הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה בסקוואט כאבים בשוק

freazyyyy

משתמש מתחיל
197
105
נק' מוניטין:
176
197
105

היי, פעם שניה שאני מרגיש כאבים חזקים בסקוואט בין הברך לשוק וזה מגביל אותי, אני שמתי לב שהברכיים שלי אנטומית קורסים תמיד קדימה ויכול להיות שזאת הסיבה וכדאי לנסות לפתוח פיסוק רחב יותר. בנוסף, לא כל כף הרגל תמיד על הרצפה במלואה אם תשימו לב.
אשמח לעזרה! הכאב משבית אותי לכמה ימים ומקשה עליי להתקדם במשקלים בקצב שהייתי רוצה.

• פותח/ת השרשור
אתה צריך לפתוח יותר את הברכיים לצדדים. תסתכל כאן .

לגבי הנקודה השניה, ללא ספק ניסיתי לקחת ישבן הכי אחורה, כשלא עשיתי את זה הברכיים שלי קרסו קדימה, אולי זה זניח אולי לא. (בכל מקרה התנועה של לקחת ממש ישבן אחורה הייתה לי גם לא כל כך נוחה). מצרף סרטון:

מה אתה חושב על מנח הברכיים?
לגבי הנקודה הראשונה, ממש ניסיתי לעשות, משום מה זה פחות נראה לעין לא יודע למה. אבל לא הייתה קריסה של הברכיים פנימה וניסיתי תמיד למשוך אותם החוצה. או שבכלל אתה מתכוון למשהו אחר?
כבר נראה הרבה יותר טוב מבחינת הברכיים, עכשיו צריך רק לראות מה קורה תחת עומס.
מה שכן מפריע לי זה החזה והגב העליון. שים לב איך הם זזים בצורה כמעט עצמאית יחסית לגב התחתון והאגן ויש נתק מוחלט בין העליון לתחתון. אתה צריך שהם יהיו מקשה אחת. אין צורך לדאוג לחזה מורם ופונה קדימה
אני לא התרכזתי בחזה מורם ופונה קדימה, כל מה שחשבתי עליו זה לנסות שהאגן יוביל את התנועה ולא הברכיים. אני פחות מרגיש שיש לי שליטה על הגב העליון בזמן הסקוואט, איך אני הופך אותם למקשה אחת?

לגבי הנקודה השניה, ללא ספק ניסיתי לקחת ישבן הכי אחורה, כשלא עשיתי את זה הברכיים שלי קרסו קדימה, אולי זה זניח אולי לא. (בכל מקרה התנועה של לקחת ממש ישבן אחורה הייתה לי גם לא כל כך נוחה). מצרף סרטון:
ערכתי את ההודעה שלי כי שמתי לב שהמצלמה עקומה ואולי לכן היה נראה לי שהישבן מדי אחורה..
בכל אופן, תמיד צריך לדאוג למשקל שיהיה במרכז כף הרגל.
מה אתה חושב על מנח הברכיים?
לגבי הנקודה הראשונה, ממש ניסיתי לעשות, משום מה זה פחות נראה לעין לא יודע למה. אבל לא הייתה קריסה של הברכיים פנימה וניסיתי תמיד למשוך אותם החוצה. או שבכלל אתה מתכוון למשהו אחר?
מה שעזר לי זה לא רק לנסות לפתוח ברכיים, אלא לנסות לסובב את הכף רגל על הריצפה כלפי חוץ. לחשוב שאתה מנסה לקדוח בריצפה עם הרגל.
אם אני לא טועה אמרת שיש לך פלאטפוס, זה יכול להקשות, גם לי יש פלאטפוס מאוד חמור, זה פשוט אומר שצריך לתת לזה הרבה יותר תשומת לב.
אבל נראה הרבה יותר טוב.
תנסה להסריט את עצמך מקדימה כדי לראות את הברכיים שלך, לוודאות שהם בקו ישר עם הבהונות.

• פותח/ת השרשור
ערכתי את ההודעה שלי כי שמתי לב שהמצלמה עקומה ואולי לכן היה נראה לי שהישבן מדי אחורה..
בכל אופן, תמיד צריך לדאוג למשקל שיהיה במרכז כף הרגל.

מה שעזר לי זה לא רק לנסות לפתוח ברכיים, אלא לנסות לסובב את הכף רגל על הריצפה כלפי חוץ. לחשוב שאתה מנסה לקדוח בריצפה עם הרגל.
אם אני לא טועה אמרת שיש לך פלאטפוס, זה יכול להקשות, גם לי יש פלאטפוס מאוד חמור, זה פשוט אומר שצריך לתת לזה הרבה יותר תשומת לב.
אבל נראה הרבה יותר טוב.
תנסה להסריט את עצמך מקדימה כדי לראות את הברכיים שלך, לוודאות שהם בקו ישר עם הבהונות.
הבנתי, בסדר גמור! תודה רבה על העזרה.
מקווה שבקרוב אוכל לפרסם סרטון תחת עומס ולראות איך זה נראה אז.

אני לא התרכזתי בחזה מורם ופונה קדימה, כל מה שחשבתי עליו זה לנסות שהאגן יוביל את התנועה ולא הברכיים. אני פחות מרגיש שיש לי שליטה על הגב העליון בזמן הסקוואט, איך אני הופך אותם למקשה אחת?
לפני שאתה מתחיל את הירידה, תחשוב על למשוך את הצלעות למטה לכיוון האגן, ותדאג לשמור על הכיווץ הזה לאורך התנועה

סתם אנקדוטה, לאלחנן ויונתן לגבי הדיון של ברכיים קדימה וכו׳...

ממליץ לצפות בסקואט של דן בל (שיאן העולם בטוטאל) 482.5 הסקוואט הרביעי הכבד בכל הזמנים, ברכיים ״גולשות״ בטירוף, טורסו אנכי לחלוטין.

סתם אנקדוטה, לאלחנן ויונתן לגבי הדיון של ברכיים קדימה וכו׳...

ממליץ לצפות בסקואט של דן בל (שיאן העולם בטוטאל) 482.5 הסקוואט הרביעי הכבד בכל הזמנים, ברכיים ״גולשות״ בטירוף, טורסו אנכי לחלוטין.
אבל דבר ראשון הוא מתחרה עם רצועות, ששם זה יכול לתת יתרון, ודבר שני, יש לו מבנה שמאפשר לו את זה מאוד

אבל דבר ראשון הוא מתחרה עם רצועות, ששם זה יכול לתת יתרון, ודבר שני, יש לו מבנה שמאפשר לו את זה מאוד
איך רצועות משנות במקרה הזה?

אצלי ספציפית עם רצועות השוקיים יותר אנכיות ואני מתיישב יותר אחורה.

לגבי המבנה שלו, בדיוק. יש אנשים שסקוואט כזה (במקרה שלו די קיצוני) יתאים להם, לכן זה לא ״שגוי״.

איך רצועות משנות במקרה הזה?

אצלי ספציפית עם רצועות השוקיים יותר אנכיות ואני מתיישב יותר אחורה.

לגבי המבנה שלו, בדיוק. יש אנשים שסקוואט כזה (במקרה שלו די קיצוני) יתאים להם, לכן זה לא ״שגוי״.
עם רצועות שליחת הברכיים יותר קדימה תיתן לך יותר כיפוף בברך, וזה יכול להוציא מעט יותר מהרצועות

עם רצועות שליחת הברכיים יותר קדימה תיתן לך יותר כיפוף בברך, וזה יכול להוציא מעט יותר מהרצועות
זה גם לדעתי אחד הסיבות שמתאמן ללא רצועות ירוויח יותר מהטכניקה של מארק ריפטו לעומת בוריס שייקו.

בתיאוריה אתם צודקים, יותר כיפוף = יותר אנרגיה אלסטית.

אבל צריך לשים רצועות ולהבין את התנועה והכוחות כדי להבין איך זה עובד בפועל (אני מניח שלשניכם אין נסיון עם רצועות?). כמו שאמרתי בגלל שיש לך התנגדות לכיפוך הברך יוצא בפועל סקוואט שבדר״כ יותר מתיישבים אחורה.

אם הטכניקה של מארק ריפטו הייתה יעילה למתחרים, היית רואה לכל הפחות ייצוג הולם שלה בתחרויות כמו IPF. בפועל, רוב המתחרים שופפים בצורה מאוד מאוד שונה מאיך שריפטו מלמד. זה כל כך ברור עד כדי כך שלמרות שאני עוקב אחרי מאות ליפטרים, שאני מדפדף באינסטגרם אני ישר מזהה שהפוסט הוא של SS לפי המנח של הסקוואט.

אבל צריך לשים רצועות ולהבין את התנועה והכוחות כדי להבין איך זה עובד בפועל (אני מניח שלשניכם אין נסיון עם רצועות?). כמו שאמרתי בגלל שיש לך התנגדות לכיפוך הברך יוצא בפועל סקוואט שבדר״כ יותר מתיישבים אחורה.
זה דווקא משהו שסבסטיאן אוראב ואחרים אומרים, שדחיפת הברכיים קדימה יותר וטורסו אנכי יותר ייתנו לך יותר מהרצועות

אם הטכניקה של מארק ריפטו הייתה יעילה למתחרים, היית רואה לכל הפחות ייצוג הולם שלה בתחרויות כמו IPF. בפועל, רוב המתחרים שופפים בצורה מאוד מאוד שונה מאיך שריפטו מלמד. זה כל כך ברור עד כדי כך שלמרות שאני עוקב אחרי מאות ליפטרים, שאני מדפדף באינסטגרם אני ישר מזהה שהפוסט הוא של SS לפי המנח של הסקוואט.
היא יעילה רק לאנשים מאוד מסויימים, המיעוט הייתי אומר

זה דווקא משהו שסבסטיאן אוראב ואחרים אומרים, שדחיפת הברכיים קדימה יותר וטורסו אנכי יותר ייתנו לך יותר מהרצועות

נכון, השאלה איך זה נראה בפועל. אני לא חושב שזה נפוץ לראות מישהו עם ברכיים יותר קדימה ברצועות מאשר שרוולים.

העניין הוא שהרצועות ״מנסות״ למנוע ממך לשלוח ברכיים קדימה, לכן צריך ״להלחם״ בזה במקום להתיישב 100% אחורה.

נכון, השאלה איך זה נראה בפועל. אני לא חושב שזה נפוץ לראות מישהו עם ברכיים יותר קדימה ברצועות מאשר שרוולים.

העניין הוא שהרצועות ״מנסות״ למנוע ממך לשלוח ברכיים קדימה, לכן צריך ״להלחם״ בזה במקום להתיישב 100% אחורה.
אני מרגיש שאנחנו אומרים את אותו הדבר...
קיצר אנחנו מסכימים שרצועות מרוויחות יותר מכיפוף ברך מאשר שרוולים?

כן, אבל לא צריך לעשות סקוואט בצורה שונה ברגע ששמים רצועות.
אז זה מה שאוראב טוען שונה, שכשיש לך רצועות עדיף לנסות להיות יותר אנכי כדי לתת לברכיים לנדוד יותר קדימה, מה שייתן לך יותר כיפוף ברך ולכן ייתן לך מעט יותר מהרצועות

יש לך לינק למה שאתה אומר?

אני הייתי מפרש את זה לגמרי אחרת. הוא צועק כל הזמן ״אפרייט״ כי זה פשוט דגש טכני שהוא מאמין בו, ועם רצועות ספציפית ״קל״ יותר להתקפל קדימה עם הטורסו.

יש לך לינק למה שאתה אומר?

אני הייתי מפרש את זה לגמרי אחרת. הוא צועק כל הזמן ״אפרייט״ כי זה פשוט דגש טכני שהוא מאמין בו, ועם רצועות ספציפית ״קל״ יותר להתקפל קדימה עם הטורסו.
SEBASTIAN OREB #strengthsystem on Instagram: “I’m not sure if you can see what I see here but today I unlocked a squat hack that I always knew but for months I squatted without knee…”

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית