הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

AB או ABC?

• פותח/ת השרשור Nick
  • פורסם בתאריך

Nick

משתמש מתחיל
28
0
נק' מוניטין:
0
28
0
תקשיבו אני עכשיו בתכנית ABC אבל שמעתי שאם אני מפעיל כל שריר רק פעם בשבוע זה לא מספיק טוב... כדאי להחליף לAB ולבוא 4 פעמים בשבוע? למרות שזה יהיה ממש קשה למצוא את הזמן והרבה יותר נוח לי 3 פעמים בשבוע.

תקשיבו אני עכשיו בתכנית ABC אבל שמעתי שאם אני מפעיל כל שריר רק פעם בשבוע זה לא מספיק טוב... כדאי להחליף לAB ולבוא 4 פעמים בשבוע? למרות שזה יהיה ממש קשה למצוא את הזמן והרבה יותר נוח לי 3 פעמים בשבוע.

עזוב את תוכניות האימון הממפוצלות .
קרא את זה ותתחיל ליישם http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=552

אם נוח לך 3 פעמים בשבוע תעשה
FBW

קודם כל זה תלוי בעצימות האימון והנפח האימון בהחלט אפשר גם להסתפק באימון אחד בשבוע,
אני עובד ABCD 5 פעמים בשבוע
זה אומר בין שריר אחד ל2 בשבוע אם אתה מבין את החלוקה
דוגמה:
ABXCDAX
BCXDABX
וככה הלאה
או בצורך שלך אתה יכול לעשות ABC 4 פעמים בשבוע
ABXCAXX
BCXABXX
וככה הלאה
שיהיה בהצלחה!✌️

• פותח/ת השרשור
עזוב את תוכניות האימון הממפוצלות .
קרא את זה ותתחיל ליישם http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=552
אחי מסובך לי מידי וגם אני לא אוהב שחסרים שם תרגילים.

אם נוח לך 3 פעמים בשבוע תעשה
FBW
שמע FBW אני גם לא יספיק להחלים מזה וגם יצא לי אימון ארוך מידי אני לא יכול כל פעם שעתיים בחדר כושר.

קודם כל זה תלוי בעצימות האימון והנפח האימון בהחלט אפשר גם להסתפק באימון אחד בשבוע,
אני עובד ABCD 5 פעמים בשבוע
זה אומר בין שריר אחד ל2 בשבוע אם אתה מבין את החלוקה
דוגמה:
ABXCDAX
BCXDABX
וככה הלאה
או בצורך שלך אתה יכול לעשות ABC 4 פעמים בשבוע
ABXCAXX
BCXABXX
וככה הלאה
שיהיה בהצלחה!
victory.gif
כן אבל הבעיה שלי היא שקשה לי לעשות 4 פעמים בשבוע. אולי AB 3 פעמים בשבוע?
ואיך עדיף לי לחלק תכנית AB מבחינת תרגילים?
כרגע זה:
A - גב, יד קדמית, קצת אמה
B - חזה, כתפיים, יד אחורית
C - רגליים

אחי מסובך לי מידי וגם אני לא אוהב שחסרים שם תרגילים.

שמע FBW אני גם לא יספיק להחלים מזה וגם יצא לי אימון ארוך מידי אני לא יכול כל פעם שעתיים בחדר כושר.

כן אבל הבעיה שלי היא שקשה לי לעשות 4 פעמים בשבוע. אולי AB 3 פעמים בשבוע?
ואיך עדיף לי לחלק תכנית AB מבחינת תרגילים?
כרגע זה:
A - גב, יד קדמית, קצת אמה
B - חזה, כתפיים, יד אחורית
C - רגליים

לא חסרים שם תרגילים .
התוכנית תקנה לך רקע בתחום , תגרום לך לעלות במשקל ולהתחזק יותר מכל תוכנית אחרת כמתחיל
מבחינת סיבוך היא פשוטה מאוד יש עליה כל כך הרבה חומר שזה פשוט מגוחך ועוד יש לך אותה פה בעברית .

• פותח/ת השרשור
לא חסרים שם תרגילים .
התוכנית תקנה לך רקע בתחום , תגרום לך לעלות במשקל ולהתחזק יותר מכל תוכנית אחרת כמתחיל
מבחינת סיבוך היא פשוטה מאוד יש עליה כל כך הרבה חומר שזה פשוט מגוחך ועוד יש לך אותה פה בעברית .
אחי אתה בטוח שזו תכנית כל כך טובה? אין שם בנט אובר שלפי דעתי זה תרגיל ממש חשוב, וגם אין שום תרגיל לחזה עליון. וגם אין שם ממש תרגילים לידיים, הוא ממליץ לא לעשות תרגילים לידיים ואם עושים אז רק פעם בשבוע ורק תרגיל אחד לשריר? הידיים זה מאוד חשוב לי.
חוץ מזה, אני ממש לא חושב שאני יכול להעלות כל אימון את המשקל בכל כך הרבה. כרגע אני דיי תקוע במשקל, למרות שרק לא מזמן התחלתי את הABC. איך אני אמור לעלות כל פעם עוד 5 קילו לדדליפטס?

אחי אתה בטוח שזו תכנית כל כך טובה? אין שם בנט אובר שלפי דעתי זה תרגיל ממש חשוב, וגם אין שום תרגיל לחזה עליון. וגם אין שם ממש תרגילים לידיים, הוא ממליץ לא לעשות תרגילים לידיים ואם עושים אז רק פעם בשבוע ורק תרגיל אחד לשריר? הידיים זה מאוד חשוב לי.
חוץ מזה, אני ממש לא חושב שאני יכול להעלות כל אימון את המשקל בכל כך הרבה. כרגע אני דיי תקוע במשקל, למרות שרק לא מזמן התחלתי את הABC. איך אני אמור לעלות כל פעם עוד 5 קילו לדדליפטס?

קרא את כל החומר שיש שם , זה היופי בתוכנית הזאת העלייה הלינארית שלה .
אין צורך לעבוד בעבודה מבודדת לאנשים בתחילת דרכם , הידיים כן מקבלות עבודה מהתרגילים האחרים . עם בא לך תריץ חיפוש בגוגל עליה ותבין למה אני חושב שהיא טובה .

• פותח/ת השרשור
קרא את כל החומר שיש שם , זה היופי בתוכנית הזאת העלייה הלינארית שלה .
אין צורך לעבוד בעבודה מבודדת לאנשים בתחילת דרכם , הידיים כן מקבלות עבודה מהתרגילים האחרים . עם בא לך תריץ חיפוש בגוגל עליה ותבין למה אני חושב שהיא טובה .
טוב, נראה לי שאני אסיים את השבעו הזה ובשבוע הבא אני אנסה להתחיל את התכנית הזאת, למרות שאני עדיין לא מבין איך אני אמור להוסיף משקל כל אימון... ויש לי שאלה, הdips שצריך לעשות שם זה עם מקבילים או ספסל? ואיך אני עושה את זה עם משקולות?
וגם... בדקתי באתר http://www.startingstrength.net/
ואומרים שם:
Replacing Power Cleans: you can do Pendlay Rows (3 x 5) and Chin-ups ( 2 x 8 ) as a replacement.
אין סיכוי שאני עושה power cleans (גם כי אני לא רוצה להרוג את עצמי וגם כי החדר כושר שלי ממש לא מתאים לזה), אז במקומו לעשות את שני התרגילים?

טוב, נראה לי שאני אסיים את השבעו הזה ובשבוע הבא אני אנסה להתחיל את התכנית הזאת, למרות שאני עדיין לא מבין איך אני אמור להוסיף משקל כל אימון... ויש לי שאלה, הdips שצריך לעשות שם זה עם מקבילים או ספסל? ואיך אני עושה את זה עם משקולות?
וגם... בדקתי באתר http://www.startingstrength.net/
ואומרים שם:
Replacing Power Cleans: you can do Pendlay Rows (3 x 5) and Chin-ups ( 2 x 8 ) as a replacement.
אין סיכוי שאני עושה power cleans (גם כי אני לא רוצה להרוג את עצמי וגם כי החדר כושר שלי ממש לא מתאים לזה), אז במקומו לעשות את שני התרגילים?

אל תעשה דיפס לפחות לא בהתחלה .
תעשה מתח כמו שג'וקר כתב .
יש לך הסבר ענק על הכל בסיכום שלו , אני מציע לך שתקרא שם .

בגלל שאתה עסוק בידיים שלך ולא בהרמות שלך אז באמת זה יכול להשמע קשה לשים 5 קילו בדד ליפט כל אימון
זה לא מסובך בכלל....
הידיים שלך יגדלו באותה מהירות בדיוק ששאר הגוף שלך יגדל, זה שתעבוד עליהם לא בהכרח אומר שהם יגדלו

מה שחשוב למתאמן, ועל אחת כמה וכמה מתאמן מתחיל, הוא לבנות ולבסס את עצמו בתרגילים החשובים
הסקוואט, הדד ליפט, הלחיצות והחתירות למינהן.
ככל שתשפר ותתקדם איתם ככה אתה תתפתח בהתאם

power clean לא יזיק לך, להפך, זה תרגיל מצוין, הוא די שונה מרוב התרגילים אבל הוא לא פחות טוב

יש כאן כמה וכמה אנשים שניסו את התכנית ואני בטוח שאתה תשמע מהם רק דברים טובים, למעשה היא נחשבת לתכנית הכי אפקטיבית שקיימת, על אחת כמה וכמה למתחילים.

nick, כמה זמן כבר אתה מיתאמן ומה הייתה התכנית האחרונה שלך?

• פותח/ת השרשור
בגלל שאתה עסוק בידיים שלך ולא בהרמות שלך אז באמת זה יכול להשמע קשה לשים 5 קילו בדד ליפט כל אימון

power clean לא יזיק לך, להפך, זה תרגיל מצוין, הוא די שונה מרוב התרגילים אבל הוא לא פחות טוב
שמע אני עושה תרגילי ידיים אבל ברור לי שלהוסיף 5 קילו לדדליפט או סקוואט זה לא כמו להוסיף 5 קילו לידיים, עדיין זה נראה לי מספר גדול, אבל ננסה ונראה.

nick, כמה זמן כבר אתה מיתאמן ומה הייתה התכנית האחרונה שלך?
שמע, אני ממש מתחיל. עד לא מזמן הייתי כמו הרבה אנשים שבאים לחדר כושר מתי שמתחשק להם בלי שום תוכנית וסתם עושים מה שבא להם.
בסוף אוגוסט התחלתי תכנית FBW, ועם הזמן כבר נהיה לי קשה לעשות אותה כי זה לקח יותר מידי זמן, הייתי כבר עייף מאוד לקראת סוף האימון וגם קרו הרבה מקרים שלא החלמתי בזמן. וגם, באמצע היה איזה שבוע וחצי שלא עבדתי, אז התקופה הזאת לא ממש עזרה לי.
לפני שלושה שבועות עברתי לתכנית ABC.

שמע, אני חושב שאם אתה בא 3 פעמים בשבוע אז תעשה מאמץ ותגיע עוד פעם אחת ותבנה תוכנית כמו שצריך.. בכל מקרה אם אתה עדיין נעול על 3 פעמים בשבוע תעשה AB 3 פעמים בשבוע עדיף

במידה ובאמת תתאמן 3 פעמים בשבוע, אתה לא רוצה לבזבז תזמן שלך במכון עם דברים שלא יקחו אותך קדימה, בגלל זה Starting Strength בנויה בדיוק כמו שהיא בנויה

לא יודע מה התכוונת במשפט של הדד ליפט והסקוואט אבל הכוונה הכללית היא לעשות תתרגילים האלה ולהתקדם כמה שיותר. זהו.

שמע, אני חושב שאם אתה בא 3 פעמים בשבוע אז תעשה מאמץ ותגיע עוד פעם אחת ותבנה תוכנית כמו שצריך.. בכל מקרה אם אתה עדיין נעול על 3 פעמים בשבוע תעשה AB 3 פעמים בשבוע עדיף

מה ההיגיון בלתת למתאמן שככל הנראה מסוגל לשמר התקדמות לינארית מאימון לאימון לתקופה לא מבוטלת לבצע AB 3 פעמים בשבוע?

• פותח/ת השרשור
deus ex machina (או כל אחד אחר שמבין בstaring strrengh), רק כדי להיות בטוח, הסקוואט הוא גם בA וגם בB, לכן אני מעלה את המשקל כל אימון ולא כל שבוע או כל שני אימונים, נכון?

deus ex machina (או כל אחד אחר שמבין בstaring strrengh), רק כדי להיות בטוח, הסקוואט הוא גם בA וגם בB, לכן אני מעלה את המשקל כל אימון ולא כל שבוע או כל שני אימונים, נכון?

שמע קרא מה שג'וקר כתב :
"איך מתקדמים?

מתאמנים(זכר) ששוקלים בין 70 קילו ל- 90 קילו צריכים להעלות בדדליפט 7-9 קילו(לא בדיוק פרקטי להכנס לכאלו מספרים בישראל, תנסו כמה שיותר קרוב), בסקוואט 5-7 קילו, מאימון לאימון, במשך 3-4 שבועות, ואז לחתוך פי 2 את משקל העלאה.
בנץ' פרס, פרס ופוורקלין מתקדמים 2.5 קילו - 5 מאימון לאימון, אחרי 2-3 שבועות לחתוך בחצי את המשקל שאתם מעלים על המוט.
(אני השתמשתי כאן ב- 4 קולרים על המוט כדי לקבל את המשקל שצריך).
נשים יכולות להעלות במשקל כמו הגברים בדדליפט ובסקוואט, אבל פי 2 פחות מבפרס, פוורקלין ובנץ' פרס.
אם אתה שוקל פחות, זקן, או ילד תתקדם עם פחות משקל, אבל תתקדם מאימון לאימון!"

לא נראה לי שהוא השמיט משהוא והוספתי שם עוד חומר בלינק .

• פותח/ת השרשור
טוב, שאלה אחרונה (בינתיים לפחות)
ממה שאני מבין התכנית הזאת היא יותר לבודיבילדרים, אני לא כזה והמטרה שלי היא ממש לא להיראות ככה:
album.php
muscles.jpg

אני אוהב לגרד באוזן שלי ואני רוצה להמשיך לגרד באוזן כל החיים.
המטרה שלי היא פשוט להיראות יותר טוב, אני רוצה שרירים אבל ממש לא להתנפח ולהיראות כמו שחר מהאח הגדול... התכנית טובה גם בשבילי?

התוכנית דווקא ממש לא לבודיבלדרים .
היא נועדה להקנות למשתמשים מתחילים בסיס טוב לאימוני כח והיא מתאימה לכלל האוכלוסייה .
בקשר לגודל : כל עוד אתה טבעי אין לך מה לדאוג אתה לא תיהיה גדול מידי אפילו לא קרוב לזה .

Back
למעלה תחתית