הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קיריל סריצ'ב נהיה טבעוני

Metatron

משתמש פעיל
697
346
נק' מוניטין:
588
697
346
כנראה קפץ על הטרנד אחרי The Game Changers...

ממש מעניין לראות איך הביצועים שלו יושפעו מהמהלך הזה.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20191212-110023_Instagram.jpg
    Screenshot_20191212-110023_Instagram.jpg
    KB 117.7 · צפיות: 134
מזכיר לי שקאי גרין הפך לטבעוני בעקבות הסרט. תוך שבועיים היה לו ספר על תזונה טגעונית (כאילו שהוא למד משהו בשבועיים האלה), ושבועיים אחרי זה הוא יוצא במבצע לבשר לכל החיים 😆

מזכיר לי שקאי גרין הפך לטבעוני בעקבות הסרט. תוך שבועיים היה לו ספר על תזונה טגעונית (כאילו שהוא למד משהו בשבועיים האלה), ושבועיים אחרי זה הוא יוצא במבצע לבשר לכל החיים 😆

אפשר הסבר לגבי זה? אני לא עוקב
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח עכשיו ראיתי, מביך.

ענק חחח

מה שכן, הוא עדיין טבעוני (אם אפשר להאמין לו) חשבתי הוא גם חזר לבשר.

איך אפשר להאמין לבנאדם שמקדם מוצרי בשר וכתב ספר על טבעונות אחרי שבועיים שבהם הוא טוען שהוא טבעוני שהוא באמת טבעוני? בטח משלמים לו כדי להגיד את זה.
אני צנצנת אם הוא לא מפרק פרה ביום.

לא יודע כמה זה אמין שבסטורי שלו לפני כ20 שעות הוא יושב מול חתיכת בשר בגודל של היד שלי במסעדה.

כי אין תחליף מן הצומח לחלבונים המלאים עם הערך הביולוגי הגבוה מן החי, ויטמינים ומינרלים שאין במקורות מהצומח או שיש בכמות מזערית ברמה שלא משפיעה כמו שיש בחלבונים מן החי, וגם כי עוף בשר דגים חלב ביצים וגבינות על כל הגרסאות שלהם זה החיים ובלי זה התזונה פשוט משעממת ומוציאה את החשק לחיות.
אני אוכל קרוב ל200 גרם חלבון ביום ואפילו לא מקור אחד של חלבון שראוי שאספור אותו (כלומר חלבון מלא) הוא מהצומח, אולי קינואה בימים שאני אוכל אבל לא סופר. אין לי מושג איך אפשר להיות טבעוני בכללי אז טבעוני ומפתח גוף טבעי ביחד? בהצלחה למנסים.

כי אין תחליף מן הצומח לחלבונים המלאים עם הערך הביולוגי הגבוה מן החי, ויטמינים ומינרלים שאין במקורות מהצומח
על מה אתה מדבר?
יש מינרל זרחן בשפע מן החי, אבל אין ספק בכלל שעולם הצומח עשיר הרבה יותר ומגוון יותר במינרלים מהחי.
אמנם וויטמין B12 מגיע אלינו כיום בעיקר מהחי, אבל כל וויטמין אחר כמעט ולא קיים בחי ורק בצומח.
אין ספק שתזונה מבוססת רק על החי לא רק יוליד חוסר וויטמין C חריף שיתבטא בסקרבי, אלא מחסור בהמון וויטמינים שונים כולל שאר וויטמינים B.
אין כמעט אשלגן בחי.

תפריט שכוללת מזון מהחי לא יכולה להתעלם ממזון מהצומח, ולהכיר בזה כתנאי חשוב לקיום שלנו.

לעומת תפריט טבעונית לא צריכה שום דבר מהחי כדי להביא לגוף שלי את כל המאקרו והמיקרו נוטרינטים, מלבד B12, שגם את זה תוכל לקבל אם תאכל קצת אדמה פשוט.

עשית שיעורי בית לפני שכתבת את זה?
וגם כי עוף בשר חלב ביצים וגבינות על כל הגרסאות שלהם זה החיים ובלי זה התזונה פשוט משעממת ומוציאה את החשק לחיות.
כל אחד והטעם שלו. אני לדוגמה כאדם דתי לא נמשך בכלל למזון לא כשר, גם אם הוא הדבר הכי טעים לך, בגלל שזה נגד האידיאולוגיה שלי, אני לא נמשך לזה בכלל.
למי שמזדהה עם כאב בעלי חיים, או מכל סיבה אחרת בחר להיות טבעוני, אני חושב שזה לא דבר שהוא יתגעגע אליו.
אחי הקטן צמחוני 14 שנים מאז גיל 4 כי הוא נגעל מלאכול בעלי חיים, לך תשכנע אותו שזה טעים.
אני אוכל קרוב ל200 גרם חלבון ביום ואפילו לא מקור אחד של חלבון שראוי שאספור אותו (כלומר חלבון מלא) הוא מהצומח. אין לי מושג איך אפשר להיות טבעוני בכללי אז טבעוני ומפתח גוף טבעי ביחד? בהצלחה למנסים.
אני אמנם לא מפתח גוף, אבל פאוורליפטר.
ניסית טבעונות שבוע (זה לא בשבילי), אבל זה לא פגע באימונים שלי בשום צורה, אם כבר הרגשתי שאולי זה עזר בדברים מסוימים.
היום אני לא אוכל בשר בקר, או מאכלי חלב. אני מתבסס בעיקר על דגים עוף, ביצים, וסויה, אני אוכל קטניות אבל לא סופר אותם.

אין שום בעיה לבנות תפריט טבעונית.

האם לחתוך את כל המזון מהחי בריא יותר, או יתן תוצאות ספורט טובים יותר? אני סבור שהתשובה תשתנה מאדם לאדם וביכולת שלו ליישם את התפריט בצורה הטובה ביותר.

על מה אתה מדבר?
יש מינרל זרחן בשפע מן החי, אבל אין ספק בכלל שעולם הצומח עשיר הרבה יותר ומגוון יותר במינרלים מהחי.
אמנם וויטמין B12 מגיע אלינו כיום בעיקר מהחי, אבל כל וויטמין אחר כמעט ולא קיים בחי ורק בצומח.
אין ספק שתזונה מבוססת רק על החי לא רק יוליד חוסר וויטמין C חריף שיתבטא בסקרבי, אלא מחסור בהמון וויטמינים שונים כולל שאר וויטמינים B.
אין כמעט אשלגן בחי.

תפריט שכוללת מזון מהחי לא יכולה להתעלם ממזון מהצומח, ולהכיר בזה כתנאי חשוב לקיום שלנו.

לעומת תפריט טבעונית לא צריכה שום דבר מהחי כדי להביא לגוף שלי את כל המאקרו והמיקרו נוטרינטים, מלבד B12, שגם את זה תוכל לקבל אם תאכל קצת אדמה פשוט.

עשית שיעורי בית לפני שכתבת את זה?

כל אחד והטעם שלו. אני לדוגמה כאדם דתי לא נמשך בכלל למזון לא כשר, גם אם הוא הדבר הכי טעים לך, בגלל שזה נגד האידיאולוגיה שלי, אני לא נמשך לזה בכלל.
למי שמזדהה עם כאב בעלי חיים, או מכל סיבה אחרת בחר להיות טבעוני, אני חושב שזה לא דבר שהוא יתגעגע אליו.
אחי הקטן צמחוני 14 שנים מאז גיל 4 כי הוא נגעל מלאכול בעלי חיים, לך תשכנע אותו שזה טעים.

אני אמנם לא מפתח גוף, אבל פאוורליפטר.
ניסית טבעונות שבוע (זה לא בשבילי), אבל זה לא פגע באימונים שלי בשום צורה, אם כבר הרגשתי שאולי זה עזר בדברים מסוימים.
היום אני לא אוכל בשר בקר, או מאכלי חלב. אני מתבסס בעיקר על דגים עוף, ביצים, וסויה, אני אוכל קטניות אבל לא סופר אותם.

אין שום בעיה לבנות תפריט טבעונית.

האם לחתוך את כל המזון מהחי בריא יותר, או יתן תוצאות ספורט טובים יותר? אני סבור שהתשובה תשתנה מאדם לאדם וביכולת שלו ליישם את התפריט בצורה הטובה ביותר.

קודם כל לא אמרתי שלהתבסס רק על תזונה מהחי זה בריא, כמובן שצריך לגוון וגם אני מתבסס המון על מזון מהצומח, אבל אי אפשר להתעלם מזה שלתזונה מהחי יש יתרונות שפשוט לא קיימים בתזונה מן הצומח, וכמו שזה לא בריא להתבסס רק על מזון מהחי כך גם במקרה של התבססות רק על מזון מהצומח.
צריך לאכול אדמה כדי לקבל B12? נשמע לי מזעזע, אם אתה רוצה לאכול אדמה אתה מוזמן, אני ממש לא מעוניין ובאותה מידה שאדמה מכילה B12 היא גם יכולה להכיל רעלנים כי אף אחד לא בדק אם פיסת האדמה שאתה מעוניין לאכול באמת ראויה למאכל אדם ומישהו לא עשה עליה את צרכיו או משהו כזה.
חוץ מזה אתה מדבר רק על ויטמינים, מאיפה טבעוני אמור להביא חלבון מן הצומח עם ערך ביולוגי שמכיל את כל חומצות האמינו שיש במזון מן החי? עד כמה שידוע לי להתבסס על סייטן או טופו זה הרבה אבל הרבה פחות אפקטיבי מעוף או דגים.
אני לא אוכל אוכל לא כשר (חוץ מבשר חלב, אבל שרצים או חיות לא כשרות לא כי אני פשוט נגעל מזה, עניין של הרגל) ועדיין מתבסס רק על מזון מהחי כך שאני לא מבין איך שמירת כשרות מונעת ממישהו להתבסס על חלבון מהחי.
שבוע זה לא מדגם מייצג לעניות דעתי, זה פרק זמן קצר מאוד שבו הגוף לא ממש יכול להסתגל לשינוי כזה קיצוני באורח החיים והתזונה, אני לא מתיימר להיות מומחה או לחקור את הנושא אבל מעדויות שיצא לי לקרוא לא מעט אנשים שעשו את המעבר הזה וכן ניסו לשמור על תזונה טבעונית בריאה סבלו ממחסור בברזל, ויטמין B12, ואני מניח שגם עניין החלבונים המלאים השפיע.
לגבי העניין המוסרי, זה כבר אינדיבידואלי. אני נגד שימוש והתעללות בבעלי חיים חוץ מעניין ניסויים למטרות רפואיות אבל יש לאדם צורך קיומי במזון מן החי ומי שמוכן לסכן את בריאותו ולהוריד קבוצה שלמה של מוצרי מזון חיוניים בגלל המצפון שלו זאת זכותו, רק שלא יספרו כמה זה יותר בריא כי זה לא.

צריך לאכול אדמה כדי לקבל B12, נשמע לי מזעזע, אם אתה רוצה לאכול אדמה אתה מוזמן, אני ממש לא מעוניין ובאותה מידה שאדמה מכילה B12 היא גם יכולה להכיל רעלנים כי אף אחד לא בדק אם פיסת האדמה שאתה מעוניין לאכול באמת ראויה למאכל אדם ומישהו לא עשה עליה את צרכיו או משהו כזה.
אפשר לתסף את הוויטמין הזה, זה לא סוף העולם.
חוץ מזה אתה מדבר רק על ויטמינים, מאיפה טבעוני אמור להביא חלבון מן הצומח עם ערך ביולוגי שמכיל את כל חומצות האמינו שיש במזון מן החי? עד כמה שידוע לי להתבסס על סייטן או טופו זה הרבה אבל הרבה פחות אפקטיבי מעוף או דגים.
היה דיון מידי ארוך על הנושא כאן בפורום. אין לי כוח להתחיל את זה שוב, בסופו של דבר כולם הסכימו שאפר להגיע לכמות חומצות אמינו מהצומח בקלות רבה.
ורק אוסיף, שמלבד ג'לטין דג, אין כמעט מזון בעולם בלי כל החומצות אמינו החיוניות. זה קלי קלות להגיע לכמות חלבון מלא ואיכותי מהצומח.
לא צריך רק טופו, אפשר תאורתית להגיע ל 200 גרם חלבון רק מעדשים (דבר שאני ממש ממליץ לא לנסות) כנראה שזה יקח ק"ג וחצי מהם, אבל זה יתן לך את הכל.

אם אתה אוכל בערך 750 גרם רק עדשים, ועוד קצת אורז הגעת ל ל 200 גרם חלבון שלך בקלות.
אני לא אוכל אוכל לא כשר (חוץ מבשר חלב, אבל שרצים או חיות לא כשרות לא כי אני פשוט נגעל מזה, עניין של הרגל) ועדיין מתבסס רק על מזון מהחי כך שאני לא מבין איך שמירת כשרות מונעת ממישהו להתבסס על חלבון מהחי.
אמרתי שכמו שמזון לא כשר לא טעים לי, כך מזון מהחי לא טעים לטבעוני.
שבוע זה לא מדגם מייצג לעניות דעתי, זה פרק זמן קצר מאוד שבו הגוף לא ממש יכול להסתגל לשינוי כזה קיצוני באורח החיים והתזונה, אני לא מתיימר להיות מומחה או לחקור את הנושא אבל מעדויות שיצא לי לקרוא לא מעט אנשים שעשו את המעבר הזה וכן ניסו לשמור על תזונה טבעונית בריאה סבלו ממחסור בברזל, ויטמין B12, ואני מניח שגם עניין החלבונים המלאים השפיע.
איפה קראת? ולמה אתה מניח?
אין שום מחסור חלבון, סידן, ברל בצומח.
סלק, חמוציות, צימוקים מכילים הרבה יותר ברזל מבשר, זה אפילו לא נושא לדיון. תבדוק את המציאות לפני שאתה טוען דבר כל כך שגוי.
לא חסר ברזל בצומח.
לגבי העניין המוסרי, זה כבר אינדיבידואלי. אני נגד שימוש והתעללות בבעלי חיים חוץ מעניין ניסויים למטרות רפואיות אבל יש לאדם צורך קיומי במזון מן החי ומי שמוכן לסכן את בריאותו ולהוריד קבוצה שלמה של מוצרי מזון חיוניים בגלל המצפון שלו זאת זכותו, רק שלא יספרו כמה זה יותר בריא כי זה לא.
זה לא מסכן את הבריאות שלו.
אוקיי, אני מחכה שתביא לי מקור אחד (לא צריך יותר) שזה פוגע בבריאות להיות טבעוני.
זה כזה שטות מגוכחת שאשמח לראות מקור מהימן בודד לזה, מחקר, מאמר, תמצא משהו.

אין הבדל בין חלבון שמגיע מבשר דג או שועית. חלבון הוא חלבון.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית