מתאמנת כתשעה חודשים (לפני כן גם התאמנתי קצת אבל בעיקר בתורת ליצנות).רוב הזמן הזה עובדת ב-AB. בדרך, בערך כל הגוף שלי קרס עקב שילוב קטלני של עומסי יתר ותזונה דלה בחלבון. עכשיו במצב קצת יותר משוקם אבל הדרך עוד ארוכה.
לאחרונה רוצה לעבור ל-fbw.
מה שיש פה הוא סוג של ניסיון לסדר את מה שאני עושה, בשינויים קלים, במתכונת פול באדי 3 פעמים בשבוע.
קצת חוששת האמת לעומס ותשישות במעבר הזה, אבל רוצה לתת לזה צ'אנס.
אשמח ממש לחוות דעת 😃
מטרות בסדר חשיבות יורד:
שפיות
כיף
מסת שריר
כוח
A1
סקוואט
היפטראסט 8-10*3
בנץ' פרס
פנדליי רואו 8*4
אוברהד פרס
אופציונלי: יד קדמית 3-4 סטים
בטן 3 סטים (סטטי או גלגל בטן)
A2
מכרעים 8-10*3
דדליפט 4-6*3
בנץ' פרס
משיכה מלמעלה 8*3
הרחקת כתפיים לצדדים 10*3
כתף אחורית (פרפר לגב או משהו כזה) 8-10*2-3
אופציונלי: יד אחורית 3-4 סטים
בטן 3 סטים (כנ"ל)
משהו כמו:
A1XA2XA1XX
(בלי רוטציה)
לגבי התקדמות -
מתחבטת. למי שיש כוח וסבלנות:
מי ששרד - אלוף!!
אל תחסכו את דעתכם 🤩
לאחרונה רוצה לעבור ל-fbw.
מה שיש פה הוא סוג של ניסיון לסדר את מה שאני עושה, בשינויים קלים, במתכונת פול באדי 3 פעמים בשבוע.
קצת חוששת האמת לעומס ותשישות במעבר הזה, אבל רוצה לתת לזה צ'אנס.
אשמח ממש לחוות דעת 😃
מטרות בסדר חשיבות יורד:
שפיות
כיף
מסת שריר
כוח
A1
סקוואט
היפטראסט 8-10*3
בנץ' פרס
פנדליי רואו 8*4
אוברהד פרס
אופציונלי: יד קדמית 3-4 סטים
בטן 3 סטים (סטטי או גלגל בטן)
A2
מכרעים 8-10*3
דדליפט 4-6*3
בנץ' פרס
משיכה מלמעלה 8*3
הרחקת כתפיים לצדדים 10*3
כתף אחורית (פרפר לגב או משהו כזה) 8-10*2-3
אופציונלי: יד אחורית 3-4 סטים
בטן 3 סטים (כנ"ל)
משהו כמו:
A1XA2XA1XX
(בלי רוטציה)
לגבי התקדמות -
מתחבטת. למי שיש כוח וסבלנות:
רגליים - רקע בקצרה: פציעה עיקשת ולא ברורה בברכיים. סקוואט כואב, מכרעים מכל סוג כואב, פשיטת ברכיים כואב. לג פרס לא בדקתי תקופה ארוכה - הולכת לבדוק. אז לארבע ראשי - אם לג פרס יעבוד - מה טוב. יחליף את הסקוואט ונתקדם איתו לאט. אם לא - ננסה משקל גוף הן בסקוואט והן במכרעים עד שזה ירגיש מספיק בסדר ומשם נראה.
בבנץ' פרס - גם, פציעה ישנה יחסית בכתף (בין השאר על רקע של גמישות יתר), היא עדיין רגישה ובכלל כל קומפלקס השכמה מרגיש לא 100% מיוצב, אם כי הכתף חזרה יחסית למקומה והמצב טוב לאין שיעור.
אז אחרי הפסקה וחזרה והפסקה והתקדמות איטית ו-back and forth, אני עדיין חושבת להתקדם בצורה איטית והדרגתית. מה שעושה לאחרונה זה (חזרות* סטים) 3*5, 5*5, 7-8*4 כשזה האחרון לפעמים פעם ופעמים פעמיים לפני שמעלה משקל ב-2.5 ק"ג וחוזרת ל-3*5. מתלבטת אם זה אולי קצת מיותר, ואולי עדיף לעבוד עם 5*5 בהעלאת משקל ליניארית כל שבוע. או משהו אחר. מאימון לאימון לא שייך בוודאות. חוו"ד? הצעות?
חתירה - כרגע התחלתי פנדליי (במקום בנט אובר רואו הקלאסי) ממשקל נמוך יחסית, אז העלאה מאימון לאימון כל עוד מצליחה להשלים כל החזרות בטכניקה טובה, ואז משבוע לשבוע.
דדליפט - כשמעלה משקל יורדת לרוב ל-4 חזרות, אימונים הבאים עולה בחזרות, ואז שוב העלאת משקל.
הרחקת כתפיים, כתף אחורית ויד קדמית ואחורית - נראה לי להתמקד יותר במודעות מוח-שריר ולהעלות באיזי, כשאפשר.
אוברהד פרס - חדשה לזה, אחרי תקיעות ארוכה ונוראית בכתפיים (לפני כן לחיצה בדאמבלים בישיבה). כרגע נראה לי הגיוני לעבוד טכניקה.
רעיונות לתכנון התקדמות? בהנחה שלהעלות משקל מאימון לאימון לא שייך, ושהפלטות הקטנות ביותר הן של 1.25 קילו.
בבנץ' פרס - גם, פציעה ישנה יחסית בכתף (בין השאר על רקע של גמישות יתר), היא עדיין רגישה ובכלל כל קומפלקס השכמה מרגיש לא 100% מיוצב, אם כי הכתף חזרה יחסית למקומה והמצב טוב לאין שיעור.
אז אחרי הפסקה וחזרה והפסקה והתקדמות איטית ו-back and forth, אני עדיין חושבת להתקדם בצורה איטית והדרגתית. מה שעושה לאחרונה זה (חזרות* סטים) 3*5, 5*5, 7-8*4 כשזה האחרון לפעמים פעם ופעמים פעמיים לפני שמעלה משקל ב-2.5 ק"ג וחוזרת ל-3*5. מתלבטת אם זה אולי קצת מיותר, ואולי עדיף לעבוד עם 5*5 בהעלאת משקל ליניארית כל שבוע. או משהו אחר. מאימון לאימון לא שייך בוודאות. חוו"ד? הצעות?
חתירה - כרגע התחלתי פנדליי (במקום בנט אובר רואו הקלאסי) ממשקל נמוך יחסית, אז העלאה מאימון לאימון כל עוד מצליחה להשלים כל החזרות בטכניקה טובה, ואז משבוע לשבוע.
דדליפט - כשמעלה משקל יורדת לרוב ל-4 חזרות, אימונים הבאים עולה בחזרות, ואז שוב העלאת משקל.
הרחקת כתפיים, כתף אחורית ויד קדמית ואחורית - נראה לי להתמקד יותר במודעות מוח-שריר ולהעלות באיזי, כשאפשר.
אוברהד פרס - חדשה לזה, אחרי תקיעות ארוכה ונוראית בכתפיים (לפני כן לחיצה בדאמבלים בישיבה). כרגע נראה לי הגיוני לעבוד טכניקה.
רעיונות לתכנון התקדמות? בהנחה שלהעלות משקל מאימון לאימון לא שייך, ושהפלטות הקטנות ביותר הן של 1.25 קילו.
מי ששרד - אלוף!!
אל תחסכו את דעתכם 🤩