הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לביצים

• פותח/ת השרשור malv
  • פורסם בתאריך

malv

משתמש מתחיל
76
3
נק' מוניטין:
11
76
3
כולם יודעים שבבצים יש הרבה חלבון וזה מאוד יעיל לאכול ביצים חיות(לפי מה שהבנתי דווקא חיות ולא מבושלות).
השאלה שלי: ניסיתי לשתות ביצים חיות אבל זה ממש מגעיל אז את זה אני לא הולך לעשות, אז באיזו דרך אחרת כדי לאכול ביצים(כדי שלא יפגע משמעותית בחלבון): חביתה או בצים קשות.

• פותח/ת השרשור
אין קשר בין הכולסטרול שאתה אוכל לבין הערכים שלו בדם (אלא אם יש נטיות גנטיות, מחלות קיימות וכו')
לפי מה שאתה אומר נשמע שאני יכול לאכל כולסטרול בלי הגבלה, ואני די בטוח שזה לא נכון. כולסטרול נחוץ ליצירת ויטמין D אך הוא גם עלול לגרום לחסימת העורקים כשהוא מצטבר.
אני יודע שההמלצה הכללית של כולסטרול היא 100 מ"ג ל100 מ"ל דם, אבל אין לי מושג כמה כולסטרול יש לי עכשיו בגוף, כמה כולסטרול יש בכל ביצה וכמה כולסטרול יורד לי בעת פעילות גופנית(וזה כמובן תלוי בסוג הפעילות). אז בקיצור אני לא יודע איך לחשב את זה אבל בדוק יש איזה מינון כלשהוא שאינו מזיק, ולכן שאלתי את השאלה.

לפי מה שאתה אומר נשמע שאני יכול לאכל כולסטרול בלי הגבלה, ואני די בטוח שזה לא נכון. כולסטרול נחוץ ליצירת ויטמין D אך הוא גם עלול לגרום לחסימת העורקים כשהוא מצטבר.
אני יודע שההמלצה הכללית של כולסטרול היא 100 מ"ג ל100 מ"ל דם, אבל אין לי מושג כמה כולסטרול יש לי עכשיו בגוף, כמה כולסטרול יש בכל ביצה וכמה כולסטרול יורד לי בעת פעילות גופנית(וזה כמובן תלוי בסוג הפעילות). אז בקיצור אני לא יודע איך לחשב את זה אבל בדוק יש איזה מינון כלשהוא שאינו מזיק, ולכן שאלתי את השאלה.

עד 3 גרם כולסטרול ביום לא הייתי דואג.

הדגשתי את החלק היחיד בהודעה שלך שקשור למציאות.

כמות הכולסטרול בדם לא נקבעת על ידי כמות הכולסטרול שאתה אוכל. תפסיק לספור כולסטרול, זה לא טוב לכלום. תאכל כמה ביצים שאתה רוצה. אם בעתיד תעשה בדיקת דם ויהיו לך תוצאות כולסטרול לא טובות, תחזור לפורום וניתן לך עצות מועילות. עד אז אל תתעסק בזה.

שכחת להגיד "הכולסטרול הרע", אחי.

כל יום מגיע עוד אחד, הא?

נו למה?
זה חשוב לי לאבא שלי יש כולסטרול גבוה ואמרתי לו להתחיל לאכול ביצים עכשיו הבנתי ממך שזה לא נכון :S

הוא עושה פעילות גופנית כבר כמה שנים טובות הוא עושה הליכה מהירה 4 ק"מ כל יומיים
אוכל בריא, הרבה פירות וירקות כל יום, בשר כל יום, טונה, ביצים (הוא לא מתאמן או משהו), אבל בערך חצי ביצה ביום.
אני מבין (כנראה) שהכולסטרול הגבוה הוא מסיבה גנטית, אבל יש לכם הצעות?
תודה.

4 ק"מ כל יומיים זה נחמד אבל לא מספיק, באיזה עצימות הוא עושה את זה? חצי זחילה 4 קמ"ש? או מהיר 6.5-7 קמ"ש? אימון משקולות יכול גם לעזור לרמות הכולסטרול, למה שלא ישלב בינהם וילך לחדר כושר?

הוא בכושר מעולה הוא לא רץ בגלל שהייתה לו בעבר פריצת דיסק והוא עבר ניתוח או שניים (לא זוכר) והוא אמר לי
שאם הוא רץ יש לו כאבים בגב.
הוא עושה הליכה מהירה, 6.5 קמ"ש בערך אני משער.
אני באמת חשבתי שכדאי לו ללכת לחדר כושר, זה גם יחזק אותו וישפר לו את היציבה (שדי מדרדרת) הבעיה שהוא בחיים לא היה והוא לא אוהב את זה כ"כ.
בכל מקרה אשאל אותו אראה מה הוא חושב.
תודה רבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית