה שקרה לי עם ה-1,000? :/
בידיוק

אבל טכנית לא יותר פשוט להוסיף אירובי מאשר כל התהליך הזה? זה גם די מעכב את כל הירידה במשקל
כשאת אוכלת 1000 קלוריות, מתאמנת 6 פעמים בשבוע וכבר עושה אירובי, ובקושי יורדת במשקל אם בכלל, זה כבר הופך לסיוט כל העניין, ואפילו מעט מסוכן בגלל מחסור בויטמינים

בידיוק

כשאת אוכלת 1000 קלוריות, מתאמנת 6 פעמים בשבוע וכבר עושה אירובי, ובקושי יורדת במשקל אם בכלל, זה כבר הופך לסיוט כל העניין, ואפילו מעט מסוכן בגלל מחסור בויטמינים

הנה אני מלפני כמה חודשים ☠️

וזה חתיכת קטע,
כשהעליתי עד 1,400 הייתה לי פתאום עליה
של קילו שקרתה ב- בום בתוך כשבועיים. חוץ מהעליה הזו, אני בינתיים על משקל ממש יציב. אפילו שאפשר כבר לומר שהעליתי השבוע ל1,600...!
בינתיים לא מסתמנת עליה 🤩

אבל אני עוקבת.
אז טכנית, אם עכשיו אני אוכל 1,000 אני ארד במשקל ממש מהר, לא? 🙄🤯

אז טכנית, אם עכשיו אני אוכל 1,000 אני ארד במשקל ממש מהר, לא?
נכון, זה בידיוק הסיבה לעשות reverse diet, אבל מן הסתם לא עושים את זה סתם ברגע שהנייטרלי יורד, אלא רק כשהתהליך נהיה קשה יותר ממה שאפשרי

למה שתעשי את זה לעצמך?

._____________.

שאלה טובה.
והתשובה היא - שזה מפתה מדיי...
אחרי שהייתי תקועה במשל בקטע מפגר, ואחרי שהחלטתי לשנות כיוון ובאמת לעבור לניטרלי / מסה קלה....
האפשרות של לשנות שוב כיוון, לקצץ בקלוריות, ולראות ירידה פסיכית במשקל.... זה ממש קורץ.
בייחוד כשכל החברות שלי סביבי עושות דיאטות על ימין ועל שמאל וכל שנייה מחמיאים להן כמה שהן ירדו יפה וכו'. ורק אני, הבטטה, הולכת עם עצמי מכות כדי לאכול יותר.

אבל לא!!☠️
אתה צודק, אני לא אעשה את זה לעצמי!!!

1,600 בכל הכח!!!!😏🏋️

בידיוק

אוי אז ככה גם אני הייתי! לכן העליתי בהדרגה ויצאתי מזה בשלום! הניטרלי שלי ממש גבוה יחסית!

לפי ההיגיון שלי אם אני אוכלת יותר ואני שוקלת קצת פחות ממך אז גם את יכולה....אני גם די בטוחה שאת הרבה יותר פעילה ממני

אני מלאת תקווה לגבי תחילת המשפט ומלאת ספק לגבי סיומו 😳

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית