הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הורדת נפח

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
אהלן,
אני כרגע מתאמן בתוכנית עם די הרבה נפח שבניתי לעצמי (5 פעמים בשבוע, די הרבה סטים, די בילדינג קלאסית) היא עבדה סבבה והכל, הייתה גדילה אבל אני מרגיש שאני מתחיל להכנס לאובר טריינינג
איך הורדה של בערך שלושת רבעי מכמות הסטים לכל שריר אמורה להשפיע על המסת שריר? אעלה יותר בשומן?

(אני במסה אם זה משנה, עולה 100-200 בשבוע)

לא לשבוע, לשנות תוכנית ל4 פעמים בשבוע, ולהוריד את הנפח בהתאם
אם תרד לרבע מהנפח שעשית עד עכשיו אז מן הסתם תוכל לשמור על הרבה פחות שריר.
אם תעשה דילואוד של שבוע אז לא תגיע לאובר טריינינג, ואז תוכל לחזור להתאמן כראוי

• פותח/ת השרשור
אם תרד לרבע מהנפח שעשית עד עכשיו אז מן הסתם תוכל לשמור על הרבה פחות שריר.
אם תעשה דילואוד של שבוע אז לא תגיע לאובר טריינינג, ואז תוכל לחזור להתאמן כראוי
לא לרבע, להוריד ברבע
נגיד עכשיו אני על 40 סטים שבועיים, אז להוריד ל30

לא לרבע, להוריד ברבע
נגיד עכשיו אני על 40 סטים שבועיים, אז להוריד ל30
מהניסוח שלך נראה שהתכוונת אחרת, אבל בכל מקרה כנראה לא יקרה שום דבר למסת השריר שצברת, אבל זו גם לא הגישה הנכונה ברגע שאתה מגיע לעומס יתר. אתה אמור לצבור עומס עם הזמן עד שאתה מתקרב לעומס יתר, ואז זה הזמן לדילואוד, ומשם אפשר לחזור לעלות בנפח.
הורדה פשוטה של הנפח פשוט תביא אותך לפחות ופחות תוצאות עם הזמן

• פותח/ת השרשור
מהניסוח שלך נראה שהתכוונת אחרת, אבל בכל מקרה כנראה לא יקרה שום דבר למסת השריר שצברת, אבל זו גם לא הגישה הנכונה ברגע שאתה מגיע לעומס יתר. אתה אמור לצבור עומס עם הזמן עד שאתה מתקרב לעומס יתר, ואז זה הזמן לדילואוד, ומשם אפשר לחזור לעלות בנפח.
הורדה פשוטה של הנפח פשוט תביא אותך לפחות ופחות תוצאות עם הזמן
אני רוצה להוריד אימון שבועי, כי כרגע יש לי פחות זמן ל5 אימונים בשבוע, ובכל מקרה הרגשתי שאני די בעומס יתר כרגע, אז רציתי להתאים את השינוי בחלוקה ביחד עם ההורדת נפח

אני רוצה להוריד אימון שבועי, כי כרגע יש לי פחות זמן ל5 אימונים בשבוע, ובכל מקרה הרגשתי שאני די בעומס יתר כרגע, אז רציתי להתאים את השינוי בחלוקה ביחד עם ההורדת נפח
במקרה הזה אין שום בעיה.
הייתי בכל מקרה עושה דילואוד לפני ההורדה הזאת, כדי להעלות את הרגישות של הגוף לנפח, ככה שגם הכמות הפחותה תיתן את אותו האפקט

• פותח/ת השרשור
במקרה הזה אין שום בעיה.
הייתי בכל מקרה עושה דילואוד לפני ההורדה הזאת, כדי להעלות את הרגישות של הגוף לנפח, ככה שגם הכמות הפחותה תיתן את אותו האפקט
דילואוד בתוכנית הנוכחית, או בזאת החדשה?
והורדה בכל התרגילים ל60% מהמשקלים שעבדתי עד עכשיו או משהו שונה?

• פותח/ת השרשור
מהנוכחית

כלל אצבע הוא 70% מהעצימות ו-70% מהנפח, אפשר כמובן לשחק עם זה מעט

שומע אם עשיתי דילואוד של 70% אחוז כמו שאמרת ועברתי לתוכנית החדשה, בתוכנית החדשה אני מתחיל את המשקלים שעשיתי לפני הדילואוד או שמוסיף כל שבוע x אחוזים? אם כן כמה אחוז אני מוסיף בערך?

שומע אם עשיתי דילואוד של 70% אחוז כמו שאמרת ועברתי לתוכנית החדשה, בתוכנית החדשה אני מתחיל את המשקלים שעשיתי לפני הדילואוד או שמוסיף כל שבוע x אחוזים? אם כן כמה אחוז אני מוסיף בערך?
אתה אמור לחזור לבערך 90% ממה שהיה לפני הדילואוד ולעלות משם

הדילואוד הוא רק בתרגילים הרציניים או גם בתרגילים המובדדים להוריד משקלים
יש הרבה דרכים לעשות את זה, אבל בתרגילים המבודדים אין טעם לעשות חישובים, אלא פשוט להוריד עומס בכללי

• פותח/ת השרשור
דילואד רעיון מעולה. לא תעלה בשומן ולא יקרה שום דבר שלילי.
יש הרבה דרכים לעשות את זה, אבל בתרגילים המבודדים אין טעם לעשות חישובים, אלא פשוט להוריד עומס בכללי

מה הולך, עשיתי את הדילואוד בערך 70% מהסטים והמשקלים בכל התרגילים (נע בין 75 אחוז ל65 אחוז)

אבל במהלך כל האימונים, המשקל הרגיש לי די מאתגר ביחס לעובדה שזה 70 אחוז, אומנם האימונים התקצרו בזמן שלהם לבערך 60 אחוז מהזמן וברור שלא היה לי קשה כמו באימונים הרגילים, אבל כן קרה שהרגשתי אחלה עומס

לדעתכם זה עניין פסיכולוגי (לא אשקר, הגעתי לאימונים במנטליות הרבה פחות רצינית מבדרך כלל) או שזה פשוט עייפות מתמשכת כי לא עשיתי הרבה זמן דילואוד והתאמנתי לכשל המון?

מה הולך, עשיתי את הדילואוד בערך 70% מהסטים והמשקלים בכל התרגילים (נע בין 75 אחוז ל65 אחוז)

אבל במהלך כל האימונים, המשקל הרגיש לי די מאתגר ביחס לעובדה שזה 70 אחוז, אומנם האימונים התקצרו בזמן שלהם לבערך 60 אחוז מהזמן וברור שלא היה לי קשה כמו באימונים הרגילים, אבל כן קרה שהרגשתי אחלה עומס

לדעתכם זה עניין פסיכולוגי (לא אשקר, הגעתי לאימונים במנטליות הרבה פחות רצינית מבדרך כלל) או שזה פשוט עייפות מתמשכת כי לא עשיתי הרבה זמן דילואוד והתאמנתי לכשל המון?
איך נראית התוכנית שלך?

דילואוד לא אמור להיות קל, הוא אמור להיות קל יותר.
בדילואוד אני עושה דדליפט של מעל ל-200 קילו, זה אף פעם לא קל, אבל לא קשה כמו מה שאני עושה בדרך כלל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית