הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תת משקל וסיכון לפציעות

• פותח/ת השרשור Ngirl
  • פורסם בתאריך

Ngirl

משתמש מתחיל
8
8
נק' מוניטין:
11
8
8
אני סובלת מתת משקל אך לא מתת תזונה.
מבחינה בריאותית אני במצב מעולה! אבל אני חוששת שאולי תת משקל יכול לגרום לפציעות אפילו באימונים יחסית קלים?
כאלו שלא משתמשים בהם יותר מהתנגדות משקל הגוף, או לחילופים מוט ללא מקלות עליו.
אשמח לשמוע לדעתכם ותודה רבה.

תת משקל אומר שאת לא אוכלת מספיק כדי לתחזק משקל בריא, זה אומר שההתאוששות שלך לא משהו בכלל.
אם האימונים קלים כנראה סיכון גדול לפציעה אין, אבל כל עוד את בתת משקל הוא בהחלט גבוה יותר מאם היית במשקל תקין.
אם האימונים הם כחלק מהתאוששות וחזרה למשקל תקין אז אני לא רואה בעיה עם זה, ואפילו מעודד את האימונים, אבל אם יש לך כוונה להישאר בתת משקל הייתי נזהר יותר, למרות שמן הסתם אני לא ממליץ להישאר בתת משקל

אני סובלת מתת משקל אך לא מתת תזונה.
מבחינה בריאותית אני במצב מעולה! אבל אני חוששת שאולי תת משקל יכול לגרום לפציעות אפילו באימונים יחסית קלים?
כאלו שלא משתמשים בהם יותר מהתנגדות משקל הגוף, או לחילופים מוט ללא מקלות עליו.
אשמח לשמוע לדעתכם ותודה רבה.

סכנה לפציעה כן.

אבל מה עם המערכת החיסונית החלשה? העייפות והתשישות? המחשבות הדכאוניות והמצב רוח הנוראי? מה עם הכאבים כשיושבים כי אין מספיק בשר בין הכיסא לעצמות?
והקור? זה לא מפריע לך? כשלובשים בגדים ארוכים גם במיטה כי עדיין קר עם שמיכה עבה?

הייתי בתת משקל פעם, זה לא כיף. מעבר לקוביות לא קוביות, א"ש נמוך או גבוה, תת-משקל זה תת-תזונה.
תת-משקל זה תת-חיים, בין אם זה מבחירה או לא.

אני ממליץ לך לעלות לפחות עד למשקל תקין, ולמנוע מעצמך את הסיכונים שבתת-משקל.

אם תת-משקל היה מצב בריא, היו קוראים לזה משקל תקין.

הסכנה לפציעה גדולה יותר במאמצים חריגים לאורך זמן. זה בא לידי ביטוי בשינויים הורמונליים (אי סדירות וסת), ירידה בצפיפות העצם ואפילו שברי מאמץ.
ממליץ להתייעץ עם דיאטנית קלינית

• פותח/ת השרשור
תת המשקל הוא תוצאה של בעיה כרונית ובלתי פתירה במערכת העיכול. לשמחתי תת משקל לא מוביל לבעיות הבריאותיות שצוינו מעלה (וקל לגבות את זה בבדיקות), רק תת תזונה.
אני משתמשת ב"אנשור פלוס", זה מומלץ בהקשר של לפני/אחרי אימון?

תת המשקל הוא תוצאה של בעיה כרונית ובלתי פתירה במערכת העיכול. לשמחתי תת משקל לא מוביל לבעיות הבריאותיות שצוינו מעלה (וקל לגבות את זה בבדיקות), רק תת תזונה.

אם קשה לך לאכול מוצקים את יכולה להשלים את הקלוריות משייקים וגיינרים למיניהם.
יש לך בעיה בספיגה של המזון או באכילתו?

גם אני הייתי לוקח אינשור פעם. גם לי היו בעיות עיכול כרוניות.
ברוך ה', לא עוד.

אין בעיה לקחת אינשור מתי שמתחשק לך, גם באמצע אימון, רק לשים לב שאם יהיה לך צרבת תוך כדי אימון, אז להרחיק אותו יותר מהאימון.

לגבי תת זונה בלתי נפתרת, אני לא מכיר את המקרה הספציפי שלך, אבל בגדול, כל אחד יכול לאט לאט להוסיף יותר מזון לתפריט ולראות את המשקל עולה. יש אנשים שצריכים לאכול יותר מאחרים, אבל כמעט תמיד זה אפשרי.
גם סוג המזון עושה הבדל. יש אוכל משביע שקשה לאכול הרבה מזה, ויש מזון שפותח תיאבון.

אני ענק על מיצי גזר וירקות, אני חש שזה פותח לי את התיאבון ועזר לי לעלות במשקל.
גם לאכול לאט ולקחת את הזמן עם האוכל עוזר.

סכנה לפציעה כן.

אבל מה עם המערכת החיסונית החלשה? העייפות והתשישות? המחשבות הדכאוניות והמצב רוח הנוראי? מה עם הכאבים כשיושבים כי אין מספיק בשר בין הכיסא לעצמות?
והקור? זה לא מפריע לך? כשלובשים בגדים ארוכים גם במיטה כי עדיין קר עם שמיכה עבה?

הייתי בתת משקל פעם, זה לא כיף. מעבר לקוביות לא קוביות, א"ש נמוך או גבוה, תת-משקל זה תת-תזונה.
תת-משקל זה תת-חיים, בין אם זה מבחירה או לא.

אני ממליץ לך לעלות לפחות עד למשקל תקין, ולמנוע מעצמך את הסיכונים שבתת-משקל.

אם תת-משקל היה מצב בריא, היו קוראים לזה משקל תקין.

וואו תיארת את זה כלכך מדוייק .___.
😭

מהמשך הקריאה אני מבינה שזו בעיה אחרת - אז המון בריאות ורפואה שלמה, ובהצלחה יקירתי!!

• פותח/ת השרשור
תודה על המידע ועל התשובות. לצערי הבעיה היא בהכלה של כמויות מזון (בעיה מאוד נדירה בקיבולת הקיבה), הספיגה תקינה וכך אני יכולה להזין את עצמי במזונות שהן מאוד עשירים מבחינה תזונתית אבל מצומצמים מבחינה קיבולת הקיבה, לצערי הם גם יקרים כלכלית (אנשור וכ"ו...) העניין הוא שהבעיה שזה יוצר שאלות בדברים כמו אימון פיזי... אני לא רוצה להגיע למצב שאני "גוזלת" מהגוף שלי קלוריות שאני לא יכולה להשיב לו, אבל היתרונות של פעילות גופנית לא מוטלות בספק ולדעתי אדם שרוצה להיות בריא חיי לעסוק בפעילות גופנית כלשהי - אז אני מנסה למצוא את שביל הזהב בין הדברים 😃 תודה על הייעוץ!

תודה על המידע ועל התשובות. לצערי הבעיה היא בהכלה של כמויות מזון (בעיה מאוד נדירה בקיבולת הקיבה), הספיגה תקינה וכך אני יכולה להזין את עצמי במזונות שהן מאוד עשירים מבחינה תזונתית אבל מצומצמים מבחינה קיבולת הקיבה, לצערי הם גם יקרים כלכלית (אנשור וכ"ו...) העניין הוא שהבעיה שזה יוצר שאלות בדברים כמו אימון פיזי... אני לא רוצה להגיע למצב שאני "גוזלת" מהגוף שלי קלוריות שאני לא יכולה להשיב לו, אבל היתרונות של פעילות גופנית לא מוטלות בספק ולדעתי אדם שרוצה להיות בריא חיי לעסוק בפעילות גופנית כלשהי - אז אני מנסה למצוא את שביל הזהב בין הדברים 😃 תודה על הייעוץ!
את יכולה גם לקנות גיינרים למיניהם, שמשתלמים מאוד מבחינה כלכלית, רק כדי להשלים ערכים

חושבת שכדאי לך להתמקד במזונות עשירים בשומן בריא, שיש להם נפח ממש קטן ביחס לתמורה הקלורית. חמאת בוטנים טבעית, טחינה גולמית, אגוזים. ולתבל הרבה בשמן זית וכו'...
או גם מזונות שמתעכלים מהר , כמו פחממות פשוטות (לחם לבן וכאלה)?
אולי יוכל לעזור במקרה שלך 😃

מעולם לא יצא לי לשתות אינשור (אצלנו במחלקה זה היה 'עונש', והייתי פציינטית למופת. 4 חודש בלי שום פיקשוש 🙄) אבל הבנתי שזה ממש כבד...
את יכולה גם לקנות גיינרים למיניהם, שמשתלמים מאוד מבחינה כלכלית, רק כדי להשלים ערכים

נראלי שאינשור זה סוג של גיינר, לא?
או ההפך, גיינר זה סוגשל אינשור 🤣
משעשע:lol:

נראלי שאינשור זה סוג של גיינר, לא?
למיטב הבנתי אינשור הוא סוג של גיינר, מעט יותר איכותי כי הוא אמור להיות תחליף ארוחה, אבל היום גיינרים אפשר למצוא שיהיו גם כתחליף חלקי לארוחה

פעילות מתונה של הליכה, ותרגילים שאת לא מרגישה מאמץ מוגזם איתם, לא אמורים להוות בעיה, ויתנו לך יתרונות בריאותיים.
לגבי אינשור ותזונה.
אני זוכר שהיה לי זונדה, הדיאטנית הציעה לי שאם אצליח להוריד אינשור אחד שלם (עם תוספת שתי כפות גלידה) תוך X שעות, היא תסכים להוציא לי את הזונדה.
כמובן שסיימתי את האינשור (שדרך אגב ממש לא סבלתי, למרות שהרבה אמרו לי שזה ממש סבבה להם) הזה בזמן הקצוב, גם כשהרגשתי שאני הולך להקיא.
את יכולה לעשות חישוב של כמה קלוריות את אוכלת ביום, נגיד 1000, ואת נשארת באותה משקל, אז לאט לאט, כל יום להוסיף 50 קלוריות של משהו שזורם, כמו קצת גלידה או משהו כזה.
בנוסף, יום ארוך יותר נותן לך יותר זמן לאכול. אם תתעוררי מוקדם, תצליחי לאכול ארוחה ולחזור להיות רעבה בצהריים לקראת ארוחה נוספת.
והטיפ האחרון, לאכול לאט ובסובלנות, יש הרבה יותר תיאבון ויכולת קיבול כשאין לחץ.

אני לא התמודדתי עם מה שיש לך. אבל עדיין יש כמה דברים משותפים, אולי מה שלמדתי יעזור לך.
אני היום שוקל 87 ק"ג ואני רק 1.72 גובה. אז בקיצור, זה די עבד לי.

וכמובן שלא אסגור את הפינה בלי להמליץ לך לשתות מיץ גזר סחוט טרי עם לימון, סלק וג'ינג'ר, זה ממש קל להכניס ומשנה את הצבע של העצים לירוקים יותר 😋🍴

כאחד שבתת משקל ושבא ממשפחה כזאת שכולם שם ככה אני חייב לומר שאנחנו אנשים בריאים והכל בסדר. אנשים עם עודף משקל כנראה פחות בריאים (אם נתעלם לרגע מהכושר). דבר נוסף- תת משקל זה משהו מאוד לא מדויק כי אני אכלתי טוב וכל המשפחה שלנו אוכלת טוב ולא חסר כלום. פשוט לא אוגרים שומן כמעט (שריר כן כמובן), אז הייתי מניח כל מיני הנחות לגבי הבריאות הכללית שלנו בצד.

אבל!
דווקא בספורט אני על הפנים. נפצע מהר וגוף בכללי לא חזק. אפילו שהמשקלים נמוכים וכו. יתכן שזה פשוט חוסר מזל אבל אולי זה כן קשור. לא נדע לעולם.

בימים אלו אני 10 קילו יותר כי אני מתאמן אבל אין שינוי בבריאות הכללית שלי. ההבדל היחיד שהתאבון התגבר. חוץ מזה- הכל כרגיל!

כאחד שבתת משקל ושבא ממשפחה כזאת שכולם שם ככה אני חייב לומר שאנחנו אנשים בריאים והכל בסדר. אנשים עם עודף משקל כנראה פחות בריאים (אם נתעלם לרגע מהכושר). דבר נוסף- תת משקל זה משהו מאוד לא מדויק כי אני אכלתי טוב וכל המשפחה שלנו אוכלת טוב ולא חסר כלום. פשוט לא אוגרים שומן כמעט (שריר כן כמובן), אז הייתי מניח כל מיני הנחות לגבי הבריאות הכללית שלנו בצד.

אבל!
דווקא בספורט אני על הפנים. נפצע מהר וגוף בכללי לא חזק. אפילו שהמשקלים נמוכים וכו. יתכן שזה פשוט חוסר מזל אבל אולי זה כן קשור. לא נדע לעולם.

בימים אלו אני 10 קילו יותר כי אני מתאמן אבל אין שינוי בבריאות הכללית שלי. ההבדל היחיד שהתאבון התגבר. חוץ מזה- הכל כרגיל!
אני סבור שאולי יש קשר בין תת משקל ופציעות.
אתה מעוניין לעלות במשקל ואולי מעט בשומן? או שאתה מרוצה מהמצב שלך?
אני יכול לתת טיפים שיעזרו לך לעלות במשקל אולי, אבל רק אם אתה בכלל רוצה.

• פותח/ת השרשור
אני גם שמה לב שלמרות שאני בריאה יותר ממתאמנים אחרים שאני מכירה, אני עדיין מוצאת את עצמי צריכה להיזהר יותר באימונים.
במידה ולא מדובר בהפרש מסת שריר משעותית, האם יש לזה הסבר?

אני גם שמה לב שלמרות שאני בריאה יותר ממתאמנים אחרים שאני מכירה, אני עדיין מוצאת את עצמי צריכה להיזהר יותר באימונים.
במידה ולא מדובר בהפרש מסת שריר משעותית, האם יש לזה הסבר?
האם את במשקל גוף ממש רזה, עם מעט מאוד שריר ושומן?
אם כן, אולי זה קשור.

כן, מעט מאוד שומן...
אולי לא הרבה בחורות יאהבו לשמוע את זה, אבל שומן משחק תפקיד בריאותי חשוב בגוף.
הוא לא בריא בעודף אבל גם לא בחוסר.
אולי את צריכה לעלות במשקל בכללי.
חוסר שומן עלול לפגוע בייצור הורמונים חשובים ובבריאות הכללית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית