הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה ההבדל בין אימוני כוח והיפרטרופיה?

Elidor20

משתמש מתחיל
237
50
נק' מוניטין:
78
237
50
כותרת
יש מלא מקומות שאומרים שאם תעבוד על כוח , אז השריר יתחזק יותר שריר חזק יותר = שריר גדול יותר

ויש מקומות שאומרים שאם תעבוד כוח(נגיד 5x5) אצה רק תתחזק ואורך השריר והגודל לא ישתנה ורק הכוח יגדל

מה לדעתכם ההבדל בין אימוני כוח להיפרטרופיה?
ואם אני רוצה ״לגדול״ אז עדיף היפרטרופיה?

זה לא בדיוק נכון לפחות לא יהיה הבדל וויזואלי משום ש בשני המקרים יש בן אדם יכול להוסיף x שריר בחודש וזה לא עומד להשתנות יותר מידי אם הוא יותר חזק או יותר חלש
במידה והנפח עבודה(למשקל יש השפעה) יהיה כדול יוצר העלייה היחסית בשריר תיהיה גבוהה יוצא

זה לא בדיוק נכון לפחות לא יהיה הבדל וויזואלי משום ש בשני המקרים יש בן אדם יכול להוסיף x שריר בחודש וזה לא עומד להשתנות יותר מידי אם הוא יותר חזק או יותר חלש
ככל שאתה חזק יותר אתה יכול להפעיל יותר יחידות מוטוריות על כל חזרה וכל סט, זה פוטנציאלית מעודד יותר גדילה

במידה והנפח עבודה(למשקל יש השפעה) יהיה כדול יוצר העלייה היחסית בשריר תיהיה גבוהה יוצא
וואלה לא ברור מה כתבת אשמח לתיקון
ככל שאתה חזק יותר אתה יכול להפעיל יותר יחידות מוטוריות על כל חזרה וכל סט, זה פוטנציאלית מעודד יותר גדילה
אני חושב שהוא התכוון שבגלל שיש שאיפה לX קג שריר בחודש די מהר עוד משקל במקרה הטוב יוסיף לך גרמים בודדים אם בכלל

נערך לאחרונה:
אני לא כל כך מבין, אתה אומר שטבעי ומוזרק יכולים להוסיף אותה כמות שריר בחודש?

אני לא כל כך מבין, אתה אומר שטבעי ומוזרק יכולים להוסיף אותה כמות שריר בחודש?
אם דיברו פה על מוזרקים לעומת טבעים אפשר למחוק את מה שכתבתי חשבתי הם מדברים על טבעים שמרים X משקל לעומת טבעי באותה הרמה בערך שמרים X+ משקל

אם דיברו פה על מוזרקים לעומת טבעים אפשר למחוק את מה שכתבתי חשבתי הם מדברים על טבעים שמרים X משקל לעומת טבעי באותה הרמה בערך שמרים X+ משקל
אי אפשר לדעת כמה בן אדם יעלה שריר בזמן מסוים,גנטיקה משחקת תפקיד

לא הבנתי מה אתה מתכוון פה
הוא לא חושב נכון עזוב
הוא טוען שיש מכסה של שריר שאפשר לעלות וזה נכון,אך הוא לא יודע מהו,לכן הוא לא יכול לטעון שזה לא משנה אם נרים כבד או לא כי אינני יודעים איזה מהאימונים יוביל אותנו למיצוי המקסימלי של העלייה בשריר

הוא לא חושב נכון עזוב
הוא טוען שיש מכסה של שריר שאפשר לעלות וזה נכון,אך הוא לא יודע מהו,לכן הוא לא יכול לטעון שזה לא משנה אם נרים כבד או לא כי אינני יודעים איזה מהאימונים יוביל אותנו למיצוי המקסימלי של העלייה בשריר
אני חושב שלהתחזק זה יעיל מכמה סיבות:
  1. יש גבול כמה אנרגיה אתה יכול להוציא באימון. אם אתה רוצה להרוויח ממנו את המקסימום אתה צריך להצליח להוציא את המקסימום מהשרירים שלך, אחרת אתה סתם מתעייף לאורך הדרך בלי להפיק את המיטב.
  2. מה שמשנה להיפרטרופיה זה כמה חזרות אפקטיביות עשית, כלומר חזרות שבהן הגעת למאמץ שבו אחוז גבוה מהיחידות המוטוריות שלך הופעלו. אם תפתח את היכולת של יעילות מוטורית אתה תצליח להרוויח יותר חזרות אפקטיביות על פחות עבודה.
  3. ככל שאתה מתקדם תצטרך להוסיף תמיד יותר ויותר עבודה, ואז אנחנו חוזרים לסעיף הראשון, שיש גבול כמה עבודה אתה יכול לסחוט באימון, אז עדיף להוסיף תועלת לעבודה שאתה כבר עושה, מאשר רק לעשות עוד

אני חושב שלהתחזק זה יעיל מכמה סיבות:
  1. יש גבול כמה אנרגיה אתה יכול להוציא באימון. אם אתה רוצה להרוויח ממנו את המקסימום אתה צריך להצליח להוציא את המקסימום מהשרירים שלך, אחרת אתה סתם מתעייף לאורך הדרך בלי להפיק את המיטב.
  2. מה שמשנה להיפרטרופיה זה כמה חזרות אפקטיביות עשית, כלומר חזרות שבהן הגעת למאמץ שבו אחוז גבוה מהיחידות המוטוריות שלך הופעלו. אם תפתח את היכולת של יעילות מוטורית אתה תצליח להרוויח יותר חזרות אפקטיביות על פחות עבודה.
  3. ככל שאתה מתקדם תצטרך להוסיף תמיד יותר ויותר עבודה, ואז אנחנו חוזרים לסעיף הראשון, שיש גבול כמה עבודה אתה יכול לסחוט באימון, אז עדיף להוסיף תועלת לעבודה שאתה כבר עושה, מאשר רק לעשות עוד
בסופו של דבר מה שחשוב זה נפח עבודה
לגבי הגוף,בסוף אני טוען ואמשיך לטעון,בסוף הגנטיקה משחקת פה תפקיד
אבל כל אחד יכול להגיע לרמה,השאלה כמה הגוף יתן לו

בסופו של דבר מה שחשוב זה נפח עבודה
לגבי הגוף,בסוף אני טוען ואמשיך לטעון,בסוף הגנטיקה משחקת פה תפקיד
אבל כל אחד יכול להגיע לרמה,השאלה כמה הגוף יתן לו
אז זה מה שאני אומר, שזה לא מסתכם רק בנפח, אלא בנפח אפקטיבי

שום מתאמן שהוא לא מתאמן מתחיל לא יכול לעשות SS. אין קשר אם אתה מוזרק או טבעי
טכנית הוא יכול, אבל הוא יוכל להתקדם רק בקצב שתואם את הרמה שלו, ז"א להתחיל ממשהו כמו 80%, להגיע ל-PR, דילואוד וכו'... ראיתי אנשים שעשו את זה, פשוט זה לא הכי חכם. הנקודה שלו היא שמתאמן מוזרק יוכל להוסיף משקל למוט (בעוד שמתאמן טבעי כנראה לא) עד למצב שהוא יפגע בעצמו בגלל שהשרירים יסתגלו לעומס בעוד ששאר המערכות המעורבות לא יוכלו לעמוד בזה.

טכנית הוא יכול, אבל הוא יוכל להתקדם רק בקצב שתואם את הרמה שלו, ז"א להתחיל ממשהו כמו 80%, להגיע ל-PR, דילואוד וכו'... ראיתי אנשים שעשו את זה, פשוט זה לא הכי חכם. הנקודה שלו היא שמתאמן מוזרק יוכל להוסיף משקל למוט (בעוד שמתאמן טבעי כנראה לא) עד למצב שהוא יפגע בעצמו בגלל שהשרירים יסתגלו לעומס בעוד ששאר המערכות המעורבות לא יוכלו לעמוד בזה.
תראה לי מזריק חזק שיכול להתקדם בSS. אחד יספיק.

יש לך דוגמה למתאמן מתקדם שניסה לעשות SS כמו שצריך ולא הצליח?
גם כאן, אחד יספיק.
אני לא מכיר שום מתאמן מתקדם שניסה לעשות SS מפני שהתוכנית לא מיועדת לו.
רוצה להסביר לי מה הקשר בין התגובה שלי לתגובה שלך? כי אני לא מוצא..

אין לי דעה בנושא, אבל זה כן מסקרן אותי לראות מקור לטענות של 2 הצדדים.
תצטרך ללמוד את ההגדרות.
מתאמן מתחיל - מתאמן שיכול להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון.
אם אתה לא יכול להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון כשכל תנאי ההתאוששות מוקפדים, אז אתה לא מתאמן מתחיל.
לכן, שום מוזרק או טבעי שהם לא מתאמנים מתחילים, בהכרח, לא יכולים לעשות SS.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית