הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה בסקוואט

freazyyyy

משתמש מתחיל
197
105
נק' מוניטין:
176
197
105
לפני כחודש פלוס מינוס התייעצתי פה על הטכניקה שלי בסקוואט בגלל דלקת שקרתה לי מקריסה ועומס של הברכיים. מאז יישמתי כמה טיפים אבל מרגיש שעדיין לא שם.
כמה הערות לפני הסרטון:
1. השרוול בברך בגלל הדלקת ועוזר לי משמעותית לא להרגיש כאב .
2. מאוד קשה לי לא להוביל עם הברכיים משום מה ואני מרגיש שלקחת את הגב אחורה כמו שאני עושה בסרטון עוזר לי משמעותית.
3. אין לי מושג למה המבט שלי היה למעלה בדרך כלל משתדל להסתכל למטה.
4. בחזרה החמישית איבדתי שיווי משקל ואני מאמין שזה קורה בגלל שאני יורד יותר מדיי. איך אני יכול לשים את הגבול לירידה? מספיק בשביל שבירת מקביל ולא יותר מדיי.
עכשיו אפשר לראות את הסרטון 😃

נערך לאחרונה:
1. השרוול בברך בגלל הדלקת ועוזר לי משמעותית לא להרגיש כאב .
אין בעיה שתעשה עם שרוולים

2. מאוד קשה לי לא להוביל עם הברכיים משום מה ואני מרגיש שלקחת את הגב אחורה כמו שאני עושה בסרטון עוזר לי משמעותית.
האגן אחורה הוא בסדר גמור, זה כל מה שקורה אחר כך שבעיה, תכף אגע בזה

3. אין לי מושג למה המבט שלי היה למעלה בדרך כלל משתדל להסתכל למטה.
זה לא משנה לאיפה אתה מסתכל כל עוד אתה מרגיש שזה הכיוון שעוזר לך לעבוד נכון יותר

עכשיו לביקורת עצמה.
הסט אפ שלך סבבה, אין שום בעיה עם הכנה אחורה של האגן, לחלק זה אפילו נחוץ.
הבעיה מתחילה מיד בהתחלה כשאתה מוביל אך ורק עם ברכיים קדימה והאגן שלך פשוט נופל קדימה, כאילו התיישבת על מגלשה.
אתה צריך לשבת יותר אחורה, כאילו אתה מחפש כסא שנמצא איפושהו מאחוריך. תדמיין שמישהו מושך אותך מהחגורה של המכנסיים אחורה.
השאר לא נראה בעייתי, אבל חלק גדול מההרמה בעייתי, אז עד שזה לא יסודר אי אפשר יהיה לדעת אם יש עוד בעיות

• פותח/ת השרשור
אין בעיה שתעשה עם שרוולים

האגן אחורה הוא בסדר גמור, זה כל מה שקורה אחר כך שבעיה, תכף אגע בזה

זה לא משנה לאיפה אתה מסתכל כל עוד אתה מרגיש שזה הכיוון שעוזר לך לעבוד נכון יותר

עכשיו לביקורת עצמה.
הסט אפ שלך סבבה, אין שום בעיה עם הכנה אחורה של האגן, לחלק זה אפילו נחוץ.
הבעיה מתחילה מיד בהתחלה כשאתה מוביל אך ורק עם ברכיים קדימה והאגן שלך פשוט נופל קדימה, כאילו התיישבת על מגלשה.
אתה צריך לשבת יותר אחורה, כאילו אתה מחפש כסא שנמצא איפושהו מאחוריך. תדמיין שמישהו מושך אותך מהחגורה של המכנסיים אחורה.
השאר לא נראה בעייתי, אבל חלק גדול מההרמה בעייתי, אז עד שזה לא יסודר אי אפשר יהיה לדעת אם יש עוד בעיות
תקשיב אני באמת מתקשה בלשבת יותר אחורה מזה אני פשוט לא מצליח ובמקרה הטוב מרגיש לא יציב. הכאב בברכיים פסק שזה כבר סימן שזה טכנית כנראה נראה יותר טוב, אבל השאלה איך אוכל להתיישב יותר אחורה לדעתך? האם מנח הברכיים שלי באמת נוראי?
דבר נוסף, הירידה האקצנטרית אני גם מרגיש שהיא קורסת יותר נטו עניין של הרגל שלי אני פחות חושב שזה מאמין לברכיים.
לבסוף, מה לגבי העומק? אני מרגיש שאני יורד יותר מדיי האם גם זה נראה ככה?
תודה על העזרה!

תקשיב אני באמת מתקשה בלשבת יותר אחורה מזה אני פשוט לא מצליח ובמקרה הטוב מרגיש לא יציב. הכאב בברכיים פסק שזה כבר סימן שזה טכנית כנראה נראה יותר טוב, אבל השאלה איך אוכל להתיישב יותר אחורה לדעתך? האם מנח הברכיים שלי באמת נוראי?
דבר נוסף, הירידה האקצנטרית אני גם מרגיש שהיא קורסת יותר נטו עניין של הרגל שלי אני פחות חושב שזה מאמין לברכיים.
לבסוף, מה לגבי העומק? אני מרגיש שאני יורד יותר מדיי האם גם זה נראה ככה?
תודה על העזרה!
הבעיה היא שאתה לא שולט בכלל על תנועת הברכיים, התנועה שלהם צריכה להיות מבוקרת ואקטיבית, ולא פשוט לתת להן לנדוד לאן שהרוח לוקחת אותן.
אם אתה לא מצליח להתיישב בלי לאבד יציבות אני חושד שיש לך פחד מלהתכופף עם הגו, כדי לאזן את המוט.

תנסה לתרגל בעיקר עם חימום עם ספסל או משהו מאחוריך, משהו שאשכרה אתה יכול להתיישב עליו.
גם לדעתי זה יותר מדי משקל בשביל לתרגל נכון, אלה סטים של הישרדות, לא התחזקות בטכניקה נכונה

• פותח/ת השרשור
הבעיה היא שאתה לא שולט בכלל על תנועת הברכיים, התנועה שלהם צריכה להיות מבוקרת ואקטיבית, ולא פשוט לתת להן לנדוד לאן שהרוח לוקחת אותן.
אם אתה לא מצליח להתיישב בלי לאבד יציבות אני חושד שיש לך פחד מלהתכופף עם הגו, כדי לאזן את המוט.

תנסה לתרגל בעיקר עם חימום עם ספסל או משהו מאחוריך, משהו שאשכרה אתה יכול להתיישב עליו.
גם לדעתי זה יותר מדי משקל בשביל לתרגל נכון, אלה סטים של הישרדות, לא התחזקות בטכניקה נכונה
אני עובד בלינארית, הרבה סטים שהם יחסית קלים בהם שיפרתי מאוד את הטכניקה בהשוואה למה שהיא הייתה. עשיתי גם דילואד במשך חודש וחצי בשביל להמשיך לעבוד על זה אבל אני מרגיש שזה משהו שאני יכול לשפר בו זמנית וגם מעדיף כל עוד אין כאב. אימון הבא משקל יותר קל (התאוששות) אנסה שוב בלי ספסל להתיישב יותר לאחור ואצלם, במידה ולא יעבוד אתחיל לעבוד עם ספסל (Box squat) נראה אם יעבוד.
שאלה קטנה- האם זה דבר פסול לרדת יותר עם הברכיים? אין סיכוי שאנטומית הברכיים שלי מובילות יותר? במידה ואין לי כאב ועלייה במשקלים כן קורית האם זה משהו פסול להמשיך בו?
מצד שני יש לי דלקת בגלל זה אבל עכשיו המצב יותר בסדר וכבר לא מרגיש כאב במהלך הסקוואטים. יש סיכוי שפשוט יש לברכיים שלי נטייה ללכת יותר קדימה?

נערך לאחרונה:
אני חושב שאני יכול לראות שהברכיים שלך קורסות פנימה, זה אסון.

לדעתי חסר לך כיווץ בתנועה שגורמת לחוסר שיווי משקל.

לדעתי תוריד משקל ותעבוד על פאוז סקוואט.
ותלמד איך לנשום נכון.

• פותח/ת השרשור

לדעתי חסר לך כיווץ בתנועה שגורמת לחוסר שיווי משקל.

לדעתי תוריד משקל ותעבוד על פאוז סקוואט.
ותלמד איך לנשום נכון.
יום רביעי אנסה לעשות כמה תיקונים ומשם אוכל לרוץ למסקנות. העדיפות הראשונה שלי זה לתקן את הסקוואט תוך כדי עבודה פחות לשחק עם וריאציות. במידה ולא יעבוד אתחיל לעבוד על כל מיני וריאציות שיעזרו לי
מעריך מאוד את העזרה, אעלה סרטון נוסף ברביעי.
לא יכולתי לחכות עד יום רביעי, תירגלתי קצת טכניקה:
זווית מהצד:

זווית מקדימה:

כמובן משקל קל אבל מרגיש שזה נראה הרבה יותר טוב, אשמח לדעת מה דעתכם.
@kotzer
@elchonon

יום רביעי אנסה לעשות כמה תיקונים ומשם אוכל לרוץ למסקנות. העדיפות הראשונה שלי זה לתקן את הסקוואט תוך כדי עבודה פחות לשחק עם וריאציות. במידה ולא יעבוד אתחיל לעבוד על כל מיני וריאציות שיעזרו לי
מעריך מאוד את העזרה, אעלה סרטון נוסף ברביעי.
זווית מהצד:

זווית מקדימה:

כמובן משקל קל אבל מרגיש שזה נראה הרבה יותר טוב, אשמח לדעת מה דעתכם.
@kotzer
@elchonon

הרבה יותר טוב, גם הרבה יותר שליטה בטכניקה.
אתה לא צונח למטה, נראה מעולה.

כבר נראה הרבה יותר טוב.
אם תצליח לשלב את לקיחת האגן אחורה שאתה עושה לפני כחלק מהירידה עצמה זה יהיה מעולה, אבל לא מחייב

אני לא לגמרי מסכים.
נכון שקריסת ברכיים (לא מוגזמת) היא פחות אפקטיבית מברכיים נעולות במקום, אבל קריסה קלה היא בסדר גמור, ולחלק מהאנשים זה טבעי לחלוטין בתנועה והם אפילו יותר יעילים ככה

• פותח/ת השרשור
הרבה יותר טוב, גם הרבה יותר שליטה בטכניקה.
אתה לא צונח למטה, נראה מעולה.
כבר נראה הרבה יותר טוב.
אם תצליח לשלב את לקיחת האגן אחורה שאתה עושה לפני כחלק מהירידה עצמה זה יהיה מעולה, אבל לא מחייב

אני לא לגמרי מסכים.
נכון שקריסת ברכיים (לא מוגזמת) היא פחות אפקטיבית מברכיים נעולות במקום, אבל קריסה קלה היא בסדר גמור, ולחלק מהאנשים זה טבעי לחלוטין בתנועה והם אפילו יותר יעילים ככה
תודה רבה לכם! עכשיו נשאר לראות איך זה נראה תחת עומס. יום שישי אעלה סרטון נוסף מקווה שיהיה בסדר. מעריך מאוד את העזרה!

זה לא היה נראה קריסה קלה.
ומארק ריפטו כתב שכך זה מעמיס על המניסקוס יתר על המידה.
ומהמאמן שלי למדתי שאפילו קריסה קטנה היא מיותרת.

אציין, שאני מלך הקורסים. תמיד קורסות לי הברכיים, וזה העבודה התמידית שלי, אמנם זה הרבה יותר טוב מבעבר, אבל יש לי עוד דרך ארוכה.
על זה נאמר "כל הפוסל, במומו פוסל".

אבל יש מצב שאתה יודע דברים שאני לא יודע, ודעותינו חלוקות.

ומארק ריפטו כתב שכך זה מעמיס על המניסקוס יתר על המידה.
אבל לריפטו אין ידע באורטופדיה, פיזיותרפיה, או קינסיולוגיה.
המחקר והפרקטיקה מראים שאין באמת נזק למניסקוס מקריסה מסויימת ונשלטת.
אחרת היינו רואים הרבה יותר מניפים אולימפיים עם נזקי מניסקוס
kim-un-guk-153_lg.jpg

ומהמאמן שלי למדתי שאפילו קריסה קטנה היא מיותרת.
מיותרת זה מאוד תלוי במתאמן, יש מתאמנים שצריכים קריסה קלה כדי לדחוף וורטיקלית דרך השוק, כמו בדדליפט

אבל לריפטו אין ידע באורטופדיה, פיזיותרפיה, או קינסיולוגיה.
המחקר והפרקטיקה מראים שאין באמת נזק למניסקוס מקריסה מסויימת ונשלטת.
אחרת היינו רואים הרבה יותר מניפים אולימפיים עם נזקי מניסקוס
תכלס מה שאתה אומר הגיוני, אבל בתחום של ווייטליפטינג המשקל מאוד נמוך יחסית למה שהברכיים שלהם יכולות להחזיק.
האם זה נכון שבפאוורליפטינג גם אין פציעות לברכיים קורסות.
מיותרת זה מאוד תלוי במתאמן, יש מתאמנים שצריכים קריסה קלה כדי לדחוף וורטיקלית דרך השוק, כמו בדדליפט
אני מסכים שמה שאתה אומר נשמע הגיוני, אך המאמן שלי הסביר לי שיותר שרירים יכולים לעבוד כשהברכיים לא קורסות.
מעולם לא שמעתי מאמן שאומר שזה תלוי במתאמן.
יש לך רפרנס?

האם זה נכון שבפאוורליפטינג גם אין פציעות לברכיים קורסות.
לא משהו מתועד

אני מסכים שמה שאתה אומר נשמע הגיוני, אך המאמן שלי הסביר לי שיותר שרירים יכולים לעבוד כשהברכיים לא קורסות.
יותר שרירים יכולים לעבוד ככה אני מסכים, אבל היופי בפאוורליפטינג הוא לדעת להשתמש גם במנופים שלך. אם אתה יכול לדחוף דרך העצם ולחסוך אנרגיה לשריר זה גם יתרון מסויים

יש לך רפרנס?
אני אחפש לך משהו מאוחר יותר, אבל תסתכל באינסטגרם של סטפי כהן, היא פרסמה כמה דברים בנושא, בינתיים אני הולך לבדוק מקסימלים
אני אחפש לך משהו מאוחר יותר, אבל תסתכל באינסטגרם של סטפי כהן, היא פרסמה כמה דברים בנושא, בינתיים אני הולך לבדוק מקסימלים
Dr. Stefanie Cohen, DPT on Instagram: “KNEE CAVING SERIES PART 1: ___________________________________ We’ve all heard the cue “knees out” given to someone or by someone when…”

זה מה שמצאתי בינתיים

לא משהו מתועד

יותר שרירים יכולים לעבוד ככה אני מסכים, אבל היופי בפאוורליפטינג הוא לדעת להשתמש גם במנופים שלך. אם אתה יכול לדחוף דרך העצם ולחסוך אנרגיה לשריר זה גם יתרון מסויים

Dr. Stefanie Cohen, DPT on Instagram: “KNEE CAVING SERIES PART 1: ___________________________________ We’ve all heard the cue “knees out” given to someone or by someone when…”

זה מה שמצאתי בינתיים
בהחלט מעניין.
הקריסה בתחילת העליה שיערתי שהיא בסדר, כי באמת שאי אפשר לקרוס הרבה ככה, וזה הכי יעיל לעלות כך.
אך באמצע העליה, אין סיבה לגטימית לקריסה.
והיה נראה לי שהקריסה של הבחור הייתה באמצע העליה לפי איך שהיה נראה שהמשקל זז מהחלק החיצוני של הרגל, לחלק הפנימי.
ואת זה לא תראה שום וויטליפטר עושה.
ואני סבור שזה גם יסכן את המניסקוס אולי.

אך באמצע העליה, אין סיבה לגטימית לקריסה.
קריסה באמצע העליה לרוב תהיה בגלל רגליים חלשות ביחס לגב, וע"י קריסה של הברכיים אפשר עוד איכשהו לסגור את ההרמה במקום לקרוס למטה, אבל מסכים שזה מצביע על בעיה ולא משהו תקין

קריסה באמצע העליה לרוב תהיה בגלל רגליים חלשות ביחס לגב, וע"י קריסה של הברכיים אפשר עוד איכשהו לסגור את ההרמה במקום לקרוס למטה, אבל מסכים שזה מצביע על בעיה ולא משהו תקין
נס, אנחנו מסכימים.

• פותח/ת השרשור
אשמח לנצל את האשכול ולשאול על הדרך איך הטכניקה שלי בשאר התרגילים המורכבים.
לפני זה, העלאתי קצת עומס בסקוואט (עדיין זה יום התאוששות אז זה עדיין קל) ושמתי לב לקריסה פנימית של כף הרגל שלי. יש לי פלאטפוס מניח שזאת הסיבה:

אשמח לדעת גם איך הטכניקה בOHP:

הרגשתי מאוד לא יציב ושהכיווץ של הישבן ברח לי. (רק במשקל הזה, בחימום לא)
דדליפט:

@kotzer
@elchonon
וכל מי שיכול לעזור 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית