עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני סובלת מתת משקל אך לא מתת תזונה.
מבחינה בריאותית אני במצב מעולה! אבל אני חוששת שאולי תת משקל יכול לגרום לפציעות אפילו באימונים יחסית קלים?
כאלו שלא משתמשים בהם יותר מהתנגדות משקל הגוף, או לחילופים מוט ללא מקלות עליו.
אשמח לשמוע לדעתכם ותודה רבה.
תת המשקל הוא תוצאה של בעיה כרונית ובלתי פתירה במערכת העיכול. לשמחתי תת משקל לא מוביל לבעיות הבריאותיות שצוינו מעלה (וקל לגבות את זה בבדיקות), רק תת תזונה.
אני משתמשת ב"אנשור פלוס", זה מומלץ בהקשר של לפני/אחרי אימון?
גם אני הייתי לוקח אינשור פעם. גם לי היו בעיות עיכול כרוניות.תת המשקל הוא תוצאה של בעיה כרונית ובלתי פתירה במערכת העיכול. לשמחתי תת משקל לא מוביל לבעיות הבריאותיות שצוינו מעלה (וקל לגבות את זה בבדיקות), רק תת תזונה.
אני משתמשת ב"אנשור פלוס", זה מומלץ בהקשר של לפני/אחרי אימון?
סכנה לפציעה כן.
אבל מה עם המערכת החיסונית החלשה? העייפות והתשישות? המחשבות הדכאוניות והמצב רוח הנוראי? מה עם הכאבים כשיושבים כי אין מספיק בשר בין הכיסא לעצמות?
והקור? זה לא מפריע לך? כשלובשים בגדים ארוכים גם במיטה כי עדיין קר עם שמיכה עבה?
הייתי בתת משקל פעם, זה לא כיף. מעבר לקוביות לא קוביות, א"ש נמוך או גבוה, תת-משקל זה תת-תזונה.
תת-משקל זה תת-חיים, בין אם זה מבחירה או לא.
אני ממליץ לך לעלות לפחות עד למשקל תקין, ולמנוע מעצמך את הסיכונים שבתת-משקל.
אם תת-משקל היה מצב בריא, היו קוראים לזה משקל תקין.
את יכולה גם לקנות גיינרים למיניהם, שמשתלמים מאוד מבחינה כלכלית, רק כדי להשלים ערכיםתודה על המידע ועל התשובות. לצערי הבעיה היא בהכלה של כמויות מזון (בעיה מאוד נדירה בקיבולת הקיבה), הספיגה תקינה וכך אני יכולה להזין את עצמי במזונות שהן מאוד עשירים מבחינה תזונתית אבל מצומצמים מבחינה קיבולת הקיבה, לצערי הם גם יקרים כלכלית (אנשור וכ"ו...) העניין הוא שהבעיה שזה יוצר שאלות בדברים כמו אימון פיזי... אני לא רוצה להגיע למצב שאני "גוזלת" מהגוף שלי קלוריות שאני לא יכולה להשיב לו, אבל היתרונות של פעילות גופנית לא מוטלות בספק ולדעתי אדם שרוצה להיות בריא חיי לעסוק בפעילות גופנית כלשהי - אז אני מנסה למצוא את שביל הזהב בין הדברים 😃 תודה על הייעוץ!
תודה על המידע ועל התשובות. לצערי הבעיה היא בהכלה של כמויות מזון (בעיה מאוד נדירה בקיבולת הקיבה), הספיגה תקינה וכך אני יכולה להזין את עצמי במזונות שהן מאוד עשירים מבחינה תזונתית אבל מצומצמים מבחינה קיבולת הקיבה, לצערי הם גם יקרים כלכלית (אנשור וכ"ו...) העניין הוא שהבעיה שזה יוצר שאלות בדברים כמו אימון פיזי... אני לא רוצה להגיע למצב שאני "גוזלת" מהגוף שלי קלוריות שאני לא יכולה להשיב לו, אבל היתרונות של פעילות גופנית לא מוטלות בספק ולדעתי אדם שרוצה להיות בריא חיי לעסוק בפעילות גופנית כלשהי - אז אני מנסה למצוא את שביל הזהב בין הדברים 😃 תודה על הייעוץ!
את יכולה גם לקנות גיינרים למיניהם, שמשתלמים מאוד מבחינה כלכלית, רק כדי להשלים ערכים
למיטב הבנתי אינשור הוא סוג של גיינר, מעט יותר איכותי כי הוא אמור להיות תחליף ארוחה, אבל היום גיינרים אפשר למצוא שיהיו גם כתחליף חלקי לארוחהנראלי שאינשור זה סוג של גיינר, לא?
פעילות מתונה של הליכה, ותרגילים שאת לא מרגישה מאמץ מוגזם איתם, לא אמורים להוות בעיה, ויתנו לך יתרונות בריאותיים.תודה על המידע ועל התשובות. לצערי הבעיה היא בהכלה של כמויות מזון (בעיה מאוד נדירה בקיבולת הקיבה), הספיגה תקינה וכך אני יכולה להזין את עצמי במזונות שהן מאוד עשירים מבחינה תזונתית אבל מצומצמים מבחינה קיבולת הקיבה, לצערי הם גם יקרים כלכלית (אנשור וכ"ו...) העניין הוא שהבעיה שזה יוצר שאלות בדברים כמו אימון פיזי... אני לא רוצה להגיע למצב שאני "גוזלת" מהגוף שלי קלוריות שאני לא יכולה להשיב לו, אבל היתרונות של פעילות גופנית לא מוטלות בספק ולדעתי אדם שרוצה להיות בריא חיי לעסוק בפעילות גופנית כלשהי - אז אני מנסה למצוא את שביל הזהב בין הדברים 😃 תודה על הייעוץ!
אני סבור שאולי יש קשר בין תת משקל ופציעות.כאחד שבתת משקל ושבא ממשפחה כזאת שכולם שם ככה אני חייב לומר שאנחנו אנשים בריאים והכל בסדר. אנשים עם עודף משקל כנראה פחות בריאים (אם נתעלם לרגע מהכושר). דבר נוסף- תת משקל זה משהו מאוד לא מדויק כי אני אכלתי טוב וכל המשפחה שלנו אוכלת טוב ולא חסר כלום. פשוט לא אוגרים שומן כמעט (שריר כן כמובן), אז הייתי מניח כל מיני הנחות לגבי הבריאות הכללית שלנו בצד.
אבל!
דווקא בספורט אני על הפנים. נפצע מהר וגוף בכללי לא חזק. אפילו שהמשקלים נמוכים וכו. יתכן שזה פשוט חוסר מזל אבל אולי זה כן קשור. לא נדע לעולם.
בימים אלו אני 10 קילו יותר כי אני מתאמן אבל אין שינוי בבריאות הכללית שלי. ההבדל היחיד שהתאבון התגבר. חוץ מזה- הכל כרגיל!
האם את במשקל גוף ממש רזה, עם מעט מאוד שריר ושומן?אני גם שמה לב שלמרות שאני בריאה יותר ממתאמנים אחרים שאני מכירה, אני עדיין מוצאת את עצמי צריכה להיזהר יותר באימונים.
במידה ולא מדובר בהפרש מסת שריר משעותית, האם יש לזה הסבר?
אולי לא הרבה בחורות יאהבו לשמוע את זה, אבל שומן משחק תפקיד בריאותי חשוב בגוף.כן, מעט מאוד שומן...