הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה בסקוואט כאבים בשוק

freazyyyy

משתמש מתחיל
197
105
נק' מוניטין:
176
197
105

היי, פעם שניה שאני מרגיש כאבים חזקים בסקוואט בין הברך לשוק וזה מגביל אותי, אני שמתי לב שהברכיים שלי אנטומית קורסים תמיד קדימה ויכול להיות שזאת הסיבה וכדאי לנסות לפתוח פיסוק רחב יותר. בנוסף, לא כל כף הרגל תמיד על הרצפה במלואה אם תשימו לב.
אשמח לעזרה! הכאב משבית אותי לכמה ימים ומקשה עליי להתקדם במשקלים בקצב שהייתי רוצה.

הטכניקה די על הפנים, אתה פשוט קורס עם הברכיים קדימה, ולא שולט על תנועת הברכיים.
התנועה צריכה להיות עם יותר התיישבות אחורה ופתיחה של הברכיים.
איך שאתה עושה מפעיל המון לחץ על הברכיים, וזה כנראה למה יש לך כאבים

• פותח/ת השרשור
הטכניקה די על הפנים, אתה פשוט קורס עם הברכיים קדימה, ולא שולט על תנועת הברכיים.
התנועה צריכה להיות עם יותר התיישבות אחורה ופתיחה של הברכיים.
איך שאתה עושה מפעיל המון לחץ על הברכיים, וזה כנראה למה יש לך כאבים
הבנתי, אני מרגיש שמתי שאני נשען לאחור היציבות שלי קצת נפגעת ואני מעלה את העקבים, לנסות לפתוח פיסוק גדול יותר יעזור?

הבנתי, אני מרגיש שמתי שאני נשען לאחור היציבות שלי קצת נפגעת ואני מעלה את העקבים, לנסות לפתוח פיסוק גדול יותר יעזור?
אתה צריך ללמוד מחדש איך לעשות סקוואט, להתחיל מ-0, זה לא מצב שתיקון קטן יכול לעזור

• פותח/ת השרשור
אתה צריך ללמוד מחדש איך לעשות סקוואט, להתחיל מ-0, זה לא מצב שתיקון קטן יכול לעזור
אני מבין, תראה בעיקרון אני חושב שלא הייתה לי את הבעיה הזאת עד לא ממזמן. הייתי עושה HB עד עכשיו ולא מזמן שיניתי לLB בלי להוריד את המשקל ויכול להיות שזה מה שגרם לבעיה. יכול להיות גם שהטכניקה תמיד לא הייתה משהו (למרות שלפני זה לא הרגשתי את הכאב הזה).

בכל מקרה, כרגע אני על 110 קילו ל5 חזרות, איך היית ממליץ לעבוד כרגע מבלי לפגוע בהתקדמות יותר מדיי?

תתחיל מלפתוח ברכיים לצדדים יותר חזק ולהתיישב יותר אחורה, כמו שאמרו אתה פשוט קורס קדימה ורואים את זה כי העקבים שלך מתרוממים, ותחליף לנעליים שטוחות

• פותח/ת השרשור
הייתי ממליץ לרדת המון במשקל וללמוד טכניקה כמו שצריך
קודם כל שכחתי להגיד, מעריך מאוד את העזרה. אשמח להכוונה יותר מדויקת, כי ברור שראיתי עשרות סרטונים על טכניקה נכונה פשוט קשה לי פיזית ליישם אותה.
תתחיל מלפתוח ברכיים לצדדים יותר חזק ולהתיישב יותר אחורה, כמו שאמרו אתה פשוט קורס קדימה ורואים את זה כי העקבים שלך מתרוממים, ותחליף לנעליים שטוחות
תודה רבה על הפירוט, הנעליים שטוחות (ואנס שטוחות)

קשה לך כי המשקל הוא כזה שמאפשר לך לעשות רק איך שאתה יודע, ולא איך שאתה לא יודע.
צריך להוריד הרבה את המשקל ולתרגל את התנועה כמו שהיא אמורה להיות, ואז תעלה ותראה איך זה נראה תחת עומס.
זה משהו שאני לא אוהב ללמד, אבל לפעמים אין ברירה, תנסה לדאוג שהברכיים לא יעברו את קצות האצבעות, או שיעברו רק קצת, ותפתח ברכיים הרבה יותר

• פותח/ת השרשור
קשה לך כי המשקל הוא כזה שמאפשר לך לעשות רק איך שאתה יודע, ולא איך שאתה לא יודע.
צריך להוריד הרבה את המשקל ולתרגל את התנועה כמו שהיא אמורה להיות, ואז תעלה ותראה איך זה נראה תחת עומס.
זה משהו שאני לא אוהב ללמד, אבל לפעמים אין ברירה, תנסה לדאוג שהברכיים לא יעברו את קצות האצבעות, או שיעברו רק קצת, ותפתח ברכיים הרבה יותר
מעולה! תודה רבה על הפירוט.
אני אעבוד על זה במיוחד שכרגע האיזור ממש רגיש וכואב אז אנצל את זה בשביל זה, באופן כללי הברכיים שלי קורסות קדימה בכל תנועה של התכופפות למטה, גם כשאני נכנס להרמה בדדליפט וטיפה מתכופף הן קורסות. אולי זה קשור לזה שיש לי פלטפוס (סתם השערה אין לי באמת מושג), משהו שיכול לעזור לזה?
שאלה נוספת, לכמה זמן בערך עבודה טכנית עם משקל קל תספיק? ברגע שאבין את הטכניקה אוכל להתחיל להעלות הדרגתית שוב את המשקלים? לעבוד בנפח בינתיים בזמן הזה שהמשקל נמוך? אני פשוט רוצה כמה שיותר לייעל את האימונים ומצד שני לחשוב גם איך אוכל להשתפר לטווח הארוך.
תודה רבה על העזרה שוב!

מעולה! תודה רבה על הפירוט.
אני אעבוד על זה במיוחד שכרגע האיזור ממש רגיש וכואב אז אנצל את זה בשביל זה, באופן כללי הברכיים שלי קורסות קדימה בכל תנועה של התכופפות למטה, גם כשאני נכנס להרמה בדדליפט וטיפה מתכופף הן קורסות. אולי זה קשור לזה שיש לי פלטפוס (סתם השערה אין לי באמת מושג), משהו שיכול לעזור לזה?
שאלה נוספת, לכמה זמן בערך עבודה טכנית עם משקל קל תספיק? ברגע שאבין את הטכניקה אוכל להתחיל להעלות הדרגתית שוב את המשקלים? לעבוד בנפח בינתיים בזמן הזה שהמשקל נמוך? אני פשוט רוצה כמה שיותר לייעל את האימונים ומצד שני לחשוב גם איך אוכל להשתפר לטווח הארוך.
תודה רבה על העזרה שוב!
אם אתה עם נעליים שטוחות, ומתיישב מספיק אחורה והעקבים עדיין מתרוממים אז רוב הסיכויים שמדובר בחוסר גמישות בקרסול. במיוחד שזה קורה גם בדדליפט.

• פותח/ת השרשור
אם אתה עם נעליים שטוחות, ומתיישב מספיק אחורה והעקבים עדיין מתרוממים אז רוב הסיכויים שמדובר בחוסר גמישות בקרסול. במיוחד שזה קורה גם בדדליפט.
הבנתי, אני אוריד משקל בינתיים ואעבוד מחדש על הטכניקה. מקווה שזה לא ייקח לי יותר מדיי זמן ואוכל לחזור למשקלים שלי בקרוב.
תודה!

כנראה הפלטפוס משחק תפקיד, עצה שלי, תלמד להשתמש כראוי בכף הרגל.
תלמד ללכת יחף כמה שיותר, לדחוף את הבוהן למטה, ויצירה מלאכותית של קשת.

תודה רבה על העזרה שוב!
אם אתה לומד כמו שצריך ויש לך הדרכה ראויה אתה יכול תוך רבע שעה לחזור למשקלים גבוהים יותר.
תשקיע את הזמן שאתה צריך כדי ללמוד את הטכניקה, ואחרי שקלטת את הקטע תעלה למשקל הכי קרוב שאתה יכול למה שעשית לפני שבו הטכניקה החדשה לא נשברת, ואין גם סיכון שתישבר

זה כמעט אף פעם לא חוסר גמישות בקרסול. לא דרושה גמישות מיוחדת כדי לבצע סקוואט, ובטח שלא דדליפט, זה 99% מהזמן חוסר מודעות לכף הרגל

• פותח/ת השרשור
כנראה הפלטפוס משחק תפקיד, עצה שלי, תלמד להשתמש כראוי בכף הרגל.
תלמד ללכת יחף כמה שיותר, לדחוף את הבוהן למטה, ויצירה מלאכותית של קשת.

אם אתה לומד כמו שצריך ויש לך הדרכה ראויה אתה יכול תוך רבע שעה לחזור למשקלים גבוהים יותר.
תשקיע את הזמן שאתה צריך כדי ללמוד את הטכניקה, ואחרי שקלטת את הקטע תעלה למשקל הכי קרוב שאתה יכול למה שעשית לפני שבו הטכניקה החדשה לא נשברת, ואין גם סיכון שתישבר

זה כמעט אף פעם לא חוסר גמישות בקרסול. לא דרושה גמישות מיוחדת כדי לבצע סקוואט, ובטח שלא דדליפט, זה 99% מהזמן חוסר מודעות לכף הרגל
מעולה! תודה רבה על העזרה והתשובה המפורטת!
אפרסם סרטון חדש בקרוב.

צר לי אבל אני לא כל כך מסכים. אני לא רואה בעיה עם סקוואט של ״ברכיים גולשות״ זה פשוט דרך שונה לעשות את זה, ממש לא יותר גרועה. לא חובה לפתוח פיסוק / ברכיים.

אכן יש בעייתיות עם הכפות רגליים שקורסות, אבל זה יכול לקרות גם עם פיסוק וישיבה אחורה.

• פותח/ת השרשור
צר לי אבל אני לא כל כך מסכים. אני לא רואה בעיה עם סקוואט של ״ברכיים גולשות״ זה פשוט דרך שונה לעשות את זה, ממש לא יותר גרועה. לא חובה לפתוח פיסוק / ברכיים.

אכן יש בעייתיות עם הכפות רגליים שקורסות, אבל זה יכול לקרות גם עם פיסוק וישיבה אחורה.
מה לגבי הכאבים בשוק? התרגיל טכנית נראה לך מבוצע בסדר?
בכל מקרה אנסה לפתוח ברכיים ולהתיישב לאחור בשביל לראות אם זה פחות יכאב לי ויגביל אותי בעבודה בסופו של דבר.

• פותח/ת השרשור
יהיה קשה לאבחן מכאן, איפה בדיוק כואב באיזה שלב של התנועה?
אני חושב שרוב הכאב קורה בזמן הירידה לסקוואט (כיווץ אקצנטרי) וממש בהתחלה שאני עולה למעלה.
וכואב לי בין סוף השוק להתחלה של הברך. (Patellar Tendonitis)

אני מסכים שזו דרך שונה לעשות סקוואט, אבל יש את הדרך הנכונה לעשות את זה ויש את הדרך השגויה.
הדרך הנכונה תהיה בערך כמו מה שאני תיארתי, רק עם מעט הבדלים, זה יהיה גם מותאם לפרופורציות של המתאמן, והכי חשוב, תהיה שליטה.
איך שהוא מבצע זו גלישה כטעות ולא מכוונת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית