הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה ההבדל בין אימוני כוח והיפרטרופיה?

Elidor20

משתמש מתחיל
237
50
נק' מוניטין:
78
237
50
כותרת
יש מלא מקומות שאומרים שאם תעבוד על כוח , אז השריר יתחזק יותר שריר חזק יותר = שריר גדול יותר

ויש מקומות שאומרים שאם תעבוד כוח(נגיד 5x5) אצה רק תתחזק ואורך השריר והגודל לא ישתנה ורק הכוח יגדל

מה לדעתכם ההבדל בין אימוני כוח להיפרטרופיה?
ואם אני רוצה ״לגדול״ אז עדיף היפרטרופיה?

אני רוצה לתת גם דעה גנה לגבי הדיון על ss בתור מאמן , מתאמן ובכללי אדם שמאוהב במוט שלו.
התחלתי כמו רבים כליצן שלא עושה סקאווט ,שעושה סופר סטים של בנץ פרס +שכיבות סמיכה עם פחות מפלטה על המוט ו ולא מודע בכלל לתרגיל דדליפט. המשכתי ככה ארבע שנים עד שנחשפתי לספרו של ריפטו וסגנון האימונים שלו בכללי.
תוכנית האימונים עזרה לי המון בהבנת עקרונות האימון ופיתוח כוח לאימונים יותר מתקדמים אך באותו זמן הרגשתי שעשיתי דברים מיותרים ואף חוסר מסוים בתוכנית (תזונה למשל ומספר מסוים של סטים התששות שלי הייתה נוראית ובאה הרבה פעמים על חשבון טכניקה)
כיום הגעתי לשיא של 140 קילו בנץ 200 קילו דד וסקאווט 180 (שיאים שאני מקווה לחזור בזמן הקרוב) משקלים שלא יכולתי אפילו לחלום עליהם
ועובדה שהיום אני עדיין מוסגל לפממם 100 קילו עדיין משגע אותי למרות זאת בדיעבד אני לא יכול לתהות איפה הייתי יכול להיות עם משלב את מה שאני יודע היום המקום אימוני הss
בנוסף בתור מאמן אני יודע שלרוב המתאמנים אין מה לחפש בss רגילה כי גם אם מאמן הם יתקעו מהר ולא ירוויחו מהמאמץ הזה, לכן עדיך לקחת תוכנית fbw עם עקרונות של ss
זאת הדעה שלי בעבר אולי ss הייתה חיונית לקהילה כי התחום באמת היה בפח אבל כיום ידוע שיש שיטות מפותחות יותר וגמישות למתאמן ורצונו

זאת הדעה שלי בעבר אולי ss הייתה חיונית לקהילה כי התחום באמת היה בפח אבל כיום ידוע שיש שיטות מפותחות יותר וגמישות למתאמן ורצונו
אני חושב שזה נקודת המפתח שנתנה לSS כל כך הרבה מעריצים, פעם היה או אימון "ברו" במכון ל99% מהמתאמנים במכון, SS לא הציגה משהו חדש לגמרי או מהפכני במיוחד אבל הצליחה להוציא אנשים מהקיבעון ולנסות דברים חדשים ולחשוף אותך בכלל לעולם של כוח לעומת מה שהלך פעם במכון שהסתכם בכמה שכיבות שמיכה, בנצ' ומלא יד קדמית ופתאום שינוי לתכנית שעושים 3 תרגילים באימון זה עולם חדש.
החשיפה הראשונית הזאת להמון אנשים זה לדעתי מה שמייחד את SS וגורם לאנשים לסגוד לריפטו כי הוא פשוט הוציא אותם מהמנטליות של gym bro.
כיום התחום התקדם מאוד ויש תוכנית טובות ואיכותיות יותר.

גם אני לא קראתי, רק משפט - שניים ראשונים בכל ראש פרק וזה הספיק כדי להביא לי את הג'ננה.

כולנו הילדים החצופים של טקסס.
הוא פשוט נאלץ כל פעם להסביר לנו איפה מקומנו הראוי 😖.

@Texas Method.
זה מייאש לעשות את זה כל פעם, נכון?
אולי אם תפסיק להעתיק מביסט אנד צ'יט הדיון יהיה יותר נורמאלי.

נערך לאחרונה:
אולי אם תפסיק להעתיק מביסט אנד צ'יסט הדיון יהיה יותר נורמאלי.
אולי זה האח הקטן של ביסט שממשיך את דרכו. עכשיו צריך רק שיבוא האח הקטן של סטארדאסט בשביל האיזון

אולי זה האח הקטן של ביסט שממשיך את דרכו. עכשיו צריך רק שיבוא האח הקטן של סטארדאסט בשביל האיזון
והאח הגדול של אלכס רק כדאיי להוכיח להם שאתה באמת יכול לגרום לבן אדם להתאבד דרך הטרלה וסרקזם

והאח הגדול של אלכס רק כדאיי להוכיח להם שאתה באמת יכול לגרום לבן אדם להתאבד דרך הטרלה וסרקזם
דווקא היה יכול להיות מעניין לראות את טקסס ואלכס נפגשים על גבי הפורום

כי כרגע זה הפתרון הכי זול, נגיש ומהיר בשבילם.
כי אף אחד לא ממהר להנגיש את זה לציבור, ברגע שיהיה נגיש אז הם לא יפגעו

אם אני לא טועה בגרמניה עשו ניסיון לעבור לסולארית באופן נרחב וזה היה כישלון, בעיקר בגלל שהטכנולוגיה עדיין לא בשלה ברמה כזאת ויצא שהם גרמו ליותר נזק סביבתי במהלך הזה.
אולי בעבר הרחוק יחסית, היום הטכנולוגיה זמינה ויש לך מדינות ואיזורים שמתבססים כמעט אך ורק על אנרגיה ירוקה

אבל עם כל זאת מעבר כפוי לאנרגיה ירוקה פשוט ימוטט חזרה את השכבה הנמוכה באוכלוסיה, אם זה בייצור מזון, מים נקייה, בגדים, חום, בישול וכו'
אני עדיין לא מבין למה.
כשעוברים לאנרגיה ירוקה לא זורקים את תחנות הפחם ורק אז מתחילים להטמיע אנרגיה ירוקה, אלא מתחילים עם אחוז מסויים מהאנרגיה שיגיע מאנרגיה ירוקה, ולאט לאט מעלים, עד שכל צרכי האנרגיה מכוסים על ידה. בשום שלב לא מורידים את התפוקה של אנרגיה

(שיהיה ברור. הוא יחזור.)
הוא לא

לא יודע למה ניסית לדון והמשכת להאכיל את הטרול
הדיון היה ענייני, הוא פשוט לא יודע להבדיל בין ידע לסמכות, ובתור בנאדם אי אפשר היה לנהל איתו דיון, לא בגלל שהוא חסר ידע מוחלט

אולי זה האח הקטן של ביסט שממשיך את דרכו.
ביסט הוא האח הכי קטן ובהרבה, אין עוד
בזה אני מסכים בהחלט ,העניין הוא שריפטו מישהו בעל תואר בנושא רוצה לשכנע אותי ושאר העולם שהמדענים טועים ולא מצליח אלא כושל באופן בסיסי.
זה כמו שמישהו בעל דוקטורט במתמטיקה יבואו וגיד לך שאחד ועוד אחת בעצם שווה שלוש האם צריך להאמין לו רק בגלל שיש לו תואר בנושא?
מזכיר לי שהייתה כתבה של דוקטור מסויימת על הסכנה בחיסונים, רק שכחו לציין שהיא דוקטור לתקשורת

יותר חשוב לי שיתקיים דיון אמיתי (כמו שניסיתי לתאר) בנושא מאשר האישיות של ריפטו. יש לי רעיונות איך אפשר לגרום לזה לקרות, השאלה היא האם יש לי את הביצים להוציא אותם לפועל.
אף פוליטיקאי לא ייתן לזה לקרות, כי אין פאנל שיעבוד לטובתם.
גם פאנל צריך להיות מאוזן, כלומר אם 99% מהמדענים מאמינים ששינוי האקלים הוא מעשה ידי אדם, אז צריך להביא מומחה אחד שמאמין אחרת, ו-99 שכן מסכימים עם האימרה. מאוזן לא אומר שווה

הייתי מאמין לזה אם היית שולח אותו לאי בודד ללא גישה לאינטרנט.

האם המערכת יכולה לזהות מתי בן אדם שהושעה חוזר לפורום בכינוי אחר?

מה בעצם מונע ממנו לעשות את זה?

נערך לאחרונה:
הדיון היה ענייני, הוא פשוט לא יודע להבדיל בין ידע לסמכות, ובתור בנאדם אי אפשר היה לנהל איתו דיון, לא בגלל שהוא חסר ידע מוחלט
הדיון היה ענייני מהצד שלך, אבל כשבנאדם פשוט מנסה להתיש את הצד השני רק בשביל לצאת צודק בכל מחיר זה כבר לא ממש דיון ענייני מהצד שלו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית