הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה ההבדל בין אימוני כוח והיפרטרופיה?

Elidor20

משתמש מתחיל
237
50
נק' מוניטין:
78
237
50
כותרת
יש מלא מקומות שאומרים שאם תעבוד על כוח , אז השריר יתחזק יותר שריר חזק יותר = שריר גדול יותר

ויש מקומות שאומרים שאם תעבוד כוח(נגיד 5x5) אצה רק תתחזק ואורך השריר והגודל לא ישתנה ורק הכוח יגדל

מה לדעתכם ההבדל בין אימוני כוח להיפרטרופיה?
ואם אני רוצה ״לגדול״ אז עדיף היפרטרופיה?

זו פשטנות יתר.
כוח והיפרטרופיה לא חייבים להיות נפרדים, אבל גם לא חייבים להיות קשורים אחד לשני.
היפרטרופיה נוצרת נטו ע"י אימוני התנגדות עם היקף עבודה או קושי שגדל לאורך זמן בשילוב עם תזונה מתאימה, וכוח הוא היכולת להשתמש במסת השריר שלך כדי להזיז יותר ויותר משקל.
ככל שיש לך יותר שריר, פוטנציאלית אתה גם תהיה חזק יותר, וככל שתהיה חזק יותר, פוטנציאלית תוכל להעמיס על השריר שלך יותר ולעודד יותר היפרטרופיה.

כדי לגדול אתה צריך לעבוד גם בטווח חזרות נמוך יחסית, וגם בגבוה יחסית, כדי לעבוד על סיבי השריר השונים (יש כאלה שיעילים יותר לכוח מתפרץ ויש כאלה שיעילים לעבודה ממושכת יותר), וככה אתה תגדל הכי הרבה

• פותח/ת השרשור
נגיד בבנץ סקוואט ובכל המורכבים אני עובד כוח ובמבודדים ״היפרטרופיה״(טווח חזרות גבוה יחסית)

זו שיטה טובה יחסית
פ
זו פשטנות יתר.
היפרטרופיה נוצרת נטו ע"י אימוני התנגדות עם היקף עבודה או קושי שגדל לאורך זמן בשילוב עם תזונה מתאימה, וכוח הוא היכולת להשתמש במסת השריר שלך כדי להזיז יותר ויותר משקל.
ככל שיש לך יותר שריר, פוטנציאלית אתה גם תהיה חזק יותר, וככל שתהיה חזק יותר, פוטנציאלית תוכל להעמיס על השריר שלך יותר ולעודד יותר היפרטרופיה.

כדי לגדול אתה צריך לעבוד גם בטווח חזרות נמוך יחסית, וגם בגבוה יחסית, כדי לעבוד על סיבי השריר השונים (יש כאלה שיעילים יותר לכוח מתפרץ ויש כאלה שיעילים לעבודה ממושכת יותר), וככה אתה תגדל הכי הרבה
בשביל נטו פיתוח גוף זה המון מעבר
כותרת
יש מלא מקומות שאומרים שאם תעבוד על כוח , אז השריר יתחזק יותר שריר חזק יותר = שריר גדול יותר

ויש מקומות שאומרים שאם תעבוד כוח(נגיד 5x5) אצה רק תתחזק ואורך השריר והגודל לא ישתנה ורק הכוח יגדל

מה לדעתכם ההבדל בין אימוני כוח להיפרטרופיה?
ואם אני רוצה ״לגדול״ אז עדיף היפרטרופיה?
המטרה של פאורליפטר זה להעביר את המוט מנקודה A לB
בפיתוח גוף זה המיינד מאסל קןנקשיין למתוח ולכווץ חזק,יחד עם זאת חובה כמובן לעלות במשקלי עבודה

• פותח/ת השרשור
פ

בשביל נטו פיתוח גוף זה המון מעבר

המטרה של פאורליפטר זה להעביר את המוט מנקודה A לB
בפיתוח גוף זה המיינד מאסל קןנקשיין למתוח ולכווץ חזק,יחד עם זאת חובה כמובן לעלות במשקלי עבודה

אז כדי לפתח גוף ולגדול יש עדיפות לתרגילים בטווח חזרות גדול , progressive overload ומן הסתם תזונה נכונה ?

אז כדי לפתח גוף ולגדול יש עדיפות לתרגילים בטווח חזרות גדול , progressive overload ומן הסתם תזונה נכונה ?
הייתי נותן לך טיפים בסדר הבא שהראשוניים הכי חשובים
טכניקה
מיינד מאסל קונקשיין
כיווצים בסוף תנועה
פרוגרסיב אוברלאוד
כן אחי אפשר לשלב טווחים,טיפ חזק אליך במיוחד במבודדים,תכווץ חזק זה נקרא pick contraction

זו פשטנות יתר.

הייתי נותן לך טיפים בסדר הבא שהראשוניים הכי חשובים
טכניקה
מיינד מאסל קונקשיין
כיווצים בסוף תנועה
פרוגרסיב אוברלאוד
כן אחי אפשר לשלב טווחים,טיפ חזק אליך במיוחד במבודדים,תכווץ חזק זה נקרא pick contraction
קוצר מענייןא ותי באמת הדעה לך על הדברים פה שהוא אומר, מיינד מאסל קונקשיין, כיווץ בסוף תנועה ובנוסף למשל דרופ סטים להתיש את השריר ולבצע את התרגיל באיטיות בעיקר בחלק האקסצנטרי, יש באמת משמעות לזה או שכל עוד אני מרים את הבנץ' עד הסוף הכל טוב גם אם אני לא מרגיש את השריר ולא מנסה כמו שהרבה ממליצים לנסות לכווף את המוט כאילו לקרב כמה שיותר את הידיים וכאילו להרגיש שאני מעקם את המוט
בנוסף טווח חזרות גבוה לסיבים האחרים זה 8-10 או שצריך יותר כאילו 12-15?

מיינד מאסל קונקטשיין זאת שטות מוחלטת.
כי לכווץ חזק בסוף התנועה אבל להתקדם 1 חזרה בחודש יעזור לך הרבה יותר מלהתקדם 2.5 קילו כל אימון אבל לא לכווץ בכלל.

מה זה אומר בכלל לכווץ חזק?
אתה מתכוון לחתירה באופן ספציפי? כי בסקוואט או בבנץ' פרס (בעיקרון תרגילים של פשיטה. גם סקולקראשר למשל יעבוד כאן.) אין לך כל כך איך "לכווץ חזק" בסוף התנועה אלא אם אתה רוצה דלקת מפרקים.

כדי לפתח גוף באופן טבעי צריך להקפיד על טכניקה נכונה, פרוגרסיב אוברלואוד (נכנס כאן עניין התכנון הנכון), מאזן קלורי חיובי ומספיק חלבון, וגם שינה מספקת.

כי לכווץ חזק בסוף התנועה אבל להתקדם 1 חזרה בחודש יעזור לך הרבה יותר מלהתקדם 2.5 קילו כל אימון אבל לא לכווץ בכלל.

אתה מתכוון לחתירה באופן ספציפי? כי בסקוואט או בבנץ' פרס (בעיקרון תרגילים של פשיטה. גם סקולקראשר למשל יעבוד כאן.) אין לך כל כך איך "לכווץ חזק" בסוף התנועה אלא אם אתה רוצה דלקת מפרקים.

כדי לפתח גוף באופן טבעי צריך להקפיד על טכניקה נכונה, פרוגרסיב אוברלואוד (נכנס כאן עניין התכנון הנכון), מאזן קלורי חיובי ומספיק חלבון, וגם שינה מספקת.
ממש לא שטות מוחלטת,מדבר על תרגילים שצריך לכווץ,כפיפת מרפקים,פשיטות למיניהם וכדומה,מה הקשר טבעי או לא ,מעלים משקל שיודעים להתאמן ולא שלא יודעים.״,כמה חברה שראית שעוים בנץ שפשוט מפילים טת הבנץ על החזה ולוחצים מלא משקל וטוענים שהחזה לא גודל?

אני עובד עם מיינד מאסל קונקשיין אז איך זו שטות??

מיינד מאסל קונקשיין, כיווץ בסוף תנועה ובנוסף למשל דרופ סטים להתיש את השריר ולבצע את התרגיל באיטיות בעיקר בחלק האקסצנטרי, יש באמת משמעות לזה או שכל עוד אני מרים את הבנץ' עד הסוף הכל טוב גם אם אני לא מרגיש את השריר
לא חיוני בכלל. דרופ סטים זה שיטה להוספת נפח, לא יותר מזה. כל מה שציינת כאן נועד להגביר את ה-Time Under Tension, שיש לו השפעה בהוספת הנפח. "כיווץ" ומיינד מרסל קונקטשיין אלו דרכים לא מדידות והרבה יותר עדיף לכמת את הנפח דרך מס' חזרות כולל והמשקל שהורם.

שהרבה ממליצים לנסות לכווף את המוט כאילו לקרב כמה שיותר את הידיים וכאילו להרגיש שאני מעקם את המוט
נועד לעזור לאחיזה. בנוסף לכך, "עיקום המוט" זה טכניקה גם להפעיל יותר את הגב העליון וכן, יש פה עניין של כיווץ, אבל זה על מנת לעזור לך להרים יותר ע"י עירוב של מסת שריר נוספת.

בנוסף טווח חזרות גבוה לסיבים האחרים זה 8-10 או שצריך יותר כאילו 12-15?
בתרגילים המורכבים הייתי ממליץ טווח חזרות נמוך יותר על מנת לפתח כוח התחלתי.
בתרגילים מבודדים יותר קשה להתקדם ע"י הוספת משקלי עבודה ולכן הייתי ממליץ לעבוד בטווח חזרות יותר גבוה אבל עדיין לשמור על קווים מנחים של התקדמות.
ממש לא שטות מוחלטת,מדבר על תרגילים שצריך לכווץ,כפיפת מרפקים,פשיטות למיניהם וכדומה,מה הקשר טבעי או לא ,מעלים משקל שיודעים להתאמן ולא שלא יודעים.״,כמה חברה שראית שעוים בנץ שפשוט מפילים טת הבנץ על החזה ולוחצים מלא משקל וטוענים שהחזה לא גודל?
לא הבנתי מילה.
אשמח אם תתנסח בלי שגיאות הקלדה.

לא חיוני בכלל. דרופ סטים זה שיטה להוספת נפח, לא יותר מזה. כל מה שציינת כאן נועד להגביר את ה-Time Under Tension, שיש לו השפעה בהוספת הנפח. "כיווץ" ומיינד מרסל קונקטשיין אלו דרכים לא מדידות והרבה יותר עדיף לכמת את הנפח דרך מס' חזרות כולל והמשקל שהורם.

נועד לעזור לאחיזה. בנוסף לכך, "עיקום המוט" זה טכניקה גם להפעיל יותר את הגב העליון וכן, יש פה עניין של כיווץ, אבל זה על מנת לעזור לך להרים יותר ע"י עירוב של מסת שריר נוספת.

בתרגילים המורכבים הייתי ממליץ טווח חזרות נמוך יותר על מנת לפתח כוח התחלתי.
בתרגילים מבודדים יותר קשה להתקדם ע"י הוספת משקלי עבודה ולכן הייתי ממליץ לעבוד בטווח חזרות יותר גבוה אבל עדיין לשמור על קווים מנחים של התקדמות.
אני עושה במורכבים 6-8 ובמבודדים 8-12 השאלה אם 8-12 זה נחשב מספיק גבוה כמו שקוצר אמר על מנת לעבוד על הסיבים האחרים

אני עושה במורכבים 6-8 ובמבודדים 8-12 השאלה אם 8-12 זה נחשב מספיק גבוה כמו שקוצר אמר על מנת לעבוד על הסיבים האחרים
אתה מתכוון לסיבי סיבולת?
אין להם השפעה גדולה על בניית מסת שריר אחרת כל האצנים היו מר אולימפיה.

קוצר רשם פה שעדיף לעבוד בטווחים גבוהים גם כדי לגרות סיבים אחרים
התכוונתי יותר בכיוון ה-10-12 חזרות.

בכל מקרה מינד מאסל קונקשיין זה כן משהו חשוב, אבל הוא ממש לא הכי חשוב, הוא נמצא בתחתית הרשימה.
בנוסף זה משהו שלוקח המון זמן לפתח, אפילו שנים, וזה בא אחרי תרגול נכון בטכניקה נכונה ובאימונים טובים, לכן זה ממש לא משהו להתרכז בו, במיוחד בתור מתחיל
וכיווץ בסוף חזרה זה סתם גימיק שלא עושה יותר מדי

זו פשטנות יתר.

אז האידיאל לגדילה הוא טווח חזרות נמוך יחסית בתרגילי הבסיס, ובשאר התרגילים טווח חזרות גבוה? נניח לחזה:
בנץ' פרס: 5x5
לחיצת חזה בשיפוע עליון כנגד דאמבלים: 4x10-12
פרפר: 4x10-12
זה עדיף מאותו דבר רק שבבנץ' זה 5x8? (5 סטים 8 חזרות)
אנחנו מדברים פה נטו על גדילה.

בכל מקרה מינד מאסל קונקשיין זה כן משהו חשוב, אבל הוא ממש לא הכי חשוב, הוא נמצא בתחתית הרשימה.
בנוסף זה משהו שלוקח המון זמן לפתח, אפילו שנים, וזה בא אחרי תרגול נכון בטכניקה נכונה ובאימונים טובים, לכן זה ממש לא משהו להתרכז בו, במיוחד בתור מתחיל
ומה עם למשל חזרות איטיות? בעיקר בשלב האקסצנטרי?
ולמה מיינד מסך קונקשן זה דבר חשוב אפילו קצת? זה לא סתם מיתוס של ברוס במכון?

אז אני חרטטן?
מיינד מאסל קונקשיין זה מעבר לקשר מוח שריר

תנסה לעשות פשיטות ברכיים במשקל יחסית כבד לך ל10 חזרות, יש סיכוי טוב שתשתמש קצת בגב או בשאר הגוף כדי להרים את המשקל. לעומת זאת תשים משקל יותר קל ותתרכז בלהרים את המשקל נטו עם הארבע ראשי בצורה מבוקרת, אתה תרגיש את ההבדל בכיווץ.

תנסה לעשות פשיטות ברכיים במשקל יחסית כבד לך ל10 חזרות, יש סיכוי טוב שתשתמש קצת בגב או בשאר הגוף כדי להרים את המשקל. לעומת זאת תשים משקל יותר קל ותתרכז בלהרים את המשקל נטו עם הארבע ראשי בצורה מבוקרת, אתה תרגיש את ההבדל בכיווץ.
יפה אמרת כל הכבוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית