הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

על מנת לקבל epic traps, חייבים לעשות שראגס?

נראלי שאין יותר משראגס בשבילם
ברור, זה תרגיל עם משקל מקסימלי עם תנועה ממוקדת לשריר הספציפי.
אבל אפשר להיות עם טרפז מאוד מפותח בלי שראגס, רק מדדליפט וכדומה.

יש אנשים שיעשו רק דדליפט ויהיו להם טרפזים ענקיים, מצד שני יש אנשים שלא. אם אתה מתאמן מתחיל אין צורך לבודד טרפזים, תגיע למצב שההתקדמות שלך היא שבועית ואז רק תחשוב על זה בהתאם למצב.

אני עבדתי חצי שנה עם דאמבלים והשינוי היה לא משמעותי אחר כך עברתי למוט והשינוי מטורף. אתה צריך למצוא את התרגיל שמתאים לגנטיקה שלך

צריך לעבוד בהתנגדות בפעולות שיגייסו את שלושת חלקי הטרפז -

הרמת שכמות
קירוב שכמות
הורדת שכמות
וגם פעולות של UPWARD ROTATION כגון - לחיצות כתפיים למיניהם

כל זאת בתבנית של עליה בעומס הנפח באופן לינארי וקבוע - ושהייה בפלוס קלורי

נערך לאחרונה:
אין שום צורך לבודד בהתחלה לפחות טרפזים.
זה לא שעבודה ישירה על טרפזים לא תעשה את העבודה, אבל טרפזי ענק על מעט מסת שריר זה לא מרשים בכלל, אז תתרכז קודם כל על זה

• פותח/ת השרשור
אני עבדתי חצי שנה עם דאמבלים והשינוי היה לא משמעותי אחר כך עברתי למוט והשינוי מטורף. אתה צריך למצוא את התרגיל שמתאים לגנטיקה שלך

נשמע כמו חרטא, יכול להיות שפשוט לא עשית טווח מלא או עם משקל נכון והם נתקעו לך בדרך למעלה (אני רואה את זה הרבה)

בחיים לא בודדתי טרפזים כי זה נראה לי בזבוז זמן כשיש תרגילים שעובדים חזק מאוד על טרפזים ועל עוד המון שרירים על הדרך. זה לא מה שיגדיל לך את הטרפזים יותר מאשר אם תעבוד על תרגילים מורכבים שעובדים גם על טרפזים בוא נאמר ככה.
דדליפט ופנדליי רואו היו מפרקים לי את הטרפזים בקטע טוב, תן ניסיון לפני שאתה נותן נפח לתרגיל שעובד על שריר אחד מסכן, תרוויח עבודה רצינית על עוד המון שרירים על הדרך.
גם מיליטרי פרס יעשה את העבודה, בקיצור יש המון.

נערך לאחרונה:
חרטא או לא העיקר שעבד לי..

נשמע כמו חרטא, יכול להיות שפשוט לא עשית טווח מלא או עם משקל נכון והם נתקעו לך בדרך למעלה (אני רואה את זה הרבה)

אני דווקא מאמין וממליץ למתאמנים שלי לעבור למוט או לטראפ בר כיוון שרוחב האחיזה מתרחב במעט, לפי מחקר שנעשה באונ בUK היה שם דיון על כך שכיוון סיבי השריר של הטרפז העליון במנח של רוחב אחיזה צר (הברירת מחדל שאנו רואים בדאמבלים)
מביא את חלקו העליון של הטרפז למצב לא אופטמלי על מנת למשוך את השכמה למעלה, ולכן שינוי רוחב אחיזה יהיה מנח אופטמלי יותר ותואם לכיוון סיבי השריר Anatomy and actions of the trapezius muscle. - PubMed - NCBI
מה גם שאני מרגיש שמשקלי העבודה עולים ובסדר לינארי יותר בשימוש בפלטות.

* מבחינת עבודה ספציפית באופן כללי על שריר הטרפז - אם מדובר במתאמנים שמבצעים תרגילי חתירות למיניהם פשיטות אופקיות ודד ליפט כבד, סביר להניח שללא עבודה ספציפית הם עדיין יהיו בMV ולעיתים גם אפילו בMEV מעבר לזה אם יש לך את הזמן ואת הידע לשלב את זה עם תרגילי הברזל בתכנית שלך מבלי שהתרגיל יעכב התאוששות, יכול להיות מבורך אם המטרה שלך היא להגדיל את מסת השריר בטרפז.
Renaissance Periodization | Trap Training Tips for Hypertrophy

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית