הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הרגלי שינה משונים

RandomDude

משתמש מתחיל
20
1
נק' מוניטין:
10
20
1
אהלן חברה, קודם כל קצת רקע עלי אני בן 21 מתאמן מספר שנים (לא ברצף לצערי )
לאחרונה (לפני כ10 חודשים בערך) חזרתי להתאמן אחרי הפסקה של כמעט 3 שנים(צהל) התקדמתי יפה מאוד במשקלי העבודה ובשייפ הכללי, ובאופן טבעי ההתקדמות שלי האטה מאוד בשלב מסוים
המון אנשים אומרים לי שהרגלי השינה שלי משפיעים מאוד לרעה על ההתקדמות שלי
אני בעיקרון עובד בלילות, מגיע לבית וישן בבוקר עד 2-3 בצהריים בערך, בדרך כלל סביבות ה 5 שעות ובסןפש אני משלים את הזמן הזה ודופק שינה רצינית
אני מתנהל ככה כבר מעל לחצי שנה וזה נוח לי ואני אוהב את זה. השאלה עד כמה זה פוגע באמת בהתקדמות

שינה זה מרכיב חשוב מאוד בהתאוששות, ההשלמה בסופש יותר משלימה לך פערים בעייפות כללית אבל לא בהתאוששות מאימון, זה רק יום אחד שאתה ישן טוב.
קשה לכמת כמה זה פוגע, אבל זה לא אידאלי.

בעיקרון, אין דבר כזה ״להשלים שעות שינה״.
מה שישנת באותו לילה זה מה שישפיע, וזה לא מוסיף/גורע מכמה שתישן ביום שלמחרת.
ההמלצה היא מינימום 6 שעות, מקסימום 8.

• פותח/ת השרשור
שינה זה מרכיב חשוב מאוד בהתאוששות, ההשלמה בסופש יותר משלימה לך פערים בעייפות כללית אבל לא בהתאוששות מאימון, זה רק יום אחד שאתה ישן טוב.
קשה לכמת כמה זה פוגע, אבל זה לא אידאלי.

אני מאמין שלא הייתי כל כך ברור בניסוח שלי אז אחדד את השאלה
לגבי כמות השעות שאני ישן אין מה לעשות כרגע זה שלב כזה בחיים וזה מה יש לצערי, פיתוח גוף ומשקולות זה אמנם חלק חשוב מחיי אבל זה רק תחביב
השאלה שלי היתה בעיקר בקשר להיפוך של היום ובלילה, שאני ישן ביום וער בלילה, עד כמה זה משפיע לדעתכם

אני מאמין שלא הייתי כל כך ברור בניסוח שלי אז אחדד את השאלה
לגבי כמות השעות שאני ישן אין מה לעשות כרגע זה שלב כזה בחיים וזה מה יש לצערי, פיתוח גוף ומשקולות זה אמנם חלק חשוב מחיי אבל זה רק תחביב
השאלה שלי היתה בעיקר בקשר להיפוך של היום ובלילה, שאני ישן ביום וער בלילה, עד כמה זה משפיע לדעתכם
במידה ואתה ישן 8 שעות לא כל כך רלוונטי יום או לילה,5שעות זה בעיה

• פותח/ת השרשור
במידה ואתה ישן 8 שעות לא כל כך רלוונטי יום או לילה,5שעות זה בעיה
זה מה שיש לי כרגע ועם זה התקדמתי יפה וזה מה יש
ברור לי שזה לא אידיאלי
השאלה שלי היתה בעיקר על התזמון כי הרבה אנשים אמרו לי כל מני דברים על הורמון שמןפרש רק בלילה וכל מני דברים כאלה שנשמעו לי פחות אמינים

יש חשיבות של לישון בלילה אבל הרבה יותר חשוב זה לישון סביב 8 שעות.

אתה עובד לילות וזה לא ריאלי (אני מאמין) להחליף עבודה לטובת אימונים, אז תתחיל להקפיד לישון יותר. 5 שעות זה ממש ממש לא מספיק ואי אפשר ״להשלים שעות שינה״ בסופ״ש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית