הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קיריל סריצ'ב נהיה טבעוני

Metatron

משתמש פעיל
697
346
נק' מוניטין:
588
697
346
כנראה קפץ על הטרנד אחרי The Game Changers...

ממש מעניין לראות איך הביצועים שלו יושפעו מהמהלך הזה.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20191212-110023_Instagram.jpg
    Screenshot_20191212-110023_Instagram.jpg
    KB 117.7 · צפיות: 134
אפשר לתסף את הוויטמין הזה, זה לא סוף העולם.

היה דיון מידי ארוך על הנושא כאן בפורום. אין לי כוח להתחיל את זה שוב, בסופו של דבר כולם הסכימו שאפר להגיע לכמות חומצות אמינו מהצומח בקלות רבה.
ורק אוסיף, שמלבד ג'לטין דג, אין כמעט מזון בעולם בלי כל החומצות אמינו החיוניות. זה קלי קלות להגיע לכמות חלבון מלא ואיכותי מהצומח.
לא צריך רק טופו, אפשר תאורתית להגיע ל 200 גרם חלבון רק מעדשים (דבר שאני ממש ממליץ לא לנסות) כנראה שזה יקח ק"ג וחצי מהם, אבל זה יתן לך את הכל.

אם אתה אוכל בערך 750 גרם רק עדשים, ועוד קצת אורז הגעת ל ל 200 גרם חלבון שלך בקלות.

אמרתי שכמו שמזון לא כשר לא טעים לי, כך מזון מהחי לא טעים לטבעוני.

איפה קראת? ולמה אתה מניח?
אין שום מחסור חלבון, סידן, ברל בצומח.
סלק, חמוציות, צימוקים מכילים הרבה יותר ברזל מבשר, זה אפילו לא נושא לדיון. תבדוק את המציאות לפני שאתה טוען דבר כל כך שגוי.
לא חסר ברזל בצומח.

זה לא מסכן את הבריאות שלו.
אוקיי, אני מחכה שתביא לי מקור אחד (לא צריך יותר) שזה פוגע בבריאות להיות טבעוני.
זה כזה שטות מגוכחת שאשמח לראות מקור מהימן בודד לזה, מחקר, מאמר, תמצא משהו.

אין הבדל בין חלבון שמגיע מבשר דג או שועית. חלבון הוא חלבון.

מה עשו לפני התוספים? גם אכלו אדמה?
והתוסף עצמו לא יכול להכיל b12 מהחי?
אפשר גם תיאורטית לאכול קילו וחצי עדשים כמו שאמרת אבל מעשית לא קיים בנאדם שיכול לאכול כמות כזאת באופן יום יומי לאורך זמן בלי לפגוע בבריאות שלו.
אי אפשר להגיד שחלבון זה חלבון, והנה מחקר שנמצא כאן ומוכיח את זה: תזונה ותוספים - אילו חלבונים איכותיים יותר או פחות בתפריט היומי?⁣⁣
חלבון מהצומח זה לא חלבון מהחי, ובתור מתאמן טבעוני כדי להגיע לערכים דומים לערכים של מתאמן שמתבסס גם על מקורות מהחי אתה צריך להכפיל ואפילו לשלש את הכמויות שאתה צריך לאכול שהן גם ככה לא קטנות, זה לא פרקטי ולא ריאלי לאורך זמן.
אני לא מנסה להוכיח נקודה ולא מתכוון לחפש עכשיו מחקרים או דברים אחרים כדי להצדיק את הטענות שלי כי אף אחד לא ישכנע את השני אבל סתם בשביל הספורט בדקתי את עניין הברזל ובמאה גרם כבד עוף יש 9 מ"ג ברזל, בסלק 0.8 מ"ג, בחמוציות 0.3 מ"ג ובצימוקים 1.8 מ"ג. וזה מבלי לדבר על חלבונים שאין בדיוק בירקות הנ"ל שאת זה אפשר לקבל ממקורות אחרים אבל כמו שאמרתי, בתיאוריה אפשר הכול, מבחינה פרקטית מתאמן שיתבסס על מקורות גם מהחי וגם הצומח יוכל להגיע בהרבה יותר קלות לכמות הויטמינים המינרלים והחלבונים שהוא צריך מאשר בנאדם שמתבסס על תזונה טבעונית וצריך להגדיל את כמויות האוכל שהוא אוכל (ואני אפילו לא מדבר על מגוון, ברגע שההיצע יותר מצומצם זה כבר יותר קשה), לעיתים לכמויות לא ריאליות.

מה עשו לפני התוספים? גם אכלו אדמה?
ברור, לכן קיבלו מספיק B12, המזון היה פחות נקי.
והתוסף עצמו לא יכול להכיל b12 מהחי?
לא.
אפשר גם תיאורטית לאכול קילו וחצי עדשים כמו שאמרת אבל מעשית לא קיים בנאדם שיכול לאכול כמות כזאת באופן יום יומי לאורך זמן בלי לפגוע בבריאות שלו.
אבל אפשר, 250 גרם עדשים, 250 גרם חומוס, ו250 גרם טופו.
ולהשלים עם דגנים כמו אורז, לחם, ושיבולת שועל.
אי אפשר להגיד שחלבון זה חלבון, והנה מחקר שנמצא כאן ומוכיח את זה: תזונה ותוספים - אילו חלבונים איכותיים יותר או פחות בתפריט היומי?⁣⁣
אתה מבין שזה לא מחקר, נכון?
זה מייק משתף באיזה מזון יש יותר חלבון, ואיזה פחות.
בצומח יש פחות חלבון, פשוט צריך לאכול יותר ממנו, זה לא פחות איכותי.
אתה בטח מתקשה לקרוא את מה שקישרת
2. פרט לסויה, חלבונים שמגיעים מהצומח נמצאים בין 50-70% במדד. כל מה שפחות מ-100% נחשב פחות איכותי ונדרש לצרוך כמות גבוהה יחסית מאותו החלבון כדי להגיע למינון הנדרש מבחינת חומצות האמינו החיוניות לגופינו. זאת אומרת, שאם צריכה של בשר/ביצים/מוצרי חלב דורשת 0.66 חלבון לק"ג/משקל גוף כדי להגיע למינונים הנדרשים, מי שמתבסס על תזונה צמחית יצטרך להגיע ל-1 גרם חלבון לק"ג משקל גוף כדי לספק את כל חומצות האמינו הנדרשות לגופו.⁣⁣
אני לא מנסה להוכיח נקודה ולא מתכוון לחפש עכשיו מחקרים או דברים אחרים כדי להצדיק את הטענות שלי כי אף אחד לא ישכנע את השני אבל סתם בשביל הספורט בדקתי את עניין הברזל ובמאה גרם כבד עוף יש 9 מ"ג ברזל, בסלק 0.8 מ"ג, בחמוציות 0.3 מ"ג ובצימוקים 1.8 מ"ג.
כבד זה כמעט נטו דם, ברור שזה המקור העשיר ביותר של ברזל, ברזל נמצא הכי הרבה בדם שלנו.
עוד סיבה שטבעוני לא ירצה את זה.
אפשר בקלות להגיע לצריכה היומית של ברזל ללא מאמץ.
תקרא מזונות עשירים בברזל - דיאטנית עד הבית.
מבחינה פרקטית מתאמן שיתבסס על מקורות גם מהחי וגם הצומח יוכל להגיע בהרבה יותר קלות לכמות הויטמינים המינרלים והחלבונים שהוא צריך מאשר בנאדם שמתבסס על תזונה טבעונית
אני מסכים שיותר קל לא להיות טבעוני, אבל להיות טבעוני לא גורע בשום דרך.

ברור, לכן קיבלו מספיק B12, המזון היה פחות נקי.

לא.

אבל אפשר, 250 גרם עדשים, 250 גרם חומוס, ו250 גרם טופו.
ולהשלים עם דגנים כמו אורז, לחם, ושיבולת שועל.

אתה מבין שזה לא מחקר, נכון?
זה מייק משתף באיזה מזון יש יותר חלבון, ואיזה פחות.
בצומח יש פחות חלבון, פשוט צריך לאכול יותר ממנו, זה לא פחות איכותי.
אתה בטח מתקשה לקרוא את מה שקישרת

כבד זה כמעט נטו דם, ברור שזה המקור העשיר ביותר של ברזל, ברזל נמצא הכי הרבה בדם שלנו.
עוד סיבה שטבעוני לא ירצה את זה.
אפשר בקלות להגיע לצריכה היומית של ברזל ללא מאמץ.
תקרא מזונות עשירים בברזל - דיאטנית עד הבית.

אני מסכים שיותר קל לא להיות טבעוני, אבל להיות טבעוני לא גורע בשום דרך.

אתה מבין שרובם המוחלט של הטבעונים לא אוכלים את הכמויות שציינת? בטח שלא באופן יום יומי לאורך זמן. לא כולם פאוורליפטרים עם תיאבון בריא. שוב, זה לא פרקטי באופן כללי.
לא, אני לא מתקשה לקרוא את מה שקישרתי, אתה פשוט שכחת להוסיף את המשפט הקטן מתחת לפסקה שציטטת והוא שמתאמן צריך להכפיל ואף לשלש את הכמויות הגדולות שצריך כדי להגיע לערכי החלבון שיש בכמות זהה של מקורות מהחי, מה שהופך את הכמות הדרושה ללא ריאלית עבור רובה המוחלט של האוכלוסיה ומה שבאופן ישיר מוביל למחסור באותם חלבונים ובעצם הופך במילים אחרות את המזון מהצומח לפחות איכותי מהמזון מהחי באספקט של כמויות חלבון חיוניות לגוף. לא אכפת לי אם זה מחקר או לא, תקרא לזה איך שאתה רוצה בסוף מדובר בעובדות.
מדובר בטחינת מים סך הכול, אני לא רואה את כל אוכלוסיית הטבעונים אוכלים כמויות כאלה כדי לקבל את כל הויטמינים המינרלים ובעיקר החלבון שהם צריכים, ומכיוון שמי שלא עושה את זה פוגע בבריאותו מכאן שבמקרים מסוימים תזונה טבעונית פשוט נחותה לעומת תזונה נורמלית שמכילה את כל סוגי המזון, מהחי והצומח.

נערך לאחרונה:
טופו, שאר מוצרי הסויה וקינואה הם בעלי חלבון מלא.
אפשר גם לצרוך אבקת חלבון סויה. (הרבה מאותם אנשים שאומרים שבלתי אפשרי לצרוך מספיק חלבון מהצומח מתבססים על אבקות חלבון מי-גבינה באופן יומיומי בתזונה שלהם ולרוב צורכים די הרבה ממנו, אז אני מניח לספורטאים טבעונים "מותר" לצרוך חלבון סויה.)
עם השאר ניתן לעשות שילובים/לאכול כמות גדולה מהם.
בסויה ובשאר קטניות יש הרבה ברזל באופן טבעי.
בטחינה מלאה ובשעועית לבנה יש הרבה מאוד סידן.
יש הרבה מאוד ויטמינים ומינרלים במזון מהצומח ומה שלא ניתן להשיג מהצומח בטח תמצא מוצרים צמחיים שמועשרים בו.
הרבה מתאמנים אוכלי בשר צורכים מולטי ויטמינים כי הם לא אוכלים מספיק ירקות, אז אני מניח שלא תהיה שום בעיה להגיד שספורטאי טבעוני יתסף בברזל וב-B 12 מבלי שיגידו שתזונה טבעונית צריכה יותר תוספים מאשר תזונה מהחי.
בנוגע ללאכול אדמה... אני אעדיף לאכול אדממה.

אתה מבין שרובם המוחלט של הטבעונים לא אוכלים את הכמויות שציינת? בטח שלא באופן יום יומי לאורך זמן. לא כולם פאוורליפטרים עם תיאבון בריא. שוב, זה לא פרקטי באופן כללי.
כל טבעוני מתאמן רציני אוכל את הכמויות האלה בלי ספק.
לא, אני לא מתקשה לקרוא את מה שקישרתי, אתה פשוט שכחת להוסיף את המשפט הקטן מתחת לפסקה שציטטת והוא שמתאמן צריך להכפיל ואף לשלש את הכמויות הגדולות שצריך כדי להגיע לערכי החלבון שיש בכמות זהה של מקורות מהחי, מה שהופך את הכמות הדרושה ללא ריאלית עבור רובה המוחלט של האוכלוסיה ומה שבאופן ישיר מוביל למחסור באותם חלבונים ובעצם הופך במילים אחרות את המזון מהצומח לפחות איכותי מהמזון מהחי באספקט של כמויות חלבון חיוניות לגוף. לא אכפת לי אם זה מחקר או לא, תקרא לזה איך שאתה רוצה בסוף מדובר בעובדות.
אתה מנחש שאי אפשר לאכול כאלה כמויות, או שניסית?
ברור לי שלא ניסית, כי היית מדבר אחרת אם ניסית.
זה אפשרי להגיע ל 200 גרם חלבון רק מהצומח, אתה סתם משער משהו שלא בדקת.
מדובר בטחינת מים סך הכול, אני לא רואה את כל אוכלוסיית הטבעונים אוכלים כמויות כאלה כדי לקבל את כל הויטמינים המינרלים ובעיקר החלבון שהם צריכים, ומכיוון שמי שלא עושה את זה פוגע בבריאותו מכאן שבמקרים מסוימים תזונה טבעונית פשוט נחותה לעומת תזונה נורמלית שמכילה את כל סוגי המזון, מהחי והצומח.
יותר קל להגיע למחסור בוויטמינים ומינרלים, בתזונה מהחי.
מתאמנים שצורכים 200 גרם חלבון מהחי ביום לא אוכלים חמש ירקות ביום. זה אבסורד.
כי במזון מהחי באמת שאין כמעט וויטמינים ומינרלים מגוונים.
כן, יש להם B12, וזרחן, ואולי ברזל.
אבל מה עם אשלגן, מגנזיום, נחושת, כרומיום?
מה עם ויטמין C, K,B1,B2. וכל שאר הוויטמינים שמסיסים במים?

אין ספק שחייבים לאכול הרבה מזון מהצומח כדי להתקיים ולא רק מהחי.
אז בן אדם שצורך רק מזון מהצומח יהיה לו תזונה הרבה יותר איכותית מאדם שצורך מזון רק מהחי.

סתם בשביל הסקרנות שלי, איזה ירקות או מזון מהצומח אתה צורך ביום?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
@elchonon לא הסברתי את עצמי נכון, בעיקר כי לא נימקתי.
לא התכוונתי לשטות הזאת של אין חלבון מלא בצומח, כי יש סויה/טופו/אדממה וכו'.
הבעיה כשמישהו ששוקל מעט (נניח 66) ולא רוצה לעלות במשקל או אפילו לחטב הולך לטבעונות, יהיו לו בלתי אפשרי לקבל את כל הערכים שלו ולא לחרוג מהקלוריות היומיות ללא שימוש באבקת חלבון סויה.

הבעיה כשמישהו ששוקל מעט (נניח 66) ולא רוצה לעלות במשקל או אפילו לחטב הולך לטבעונות, יהיו לו בלתי אפשרי לקבל את כל הערכים שלו ולא לחרוג מהקלוריות היומיות ללא שימוש באבקת חלבון סויה.
קודם כל אפשר לצרוך אבקת חלבון.
דבר שני אפשר לצרוך סויה עצמה במקום האבקה.
עשינו פעם את החישוב שאפשר להגיע לכל החלבון שצריך בלי לחרוג בתנאי שמשלבים דגנים עם קטניות.

אתה משתמש באבקת חלבון?

אתה יודע כמה פאוורליפטרים ובאדיבילדרים ברמות הכי גבוהות משתמשים באבקות חלבון?
אתה יודע כמה אנשים ממוצעים שהולכים לחדר כושר בשביל "לנפח את השרירים" ושמים זין על מה שהם אוכלים בכל זאת משתמשים באבקת חלבון?

מה הבעיה באבקת חלבון סויה? יש בזה סטרואידים או משהו?

• פותח/ת השרשור
מה נסגר אתכם? לא אמרתי שזה לא טוב, רק אמרתי שזו הדרך היחידה לצרוך כמויות גדולות של חלבון בגרעון קלורי.
יש המון טבעונים שגם מנסים לאכול כמה שפחות מעובד וכאלה, זה נורא מקשה על כל עניין התזונה.
בנוגע ללצרוך סויה נקיה, זה די משאיר אותך עם טופו שזה כשלעצמו אוכל די שמן.
אני נטו מדבר על עניין הנוחות/גיוון, משהו שלא קיים בתזונה טבעונית.
@Sergio_Katz אתה באמת רוצה שאני אענה לך על מה ששאלת?
קודם כל אפשר לצרוך אבקת חלבון.
דבר שני אפשר לצרוך סויה עצמה במקום האבקה.
עשינו פעם את החישוב שאפשר להגיע לכל החלבון שצריך בלי לחרוג בתנאי שמשלבים דגנים עם קטניות.
אגב אני אשמח לראות את החישוב, זה ממש מעניין.

אני אישית חושב שאנשים קיצוניים מטבעונות וקרניבוריות מחממים את האווירה, מביאים טיעונים פסאודו-מדעים ומאמרים מכורים.
לדעתי שהאמת היא באיזון של השניים, לא לאכול כל יום חצי פרה וגם לא לאכול אדמה או להזריק מי חומוס לווריד.

אין ספק שתזונה מבוססת רק על החי לא רק יוליד חוסר וויטמין C חריף שיתבטא בסקרבי, אלא מחסור בהמון וויטמינים שונים כולל שאר וויטמינים B.
זה לא נכון, 100 גרם של דג סלמון מספקים כמחצית מהכמות היומית המומלצת של הוויטמינים B12, B3, ו-B6. בנוסף, הדג מכיל גם כמויות קטנות יותר של ויטמינים B2, B5 ו-B1. ביצה מכילה נמון ביוטין B7 מעולה לבריאות העור, שיער וכו' , כבד בקר מכיל המון המון וויטמין A, אשלגן וחומצה פולית B9 וגם הרבה משער הוויטמינים שקיימים רק בכמות פחות רצינית. ויש עוד המון דוגמאות לסוגי מזון מהחי שמפוצצים בוויטמינים.
מצרף לך גם מאמר שבוחן את זמינות הביולוגית ויעילות העיכול של חלבונים ממקורות שונים. סויה בהחלט נחשבת חלבון מלא, אבל מפסידה בחלק המדדים לחלבון ביצה או whey.

מצד שני אני בעצמי צורך חלבון סויה פה ושם, כי זה לפעמים פחות מעמיס את מערכת העיכול ויותר זול.
צריך פשוט לגוון בתזונה כמה שיותר ולא להקשיב לאנשים קיצוניים או אנשים שעושים עליכם כסף , סגמון הבחור הזה שמדברים עליו פה. בודיבילדרים מקצועיים ימשיכו לגדול גם על לחמניות עם שוקו, בגלל כמות עצומה של טסטוסטרון שזורמת להם בדם.

קבצים מצורפים

• jssm-03-118.pdf
    KB 220.1 · צפיות: 48
נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כן. פשוט אני מבין שזה בלתי אפשרי שתענה לי מבלי שתצטרך לכתוב את התשובה אז עדיף כבר שלא תעשה את זה.

מצטער, אני לא מבין את העוקצנות ואת הגישה שלך.
מן הסתם באבקת חלבון אין סטרואידים.
אם אתה רוצה להמשיך בדיון קיטבג יש משתמשים אחרים שיזרמו איתך.

מצטער, אני לא מבין את העוקצנות ואת הגישה שלך.
מן הסתם באבקת חלבון אין סטרואידים.
אם אתה רוצה להמשיך בדיון קיטבג יש משתמשים אחרים שיזרמו איתך.
אז מה הבעיה עם זה שספורטאי טבעוני יקח אבקת חלבון סויה כשגם אוכלי בשר צורכים אבקות חלבון?

• פותח/ת השרשור
הסברתי את עצמי כבר.
טבעוני במשקל ממוצע שרוצה לחטב יצטרך להתבסס כמעט רק על אבקת חלבון ספציפית, דבר שמוביל לחוסר גיוון, שמוביל לפגיעה במוטיבציה ויוצר אנטגוניזם מאוכל ומאורך החיים הטבעוני.
באופן כללי אין הרבה אוכל טבעוני דל קלוריות, ואני מכיר מעט מאוד אנשים שירצו לבסס את התפריט שלהם על אבקת חלבון וירקות.

הסברתי את עצמי כבר.
טבעוני במשקל ממוצע שרוצה לחטב יצטרך להתבסס כמעט רק על אבקת חלבון ספציפית, דבר שמוביל לחוסר גיוון, שמוביל לפגיעה במוטיבציה ויוצר אנטגוניזם מאוכל ומאורך החיים הטבעוני.
באופן כללי אין הרבה אוכל טבעוני דל קלוריות, ואני מכיר מעט מאוד אנשים שירצו לבסס את התפריט שלהם על אבקת חלבון וירקות.
זה לא נכון. כמי שחי תקופה ארוכה בעיקר על מזון מהחי ותקופה נוספת רק על מזון מהצומח אני יכול להגיד בביטחון שבתזונה טבעונית הרבה יותר קל לשמור על השפיות.
עד כמה תוכל לאכול בשר וחזה עוף כל היום? עד כמה תוכל לאכול גבינה לבנה וקוטג' עד שיימאס לך? במשך כמה זמן תוכל לאכול ביצים עד שתרצה להקיא את הנשמה?
חוסר הגיוון שולט דווקא במזון מן החי.
בתזונה טבעונית הרבה יותר קל לשמור על הגיוון של הטעמים ולהיות גמישים.

מה ז"א אבקת חלבון ספציפית?
אבקת חלבון מי גבינה היא גם אבקת חלבון ספציפית. זה לא יעשה כזה הבדל אם תעבור לחלבון קזאין למשל.
בנוגע לטעמים, גם לאבקת חלבון סויה יש טעמים מיוחדים כך שאפשר גם ליצור שייק טעים שהוא פרווה.

נערך לאחרונה:
אני אישית חושב שאנשים קיצוניים מטבעונות וקרניבוריות מחממים את האווירה, מביאים טיעונים פסאודו-מדעים ומאמרים מכורים.
לדעתי שהאמת היא באיזון של השניים, לא לאכול כל יום חצי פרה וגם לא לאכול אדמה או להזריק מי חומוס לווריד.

זה לא נכון, 100 גרם של דג סלמון מספקים כמחצית מהכמות היומית המומלצת של הוויטמינים B12, B3, ו-B6. בנוסף, הדג מכיל גם כמויות קטנות יותר של ויטמינים B2, B5 ו-B1. ביצה מכילה נמון ביוטין B7 מעולה לבריאות העור, שיער וכו' , כבד בקר מכיל המון המון וויטמין A, אשלגן וחומצה פולית B9 וגם הרבה משער הוויטמינים שקיימים רק בכמות פחות רצינית. ויש עוד המון דוגמאות לסוגי מזון מהחי שמפוצצים בוויטמינים.
מצרף לך גם מאמר שבוחן את זמינות הביולוגית ויעילות העיכול של חלבונים ממקורות שונים. סויה בהחלט נחשבת חלבון מלא, אבל מפסידה בחלק המדדים לחלבון ביצה או whey.

מצד שני אני בעצמי צורך חלבון סויה פה ושם, כי זה לפעמים פחות מעמיס את מערכת העיכול ויותר זול.
צריך פשוט לגוון בתזונה כמה שיותר ולא להקשיב לאנשים קיצוניים או אנשים שעושים עליכם כסף , סגמון הבחור הזה שמדברים עליו פה. בודיבילדרים מקצועיים ימשיכו לגדול גם על לחמניות עם שוקו, בגלל כמות עצומה של טסטוסטרון שזורמת להם בדם.
אין ספק שדרך האמצע כנראה עדיפה, וזה הדרך שאישית בחרתי.
מטרת טענותי בדיון, שגם בתזונה טבעונית 100% לא יהיה מחסור בשום וויטמינים, מינרלים וחלבון אם עושים את זה נכון.
ואין שום חיסרון ספורטיבית בתזונה טבעונית.

ולטעון שעלול להיות מחסור בוויטמינים ומינרלים בתזונה טבעונית זה מגוכח, כי יותר קל להיות במחסור על תזונה מהחי בלבד.
לא אמרתי שאין שפע וויטמינים מהחי.
טענתי שיותר קל להגיע לכמות היומית מהצומח מאשר מהחי בלבד.
תצטרך לאכול ממש הרבה מהחי כדי להגיע לכמות הוויטמינים היומית שלך, במיוחד בהתחשב בכך שספורטאי צריך יותר וויטמינים ומינרלים מהRDA.

אבל לגבי מה שטענת שהגיוון הוא המפתח, ודרך האמצע כנראה עדיפה, אני מסכים, וכך אני נוהג.
אני נטו מדבר על עניין הנוחות/גיוון, משהו שלא קיים בתזונה טבעונית.
נוחות זה אינדבדואלי, לי אכן כמוך יותר נוח לאכול גם מזון מהחי.
לאדם שחס על בעלי החיים, יותר נוח לו לרצוח ברוקולי.
אגב אני אשמח לראות את החישוב, זה ממש מעניין.
הנה 16 עמודים של דיון רצחני על הנושא כמה חלבון אתם צורכים ביום? (סקר).

• פותח/ת השרשור
זה לא נכון. כמי שחי תקופה ארוכה בעיקר על מזון מהחי ותקופה נוספת רק על מזון מהצומח אני יכול להגיד בביטחון שבתזונה טבעונית הרבה יותר קל לשמור על השפיות.
עד כמה תוכל לאכול בשר וחזה עוף כל היום? עד כמה תוכל לאכול גבינה לבנה וקוטג' עד שיימאס לך? במשך כמה זמן תוכל לאכול ביצים עד שתרצה להקיא את הנשמה?
חוסר הגיוון שולט דווקא במזון מן החי.
בתזונה טבעונית הרבה יותר קל לשמור על הגיוון של הטעמים ולהיות גמישים.

מה ז"א אבקת חלבון ספציפית?
אבקת חלבון מי גבינה היא גם אבקת חלבון ספציפית. זה לא יעשה כזה הבדל אם תעבור לחלבון קזאין למשל.
בנוגע לטעמים, גם לאבקת חלבון סויה יש טעמים מיוחדים כך שאפשר גם ליצור שייק טעים שהוא פרווה.
אתה לא שם לב שאתה קיצוני ומגיב על דברים שלא אמרתי?
מתי אמרתי שצריך לחיות בעיקר על מזון מהחי?
ומעבר לזה, איך נשמע לך הגיוני שבתזונה שמגבילה אותך יהיה יותר קל? אני מצטער אבל אין שום הגיון במה שאתה אומר.
למה שתאכל רק חזה עוף כל היום? או רק ביצים?
אני מקבל רושם שאתה לא חושב לעומק על מה שאתה כותב, אלא שאתה סתם מנסה לתת לי קונטרות לא הגיוניות.
אבקת חלבון ספציפית זה רק חלבון מסויה, בניגוד למי שלא מגביל את עצמו שיכול לשתות חלבון מסויה/ביצים/גבינה/כל דבר אחר.
@elchonon תודה על הלינק.

נערך לאחרונה:
כל טבעוני מתאמן רציני אוכל את הכמויות האלה בלי ספק.

אתה מנחש שאי אפשר לאכול כאלה כמויות, או שניסית?
ברור לי שלא ניסית, כי היית מדבר אחרת אם ניסית.
זה אפשרי להגיע ל 200 גרם חלבון רק מהצומח, אתה סתם משער משהו שלא בדקת.

יותר קל להגיע למחסור בוויטמינים ומינרלים, בתזונה מהחי.
מתאמנים שצורכים 200 גרם חלבון מהחי ביום לא אוכלים חמש ירקות ביום. זה אבסורד.
כי במזון מהחי באמת שאין כמעט וויטמינים ומינרלים מגוונים.
כן, יש להם B12, וזרחן, ואולי ברזל.
אבל מה עם אשלגן, מגנזיום, נחושת, כרומיום?
מה עם ויטמין C, K,B1,B2. וכל שאר הוויטמינים שמסיסים במים?

אין ספק שחייבים לאכול הרבה מזון מהצומח כדי להתקיים ולא רק מהחי.
אז בן אדם שצורך רק מזון מהצומח יהיה לו תזונה הרבה יותר איכותית מאדם שצורך מזון רק מהחי.

סתם בשביל הסקרנות שלי, איזה ירקות או מזון מהצומח אתה צורך ביום?

אתה כל הזמן משווה בין טבעונות לבין אכילה של מזון מהחי בלבד. כמה פעמים אני אצטרך להגיד שלאכול רק מזון מהחי זה לא מומלץ בדיוק כמו טבעונות? אני לא דוגל בגישה הזאת בשום צורה, למזון מהצומח יש את החשיבות שלו בדיוק כמו מזון מהחי ומעולם לא אמרתי לשניה שמזון מהחי טוב יותר ממזון מהצומח, פשוט אומר זהימנעות ממזון מהחי לא טובה כמו הימנעות ממזון מהצומח ולשניהם יש חשיבות בתזונה שלנו.
אני יכול בקלות לאכול כמויות של מזון מהצומח כמו שציינת, אבל אתה חייב להבין שהטבעוני הממוצע לא אוכל כמויות כאלה ובטח שלא באופן יום יומי ולאורך זמן, אוכלוסיית הטבעוניים היא די גדולה כך שאי אפשר לבחון את הרגלי התזונה של כל אחד, מספיק שיש טבעוני אחד שלא אוכל את הכמויות האלה (ואני מכיר יותר מאחד כזה) וזה כבר מוביל לחוסר יכולת לקבל את כל הערכים היומיים הנדרשים ולחיסרון בתזונה טבעונית לעומת תזונה מאוזנת שמכילה גם מזון מהצומח וגם מזון מהחי.
אני אוכל ביום ממוצע מהצומח שתי כוסות שיבולת שועל, כוס לפני בישול של קינואה/עדשים/אורז, שלוש עגבניות, שני מלפפונים, בצל, בטטה/תפוח אדמה, חסה, פטרוזיליה/כוסברה, אגוזים ושקדים, לחם חיטה מלאה, וכנראה עוד כמה דברים שלא עולים לי לראש.
אני לא חושב שזה רלוונטי לנקודה שלי בכלל, אתה לא מפסיק לחזור על זה שטבעונות זה בריא יותר מלאכול רק מזון מהחי ויכול להיות שזה נכון אבל זה לא קשור בשום צורה למה שאני אומר. הגישה שלך, כמו הטבעונות בעצם, קיצונית מדי ומציעה פתרונות הזויים ולא ישימים כמו אכילת אדמה כדי לחפות על החסרונות שבאכילה טבעונית ביחס לאכילה מאוזנת של מזון מהחי ומהצומח. ובגלל זה אני אחזור לטענה הראשונה בויכוח הזה, לא מומלץ לעבור לטבעונות כמו שמומלץ להתבסס על תזונה מאוזנת שמכילה מזון מהחי ומהצומח, שזה משהו שאפילו אתה אומר.

אתה כל הזמן משווה בין טבעונות לבין אכילה של מזון מהחי בלבד. כמה פעמים אני אצטרך להגיד שלאכול רק מזון מהחי זה לא מומלץ בדיוק כמו טבעונות? אני לא דוגל בגישה הזאת בשום צורה, למזון מהצומח יש את החשיבות שלו בדיוק כמו מזון מהחי ומעולם לא אמרתי לשניה שמזון מהחי טוב יותר ממזון מהצומח, פשוט אומר זהימנעות ממזון מהחי לא טובה כמו הימנעות ממזון מהצומח ולשניהם יש חשיבות בתזונה שלנו.
אני יכול בקלות לאכול כמויות של מזון מהצומח כמו שציינת, אבל אתה חייב להבין שהטבעוני הממוצע לא אוכל כמויות כאלה ובטח שלא באופן יום יומי ולאורך זמן, אוכלוסיית הטבעוניים היא די גדולה כך שאי אפשר לבחון את הרגלי התזונה של כל אחד, מספיק שיש טבעוני אחד שלא אוכל את הכמויות האלה (ואני מכיר יותר מאחד כזה) וזה כבר מוביל לחוסר יכולת לקבל את כל הערכים היומיים הנדרשים ולחיסרון בתזונה טבעונית לעומת תזונה מאוזנת שמכילה גם מזון מהצומח וגם מזון מהחי.
אני אוכל ביום ממוצע מהצומח שתי כוסות שיבולת שועל, כוס לפני בישול של קינואה/עדשים/אורז, שלוש עגבניות, שני מלפפונים, בצל, בטטה/תפוח אדמה, חסה, פטרוזיליה/כוסברה, אגוזים ושקדים, לחם חיטה מלאה, וכנראה עוד כמה דברים שלא עולים לי לראש.
אני לא חושב שזה רלוונטי לנקודה שלי בכלל, אתה לא מפסיק לחזור על זה שטבעונות זה בריא יותר מלאכול רק מזון מהחי ויכול להיות שזה נכון אבל זה לא קשור בשום צורה למה שאני אומר. הגישה שלך, כמו הטבעונות בעצם, קיצונית מדי ומציעה פתרונות הזויים ולא ישימים כמו אכילת אדמה כדי לחפות על החסרונות שבאכילה טבעונית ביחס לאכילה מאוזנת של מזון מהחי ומהצומח. ובגלל זה אני אחזור לטענה הראשונה בויכוח הזה, לא מומלץ לעבור לטבעונות כמו שמומלץ להתבסס על תזונה מאוזנת שמכילה מזון מהחי ומהצומח, שזה משהו שאפילו אתה אומר.
טבעונות לא נחותה בשום דרך מתזונה משולבת במזון מהחי. פשוט היא קשה יותר.

אני לא חולק עליך שקשה יותר להיות טבעוני, אבל זה לא אומר שמי שבחר להיות טבעוני מוגבל ממי שלא טבעוני.
גם להיות דתי קשה יותר, אתה לא מתאמן בצומות וחגים, ויש לך 3 תפילות ביום ועוד... אבל אפשרי להגיע לטופ דתי או טבעוני.

אם תשאל אותי, הכי קל ואיכותי זה חלבון מחרקים.
אני סבור שאם היה לי את זה בתפריט שלי, היה הרבה יותר קל לי לסדר את הארוחות שלי, ולהגיע לכל הערכים שלי בקלות.
אבל זה בחירה שלי לא להכליל אותם, ואני יכול לעבוד טיפה יותר קשה ולהגיע לאותם תוצאות.

עובדתית שאפשר להגיע לפתרונות פשוטים עם טבעונות למי שבאמת רוצה.
אני ואתה לא בחרנו להיות טבעונים, והרבה יותר קל לי לא להיות טבעוני.
אבל במידה והייתי טבעוני, הייתי מצליח להגיע לאותם ערכים.

ואם יתנו לי לפרסם בשר, בשניה אני נהיה טבעוני.

ומעבר לזה, איך נשמע לך הגיוני שבתזונה שמגבילה אותך יהיה יותר קל? אני מצטער אבל אין שום הגיון במה שאתה אומר.
אני מקבל רושם שאתה לא חושב לעומק על מה שאתה כותב, אלא שאתה סתם מנסה לתת לי קונטרות לא הגיוניות.
אבקת חלבון ספציפית זה רק חלבון מסויה, בניגוד למי שלא מגביל את עצמו שיכול לשתות חלבון מסויה/ביצים/גבינה/כל דבר אחר.
@elchonon תודה על הלינק.
@elchonon תודה על הלינק.

השוויתי בין תזונה קטוגנית לתזונה טבעונית.
העניין הוא, שניסיתי להראות שגם בתזונה טבעונית יש גמישות וגיוון ושדווקא במוצרים מן החי קשה לגוון והם לא "נעלים יותר" בהכרח ממזון מן הצומח.
אך אתה טענת כי לטבעוני קשה יותר מלאוכל-כל להשיג חלבון והמיקרוס הדרושים ויצרת רושם שטבעונים נאלצים לחיות על אבקת חלבון וירקות בלבד, מה שרחוק מהמציאות גם אצל ספורטאים טבעונים.
לא יותר קל בתזונה טבעונית, זה פשוט כמעט שווה ערך לתזונה אוכלת-כל.
אדם המתנזר מירקות, יהיה בעל חוסרים רציניים. אך גם את זה ניתן להשלים, כנראה דרך מולטי ויטמינים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית