הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על חתירה ומכונות VS משקלים חופשיים

The Thunder Fist

משתמש מתחיל
80
8
נק' מוניטין:
41
80
8
שלום חבר'ס.
בתוכנית שלי אני מבצע מתח והבנתי גם שחשוב לשלב חתירה כלשהי על מנת לכסות את כל השרירים בגב.

מתח אני משלב באימון A (מבצע רוטציית AB כמו ב-SS) וחיפשתי תרגיל חתירה כלשהו לשלב באימון B.

אז שילבתי בתוכנית פנדליי רואו, כי אני לא מחפש להעמיס על ההאמסטרינג והגב התחתון באימון הזה מעבר למה שאני כבר מעמיס, אך לאחר מס' שבועות איתו, אני מרגיש שהוא לא נוח לי במשקלים הגבוהים ואני נאלץ להשתמש בתנופה בכל חזרה (גם לא במשקל מקסימום). בעיניי זה מרגיש כמו צ'יטינג ואני מעדיף להחליף תרגיל.

באימון האחרון ניסיתי כל מיני סוגים שונים של חתירות על מנת למצוא ווריאציה שלא תפריע לי.
ניסיתי מסור, חתירה בישיבה, בנט אובר רואו, טי באר, ומכונות שונות, עד שבסוף הבנתי שהכי נוח לי זה מכשיר שנמצא בשיפוע ויש בו תמיכה לחזה ולרגליים (בקובץ המצורף).
6fa0e662-03f5-2c28-0000-016ee56d7fba

מה היתרונות ו/או החסרונות שלו לעומת פנדליי רואו? יש הבדל בשרירים הפועלים בתרגילים הללו? האם זה שהמכשיר בשיפוע גורם לאיבוד מהות התרגיל?

המטרה שלי באימונים היא לבנות מסת שריר ולהתחזק תוך כדי שימוש בתרגילים מורכבים ובעיקר במשקלים חופשיים.
אז אמנם זה מכשיר ולא משקל חופשי אך האם יש דרך למנף את התרגיל הזה לאימוני כוח? לעבודה בטווח של 5 חזרות למשל.
האם ריאלי לכוון בתרגיל הזה למשקלים גבוהים כמו בפנדליי רואו?

קבצים מצורפים

• 20191208_102112.jpg
    20191208_102112.jpg
    KB 157 · צפיות: 94
נערך לאחרונה:
בעיה לעבוד גב עליון כמו שצריך אחרי דדליפט כבד

בתרגילי החתירה אני מסכים איתך, (אלא אם כן אתה מדבר על תשישות של הגוף אחרי דדליפט ולא על עומס על הגב)
בכל מקרה אין מה לעשות אתה לא יכול לשים לך למטרה גם כוח וגם מסת שריר בו זמנית כי זה מתנגש במקומות מסויימים.
אם המטרה העילית היא כוח והמשנית היא מסת שריר אין בעיה להתמקד בלהתחזק בדדליפט ובשאר התרגילים פשוט לעבוד
אימון גב רגיל, כן כנראה הדדליפט יקשה על האימון אבל הכל תלוי מטרה.

בתרגילי החתירה אני מסכים איתך, (אלא אם כן אתה מדבר על תשישות של הגוף אחרי דדליפט ולא על עומס על הגב)
בכל מקרה אין מה לעשות אתה לא יכול לשים לך למטרה גם כוח וגם מסת שריר בו זמנית כי זה מתנגש במקומות מסויימים.
אם המטרה העילית היא כוח והמשנית היא מסת שריר אין בעיה להתמקד בלהתחזק בדדליפט ובשאר התרגילים פשוט לעבוד
מבטיח לך שאם אני אתן תקופה קצרה של כוח אני מאוד מאוד חזק,כח זה דבר שקל לפתח

מבטיח לך שאם אני אתן תקופה קצרה של כוח אני מאוד מאוד חזק,כח זה דבר שקל לפתח

לא הבנתי את הכוונה שלך לצערי, כל אחד שיעשה בלוק כוח יצפה להתחזק בסופו.
אם כן אני לא מסכים איתך שכוח זה דבר שקל לפתח, אולי בהתחלה כן, אבל בשלבים מתקדמים ממש לא.

לא הבנתי את הכוונה שלך לצערי, כל אחד שיעשה בלוק כוח יצפה להתחזק בסופו.
אם כן אני לא מסכים איתך שכוח זה דבר שקל לפתח, אולי בהתחלה כן, אבל בשלבים מתקדמים ממש לא.
לפתח פיזיק מרשים זה דבר פחות נפוץ

פיזיק מרשים בתפיסה שלי לא זהה לתפיסה שלך כנראה
אשמח לראות מה פיזיק מרשים מהבחינה שלך
ולשמוע מה משקלים מרשימים מבחינתך
אני מניח שפיזיק מרשים מבחינתך זה פיזיק שכנראה אפשר להגיע אליו רק באופן לא טבעי, ומשקלים מרשימים מבחינתך הם משקלים שכן אפשרל אליהם באופן טבעי

אשמח לראות מה פיזיק מרשים מהבחינה שלך
ולשמוע מה משקלים מרשימים מבחינתך
אני מניח שפיזיק מרשים מבחינתך זה פיזיק שכנראה אפשר להגיע אליו רק באופן לא טבעי, ומשקלים מרשימים מבחינתך הם משקלים שכן אפשרל אליהם באופן טבעי
פיזיק מרשים צריך לראות בעין

זה תלוי בכל כך הרבה דברים ואתה מדבר בצורה נורא מקובעת.
פיזיק מרשים זה עניין של טעם (בכל קטגוריית משקל), כוח מרשים זה עניין של מספרים.

זה תלוי בכל כך הרבה דברים ואתה מדבר בצורה נורא מקובעת.
פיזיק מרשים זה עניין של טעם (בכל קטגוריית משקל), כוח מרשים זה עניין של מספרים.
ואם לבן אדם יש דדליפט של 300 והוא נראה כמו שק חרא?

אז הכח שלו עדיין מרשים
בלי קשר לזה שרוב מה שיקבע אם מישהו נראה טוב או לא זה הפרצוף ופחות הגוף, אז במקרה הזה גם מן פיזיקס מהטופ העולמי יכולים להראות חרא

אני אישית גם מעדיף להיות חטוב עם מסה יפה ומשקלים סבירים מאשר להיות שמן עם משקלים מטורפים

אבל זה לא אומר שזה שהוא נראה רע מוריד משהו מההישג של הכח

ואין ספק שיותר מרשים אותי לראות מישהו עם דדליפט של מעל 3 משקל גוף מאשר מישהו עם פיזיק אש (ודדליפט פי 3 זה לא מספרים בשמיים לרוב)

אז הכח שלו עדיין מרשים
בלי קשר לזה שרוב מה שיקבע אם מישהו נראה טוב או לא זה הפרצוף ופחות הגוף, אז במקרה הזה גם מן פיזיקס מהטופ העולמי יכולים להראות חרא

אני אישית גם מעדיף להיות חטוב עם מסה יפה ומשקלים סבירים מאשר להיות שמן עם משקלים מטורפים

אבל זה לא אומר שזה שהוא נראה רע מוריד משהו מההישג של הכח

ואין ספק שיותר מרשים אותי לראות מישהו עם דדליפט של מעל 3 משקל גוף מאשר מישהו עם פיזיק אש (ודדליפט פי 3 זה לא מספרים בשמיים לרוב)
אני נתתי מספר מאוד יפה של דדליפט לפני חודש ואני בכלל לא עושה דדליפט חח,תרגיל מיותר בשבילי
לגבי פרצוף לרוב החברה המזומורפיפ יש פרצוף יפה

שמע כל אחד וההעדפות שלו,

יש אחד שיעדיף להרים 300 ק"ג דדליפט ולא להיות חטוב כל כך וכנראה גם לשקול 100+ ק"ג
והאחר דווקא יעדיף להיות על 8% שומן ולהרים מקסימום 80 ק"ג סקוואט.

זה פשוט תלוי במטרה אני לא מבין מה כל כך צורם לך?

כמו שאתה מבין בתחרויות האיש החזק בעולם לא תראה אנשים על 8% שומן
ובתחרויות מן פיזיק לא תראה אנשים שמרימים 300 ק"ג דדליפט ככל הנראה.

איפה זה מתנגש? אולי אתה לא יכול למקסם כוח (peaking) יחד עם מסה, אבל זה לא אומר שאתה לא יכול לפתח מסה מקסימלית יחד עם שיפור מאוד משמעותי בכוח.
מילא אם היית אומר חיטוב, אז באמת נוצרת בעיה של התאוששות בעצימות גבוהה יחד עם נפח גבוה, אבל מסה וכוח מתנגשים? הפאוורליפטרים הכי חזקים הם קטנים?
בעיה לעבוד גב עליון כמו שצריך אחרי דדליפט כבד

יש בעיה בלעשות דדליפט אחרי עבודה של גב עליון? זה מה שדוריאן ייטס עשה ומה שהוא נותן למתאמנים שלו לעשות.

שמע כל אחד וההעדפות שלו,

יש אחד שיעדיף להרים 300 ק"ג דדליפט ולא להיות חטוב כל כך וכנראה גם לשקול 100+ ק"ג
והאחר דווקא יעדיף להיות על 8% שומן ולהרים מקסימום 80 ק"ג סקוואט.

זה פשוט תלוי במטרה אני לא מבין מה כל כך צורם לך?

כמו שאתה מבין בתחרויות האיש החזק בעולם לא תראה אנשים על 8% שומן
ובתחרויות מן פיזיק לא תראה אנשים שמרימים 300 ק"ג דדליפט ככל הנראה.
יש לי המון מה להגיד בנושא מכיוון שזה פורום שרובו עוסק בפאורליפטינג אני מרגיש שדבריי לא יכבדו את הפורום
שכל אחד יעשה מה שבזין שלו

איפה זה מתנגש? אולי אתה לא יכול למקסם כוח (peaking) יחד עם מסה, אבל זה לא אומר שאתה לא יכול לפתח מסה מקסימלית יחד עם שיפור מאוד משמעותי בכוח.
מילא אם היית אומר חיטוב, אז באמת נוצרת בעיה של התאוששות בעצימות גבוהה יחד עם נפח גבוה, אבל מסה וכוח מתנגשים? הפאוורליפטרים הכי חזקים הם קטנים?

יש בעיה בלעשות דדליפט אחרי עבודה של גב עליון? זה מה שדוריאן ייטס עשה ומה שהוא נותן למתאמנים שלו לעשות.

לא התכוונתי למתנגש מבחינת אי אפשר לעשות גם וגם בו"ז, אתנסח יותר טוב,
אי אפשר לשים לך למטרת על להתחזק ותוך כדי לצפות למקסם את העליה במסת שריר כמו שהיה במידה והמטרת על הייתה מסת שריר נטו.

גם פאוורליפטר מתאמן על כוח לפעמים ולפעמים בטווחי חזרות שיותר יקדשו צבירת מסה, הם לא מתאמנים רק בטווח חזרות מסויים למיטב ידיעתי בכל התרגילים וזה דברים שמשתנים בין בלוק לבלוק.

לא בטוח שזה יצא יותר ברור אבל בקיצור אי אפשר לקבל את המקסימום של שניהם בו"ז, כי בהתמקדות באחד מהם כנראה שהתוצאות יהיו יותר איכותיות מאשר שילוב של שניהם.

@Serg אני אישית מתאמן לכיוון הפיזיק לגמרי אני פשוט לא מסכים איתך, כל אחד והמטרות שלו זה הכל.

לא התכוונתי למתנגש מבחינת אי אפשר לעשות גם וגם בו"ז, אתנסח יותר טוב,
אי אפשר לשים לך למטרת על להתחזק ותוך כדי לצפות למקסם את העליה במסת שריר כמו שהיה במידה והמטרת על הייתה מסת שריר נטו.

גם פאוורליפטר מתאמן על כוח לפעמים ולפעמים בטווחי חזרות שיותר יקדשו צבירת מסה, הם לא מתאמנים רק בטווח חזרות מסויים למיטב ידיעתי בכל התרגילים וזה דברים שמשתנים בין בלוק לבלוק.

לא בטוח שזה יצא יותר ברור אבל בקיצור אי אפשר לקבל את המקסימום של שניהם בו"ז, כי בהתמקדות באחד מהם כנראה שהתוצאות יהיו יותר איכותיות מאשר שילוב של שניהם.

@Serg אני אישית מתאמן לכיוון הפיזיק לגמרי אני פשוט לא מסכים איתך, כל אחד והמטרות שלו זה הכל.
יש לי כמה טיפים לתת לך אם אתה רוצה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית