הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט נכון

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
אני מתאמן כרגע חודש בחדכ ועד עכשיו לא מצליח לעשול סקוואט נכון. אני בנתיים עושה במקום לג פרס ובבית כל הזמן עובד רק על תנועה אבל לא מצליח גם לעשות נכון וגם לרדת הרבה למטה כי באיזהשהוא שלב אני מאבד שיווי משקל ונופל וזה עוד בלי משקל מה יהיה כשאני יעשה עם מוט. ניסיתי הכל אף אחד לא הצליח ללמד אותי וכל הזמן אומרים לי שכאילו יש לי בעיה של חוסר גמישות. מה עושים יש משהו שאני יכול לעבוד עליו כדי שלאט לאט אני יצליח לעשות את התנועה נכון? אגב כשאני מנסה לעשות בבית אני גם קצת מרגיש את הרגליים כמו שאמורים אבל גם קצת את הברכיים זה רע?

כנראה שיש לך בעיה של חוסר גמישות בקרסול.
תחפש ביוטיוב/גוגל על poor ankle mobility וכל מה שקשור לזה, smashwrex וsquatuniversity מציעים תוכן טוב בנושא. תעשה את המתיחות שהם מציגים ולאט לאט זה ישתפר. קודם תבדוק עם עצמך מול הקיר אם אתה מצליח להביא את הברך אל מעבר מהאצבעות וכמה מעבר

• פותח/ת השרשור
תחפש ביוטיוב/גוגל על poor ankle mobility וכל מה שקשור לזה, smashwrex וsquatuniversity מציעים תוכן טוב בנושא. תעשה את המתיחות שהם מציגים ולאט לאט זה ישתפר. קודם תבדוק עם עצמך מול הקיר אם אתה מצליח להביא את הברך אל מעבר מהאצבעות וכמה מעבר
לא מצליח בכלל

לא בטוח שיש לך בעיה של חוסר גמישות
כנראה שאתה פשוט לא מתחיל את התנועה נכון. תצלם טכניקה ותעלה לפה רק ככה אפשר לעזור.

• פותח/ת השרשור
כנראה שאתה פשוט לא מתחיל את התנועה נכון. תצלם טכניקה ותעלה לפה רק ככה אפשר לעזור.
אוקי אבל אני רק אומר שסיכוי מאוד גבוה שאחרי שצפיתי בכמה סירטונים על זה זאת כן הבעיה
אגב באחד מהתרגילים שם צריך גומיה יש לך מושג אם חייב את כל התרגילים או גם אם אני יעשה חלק עדיין ישתפר?

קשה להבין מה הבעיה בלי לראות. ולא אמרת לאן אתה נופל, אחורה? אולי אתה מנסה לרדת עם גב זקוף מדי, גם אני אפול אחורה בלי להישען קדימה
עם הגב והידיים כי עצמות הירך שלי ארוכות ביחס לפלג הגוף העליון. עם מוט על הגב זה דווקא יותר קל (במובן הזה) כי יש יותר משקל ישירות מעל
אמצע כף הרגל.

רוב האנשים יכולים לעשות סקוואט בלי שום הכנה מיוחדת, אני בספק אם גמישות זו הבעיה.

• פותח/ת השרשור
צילמתי אבל זה לא נותן לי להעלןת כי כותב שקובץ גדול מדי אני צריך מישהו שממש מבין שישאיר לי איזה פרטים של סקייפ או משהו בפרטי שאני ישלח לו ויגיד לי איפה הבעיה.
קשה להבין מה הבעיה בלי לראות. ולא אמרת לאן אתה נופל, אחורה? אולי אתה מנסה לרדת עם גב זקוף מדי, גם אני אפול אחורה בלי להישען קדימה
עם הגב והידיים כי עצמות הירך שלי ארוכות ביחס לפלג הגוף העליון. עם מוט על הגב זה דווקא יותר קל (במובן הזה) כי יש יותר משקל ישירות מעל
אמצע כף הרגל.

רוב האנשים יכולים לעשות סקוואט בלי שום הכנה מיוחדת, אני בספק אם גמישות זו הבעיה.

אתה צריך להעלות את זה לאתר שמאפשר לך להעלות סרטונים, כמו יוטוב, VIMEO... יש עוד אתרים אבל אני פחות מכיר. יש פה הרבה חבר'ה שממש מבינים, הכוח של הפורום זה הידע המשותף של כולם.

אוקי אבל אני רק אומר שסיכוי מאוד גבוה שאחרי שצפיתי בכמה סירטונים על זה זאת כן הבעיה

אגב באחד מהתרגילים שם צריך גומיה יש לך מושג אם חייב את כל התרגילים או גם אם אני יעשה חלק עדיין ישתפר?
זה תלוי. אם הבעיה נובעת מקשיחות בחלק האחורי של השוק(שריר התאומים) או מקשיחות מקדימה(שלזה חייבים גומייה)

עדיף שתעלה את הסרטון לפה, כי אחרת אתה הולך לקבל עצות שאולי חצי נכונות, ורק נקודות ספציפיות.
עדיף לבנות תמונה מלאה

אני מתאמן כרגע חודש בחדכ ועד עכשיו לא מצליח לעשול סקוואט נכון. אני בנתיים עושה במקום לג פרס ובבית כל הזמן עובד רק על תנועה אבל לא מצליח גם לעשות נכון וגם לרדת הרבה למטה כי באיזהשהוא שלב אני מאבד שיווי משקל ונופל וזה עוד בלי משקל מה יהיה כשאני יעשה עם מוט. ניסיתי הכל אף אחד לא הצליח ללמד אותי וכל הזמן אומרים לי שכאילו יש לי בעיה של חוסר גמישות. מה עושים יש משהו שאני יכול לעבוד עליו כדי שלאט לאט אני יצליח לעשות את התנועה נכון? אגב כשאני מנסה לעשות בבית אני גם קצת מרגיש את הרגליים כמו שאמורים אבל גם קצת את הברכיים זה רע?
אני חושב שהבעיה היא שלא ניסית עדיין עם המוט.
התנועה עם משקל גוף בלבד היא שונה לחלוטין מהתנועה עם מוט ומשקל.
אתה לא עושה רק שכיבות סמיכה בשביל ללמוד איך לבצע בנץ' פרס, לא משנה עד כמה 2 התנועות דומות.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהבעיה היא שלא ניסית עדיין עם המוט.
התנועה עם משקל גוף בלבד היא שונה לחלוטין מהתנועה עם מוט ומשקל.
אתה לא עושה רק שכיבות סמיכה בשביל ללמוד איך לבצע בנץ' פרס, לא משנה עד כמה 2 התנועות דומות.
אני לא חושב שבנץ פרס ושכיבות סמיכה זה דוגמא טובה חוץ מזה שבבנץ פרס אין באמת מה לדעת זה רק לדחוק. לעומת זאת בסקוואט אם נגיד אני מעקם את הגב שלי יותר מדי או נגיד כשאני מנסה לרדת יותר אז אני נופל אחורה אז למה שעם המוט אני לא יפול אחורה. אם נגיד אני ינסה בבית עם מקל של מטאטא זה יהיה אותו דבר?

אני לא חושב שבנץ פרס ושכיבות סמיכה זה דוגמא טובה חוץ מזה שבבנץ פרס אין באמת מה לדעת זה רק לדחוק. לעומת זאת בסקוואט אם נגיד אני מעקם את הגב שלי יותר מדי או נגיד כשאני מנסה לרדת יותר אז אני נופל אחורה אז למה שעם המוט אני לא יפול אחורה. אם נגיד אני ינסה בבית עם מקל של מטאטא זה יהיה אותו דבר?
בבנץ' פרס יש לא מעט ללמוד ואולי אפילו יותר מסקוואט. אם מדברים על מה יותר מסוכן אני באמת חושב שבנץ' זה התרגיל הכי מסוכן במכון.

חוץ מזה שבבנץ פרס אין באמת מה לדעת זה רק לדחוק
זה הרבה יותר מסתם לדחוק. למעשה, עכשיו אני מציע לך גם לעבוד על הטכניקה של הבנץ' פרס. נשמע שגם בו אתה זקוק לשיפור.

בסקוואט אם נגיד אני מעקם את הגב שלי יותר מדי או נגיד כשאני מנסה לרדת יותר אז אני נופל אחורה אז למה שעם המוט אני לא יפול אחורה
כשאתה מבצע את התרגיל עם מוט מרכז הכובד משתנה.

אני חושב שדווקא הבנץ' פרס הוא תרגיל יותר טכני מהסקוואט, חזרתי להתאמן במכון לפני כמה שבועות, כשעשיתי סקוואט ישר הטכניקה הייתה טובה למרות שלא עשיתי אותו 9 שנים, לעומת זאת רק אתמול הצלחתי לסדר את הטכניקה בבנץ'.

עד כמה שאני מבין בסקוואט הבעיה שלך היא שאתה פשוט לא מכופף את הברכיים, הן לא עוברות את קו הבהונות ואתה לא מצליח לאזן ככה את המשקל מעל כף הרגל בצורה שווה, גם אני לא הייתי מצליח לרדת בלי ליפול אם לא הייתי מכופף את הברכיים.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שדווקא הבנץ' פרס הוא תרגיל יותר טכני מהסקוואט, חזרתי להתאמן במכון לפני כמה שבועות, כשעשיתי סקוואט ישר הטכניקה הייתה טובה למרות שלא עשיתי אותו 9 שנים, לעומת זאת רק אתמול הצלחתי לסדר את הטכניקה בבנץ'.

עד כמה שאני מבין בסקוואט הבעיה שלך היא שאתה פשוט לא מכופף את הברכיים, הן לא עוברות את קו הבהונות ואתה לא מצליח לאזן ככה את המשקל מעל כף הרגל בצורה שווה, גם אני לא הייתי מצליח לרדת בלי ליפול אם לא הייתי מכופף את הברכיים.
זה הרבה יותר מסתם לדחוק. למעשה, עכשיו אני מציע לך גם לעבוד על הטכניקה של הבנץ' פרס. נשמע שגם בו אתה זקוק לשיפור.

כשאתה מבצע את התרגיל עם מוט מרכז הכובד משתנה.
אתם רוצים להגיד לי שיש מצב שאם אני ינסה עם מוט מחר במכון אני יעשה סקוואט סבבה? וyeti אני לא מצליח לכופף את הברכיים יותר מזה זה מביא לי לחץ מטורף בהם כאילו נשברת לי הפיקה וגם אלא אם אני ירים את העקבים קצת מהקרקע

אתם רוצים להגיד לי שיש מצב שאם אני ינסה עם מוט מחר במכון אני יעשה סקוואט סבבה?

לא. אבל אתה כן תבין כיצד התנועה צריכה להתבצע, ותוכל להשתפר בטכניקה הרבה יותר מהר מסקוואט בלי מוט.
עדיף שתצלם את עצמך באימון הבא מנסה לבצע סקוואט עם מוט (תצפה בהרבה סרטוני טכניקה לפני) ותעלה לכאן.
נוכל להצביע על טעויות ולתת נקודות לשיפור.

• פותח/ת השרשור
לא. אבל אתה כן תבין כיצד התנועה צריכה להתבצע, ותוכל להשתפר בטכניקה הרבה יותר מהר מסקוואט בלי מוט.
עדיף שתצלם את עצמך באימון הבא מנסה לבצע סקוואט עם מוט (תצפה בהרבה סרטוני טכניקה לפני) ותעלה לכאן.
נוכל להצביע על טעויות ולתת נקודות לשיפור.
אוקי. ובכללי גם אם לא עושה נכון להמשיך לעשות סקוואט עם מוט במקום הלג פרס שכרגע עושה וככה אני בסוף יצליח? ופשוט להתאמץ במהלך התנועה לדחוף את הברכיים החוצה? כשאני עושה בלי משקל או שאני נופל או שהעקבים מתרוממים בקטנה, עם המוט אני לא יפול?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית