הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדד התקדמות שבועי

Johnny_i

משתמש פעיל
355
51
נק' מוניטין:
58
355
51
אני עובד בתוכנית מפוצלת ab קלאסית 3 פעמים בשבוע, לפעמים 4.

השאלה שלי היא האם מסתכלים על מדד התקדמות באימונים משבוע לשבוע?

זאת אומרת שבכל שבוע יוצא שנגיד החזה מקבל שתי אימונים ובשבוע שאחריו אני עובד עליו פעם אחת ואז שבוע אחרי שוב פעמיים וכמובן שזה ככה עם אימון הגב והרגליים כי התבנית היא "a b a-b a b" משבוע לשבוע.

לפי ההיגיון לא עדיף לעשות ab ובאימון השלישי והאחרון בשבוע fbw?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תעבוד עם התוכנית הזאת לתקופה ותראה כבר בעצמך. אני נוטה להאמין שלא תהיה בעיה מיוחדת אבל זה עניין של ניסוי וטעייה.

במידה ולא יתאפשר לי להתאמן ארבע פעמים בשבוע, הכנתי לי תוכנית לכל הגוף אשמח אם תתן את חוות דעתך עלייה.

• *רגליים:
- סקוואט 4*6-8
לג פרס 3*8-10

• *חזה:
- לחיצת חזה כנגד מוט 6-8×4
- לחיצת חזה בשיפוע 3*8-10

• *גב:
- צ'ין אפס 3*6-8
- חתירה בבודדות 3×8-10

• *כתפיים:
- לחיצת כתפיים בישיבה 3×6-8
- הרחקת כתפיים לצדדים 2*10-12

• *יד קדמית:
- כפיפת מרפקים עם מוט w 3*12-15

• *יד אחורית:
- פשיטות מרפק עם חבל 12-15*3

תודה

במידה ולא יתאפשר לי להתאמן ארבע פעמים בשבוע, הכנתי לי תוכנית לכל הגוף אשמח אם תתן את חוות דעתך עלייה.

• *רגליים:
- סקוואט 4*6-8
לג פרס 3*8-10

• *חזה:
- לחיצת חזה כנגד מוט 6-8×4
- לחיצת חזה בשיפוע 3*8-10

• *גב:
- צ'ין אפס 3*6-8
- חתירה בבודדות 3×8-10

• *כתפיים:
- לחיצת כתפיים בישיבה 3×6-8
- הרחקת כתפיים לצדדים 2*10-12

• *יד קדמית:
- כפיפת מרפקים עם מוט w 3*12-15

• *יד אחורית:
- פשיטות מרפק עם חבל 12-15*3

תודה

גם נראה בסדר.
חסר אולי תרגיל להאמסטרינג. וגם לתאומים.

21 סטים בשבוע לשריר גדול זה נפח נורמלי לתוכנית כזאת?

בתוכנית המפוצלת יש לי רק 14 סטים לחזה נגיד ובFBW 21
זה ממש לא משנה.
אם אתה רוצה לא להיות לחוץ אז אתה יכול להוריד 3-6 סטים שבועיים לחזה.
מחקרים הוכיחו שבטווח 10-20 סטים שבועיים לשריר יש את ההיפרטרופיה המשמעותית ביותר (לקראת סוף הטווח הזה מתקיים עיקרון התמורה הפוחתת שכל סט שבועי נוסף יביא פחות תועלת).

• פותח/ת השרשור
זה ממש לא משנה.
אם אתה רוצה לא להיות לחוץ אז אתה יכול להוריד 3-6 סטים שבועיים לחזה.
מחקרים הוכיחו שבטווח 10-20 סטים שבועיים לשריר יש את ההיפרטרופיה המשמעותית ביותר (לקראת סוף הטווח הזה מתקיים עיקרון התמורה הפוחתת שכל סט שבועי נוסף יביא פחות תועלת).

אני רוצה להתקדם כמה שיותר במשקלי עבודה כי זה נראה לי קצת אבסורד שאני מתאמן כמעט שנה ועדיין לא הגעתי ל70 בנצ'..
אז עדיף להוריד איזה סט או שניים מהחזה לא?

ומה טווח הסטים השבועיים הכי אופטימלי לשרירים קטנים?

אני רוצה להתקדם כמה שיותר במשקלי עבודה כי זה נראה לי קצת אבסורד שאני מתאמן כמעט שנה ועדיין לא הגעתי ל70 בנצ'..
אז עדיף להוריד איזה סט או שניים מהחזה לא?

ומה טווח הסטים השבועיים הכי אופטימלי לשרירים קטנים?

עדיף כבר שתוריד לעד 15 סטים שבועיים לשריר. מעבר לזה כבר הרבה יותר קשה להתקדם.
עם שרירים קטנים זה אותו דבר רק שאתה צריך להחשיב גם את הסטים בהם הם מעורבים בצורה לא ישירה (ליד האחורית תחשיב גם בנץ' פרס שטוח למשל.)

מרגיש כאילו אתה מחפש מספר קסם כלשהו.
תקשיב, כמות סטים פר שריר משתנה מאדם לאדם בהתאם למבנה שלו, למטרות שלו, לגנטיקה, לניסיון וכו וכו...הבנת את הראש שלי.
אתה יכול לשמוע אלף דעות, אבל בסופו של יום אתה צריך לצאת לנסות, לבדוק ולגלות מה עובד הכי טוב עבורך. זה נכון שאתה צריך קווים מנחים כלשהם על מנת לקבל כיוון, אבל כל השאר תלוי בך. לך לחדר כושר, תתאמן לפי תוכנית שעל פניו מתאימה לך תקופה, ואחר כך תדע האם זה תפור עליך או שיש צורך בשינויים.

• פותח/ת השרשור
מרגיש כאילו אתה מחפש מספר קסם כלשהו.
תקשיב, כמות סטים פר שריר משתנה מאדם לאדם בהתאם למבנה שלו, למטרות שלו, לגנטיקה, לניסיון וכו וכו...הבנת את הראש שלי.
אתה יכול לשמוע אלף דעות, אבל בסופו של יום אתה צריך לצאת לנסות, לבדוק ולגלות מה עובד הכי טוב עבורך. זה נכון שאתה צריך קווים מנחים כלשהם על מנת לקבל כיוון, אבל כל השאר תלוי בך. לך לחדר כושר, תתאמן לפי תוכנית שעל פניו מתאימה לך תקופה, ואחר כך תדע האם זה תפור עליך או שיש צורך בשינויים.

זה מה שאני עושה, השאלות שלי הן בשביל הידע הבסיסי, רק להתחלה.
ברור לי שכל השאר זה כבר הניסוי שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית