הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

טכניקה בסקוואט כאבים בשוק

freazyyyy

משתמש מתחיל
197
105
נק' מוניטין:
176
197
105

היי, פעם שניה שאני מרגיש כאבים חזקים בסקוואט בין הברך לשוק וזה מגביל אותי, אני שמתי לב שהברכיים שלי אנטומית קורסים תמיד קדימה ויכול להיות שזאת הסיבה וכדאי לנסות לפתוח פיסוק רחב יותר. בנוסף, לא כל כף הרגל תמיד על הרצפה במלואה אם תשימו לב.
אשמח לעזרה! הכאב משבית אותי לכמה ימים ומקשה עליי להתקדם במשקלים בקצב שהייתי רוצה.

אוקיי קראתי, אני אומנם לא מאמן מוצלח כמוהו (או מאמן בכלל)... אבל אני חושב שצריך לעשות סקוואט כמה שיותר קרוב לסקוואט התחרותי שלך.

השאלה היא, האם הוא בכוונה נוטה יותר קדימה בלי רצועות. אני לא בטוח שזו בחירה מודעת. אצלי זה קורה באופן אוטומטי בגלל שינוי הכוחות בגלל הרצועות. גם שאני מנסה לשפוף מאוד זקוף בלי רצועות, זה לא קורה. ברגע שאני שם רצועות יש הבדל ניכר.

אוקיי קראתי, אני אומנם לא מאמן מוצלח כמוהו (או מאמן בכלל)... אבל אני חושב שצריך לעשות סקוואט כמה שיותר קרוב לסקוואט התחרותי שלך.

השאלה היא, האם הוא בכוונה נוטה יותר קדימה בלי רצועות. אני לא בטוח שזו בחירה מודעת. אצלי זה קורה באופן אוטומטי בגלל שינוי הכוחות בגלל הרצועות. גם שאני מנסה לשפוף מאוד זקוף בלי רצועות, זה לא קורה. ברגע שאני שם רצועות יש הבדל ניכר.
אני לא סגור האם זה משהו שהוא עשה במודע או לא, אבל הוא טוען שכן יש יתרון בלהיות זקוף יותר.
סקוואט רגיל נוטה להיות יותר דומיננטי באגן, ועם רצועות יותר קוואדס

אני לא סגור האם זה משהו שהוא עשה במודע או לא, אבל הוא טוען שכן יש יתרון בלהיות זקוף יותר.
סקוואט רגיל נוטה להיות יותר דומיננטי באגן, ועם רצועות יותר קוואדס

נכון, אבל זה לא משהו שבהכרח אומר שצריך לשנות את הטיפים לטכניקה שלך.

אני דווקא חושב שכן, כשאתה נעזר בעזרים מכניים אקטיביים כמו רצועות או חליפות, אז כן יש מקום לשינויים כדי לנצל אותם כראוי

אני דווקא חושב שכן, כשאתה נעזר בעזרים מכניים אקטיביים כמו רצועות או חליפות, אז כן יש מקום לשינויים כדי לנצל אותם כראוי
אני נוטה להסכים עם @kotzer .
הטכניקה של בוריס שייקו, כמו כן התרגילי עזר שהוא נותן מתיחסים ספציפית למשתמשים בציוד. וזה שונה שמים וארץ למתאמן ללא ציוד.

אתה מודע לכך שחליפה סינגל פליי ורצועות לעומת רצועות בלבד זה מאוד שונה?

שוב, ״הטכניקה של בוריס שייקו״ זה לא דבר כל כך מדוייק להגיד. לכל מאמן יש דגשים מסויימים אבל אם תסתכל על המתאמנים שלו - לא כולם ירימו אותו דבר.

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז הברך כאבה לי לקצת הרבה זמן ויכול להיות שזו דלקת. עדיין כואב אבל הרבה יותר טוב, שמתי שרוול וזה הרגיש מצוין. חוזר בהדרגתיות למשקל, לצערי יצאתי טיפש והמשכתי עם 100 לחזרות שזה קרוב למשקל שלי (110) לפני שהפסקתי לשבועיים מה שגרם לי לכשל בסוף שנתקעתי למטה. חייב לוותר על האגו הזה זה פשוט מחלה.
בכל מקרה איך הטכניקה בעומס? 80 קילו ועדיין הרגיש לי כבד:

על הדרך אשמח לדעת איך הטכניקה בדדליפט שלי גם תחת עומס (140 קילו):

@kotzer
@McGregor
@MasterSplitter
@Duality
@elchonon

סקוואט עדיין חסרה קשיחות בבטן, וזה גורם לך להישען מאוד על הרגליים ובדגש על מפרק הברך, תנסה לייצר יותר תנועה בכל המפרקים.
הדדליפט נראה אחלה, רק תנסה למשוך טיפה יותר לפני הדחיפה עם הרגליים, תנסה להביא את בית השחי מעל המוט

• פותח/ת השרשור
סקוואט עדיין חסרה קשיחות בבטן, וזה גורם לך להישען מאוד על הרגליים ובדגש על מפרק הברך, תנסה לייצר יותר תנועה בכל המפרקים.
הדדליפט נראה אחלה, רק תנסה למשוך טיפה יותר לפני הדחיפה עם הרגליים, תנסה להביא את בית השחי מעל המוט
מובן לגבי הדדליפט.
בסקוואט איך להקשיח את הבטן? הדבר היחיד שעבד לי זה להשאיר בפנים את האוויר, אם ניסיתי לכווץ תמיד הכיווץ ברח לי.
ובאופן כללי הסקוואט כבר לא נראה רע כמו בהתחלה? נראה פחות או יותר בסדר?

סקוואט איך להקשיח את הבטן? הדבר היחיד שעבד לי זה להשאיר בפנים את האוויר, אם ניסיתי לכווץ תמיד הכיווץ ברח לי.
תנסה לנשוף את כל האויר מהריאות עד הטיפה האחרונה, רמת הכיווץ שיש לך בסוף זה מה שאתה צריך, רק תלמד איך לעשות את זה עם כמה שיותר אוויר בבטן

ובאופן כללי הסקוואט כבר לא נראה רע כמו בהתחלה? נראה פחות או יותר בסדר?
נראה כאילו לקחת את הבעיה, מצאת את הפתרון הכי קיצוני והלכת עליו.
פתרת את הבעיה המקורית, אבל יצרת את הבעיה ההפוכה.
תן לברכיים לזוז קדימה חצי דרך בין מה שאתה עושה עכשיו למה שעשית בהתחלה

• פותח/ת השרשור
נראה כאילו לקחת את הבעיה, מצאת את הפתרון הכי קיצוני והלכת עליו.
פתרת את הבעיה המקורית, אבל יצרת את הבעיה ההפוכה.
תן לברכיים לזוז קדימה חצי דרך בין מה שאתה עושה עכשיו למה שעשית בהתחלה
הבנתי, אנסה ליישם ואעלה שוב בקרוב. תודה רבה!
לדעתי הם בסדר.
תודה רבה על התגובה. משהו לדעתך שאוכל לשפר בהם?

תודה רבה על התגובה. משהו לדעתך שאוכל לשפר בהם?
בשניהם אתה יכול להרוויח יותר אם תתפרץ בעליה ותעלה יותר מהר. העליה שלך יחסית איטית. תנסה לדמיין שאתה רוצה לעלות הכי מהר שאפשר.

והזווית של הראש שלך בשני התרגילים כלפי מעלה.
אני אישית הרווחתי המון מלהוריד את הראש להיות בקו ישר עם הגב, לא למטה, אבל לא למעלה.

• פותח/ת השרשור
בשניהם אתה יכול להרוויח יותר אם תתפרץ בעליה ותעלה יותר מהר. העליה שלך יחסית איטית. תנסה לדמיין שאתה רוצה לעלות הכי מהר שאפשר.

והזווית של הראש שלך בשני התרגילים כלפי מעלה.
אני אישית הרווחתי המון מלהוריד את הראש להיות בקו ישר עם הגב, לא למטה, אבל לא למעלה.
תודה רבה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית