הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה בסקוואט

freazyyyy

משתמש מתחיל
197
105
נק' מוניטין:
176
197
105
לפני כחודש פלוס מינוס התייעצתי פה על הטכניקה שלי בסקוואט בגלל דלקת שקרתה לי מקריסה ועומס של הברכיים. מאז יישמתי כמה טיפים אבל מרגיש שעדיין לא שם.
כמה הערות לפני הסרטון:
1. השרוול בברך בגלל הדלקת ועוזר לי משמעותית לא להרגיש כאב .
2. מאוד קשה לי לא להוביל עם הברכיים משום מה ואני מרגיש שלקחת את הגב אחורה כמו שאני עושה בסרטון עוזר לי משמעותית.
3. אין לי מושג למה המבט שלי היה למעלה בדרך כלל משתדל להסתכל למטה.
4. בחזרה החמישית איבדתי שיווי משקל ואני מאמין שזה קורה בגלל שאני יורד יותר מדיי. איך אני יכול לשים את הגבול לירידה? מספיק בשביל שבירת מקביל ולא יותר מדיי.
עכשיו אפשר לראות את הסרטון 😃

נערך לאחרונה:
אשמח לנצל את האשכול ולשאול על הדרך איך הטכניקה שלי בשאר התרגילים המורכבים.
לפני זה, העלאתי קצת עומס בסקוואט (עדיין זה יום התאוששות אז זה עדיין קל) ושמתי לב לקריסה פנימית של כף הרגל שלי. יש לי פלאטפוס מניח שזאת הסיבה:

אשמח לדעת גם איך הטכניקה בOHP:

הרגשתי מאוד לא יציב ושהכיווץ של הישבן ברח לי. (רק במשקל הזה, בחימום לא)
דדליפט:

@kotzer
@elchonon
וכל מי שיכול לעזור 😃

סקוואט בסדר גמור, רק העצירה היא מכוונת או לא?
לגבי כף הרגל, גם עם פלטפוס אתה צריך לעבוד על יציבות בכף הרגל, זה לא תירוץ.
לגבי המיליטרי, גם בסדר גמור, רק שים לב שאתה לא מוריד את המוט יותר מדי עד שאתה מאבד את מיקום המרפקים, כי אתה מתחיל ישר מסוף הירידה בלי סט אפ מחדש.
לגבי הדדליפט, גם מעולה, רק תנסה לדמיין שמושכים אותך מהעורף, זה עוזר מאוד

• פותח/ת השרשור
סקוואט בסדר גמור, רק העצירה היא מכוונת או לא?
לגבי כף הרגל, גם עם פלטפוס אתה צריך לעבוד על יציבות בכף הרגל, זה לא תירוץ.
לגבי המיליטרי, גם בסדר גמור, רק שים לב שאתה לא מוריד את המוט יותר מדי עד שאתה מאבד את מיקום המרפקים, כי אתה מתחיל ישר מסוף הירידה בלי סט אפ מחדש.
לגבי הדדליפט, גם מעולה, רק תנסה לדמיין שמושכים אותך מהעורף, זה עוזר מאוד
הבנתי, מעולה תודה רבה!
בנוגע למילטרי לוודא שהבנתי הכוונה פשוט לרדת טיפה פחות? והעצירה בסקוואט מכוונת, אני מרגיש שזה טיפה עוזר לי בשליטה. כמובן כשאעבוד עצימות לא אעשה את זה.

מעולה! שמח לשמוע 😃

• פותח/ת השרשור
טוב מצטער על החפירה, היום עשיתי עצימות. עכשיו אני מקווה שהטכניקה לא נשברה לי כי היה לי יותר קשה.

שאלה: את התיקון פיזית אני מרגיש משמעותית גם אין בכלל כאב בברכיים, אבל מבחינת הסרטון אני לא רואה הבדל גדול (חוץ מזה שהברכיים מגיעות פחות רחוק) איך אוכל לדעת שהברכיים שלי באמת לא הובילו את התנועה אלא האגן? והאם הטכניקה בסדר תחת עומס?
כמה הערות ששמתי לב:
1. פחות שלטתי על הירידה.
2. אני חושב שעוד לא התרגלתי במאה אחוז והברכיים נשלחו יותר קדימה ממה שצריך להיות.

@kotzer
@elchonon

נערך לאחרונה:
יש שיפור, אבל קל מאוד.

איך אוכל לדעת שהברכיים שלי באמת לא הובילו את התנועה אלא האגן?
תסתכל מי זז הכי הרבה על ציר X יחסית לסט אפ, ומי זז ראשון.
אתה תראה שהברכיים זזות הרבה קדימה וראשונות, והאגן גם הלך קדימה על ציר X,שהוא צריך ללכת אחורה, או מקסימום רק למטה אם אתה מתחיל עם האגן מאוד אחורה כמו שאתה עושה

האם הטכניקה בסדר תחת עומס?
לא ממש

• פותח/ת השרשור
יש שיפור, אבל קל מאוד.

תסתכל מי זז הכי הרבה על ציר X יחסית לסט אפ, ומי זז ראשון.
אתה תראה שהברכיים זזות הרבה קדימה וראשונות, והאגן גם הלך קדימה על ציר X,שהוא צריך ללכת אחורה, או מקסימום רק למטה אם אתה מתחיל עם האגן מאוד אחורה כמו שאתה עושה

לא ממש
הבנתי, באסה שברגע שהמשקל עלה חזרתי אחורה. אני מאמין שזה גם עניין של תרגול, אני פשוט הרבה זמן עושה סקוואט בצורה לא תקינה וקשה לי להתרגל במאה אחוז לתנועה החדשה, במיוחד בסטים של הישרדות כמו שאמרת.
מקווה שביום שני אני אצליח לעבוד נכון תחת עומס, אפרסם סרטון נוסף. בינתיים אני שמח שהברכיים הפסיקו לכאוב תוך כדי הסקוואט, גם התקדמות מעולה מבחינתי.

הבנתי, באסה שברגע שהמשקל עלה חזרתי אחורה. אני מאמין שזה גם עניין של תרגול, אני פשוט הרבה זמן עושה סקוואט בצורה לא תקינה וקשה לי להתרגל במאה אחוז לתנועה החדשה, במיוחד בסטים של הישרדות כמו שאמרת.
מקווה שביום שני אני אצליח לעבוד נכון תחת עומס, אפרסם סרטון נוסף. בינתיים אני שמח שהברכיים הפסיקו לכאוב תוך כדי הסקוואט, גם התקדמות מעולה מבחינתי.
אני מציע בכל מקרה להוריד בערך ב-10% את משקלי העבודה בסקוואט ולעלות חזרה משם

• פותח/ת השרשור
טוב, ניסיתי היום שוב עם 110 קילו ל3 חזרות. סט ראשון כשל בגלל שאיבדתי יציבות כי ניסיתי להתיישב יותר מדי לאחור ואיבדתי שיווי משקל וכבר לא הצלחתי לעמוד. סט שני ניסיתי לרדת פחות וכל הזמן להוביל עם הישבן. בעיניי זה נראה טוב, האגן מוביל ואני לא רואה את הברכיים נשלחות יותר מדיי קדימה. אשמח שתגידו לי שוב מה דעתכם.

@kotzer
@elchonon

כמו שכתבתי בהתחלה, עדיין חסר כיווץ.
זה הסיבה לחוסר שיווי משקל, וחוסר יציבות.
אתה צריך ללמוד לכווץ את כל השרירים.

• פותח/ת השרשור
כמו שכתבתי בהתחלה, עדיין חסר כיווץ.
זה הסיבה לחוסר שיווי משקל, וחוסר יציבות.
אתה צריך ללמוד לכווץ את כל השרירים.
הבנתי, הבעיה המרכזית בסקוואט שלי הייתה השליחה של הברכיים קדימה עוד לפני ההורדת אגן, מבחינה הזאת זה נראה בסדר? ובאופן כללי הסקוואט נראה בסדר בסרטון?
לגבי הכיווץ- תוכל להסביר בדיוק למה אתה מתכוון?

לדעתי הנעליים עם ההגבהה דופקות אותך, הן מאלצות אותך לשלוח ברכיים ממש קדימה.
גם אתה לוקח את האגן כל כך אחורה בסט אפ בחלק מהחזרות, שהוא צריך ללכת קדימה בירידה כי אין לו ברירה

• פותח/ת השרשור
הטכניקה טובה.
רק חסר לדעתי שליטה וכיווץ.

מעולה, אסתכל על הכל תודה רבה.
לדעתי הנעליים עם ההגבהה דופקות אותך, הן מאלצות אותך לשלוח ברכיים ממש קדימה.
גם אתה לוקח את האגן כל כך אחורה בסט אפ בחלק מהחזרות, שהוא צריך ללכת קדימה בירידה כי אין לו ברירה
הבנתי.
מה אתה ממליץ לעשות אחרת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית