הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תחושת תסכול בחודש האחרון

Johnny_i

משתמש פעיל
355
51
נק' מוניטין:
58
355
51
בן 30, מתאמן כבר כמעט שנה, שוקל 76 נכון לעכשיו.

אני במסה כבר כמעט חמישה חודשים, מאז עליתי 5 קילוגרם.
בהתחלה התקדמתי יפה במשקלי העבודה, משקל הגוף שלי התאזן ואני עולה כל שבוע בין 200 - 300 גרם בדיוק.
אני עם תפריט מסודר ותוכנית אימונים מסודרת.
הלכתי למאמן אישי בשביל לשפר טכניקה בתרגילים ספיציפים שידעתי שהטכניקה שלי בהם לא טובה מספיק.
אני אחרי דילואד בגלל שנתקעתי במשקלי העבודה ושוב חוזר להתקדם במשקלים עד לשבירת שיא.

אבל, ויש אבל גדול - אני פשוט מרגיש שאני לא מתקדם לשום מקום, במקום להרגיש שאני מעלה במסת שריר אני מרגיש בכלל שאני משמין, לרוב אחרי יום אימון אני תפוס מאוד כאילו זה היום הראשון שלי במכון הכושר, אני לא יודע אם ככה אני אמור להרגיש ואם התהליך הזה באמת אמור להיות כזה איטי ומייגע.

כשהייתי בחיטוב ראיתי תוצאות מהר והייתי מבסוט עד השמיים, הבטן ירדה, התחלתי לראות יותר שרירים ועיצוב נחמד מה שלא היה לי בחיים.
עכשיו כל מה שאני רואה במראה זה בן אדם שמנמן שחזרה לו הכרס, אולי עם חזה טיפטיפה מעוצב ויד קצת יותר גדולה אבל ממש רק בזמנים מסוימים ובתנאי ראות שונים.

אני לא רוצה להפסיק עם המסה, אני רק רוצה עצות פסיכולוגיות לשיפור התחושה הכללית, לדעת שאני לא לבד בזה.

תוכנית האימונים שלי נכון לעכשיו היאAB קלאסית 3 פעמים בשבוע

A חזה כתפיים ויד אחורית

לחיצת חזה 3X6-8
לחיצה בשיפוע חיובי 3X8-10
פרפר 3X8-10

לחיצת כתפיים בישיבה 3X8-10
הרחקת ידיים לצדדים עם משקולת 3X10-12

סקולקראשר 3X12-15
פשיטת מרפקים פולי עליון 3X12-15

B רגליים גב ויד קדמית

סקוואט 3X6-8
כפיפות ברכיים במכונה 3X10
פשיטת ברכיים במכונה 3X10

מתח 3X6-8
מסור 3X8-10
משיכת פולי עליון באחיזה רחבה 3X8-10 (שוקל להחליף את התרגיל)

כפיפית מרפקים בעמידה עם מוט W 3X10-12
פטישים בפולי תחתון 3X12-15

אימון בטן פעמיים בשבוע הרמת רגליים לפנים עם משקל

כמובן עושה חימום כמו שצריך לתרגילים מורכבים בפרמידה עולה.

• פותח/ת השרשור
בחיים אל תסתכל על שריר תפוס כמדד לאימון

אז על מה יותר לשים דגש? איכות האימון? סיפוק מהאימון? להגיד "אוקיי הצלחתי להרים משקל x עם x חזרות וx סטים אני מרגיש מצוין אך כל החזה שלי תפוס רצח אבל מסופק ואציב לעצמי שיא חדש"?

אז על מה יותר לשים דגש? איכות האימון? סיפוק מהאימון? להגיד "אוקיי הצלחתי להרים משקל x עם x חזרות וx סטים אני מרגיש מצוין אך כל החזה שלי תפוס רצח אבל מסופק ואציב לעצמי שיא חדש"?
על התקדמות קבועה במשקלים

היפרטרופיה, חשבתי שציינתי את זה. תיקנתי.
גבר חשוב לציין שגם אני נתקעתי לאחרונה במשקלים בחדכ וקראתי כול מה שרשמת לו ולמדתי המון ורציתי רק לומר לך תודה רבה על ההשקעה עזרת גם לי מאוד 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית