הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לביצים

• פותח/ת השרשור malv
  • פורסם בתאריך

malv

משתמש מתחיל
76
3
נק' מוניטין:
11
76
3
כולם יודעים שבבצים יש הרבה חלבון וזה מאוד יעיל לאכול ביצים חיות(לפי מה שהבנתי דווקא חיות ולא מבושלות).
השאלה שלי: ניסיתי לשתות ביצים חיות אבל זה ממש מגעיל אז את זה אני לא הולך לעשות, אז באיזו דרך אחרת כדי לאכול ביצים(כדי שלא יפגע משמעותית בחלבון): חביתה או בצים קשות.

הוא עושה פעילות גופנית כבר כמה שנים טובות הוא עושה הליכה מהירה 4 ק"מ כל יומיים
אוכל בריא, הרבה פירות וירקות כל יום, בשר כל יום, טונה, ביצים (הוא לא מתאמן או משהו), אבל בערך חצי ביצה ביום.
אני מבין (כנראה) שהכולסטרול הגבוה הוא מסיבה גנטית, אבל יש לכם הצעות?
תודה.

הליכה זו לא פעילות גופנית. גם לא ריצה בצורה שבה חובבנים עושים את זה.
איך הגעת למסקנה שיש לו כולסטרול גבוה מסיבה גנטית? מה זה גבוה בכלל?

חצי ביצה?? WTF?

הליכה זו לא פעילות גופנית. גם לא ריצה בצורה שבה חובבנים עושים את זה.
איך הגעת למסקנה שיש לו כולסטרול גבוה מסיבה גנטית? מה זה גבוה בכלל?

חצי ביצה?? WTF?

מה הבעיה בחצי ביצה? ביצה שלמה מסוכנת לאנשים עם כולסטרול גבוה!

סתם הוא אוכל חצי ביצה כי ככה אבא שלי אוכל לארוחת ערב 3 פרוסות לחם, 2 פרוסות אבוקדו, חצי ביצה, כף חומוס, כף ממרח אחר וזהו.
הוא אוכל חצי ממה שאני אוכל אבל בכל זאת שוקל הרבה יותר ממני (גם יותר גבוה).
coldfire מה אתה מצפה שהוא יעשה? ישחה? הוא עושה הליכה מהירה וזה משפר לו את הסיבולת לב-ריאה.
למה אני חושב שזה גנטי? כי אבא שלי מנהל אורח חיים בריא מאוד יחסית לרוב האוכלוסיה ובכל זאת יש לו כולסטרול גבוה שלא יורד. הוא אוכל בריא, עושה פעילות גופנית, זה לא שהוא איזה שמן עם כרס שרואה טלוויזיה כל היום.
Deus ex machina ולטיסמוס אני אשמח אם תפסיקו להספים, כולנו מבינים שהכולסטרול שבביצים הוא לא דבר רע.

אני לא מצפה שהוא ישחה, ושלא יעשה שום פעילות שהיא long slow distance. זה לא תורם כלום, ואתה לא יודע בכלל מה זה סיבולת לב ריאה. אני מצפה שהוא יתאמן.
אבא שלך לא מנהל אורח חיים בריא, והכולסטרול שלו לא בהכרח מצביע על משהו. אולי כן, ואולי לא. אני מקווה שאתה לא מתכנן להיות רופא כשתגדל.

למה אתה קורא אימון? רק עבודה בהתנגדות גבוהה זה אימון?
הוא עושה הליכה מהירה, כי לרוץ הוא לא יכול בגלל בעיות בגב, וכן, אני מאמין שזה תורם לו לבריאות ומשפר לו את הסיבולת, כי יש מחקרים שמראים קשר בין פעילות גופנית כזו לבין מצב בריאותי יותר טוב (לא יודע מה בודקים במחקרים האלה).
אני מתכנן בעתיד כנראה לעסוק בתחום הרפואה או הביולוגיה.

אימון זה לא רק עבודה בהתנגדות גבוהה, למרות שזה עדיף, אבל אם אתה עושה כל פעם אותו הדבר זה לא אימון, זו עבודה בעיניים. אתה צריך להתקדם, אחרת הכל קשקוש.
אני שמח שמצאת מחקרים. פשוט הליכה דורשת הסתגלות מטורפת מהגוף. זה לא שהאדם רגיל ללכת או משהו.
אני ממליץ לך לפרוש בשיא ולהחליף מקצוע

מדברים על אימון כעל גרימה לגוף לצאת משיווי המשקל שלו , ומאוד קשה לעשות זאת על ידי פעילות כמו הליכה .
רוב הסיכויים שאבא שלך עושה הליכה באותו קצב כבר הרבה שנים , ולכן אין שיפור הנראה לעין .
ולככת ללמוד ביולוגיה יתאים לך בול , לא צריך לחשוב הרבה .

נכון שהאדם רגיל ללכת, אבל היום הליכה מהירה או ריצה זה דבר שאנשים בקושי ועושים ופשוט מגיעים ממקום למקום בעזרת רכב.
אני חושב שזהו ההגיון שהיום אנשים שעושים פעילות גופנית כזו יותר בריאים מאנשים שלא.
לרוב האנשים ריצה זה לא חלק מהשגרה.
ואני לא חושב לפרוש מהתחום כי זה התחום שהכי מעניין אותי ואני חושב שזה מה שהכי חשוב.

שירשם לחדר כושר
גם הוא יכול לעבוד כנגד התנגדות וכל תקופה להוסיף משקל
ויש שם צ1צ*1ת שיעשו לו טוב ללב

סתם הוא אוכל חצי ביצה כי ככה אבא שלי אוכל לארוחת ערב 3 פרוסות לחם, 2 פרוסות אבוקדו, חצי ביצה, כף חומוס, כף ממרח אחר וזהו.
הוא אוכל חצי ממה שאני אוכל אבל בכל זאת שוקל הרבה יותר ממני (גם יותר גבוה).
coldfire מה אתה מצפה שהוא יעשה? ישחה? הוא עושה הליכה מהירה וזה משפר לו את הסיבולת לב-ריאה.
למה אני חושב שזה גנטי? כי אבא שלי מנהל אורח חיים בריא מאוד יחסית לרוב האוכלוסיה ובכל זאת יש לו כולסטרול גבוה שלא יורד. הוא אוכל בריא, עושה פעילות גופנית, זה לא שהוא איזה שמן עם כרס שרואה טלוויזיה כל היום.
Deus ex machina ולטיסמוס אני אשמח אם תפסיקו להספים, כולנו מבינים שהכולסטרול שבביצים הוא לא דבר רע.
העובדה שאתה חושב שללכת כל יומיים את אותו מרחק באותו קצב משפרת לך את הסיבולת לב ריאה מראה על כך שלא למדת ביולוגיה ברמה של תיכון, או שאתה לא יודע ליישם את מה שלמדת.

עריכה: לא קראתי את התגובה של דאוס :🙁

העובדה שאתה חושב שללכת כל יומיים את אותו מרחק באותו קצב משפרת לך את הסיבולת לב ריאה מראה על כך שלא למדת ביולוגיה ברמה של תיכון, או שאתה לא יודע ליישם את מה שלמדת.

עריכה: לא קראתי את התגובה של דאוס :🙁
לא למדתי ברמה של תיכון?
עוד חודש יש לי בגרות אחרונה כחלק מה-5 יח"ל בביולוגיה, ולא למדתי כל השנים האלה משהו לגבי סיבולת לב-ריאה. אבל אני חושב שלפעילות גופנית יש עוד השפעות חיוביות חוץ משיפור סיבולת לב-ריאה.

גם שאר ההשפעות , על מערכת העצבים תהליכים מטבולים וכו...
הן בגלל הערעור של שיווי המשקל ולא בגלל זה שמשהוא עושה פעילות X או Y .

נכון שהאדם רגיל ללכת, אבל היום הליכה מהירה או ריצה זה דבר שאנשים בקושי ועושים ופשוט מגיעים ממקום למקום בעזרת רכב.
אני חושב שזהו ההגיון שהיום אנשים שעושים פעילות גופנית כזו יותר בריאים מאנשים שלא.
לרוב האנשים ריצה זה לא חלק מהשגרה.
ואני לא חושב לפרוש מהתחום כי זה התחום שהכי מעניין אותי ואני חושב שזה מה שהכי חשוב.

תסביר לי כמה דברים:

1. איך בן אדם שעושה תמיד אותו הדבר משפר את המצב שלו?
2. איך זה קשור לרמות כולסטרול?
3. למה נראה לך שיש לו רגישות גנטית לכולסטרול?

תסביר לי כמה דברים:

1. איך בן אדם שעושה תמיד אותו הדבר משפר את המצב שלו?
2. איך זה קשור לרמות כולסטרול?
3. למה נראה לך שיש לו רגישות גנטית לכולסטרול?
1. מצבו אלמלא היה עושה את ההליכה, היה יותר גרוע, אני לא אומר שההליכה תשפר לו את המצב הבריאותי בהדרגה, אבל בזה שהוא עושה את זה מצבו כבר יותר טוב מאשר אם לא היה עושה.
2. לא אמרתי שזה קשור, משה הציע לו לעסוק בפעילות גופנית בשביל לשפר את המצב.
3. אין לי מושג מה זה "רגישות לכולסטרול", אני בטוח ב-99% שרמת הכולסטרול הגבוהה היא בגלל גנטיקה, כי אני לא מוצא כל סיבה אחרת לכך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית