הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התקדמתי. מה עכשיו?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
הצלחתי.
התקדמתי מ-100 ק"ג בנץ' ל-4 סטים של 6 חזרות למצב של 2 סטים ראשונים על 6 חזרות ו-2 סטים הבאים על 7 חזרות.

הקפדתי לאכול יותר חלבונים השבוע, והצלחתי לישון טוב בלילה שלפני (לא יכול לבנות על זה).

אני לא מתכנן ולא מצפה להתקדם שוב באימון הבא. המטרה שלי להצליח לחזור על זה עוד פעם פעמיים לפחות בטרם אנסה להתקדם ל-6,7,7,7 ואז ל-7,7,7,7.

1. האם לגיטימי שעשיתי מנוחה של 4-5 דק' בין סט לסט?
  2. האם עדיף לאימון הבא לעשות דילואד כי אחרי שסוף סוף הצלחתי להתקדם אולי כדאי לתת לגוף טיפה להתאושש? או שדווקא עדיף לנצל את המומנטום ולחזור על האימון שוב?

הצלחתי.
התקדמתי מ-100 ק"ג בנץ' ל-4 סטים של 6 חזרות למצב של 2 סטים ראשונים על 6 חזרות ו-2 סטים הבאים על 7 חזרות.

הקפדתי לאכול יותר חלבונים השבוע, והצלחתי לישון טוב בלילה שלפני (לא יכול לבנות על זה).

אני לא מתכנן ולא מצפה להתקדם שוב באימון הבא. המטרה שלי להצליח לחזור על זה עוד פעם פעמיים לפחות בטרם אנסה להתקדם ל-6,7,7,7 ואז ל-7,7,7,7.

1. האם לגיטימי שעשיתי מנוחה של 4-5 דק' בין סט לסט?
  2. האם עדיף לאימון הבא לעשות דילואד כי אחרי שסוף סוף הצלחתי להתקדם אולי כדאי לתת לגוף טיפה להתאושש? או שדווקא עדיף לנצל את המומנטום ולחזור על האימון שוב?
1. כן
2. אם אתה מרגיש שזה היה גריינד ואתה תשוש, אז כן.

כל ההגדרה של מתאמן מתחיל, בינוני ומתקדם - זה משהו מאוד שרירותי וחסר סימוכין. ממליץ לא ללכת לפי הכללי אצבע המאוד כלליים האלה.

כל ההגדרה של מתאמן מתחיל, בינוני ומתקדם - זה משהו מאוד שרירותי וחסר סימוכין. ממליץ לא ללכת לפי הכללי אצבע המאוד כלליים האלה.
צודק. זה אינדיבידואלי לחלוטין. אבל בכל זאת אנו זקוקים לכללי האצבע האלה על מנת שאנשים יבינו פחות או יותר איפה הם נמצאים וכיצד עדיף להם לתכנן את ההתקדמות שלהם.

צודק. זה אינדיבידואלי לחלוטין. אבל בכל זאת אנו זקוקים לכללי האצבע האלה על מנת שאנשים יבינו פחות או יותר איפה הם נמצאים וכיצד עדיף להם לתכנן את ההתקדמות שלהם.
התקדמות זה במסת שריר יש מראה ומסתכלים

כללי האצבע האלה גורמים לאנשים לטעות לא מעט פעמים.

צריך להתחיל בצורה שמרנית ואיטית ולעשות התאמות לאורך הדרך.

אז איך ניתן לדעת את הרמה של המתאמן אם לא לפי קצב התקדמות?

אי אפשר לדעת מה רמת המתאמן כי זה לחלוטין מושג מעורפל.

מה זה בכלל אומר ״רמת המתאמן״?

אם יש לך קשישה בת 80 שהתחילה להתאמן מאתמול, הקצב התקדמות שלה הוא מאוד איטי, היית אומר שהיא מתאמנת מתקדמת?

אי אפשר לדעת מה רמת המתאמן כי זה לחלוטין מושג מעורפל.

מה זה בכלל אומר ״רמת המתאמן״?

אם יש לך קשישה בת 80 שהתחילה להתאמן מאתמול, הקצב התקדמות שלה הוא מאוד איטי, היית אומר שהיא מתאמנת מתקדמת?
לא, אבל אם מדובר בבנאדם בן 20, אפשר להניח שברגע שהוא מפסיק להתקדם כל אימון במשקלים אז הוא עובר את השלב של מתאמן מתחיל?

לא, אבל אם מדובר בבנאדם בן 20, אפשר להניח שברגע שהוא מפסיק להתקדם כל אימון במשקלים אז הוא עובר את השלב של מתאמן מתחיל?

אבל זה העניין. אתה לא יכול להניח באופן אוטומטי את הגיל, מין, תזונה, אורח חיים, מצב נפשי, פציעות נוכחיות ופציעות קודמות וכו׳ וכו׳ וכו׳...

כל הפואנטה היא - שאי אפשר להכליל.

היחיד שמשתמש בשיטה הזאת (שידוע לי) זה ריפטו. לא זכורים לי מאמנים אחרים שמסווגים את המתאמנים שלהם בצורה הזאת.

אולי הוא עדיין מתחיל אבל הוא פועל בניין או שיש לו אילוצים שבגללם הוא ישן 3 שעות בלילה ו/או לא מצליח לאכול מספיק ובגלל זה לא מצליח להתקדם

ע"פ מה למעשה מתאמן מוגדר כמתחיל/בינוני/מתקדם? על סמך משקלי העבודה ביחס למשקל גופו אני מניח?

כלומר אם הייתי שוקל 120 ק"ג והייתי עובד עם 100 ק"ג בנץ' סביר כי הייתי מוגדר כמתאמן מתחיל?
בול(מבחינתי)

קשישה בת 80 שמתחילה להתאמן ונניח עושה 10 קילו סקוואט, אין סיבה שבאימון הבא היא לא תצליח 12.5. היא מתאמנת מתחילה.
מתאמן מתחיל זה מתאמן שיכול להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון

קשישה בת 80 שמתחילה להתאמן ונניח עושה 10 קילו סקוואט, אין סיבה שבאימון הבא היא לא תצליח 12.5. היא מתאמנת מתחילה.
מתאמן מתחיל זה מתאמן שיכול להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון

סבבה היא מצליחה להתקדם 3 פעמים בשבוע 2.5 ק״ג = 7.5 ק״ג בשבוע.

אתה בנאדם חכם, אתה יכול להבין לבד שהיא תתקע מהר מאוד, שלא נדבר על הבעייתיות של עבודה קרוב מאוד לכשל עם טכניקה שכנראה תהיה מאוד לקוייה אצל אישה בת 80 שמעולם לא התאמנה~.

אתה בנאדם חכם, אתה יכול להבין לבד שהיא תתקע מהר מאוד, שלא נדבר על הבעייתיות של עבודה קרוב מאוד לכשל עם טכניקה שכנראה תהיה מאוד לקוייה אצל אישה בת 80 שמעולם לא התאמנה~.
כן. ההגדרות של ריפטו מתייחסות בעיקר לנערים בני 15 שנמצאים בשיא גיל ההתבגרות. לכל שאר האוכלוסייה ההגדרות האלו כנראה יהיו לא מדויקות בלשון המעטה.
דרך טובה תהיה להשוות את קצב ההתקדמות ביחס לעצמך ולא ביחס להגדרות כוללניות.
בכל מקרה זה טוב לעשות אבחנה מתי אתה מתקדם לאט בגלל הגיל, השינה, התזונה או הטכניקה או בגלל שרמת האימונים שלך עלתה - מה שאומר שאתה צריך לתכנן את התוכנית בצורה מורכבת יותר.

נערך לאחרונה:

יפה, לזה שחיכיתי שתגיע.
מי שאין לו טכניקה טובה ולכן הוא לא יכול להתקדם מאימון לאימון הוא עדיין מתאמן מתחיל

יפה, לזה שחיכיתי שתגיע.
מי שאין לו טכניקה טובה ולכן הוא לא יכול להתקדם מאימון לאימון הוא עדיין מתאמן מתחיל
ברור שכן בנאדם שיתחיל עכשיו להתאמן לא תהיה לו טכניקה טובה. אני מתאמן כוח כבר 8~ שנים ועדיין יש לי לא מעט דברים לשפר בטכניקה.

אתה נכנסת לפוזיציה שממנה אתה תמיד צודק, אם אתה מתקדם מאימון לאימון = מתחיל. אם אתה לא מתקדם מאימון לאימון = טכניקה לא טובה = מתחיל.

ברור שכן בנאדם שיתחיל עכשיו להתאמן לא תהיה לו טכניקה טובה. אני מתאמן כוח כבר 8~ שנים ועדיין יש
נו, מה הקשר? לומדים לעשות טכניקה. ויש הבדל בין "טכניקה מושלמת" לבין לדעת לבצע טכניקה בצורה יחסית טובה, ואת זה אפשר ללמוד מהר. אני לא מדבר על "טכניקה מושלמת".
אתה נכנסת לפוזיציה שממנה אתה תמיד צודק, אם אתה מתקדם מאימון לאימון = מתחיל. אם אתה לא מתקדם מאימון לאימון = טכניקה לא טובה = מתחיל.
צר לי, אבל לא ציינתי מעולם שהתקיעה במשקלים תמיד תהיה קשורה לטכניקה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית