הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נעילת בטן בדדליפט

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
בדדליפט במידה ויש לי פשיטת יתר של עמוד השדרה צריך לכווץ בטן חזק נכון? אבל גם צריך "להוציא חזה", וזה גורם לי ביחד לכאבי בטו, כלומר אין לי בעיה לכווץ בסקוואט את הבטן כי החזה לא מורם, אבל בדדליפט זה גורם לה להימתח ואז לאחר האימון כואבת לי הבטן בשריר...
תוגה לעוזרים

אני פשוט לא מבין מה זה אומר "פשיטת יתר של העמוד שידרה" ולמה ש"כיווץ בטן" יפתור משהו.
ואני לא מבין למה החזה לא מורם בסקוואט.

אז יהיה לי יותר קל להעיר על הטכניקה מסירטון, כי קשה לי לפענח את הבעיה.

• פותח/ת השרשור
אני פשוט לא מבין מה זה אומר "פשיטת יתר של העמוד שידרה" ולמה ש"כיווץ בטן" יפתור משהו.
ואני לא מבין למה החזה לא מורם בסקוואט.

אז יהיה לי יותר קל להעיר על הטכניקה מסירטון, כי קשה לי לפענח את הבעיה.
הוצאת חזה זה להרים אותו למעלה, בסקוואט אתה רק מכווץ שכמות ומרפקים זה לא אותו דבר, ובפשיטת יתר אני מתכוון שיש גב עגול רק לכיוון השני ולכן צריך לכווץ את הבטן כדי שתיתן קונטרה.

הוצאת חזה זה להרים אותו למעלה, בסקוואט אתה רק מכווץ שכמות ומרפקים זה לא אותו דבר,
זה משיג את אותו מטרה.
ובפשיטת יתר אני מתכוון שיש גב עגול רק לכיוון השני ולכן צריך לכווץ את הבטן כדי שתיתן קונטרה.
למה? מה הבעיה בפשיטת יתר?

מה הבעיה בלהרים משקלעם גב תחתון עגול?
אותה בעיה יש רק לכיוון השני...
מה הבעיה בגב עקום לכיוון השני?
בקיצור, אני לא יודע מאיפה מגיע המידע שלך על איך אמור להיראות דדליפט (ואני לא מזלזל, כי יש מצב שאתה צודק ואני פשוט לא מבין).
אבל הרבה יותר קל להסתכל על הדדליפט, לרדת לבסיס, ולראות איך הוא מבוצע, ומשם לדון.

הוצאת חזה זה שגוי מאוד, במיוחד בדדליפט. חזה החוצה מיועד רק כדי לא לתת לכתפיים ליפול קדימה, זה לא אומר שצריך להבליט את החזה כמו תרנגול.
אם יש לך פשיטת יתר של הגב סימן שאתה פשוט מבצע את התנועה לא נכון, אתה אמור למתוח את עצמך למעלה לא אחורה.
אבל כמו שאמרו לפני, ללא סרטון יהיה קשה מאוד לתת עצה קונקרטית

מה הבעיה בגב עקום לכיוון השני?
בקיצור, אני לא יודע מאיפה מגיע המידע שלך על איך אמור להיראות דדליפט (ואני לא מזלזל, כי יש מצב שאתה צודק ואני פשוט לא מבין).
אבל הרבה יותר קל להסתכל על הדדליפט, לרדת לבסיס, ולראות איך הוא מבוצע, ומשם לדון.
The 5 Most Common Deadlift Mistakes | T Nation

תקרא את טעות מס' 5. לזה הוא מתכוון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית