הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הכוונה\יעוץ לגבי תכנית מסה שלי

Omerboaron

משתמש מתחיל
95
3
נק' מוניטין:
13
95
3
שלום,
אני מתאמן קרוב לשנה בצורה מקצועיית למדי, הייתי עם איש מקצוע לתקופה של 8 חודשיים בהם עשיתי סבב מסה ולאחר מכן סבב חיטוב.
במהלך החיטוב חוויתי (ועדין) דלקת בכתף\יד\אמה השמאלית. ע"פ אבחון של אורותפד זוהי דלקת בגיד.
אני משתדל להמשיך להתאמן כהרגלי בעצימות נמוכה אך אני מרגיש שאני יכול לתת הרבה יותר.
המטרה שלי היא לעלות במסת השריר, אני שוקל 61 שואף ל70. התפריט תזונה שלי מאוזן ומחולק נכון.
חלק מהתכנית נבנתה ע"י מייק מהאתר Kilogram וע"י ניסיון אישי מה מתאים לי ומה פחות איפה אני מרגיש יותר עבודה.

** לא להתייחס בקובץ לתאריכים 3.9-9.9 זה לא רלוונטי.

קבצים מצורפים

• _תכנית אימונים מסה דצמ-פבר.xlsx
    KB 81.4 · צפיות: 96
להכווין אותך מפה זה די קשה, כי לא לגמרי ברור מה כן עשית ומה לא.
איך התזונה? אתה בפלוס קלורי וצורך מספיק חלבון?
אתה מצליח להתאמן עם הפציעה כמו שצריך?
אתה דואג להתקדמות במשקלים?

• פותח/ת השרשור
הקובץ שהעלת לא עובד..
תנסה שוב בבקשה אני הורדתי את זה..
להכווין אותך מפה זה די קשה, כי לא לגמרי ברור מה כן עשית ומה לא.
איך התזונה? אתה בפלוס קלורי וצורך מספיק חלבון?
אתה מצליח להתאמן עם הפציעה כמו שצריך?
אתה דואג להתקדמות במשקלים?
בקובץ בעצם זה מחולק לשבועות שבכל שבוע אני מעלה סט או 2-4 חזרות. בשבוע השלישי אני מגיע ל5 סטים.
אני בפלוס קלורי שואף ל70 קג אני שוקל 61
התרגילים שרשומים מצויינים לי לא מרגיש עומס על הכתף/דלקת.
אשמח להכוונה איך להתקדם מפה ומה יש לשפר

תנסה שוב בבקשה אני הורדתי את זה..

בקובץ בעצם זה מחולק לשבועות שבכל שבוע אני מעלה סט או 2-4 חזרות. בשבוע השלישי אני מגיע ל5 סטים.
אני בפלוס קלורי שואף ל70 קג אני שוקל 61
התרגילים שרשומים מצויינים לי לא מרגיש עומס על הכתף/דלקת.
אשמח להכוונה איך להתקדם מפה ומה יש לשפר
אם אתה כן עולה במשקל ומתקדם בהיקף העבודה, אז לא בהכרח יש מה לשפר. אולי יש מקום לעלות יותר במשקלים, אבל אם אתה לא מתקדם צריך להבין למה

• פותח/ת השרשור
אם אתה כן עולה במשקל ומתקדם בהיקף העבודה, אז לא בהכרח יש מה לשפר. אולי יש מקום לעלות יותר במשקלים, אבל אם אתה לא מתקדם צריך להבין למה
הבנתי אותך אך הפוסט נועד כדי שבחור עם ניסיון כמו שלך ייתן לי את דעתו על התכנית אימונים ומה יש לשפר בה.

הבנתי אותך אך הפוסט נועד כדי שבחור עם ניסיון כמו שלך ייתן לי את דעתו על התכנית אימונים ומה יש לשפר בה.
אפשר להכווין אותך במיליון כיוונים, אתה תצטרך להיות יותר ספציפי, כמו איזו בעיה יש עם התוכנית שלך שדורש שיפור.
אתה צריך להבין שאין כזה דבר התוכנית המושלמת, אפשר תכלס לא לשנות כלום בתוכנית שלך ועדיין זה מה שייתן לך הכי הרבה תוצאות, אפשר להוסיף שינויים קטנים מאוד, אפשר להפוך את הכל ולשנות לחלוטין, אפשר לעשות שינויים לטווח ארוך ולטווח קצר, ואפשר לשנות בכלל את שיטת העבודה.
אז לפני שנוגעים בכלל במשהו, צריך לדעת למה.

• פותח/ת השרשור
אפשר להכווין אותך במיליון כיוונים, אתה תצטרך להיות יותר ספציפי, כמו איזו בעיה יש עם התוכנית שלך שדורש שיפור.
אתה צריך להבין שאין כזה דבר התוכנית המושלמת, אפשר תכלס לא לשנות כלום בתוכנית שלך ועדיין זה מה שייתן לך הכי הרבה תוצאות, אפשר להוסיף שינויים קטנים מאוד, אפשר להפוך את הכל ולשנות לחלוטין, אפשר לעשות שינויים לטווח ארוך ולטווח קצר, ואפשר לשנות בכלל את שיטת העבודה.
אז לפני שנוגעים בכלל במשהו, צריך לדעת למה.
מרגיש חוסר ביטחון עם התכנית. אני מצליח להתקדם אך רוצה להיות יותר בטוח. האם אני עובד מספיק עם תרגילים מורכבים, האם צריך להוסיף תרגילי עזר, האם צריך לעשות תרגילי בטן בצורה מקיפה יותר?
האם לעלות כל שבוע סט אחד ולאחר 3 שבועות להוריד ל3 סטים ולעלות משקל זה תקין?
תודה על התשובות

מרגיש חוסר ביטחון עם התכנית.
הגיוני, אין לך מספיק ידע כדי לבקר בצורה יעילה את התוכנית, וזה טבעי לחלוטין.
אתה רשמת את התוכנית או שהיא ממקום אחר?

אני מצליח להתקדם אך רוצה להיות יותר בטוח.
אם אתה מתקדם אז הנה הביטחון שלך

האם אני עובד מספיק עם תרגילים מורכבים
אני בגדול הייתי מחליף את הווריאציות של המורכבים בתרגילים עצמם (סקוואט במוט חומשי ודדליפט רגיל לדוגמא), אבל זו נטו העדפה אישית וכללית מאוד, זה לא מתאים לכולם וזה לא מחייב

האם צריך להוסיף תרגילי עזר
תרגילי עזר הם כדי לעזור למטרה, כל עוד אין צורך בעזרה, אז אין צורך בתרגילי עזר

האם צריך לעשות תרגילי בטן בצורה מקיפה יותר?
ללא ספק לא

האם לעלות כל שבוע סט אחד ולאחר 3 שבועות להוריד ל3 סטים ולעלות משקל זה תקין?
מעולה

• פותח/ת השרשור
הגיוני, אין לך מספיק ידע כדי לבקר בצורה יעילה את התוכנית, וזה טבעי לחלוטין.
אתה רשמת את התוכנית או שהיא ממקום אחר?

מניסיון עם תוכניות קודמות וניסיון אישי והאתר של מייק קילוגרם.

אם אתה מתקדם אז הנה הביטחון שלך

אני בגדול הייתי מחליף את הווריאציות של המורכבים בתרגילים עצמם (סקוואט במוט חומשי ודדליפט רגיל לדוגמא), אבל זו נטו העדפה אישית וכללית מאוד, זה לא מתאים לכולם וזה לא מחייב

תרגילי עזר הם כדי לעזור למטרה, כל עוד אין צורך בעזרה, אז אין צורך בתרגילי עזר

אין כלוב של סקוואט במכון, הלוואי והיה.
ההתקדמות במשקלים היא מעט נמוכה מהרגיל בעקבות הדלקת בכתף שאובחנתי איתה.
האם לשאוף ל70 קילו מ61 זה המון? או להגיע ל65/67?
שלא יווצר מצב של יותר מדי שומן לעומת מסת שריר..
תוכל לפרט לי בבקשה את הבדל בין סקוואט סמית מאשין לבין מוט חופשי מה פחות עובד מה יותר עובד?

האם לשאוף ל70 קילו מ61 זה המון? או להגיע ל65/67?
תלוי בכמה זמן. חודש זה מהיר מדי ועשור זה איטי מדי.
בהחלט אפשר לעשות מסה איטית ונקיה לאורך זמן ולהגיע ל-70 ק"ג, זה הכל שאלה של זמן

תוכל לפרט לי בבקשה את הבדל בין סקוואט סמית מאשין לבין מוט חופשי מה פחות עובד מה יותר עובד?
כל עוד הטכניקה תקינה (וזה תנאי חשוב מאוד, כי לאנשים שעושים בסמית' יש נטיה להישען על העובדה שהמוט יזוז בין אם הטכניקה טובה או לא, והם מפשלים הרבה) אז אין הבדל משמעותי ברגליים אם בכלל. אלה בעיקר שרירי הליבה והגב שמפסידים הכי הרבה, כי הם לא צריכים לייצב את המוט ולמנוע נפילה או סיבוב

• פותח/ת השרשור
תלוי בכמה זמן. חודש זה מהיר מדי ועשור זה איטי מדי.
בהחלט אפשר לעשות מסה איטית ונקיה לאורך זמן ולהגיע ל-70 ק"ג, זה הכל שאלה של זמן

הצבתי לעצמי מטרה של 70 ק״ג ב3 חודשי החורף. דצמבר,ינואר,פברואר. האם הקצב התקדמות שלי הוא תקין ביחס למשקל שארצה להגיע אליו?
נ.ב
אני עשיתי כבר סבב מסה לפני כ5 חודשים ככה שאת התהליך אני מכיר.
כל עוד הטכניקה תקינה (וזה תנאי חשוב מאוד, כי לאנשים שעושים בסמית' יש נטיה להישען על העובדה שהמוט יזוז בין אם הטכניקה טובה או לא, והם מפשלים הרבה) אז אין הבדל משמעותי ברגליים אם בכלל. אלה בעיקר שרירי הליבה והגב שמפסידים הכי הרבה, כי הם לא צריכים לייצב את המוט ולמנוע נפילה או סיבוב

ארחיב ברשותך:
סקוואט -
אין כלוב במכון הכושר בו אני מנוי, כך שיוצא שאני חייב להשתמש בסמית. בעבר עבדתי אך ורק עם מוט חופשי בטווח תנועה מוגבל (כיסא/מדרגה) שיוצרת טיפה פחות מ90 מעלות. ירידה מתחת ל90 יוצרת כאב במפשעה וזה כאב שלא ניתן לתקן. אוסיף ואומר נולדתי עם שיתוק מוחין קל ברגל ימין. אך אל חשש הטכניקה שלי בתרגיל שואפת לטוב ביותר. אני מקשיב לגוף שלי.

לחיצת חזה -
הלחיצת חזה שלי מתבצעת בצורה כזו שאני שוכב על הספה כשכל הגוף שלי במלואו. (למה אני אומר את זה כי הספסל עצמו יש לו שקע בין המושב לבין המשענת) כאשר שלב ראשון עבר בהצלחה אני מכוון את המוט כשהוא יורד מתחת לקו החזה התחתון. לאחר מכן לוקח את הטרפזים/שכמות אחורה, מקשת מעט את הגב כדי לקבל עוד מומנט בדחיקה וכך בעצם מתחיל לעבוד. עד כה איך נשמע?

לדעתך, צריך להוסיף תרגיל לתאומים/Quads?

הצבתי לעצמי מטרה של 70 ק״ג ב3 חודשי החורף. דצמבר,ינואר,פברואר. האם הקצב התקדמות שלי הוא תקין ביחס למשקל שארצה להגיע אליו?
9 קילו ב-3 חודשים זה מהיר מאוד, אתה ללא ספק תעלה בשומן, למרות שאין דרך לומר לך כמה

אין כלוב במכון הכושר בו אני מנוי, כך שיוצא שאני חייב להשתמש בסמית. בעבר עבדתי אך ורק עם מוט חופשי בטווח תנועה מוגבל (כיסא/מדרגה) שיוצרת טיפה פחות מ90 מעלות. ירידה מתחת ל90 יוצרת כאב במפשעה וזה כאב שלא ניתן לתקן. אוסיף ואומר נולדתי עם שיתוק מוחין קל ברגל ימין. אך אל חשש הטכניקה שלי בתרגיל שואפת לטוב ביותר. אני מקשיב לגוף שלי.
אם זה המצב, אז לדעתי זה יהיה עדיף לעבוד איך שאתה עובד עכשיו, לא יודע אם הייתי ממליץ לך סקוואט רגיל דרך האינטרנט

הלחיצת חזה שלי מתבצעת בצורה כזו שאני שוכב על הספה כשכל הגוף שלי במלואו. (למה אני אומר את זה כי הספסל עצמו יש לו שקע בין המושב לבין המשענת) כאשר שלב ראשון עבר בהצלחה אני מכוון את המוט כשהוא יורד מתחת לקו החזה התחתון. לאחר מכן לוקח את הטרפזים/שכמות אחורה, מקשת מעט את הגב כדי לקבל עוד מומנט בדחיקה וכך בעצם מתחיל לעבוד. עד כה איך נשמע?
זה נשמע כמו טכניקה שגויה מאוד, למרות שבלי לראות את זה קשה לי להבין לחלוטין.
עקרונית הקשת אמורה להיות מתחילת התנועה, ואתה אמור להוריד את המוט לחזה.
נשמע כאילו אתה פשוט מקפיץ את המוט

לדעתך, צריך להוסיף תרגיל לתאומים/Quads?
החלטה שלך אם אתה מרגיש שהם לא מתקדמים בקצב שאתה רוצה ביחס לשאר הגוף

• פותח/ת השרשור
9 קילו ב-3 חודשים זה מהיר מאוד, אתה ללא ספק תעלה בשומן, למרות שאין דרך לומר לך כמה

אם זה המצב, אז לדעתי זה יהיה עדיף לעבוד איך שאתה עובד עכשיו, לא יודע אם הייתי ממליץ לך סקוואט רגיל דרך האינטרנט

זה נשמע כמו טכניקה שגויה מאוד, למרות שבלי לראות את זה קשה לי להבין לחלוטין.
עקרונית הקשת אמורה להיות מתחילת התנועה, ואתה אמור להוריד את המוט לחזה.
נשמע כאילו אתה פשוט מקפיץ את המוט

החלטה שלך אם אתה מרגיש שהם לא מתקדמים בקצב שאתה רוצה ביחס לשאר הגוף

לגבי הלחיצת חזה זה אולי נשמע ככה אך אני עושה את זה בצורה איטית מבוקרת מבלי להקפיץ או להעזר בשאר חלקי הגוף. אני עכשיו קראתי את זה זה אכן נשמע ככה אבל אכתוב את זה פשוט בצורה כזו:
א: כל הגוף על הספסל
ב: 3-4 חזרות ריקות בשביל לוודא שהמוט בקו התחתון של החזה
ג: מחזיר מוט למקום, לוקח שכמות אחורה
ד: מקשת מעט את הגב

מה זה סקוואט רגיל דרך האינטרנט? אני לא יודע אם אתה חושב שאני מתחיל או מתקדם אבל אני מודה למגבלות שלי ולעשות לצורך העניין דיפ סקוואט אני לא יכול מבחינה פיזיולוגית.

לגבי הלחיצת חזה זה אולי נשמע ככה אך אני עושה את זה בצורה איטית מבוקרת מבלי להקפיץ או להעזר בשאר חלקי הגוף. אני עכשיו קראתי את זה זה אכן נשמע ככה אבל אכתוב את זה פשוט בצורה כזו:
א: כל הגוף על הספסל
ב: 3-4 חזרות ריקות בשביל לוודא שהמוט בקו התחתון של החזה
ג: מחזיר מוט למקום, לוקח שכמות אחורה
ד: מקשת מעט את הגב
רק בלבלת אותי יותר חח
בלי סרטון יהיה קשה להבין

מה זה סקוואט רגיל דרך האינטרנט? אני לא יודע אם אתה חושב שאני מתחיל או מתקדם אבל אני מודה למגבלות שלי ולעשות לצורך העניין דיפ סקוואט אני לא יכול מבחינה פיזיולוגית.
הכוונה שדרך האינטרנט אני לא יכול לראות אם יש דרך לעקוף את המגבלה הפיזיולוגית שלך, צריך לראות מקרוב

• פותח/ת השרשור
רק בלבלת אותי יותר חח
בלי סרטון יהיה קשה להבין

לא בעיה. אעלה סרטון מחר.
הכוונה שדרך האינטרנט אני לא יכול לראות אם יש דרך לעקוף את המגבלה הפיזיולוגית שלך, צריך לראות מקרוב
אתה מציע פגישה ?

• פותח/ת השרשור
אתה משלם לי כרטיס טיסה? חח
תגיד איפה אתה ואני אגיע
אתה משלם לי כרטיס טיסה? חח

אני מנסה לעלות סרטון לא מצליח
תגיד איפה אתה ואני אגיע

אני מנסה לעלות סרטון לא מצליח

האם זה נכון באותה תכנית לחיצת כתפיים עם משקולות חופשיות ולחיצת כתפיים עם מוט בישיבה? או שהעדיפות היא להתמקד בוריאציה אחת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית