הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה בסקוואט כאבים בשוק

freazyyyy

משתמש מתחיל
197
105
נק' מוניטין:
176
197
105

היי, פעם שניה שאני מרגיש כאבים חזקים בסקוואט בין הברך לשוק וזה מגביל אותי, אני שמתי לב שהברכיים שלי אנטומית קורסים תמיד קדימה ויכול להיות שזאת הסיבה וכדאי לנסות לפתוח פיסוק רחב יותר. בנוסף, לא כל כף הרגל תמיד על הרצפה במלואה אם תשימו לב.
אשמח לעזרה! הכאב משבית אותי לכמה ימים ומקשה עליי להתקדם במשקלים בקצב שהייתי רוצה.

אולי זה רק אני, אבל יש לי הרגשה שאתה לא אוכל, שותה ויושן מספיק כדי להתאושש ולבוא מוכן לאימון.
נראה לי שתתרכז יותר בהתאוששת מאשר באימון, כי האימון נראה די בסדר.
כן, אתה מעמיס על הקוואדס בעמידה הצרה שלך ובזה שאתה לא פותח ברכיים, וגם עם הנעליים המוגבהות, אבל זה לא סיבה לא להתאושש.

אני כן ממליץ לך לשפר את הטכניקה שלך כמו ש @kotzer כתב כבר, אבל לא כדי לפתור את הכאב, אלא כדי שתוכל להרים יותר.
בשביל הכאב, לדעתי צריך לשפר התאוששות, לפעמים חוסר ברזל (אפשרלבדוק בדיקת דם לזה) יכול לגרום לכאב הזה.
או חוסר סידן ומגנזיום.
ממליץ לך מיד לתסף בסידן ומגנזיום.

הבעיה מבחינתי זה שאני רואה היי באר סקוואט עם מיקום של לואו באר. אם אתה רוצה לעבור ללואו באר אז תתחיל ממשקל קל עד שהטכניקה תעבוד לך חלק. מבחינת הנחיות טכניות:

כרגע אתה עושה את התנועה של לכופף את הברכיים תוך כדי שמירה על גב זקוף.

תפתח את הזווית עם כפות הרגליים הצידה עוד קצת, בירידה התנועה היא לשלוח את הברכיים קדימה והצידה ובו זמנית את האגן אחורה, אחרי השליש הראשון של התנועה הזווית של הגב צריכה להיות בערך 45 מעלות עם הרצפה,
היא נשארת ככה במהלך הירידה ובמקביל אחרי השליש הראשון הברכיים לא זזות עוד קדימה, מה שנוצר זה ציר תנועה יציב למשקל (זאת גם ההרגשה)
שיושב על האגן שממשיך את הירידה, עד שהוא עובר את קו הברכיים ומרגישים את המתיחה בהאמסטרינגס, משם דוחפים עם האגן למעלה עד הנעילה.

וכדי לסכם את ההבדלים בקצרה:

בהיי באר יורדים פחות או יותר ישר למטה ובחזרה למעלה. בלואו באר בשליש הראשון פותחים בסיס עם הברכיים קדימה והצידה עם האגן אחורה (בו זמנית), (אתה כנראה תצטרך להתמקד על אגן אחורה) ומשם האגן ממשיך את הירידה והעליה בחזרה.

• פותח/ת השרשור
אולי זה רק אני, אבל יש לי הרגשה שאתה לא אוכל, שותה ויושן מספיק כדי להתאושש ולבוא מוכן לאימון.
נראה לי שתתרכז יותר בהתאוששת מאשר באימון, כי האימון נראה די בסדר.
כן, אתה מעמיס על הקוואדס בעמידה הצרה שלך ובזה שאתה לא פותח ברכיים, וגם עם הנעליים המוגבהות, אבל זה לא סיבה לא להתאושש.

אני כן ממליץ לך לשפר את הטכניקה שלך כמו ש @kotzer כתב כבר, אבל לא כדי לפתור את הכאב, אלא כדי שתוכל להרים יותר.
בשביל הכאב, לדעתי צריך לשפר התאוששות, לפעמים חוסר ברזל (אפשרלבדוק בדיקת דם לזה) יכול לגרום לכאב הזה.
או חוסר סידן ומגנזיום.
ממליץ לך מיד לתסף בסידן ומגנזיום.
אני מאוד מקפיד על תזונה ושינה מספקת. הדבר היחיד שאני לא מקפיד עליו זה המיקרוס (ויטמנים מינרלים וכו' וזה באמת יכול להוות בעיה, במיוחד לאור העובדה שאני טבעוני). אנצל כבר את ההודעה לשאול אותך באיזה צורה לדעתך אוכל לבדוק את החוסרים שלי מלבד בדיקות דם רגילות בקופת חולים (אני מאמין שזה לא מכסה הכל).
בכל מקרה הכאב הזה הוא חדש לי והוא ברמה שהוא דיי משבית אותי וזאת הכוונה שלי. בגלל הכאב עכשיו דיי קשה לי לכופף את הרגל באופן כללי בלי קשר ללעשות סקוואט או לא לעשות ואני מאמין שזה כן קשור גם לטכניקה. חשוב לי לציין שוב שזה לא תמיד היה ככה והתחיל רק לאחרונה.
ולגבי הנעליים, אלה אולסטאר שטוחות. אין לי מושג למה הם נראות מוגבהות.
הבעיה מבחינתי זה שאני רואה היי באר סקוואט עם מיקום של לואו באר. אם אתה רוצה לעבור ללואו באר אז תתחיל ממשקל קל עד שהטכניקה תעבוד לך חלק. מבחינת הנחיות טכניות:

כרגע אתה עושה את התנועה של לכופף את הברכיים תוך כדי שמירה על גב זקוף.

תפתח את הזווית עם כפות הרגליים הצידה עוד קצת, בירידה התנועה היא לשלוח את הברכיים קדימה והצידה ובו זמנית את האגן אחורה, אחרי השליש הראשון של התנועה הזווית של הגב צריכה להיות בערך 45 מעלות עם הרצפה,
היא נשארת ככה במהלך הירידה ובמקביל אחרי השליש הראשון הברכיים לא זזות עוד קדימה, מה שנוצר זה ציר תנועה יציב למשקל (זאת גם ההרגשה)
שיושב על האגן שממשיך את הירידה, עד שהוא עובר את קו הברכיים ומרגישים את המתיחה בהאמסטרינגס, משם דוחפים עם האגן למעלה עד הנעילה.

וכדי לסכם את ההבדלים בקצרה:

בהיי באר יורדים פחות או יותר ישר למטה ובחזרה למעלה. בלואו באר בשליש הראשון פותחים בסיס עם הברכיים קדימה והצידה עם האגן אחורה (בו זמנית), (אתה כנראה תצטרך להתמקד על אגן אחורה) ומשם האגן ממשיך את הירידה והעליה בחזרה.
אני חושב שפחות או יותר הבנתי. תודה רבה!

אני מאוד מקפיד על תזונה ושינה מספקת. הדבר היחיד שאני לא מקפיד עליו זה המיקרוס (ויטמנים מינרלים וכו' וזה באמת יכול להוות בעיה, במיוחד לאור העובדה שאני טבעוני). אנצל כבר את ההודעה לשאול אותך באיזה צורה לדעתך אוכל לבדוק את החוסרים שלי מלבד בדיקות דם רגילות בקופת חולים (אני מאמין שזה לא מכסה הכל).
בכל מקרה הכאב הזה הוא חדש לי והוא ברמה שהוא דיי משבית אותי וזאת הכוונה שלי. בגלל הכאב עכשיו דיי קשה לי לכופף את הרגל באופן כללי בלי קשר ללעשות סקוואט או לא לעשות ואני מאמין שזה כן קשור גם לטכניקה. חשוב לי לציין שוב שזה לא תמיד היה ככה והתחיל רק לאחרונה.
ולגבי הנעליים, אלה אולסטאר שטוחות. אין לי מושג למה הם נראות מוגבהות.
אולי עלינו על משהו.
קודם כל טבעוני שמגיע לכמות נכונה של חלבון, הרבה פעמים מגיע לכמות נכונה של מיקרו נויטריאנטים (ויטמינים ומינרלים).
השאלה הראשונה היא האם אתה מגיע לכמות נכונה של חלבון מלא?
זאת אומרת 2 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף.
ואיזה חלבון אתה צורך? אם זה בעיקר אבקות, כנראה שאתה באמת מפסיד הרבה מיקרו נויטריאנטים.
אז בקיצור, תפרט את משקל הגוף שלך, ואיך נראה התפריט של יום אחד ממוצע בשבוע שלך, נגיד אתמול.

הדרך הכי יעילה לאבחן חוסר מיקרו נויטריאנטים, הוא על ידי סימפטומים, מכיוון שרוב המינרלים נמצאים בתאים בגוף, ולא מסתובבים בדם, אז בדיקת דם היא לא הדרך היעילה לאחן את החוסר שלהם, חוץ מברזל, שנמצא בעיקר בדם.
בגלל שעודף ברזל הוא דבר מסוכן מאוד, אסור לאבחן חוסר ולקחת תוסף ברזל ללא בדיקת דם שתאשר חוסר, וכמובן, אם יש חוסר, יש לתסף ולערוך בדיקות כל חודש כדי לא להגיע לעודף.

לגבי המינרלים, תתחיל לתסף בסידן ומגנזיום, ותראה אם יש שיפור, כך מאבחנים אם יש בהם חוסר.

צרכים של מיקרו נויטריאנטים משתנה בין אדם לאדם, בין גילאים, ותנאי חיים שונים, ורמת לחץ. המזון היום ממש חסר בהם, ובנוסף ספורטאי צריך יותר מכולם. לכן זה בעיה נפוצבה ללקות בחוסר, ולעניות דעתי 5 ירקות ביום לא מכסה את הצרכים שלי ושלך.

בעיני כל מתאמן צריך מולטי וויטמינים, לאכול סלט חי גדול לפחות פעם ביום אם לא חמש.
ולתסף תוספים ספציפים כשיש חשש לחוסר.
ובנוסף לזה חשוב להכניס כמה פירות כל יום כדי להחזיר לגוף אשלגן ונתרן, אבל זה פחות חשוב לטבעונים שהחלבון שלהם מכיל יותר מהמינרלים האלו.

• פותח/ת השרשור
אולי עלינו על משהו.
קודם כל טבעוני שמגיע לכמות נכונה של חלבון, הרבה פעמים מגיע לכמות נכונה של מיקרו נויטריאנטים (ויטמינים ומינרלים).
השאלה הראשונה היא האם אתה מגיע לכמות נכונה של חלבון מלא?
זאת אומרת 2 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף.
ואיזה חלבון אתה צורך? אם זה בעיקר אבקות, כנראה שאתה באמת מפסיד הרבה מיקרו נויטריאנטים.
אז בקיצור, תפרט את משקל הגוף שלך, ואיך נראה התפריט של יום אחד ממוצע בשבוע שלך, נגיד אתמול.

הדרך הכי יעילה לאבחן חוסר מיקרו נויטריאנטים, הוא על ידי סימפטומים, מכיוון שרוב המינרלים נמצאים בתאים בגוף, ולא מסתובבים בדם, אז בדיקת דם היא לא הדרך היעילה לאחן את החוסר שלהם, חוץ מברזל, שנמצא בעיקר בדם.
בגלל שעודף ברזל הוא דבר מסוכן מאוד, אסור לאבחן חוסר ולקחת תוסף ברזל ללא בדיקת דם שתאשר חוסר, וכמובן, אם יש חוסר, יש לתסף ולערוך בדיקות כל חודש כדי לא להגיע לעודף.

לגבי המינרלים, תתחיל לתסף בסידן ומגנזיום, ותראה אם יש שיפור, כך מאבחנים אם יש בהם חוסר.

צרכים של מיקרו נויטריאנטים משתנה בין אדם לאדם, בין גילאים, ותנאי חיים שונים, ורמת לחץ. המזון היום ממש חסר בהם, ובנוסף ספורטאי צריך יותר מכולם. לכן זה בעיה נפוצבה ללקות בחוסר, ולעניות דעתי 5 ירקות ביום לא מכסה את הצרכים שלי ושלך.

בעיני כל מתאמן צריך מולטי וויטמינים, לאכול סלט חי גדול לפחות פעם ביום אם לא חמש.
ולתסף תוספים ספציפים כשיש חשש לחוסר.
ובנוסף לזה חשוב להכניס כמה פירות כל יום כדי להחזיר לגוף אשלגן ונתרן, אבל זה פחות חשוב לטבעונים שהחלבון שלהם מכיל יותר מהמינרלים האלו.
תודה רבה על המענה! מפורט ומובן מאוד.
פירוט על מה אכלתי אתמול (יהיה ארוך קצת ומפורט):
מאקרו: 218ג חלבון, 132ג שומן ו390ג פחמימה. אני שוקל 84, גובה 1.87. צורך יותר מפי 2 משקל גוף כי לא כל החלבון מלא ומעדיף ללכת על בטוח.
3 סקופים של Vegan blend (אבקת חחבון, חלבון מלא כמובן).
60ג שקדים, 60ג אגוזי מלך ו50ג בוטנים (הכל טבעי ולא קלוי כמובן).
4 פרוסות לחם עם חומוס ותוספת של ירק.
300 מ"ל חלב סויה עם ברנפלקס משיבולת שועל.
200ג עדשים ירוקות ו200ג רצועות סויה.
פחית שימורים (355ג) של שעועית לבנה ברוטב עגבניות.
סה"כ 3390 קל.
אם כבר מדברים על זה אוסיף ואשאל, אני בעלייה במסה מנסה להגיע לעלייה של 0.5 קילו בשבוע. עם נטו מדידת משקל אני מתקשה (גם עם מדידה שבועית וגם עם חישוב ממוצע יומי) אני לא רואה את העלייה באופן שבועי. פעם עולה קילו ופעם לא עולה בכלל ואין שינויים בתפריט (בצריכת קלוריות היומית). מה היית מציע לעשות?

לגבי התפריט שלך, נראה מצויין, אתה מקבל מספיק מאבות המזון.

לגבי המשקל שלך, אני מאמין שאולי המשקל שלך מושפע מנוזלים והרגלי יציאות אולי.
יום של חוסר יציאות, או פחות יציאות יכול להוסיף לך 4 ק"ג למשקל.
אז אם אתה לא מקפיד להישקל רק בבוקר אחרי יציאה, ממליץ לך לאמץ את זה.

לגבי הקלוריות, ברגע שאתה רוצה לעלות במשקל גוף, וכמות הקלוריות שלך לא גורם למשקל שלך להתקדם, פשוט צריך להוסיף.
אין חישוב ממוחשב שיגיד לך בדיוק כמה קלוריות הגוף שלך צריך ומוציא ביום. הדרך הכי אמינה זה להקשיב לגוף שלך, ולהוסיף כדי לעלות, ולהוריד כדי לרדת.
אין צורך להיתקע על מספר מסוים לדעתי.
פשוט תוסיף מעט.

אז אני נשאר בדעתי שבדיקות דם לברזל יכול להועיל, ושתתסף בסידן ומגנזיום ומולטי וויטמינים.
ותוסיף לתפריט שלך פירות וירקות.
ולא שמעתי כמה מים אתה שותה, אבל אתה צריך לשתות הרבה. זה יכול להיות קשור.

• פותח/ת השרשור

לגבי הקלוריות, ברגע שאתה רוצה לעלות במשקל גוף, וכמות הקלוריות שלך לא גורם למשקל שלך להתקדם, פשוט צריך להוסיף.
אין חישוב ממוחשב שיגיד לך בדיוק כמה קלוריות הגוף שלך צריך ומוציא ביום. הדרך הכי אמינה זה להקשיב לגוף שלך, ולהוסיף כדי לעלות, ולהוריד כדי לרדת.
פשוט תוסיף מעט.

אז אני נשאר בדעתי שבדיקות דם לברזל יכול להועיל, ושתתסף בסידן ומגנזיום ומולטי וויטמינים.
משתדל לשתות הרבה לא סופר בדיוק, מקשיב לגוף בקטע הזה.
לגבי התיסוף הבנתי שדווקא מולטי ויטמין זה דיי שנוי במחלוקת אצרף סרטון עוד כמה דקות ואשמח לשמוע את דעתך. כל השאר הבנתי וקיבלתי.
תודה רבה על העזרה!

אני מסכים שזו דרך שונה לעשות סקוואט, אבל יש את הדרך הנכונה לעשות את זה ויש את הדרך השגויה.
הדרך הנכונה תהיה בערך כמו מה שאני תיארתי, רק עם מעט הבדלים, זה יהיה גם מותאם לפרופורציות של המתאמן, והכי חשוב, תהיה שליטה.
איך שהוא מבצע זו גלישה כטעות ולא מכוונת

למה אתה מגדיר את זה בהכרח כשגוי?

לפעמים עושים דברים נכונים, בלי להתכוון.

אני חושב שיש ״סקאלה״ בסקוואט, מצד אחד פיסוק רחב ישיבה אחורה שוקיים אנכיות טורסו נוטה קדימה, מהצד השני יש פיסוק צר, ברכיים קדימה, טורסו זקוף. זה לא שנקודה אחת יותר טובה מהשניה על הסקאלה, זה תלוי מה יעיל / מתאים לאותו מתאמן.

• פותח/ת השרשור

פשוט תוסיף מעט.

מה דעתך?

כמו שאמרתי המזון היום די ריק מערך תזונתי, וספורטאי צורך יותר מאנשים אחרים.
אני לא ישר ממליץ לכל אדם לקחת כדור שמכיל ממש מעט מהמיקרו נויטריאנטים שהם צריכים, אלא רק אם לא ברור מה בדיוק חסר אבל נראה שחסר.
לגבי הסטטיסטיקות של הסרטון, זה קצת מצחיק, הרי ידוע לנו שחסרים תזונתיים קשור למחלות בצורה ישירה.
להגיד נתנו מולטי וזה לא פתר את הבעיה, זה לא רציני.
ברור שזה לא מספיק, זה יכול לעזור בעזרת תזונה טובה, אחרי הכל זה רק "תוסף" תזונה.

אני עדיין חושב שמומלץ בנוסף לצרוך מולטי.
אבל אל תיקח את המילה שלי, תנסה ותראה, אם עזר לך, תמשיך, אחרת חבל על הכסף.

אני חושב שאין מה להפסיד מנסיון של חודש.

למה אתה מגדיר את זה בהכרח כשגוי?

לפעמים עושים דברים נכונים, בלי להתכוון.

אני חושב שיש ״סקאלה״ בסקוואט, מצד אחד פיסוק רחב ישיבה אחורה שוקיים אנכיות טורסו נוטה קדימה, מהצד השני יש פיסוק צר, ברכיים קדימה, טורסו זקוף. זה לא שנקודה אחת יותר טובה מהשניה על הסקאלה, זה תלוי מה יעיל / מתאים לאותו מתאמן.
זה נכון, יש לך סקוואטים מאיך שריפטו מלמד עד ג'ון האק, אבל אם תסתכל טוב, אתה תראה שברוב המוחלט של המקרים המכניזם של התנועה הוא מאוד דומה, וההבדלים הם יחסית מנוריים, ותלויים בעיקר במיקום המוט והפרופורציות של המתאמן, וכמה הוא מנסה לשמור על עצמו אנכי ביחס לאלה, אבל תמיד אתה תראה בסיס זהה, וזה מה שחסר לי פה בסקוואט של הבחור, הבסיס

זה נכון, יש לך סקוואטים מאיך שריפטו מלמד עד ג'ון האק, אבל אם תסתכל טוב, אתה תראה שברוב המוחלט של המקרים המכניזם של התנועה הוא מאוד דומה, וההבדלים הם יחסית מנוריים, ותלויים בעיקר במיקום המוט והפרופורציות של המתאמן, וכמה הוא מנסה לשמור על עצמו אנכי ביחס לאלה, אבל תמיד אתה תראה בסיס זהה, וזה מה שחסר לי פה בסקוואט של הבחור, הבסיס
מה ההבדל לצורך העניין (טכנית) בין הסקוואט שלו לסקוואט של ג׳ון האק? מעבר להבדל במשקל כמובן...

מה ההבדל לצורך העניין (טכנית) בין הסקוואט שלו לסקוואט של ג׳ון האק? מעבר להבדל במשקל כמובן...
ג׳ון האק פותח את האימאימא של הברכיים שלו ועושה HB.
הבדל משמעותי.

אוקיי קיבלתי.

אבל הפתיחת אגן לאו דווקא נכונה באופן גורף. מריסה אינדה בתור דוגמא. אני בטוח שאוכל למצוא עוד ליפטרים עם פתיחה מינימלית.

אוקיי קיבלתי.

אבל הפתיחת אגן לאו דווקא נכונה באופן גורף. מריסה אינדה בתור דוגמא. אני בטוח שאוכל למצוא עוד ליפטרים עם פתיחה מינימלית.
הברכיים תמיד חייבות להצביע בקו עם הבהונות, דבר שכל ליפטר מקפיד עליו באופן גורף, גם מריסה למרות העמידה הקרובה שלה, תמיד הברכיים פתוחות, זה הבסיס כדי לא להעמיס על מניסקוס, וכדי להשתמש ביותר שרירים.

לא דיברתי על העמידה הצרה, שלי גם יחסית יש, אלא על הברכיים.

דבר ראשון בסיס יציב כדי ליצור מתח מהרצפה, ודבר שני כולם, כולל ג'ון האק ומריסה אינדה, יוצרים מתח בשרירי האגן בצורה כזו או אחרת כדי להעביר את הכוח מהרגליים לגב שמחזיק את המוט, וכאן אני רואה נתק של כוח בין השניים

דבר ראשון בסיס יציב כדי ליצור מתח מהרצפה, ודבר שני כולם, כולל ג'ון האק ומריסה אינדה, יוצרים מתח בשרירי האגן בצורה כזו או אחרת כדי להעביר את הכוח מהרגליים לגב שמחזיק את המוט, וכאן אני רואה נתק של כוח בין השניים

אוקיי זה כבר סיפור שונה ואני יכול להבין אותו.

תרגלתי אתמול טכניקה עם מוט ריק, ואחרי הרבה נסיונות זה הדבר הכי טוב שהצלחתי להגיע אליו מבחינת הברכיים:

מקווה שזה פחות או יותר בסדר.
@kotzer
@McGregor
@MasterSplitter
@Duality
@elchonon

כבר נראה הרבה יותר טוב מבחינת הברכיים, עכשיו צריך רק לראות מה קורה תחת עומס.
מה שכן מפריע לי זה החזה והגב העליון. שים לב איך הם זזים בצורה כמעט עצמאית יחסית לגב התחתון והאגן ויש נתק מוחלט בין העליון לתחתון. אתה צריך שהם יהיו מקשה אחת. אין צורך לדאוג לחזה מורם ופונה קדימה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית