הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה קורה אם יורדים מהר במשקל

Amit201298

משתמש מתחיל
197
20
נק' מוניטין:
42
197
20
עזבו לאבד מסת שריר לבן אדם שמן שרוצה להרזות כמה שיותר מהר ובמקום 4 קילו בחודש הוא יוריד 8.

החילוף חומרים ידפק ? המשקל יעלה בחזרה תוך שנייה ? או שהכל מיתוסים

כמות הקלוריות שאתה תשרוף במנוחה תרד כמובן, בגלל שאיבדת מסת שריר.
יכול להיות שמכאן המיתוס הנפוץ של "דיאטת כסאח דופקת מטבוליזם".

חילוף החומרים יכול להידפק אבל לא מדיאטה אחת אלא ממספר של דיאטות כאלה, אבל דיאטות כאסח (פחות מ-1000 קלוריות ליום).
האם המשקל יעלה מהר בחזרה? לבד באופן אוטומטי הוא לא עולה מעצמו. אם תשמור על תזונה תוכל גם להישאר חטוב, תלוי בך.

מאותה סיבה שדיאטת כאסח משבשת את קצב חילוף החומרים, תחשוב שאם תעשה כמה כאלה של תקופה ממושכת, אתה דופק את המערכת.
לא אמרתי שזה "יידפק" לכל החיים

אם יש לך תוכנית איך למנוע חוסרים ואיך לצאת מהדיאטה הזאת בצורה טובה אז אין סיבה שתהיה בעיה עם דיאטה כזאת.
הבעיה העיקרית היא הניתוק המוחלט משלב הדיאטה לאחרי. החוכמה היא לא לרדת במשקל, זה קל, זה דווקא איך לשמור על המשקלף וכשאתה יורד במשקל כל כך מהר לרוב האחרי יהיה כל כך שונה שיהיה לך קל יותר לעלות חזרה במשקל

• פותח/ת השרשור
אם יש לך תוכנית איך למנוע חוסרים ואיך לצאת מהדיאטה הזאת בצורה טובה אז אין סיבה שתהיה בעיה עם דיאטה כזאת.
הבעיה העיקרית היא הניתוק המוחלט משלב הדיאטה לאחרי. החוכמה היא לא לרדת במשקל, זה קל, זה דווקא איך לשמור על המשקלף וכשאתה יורד במשקל כל כך מהר לרוב האחרי יהיה כל כך שונה שיהיה לך קל יותר לעלות חזרה במשקל

אני אומר לאכול 1300 קלוריות ביום בערך למשך חודשיים.

כי יש לי עודף משקל דיי גדול אני צריך לרדת 20 קילו בערך

זה גירעון גדול מדי.
אתה עלול לאבד שריר בתקופה הזו.
אתה צריך לרדת את ה-20 קילו האלה לפני תאריך מסוים? כי אם אין דדליין עדיף שתיקח את זה לאט עם גירעון מתון יותר.

אם אתה חייב לרדת 20 קילו עד זמן מסויים אז תעשה מה שאתה צריך, למרות שכן הייתי עושה את זה בליווי תזונאי.
אבל קח בחשבון שעכשיו אתה אוכל כדי לתמוך ב-20 קילו האלה, מה יקרה אחרי הדיאטת כסאח הזאת? אתה יודע איך אתה על 20 קילו פחות צריך לאכול?

• פותח/ת השרשור
אם אתה חייב לרדת 20 קילו עד זמן מסויים אז תעשה מה שאתה צריך, למרות שכן הייתי עושה את זה בליווי תזונאי.
אבל קח בחשבון שעכשיו אתה אוכל כדי לתמוך ב-20 קילו האלה, מה יקרה אחרי הדיאטת כסאח הזאת? אתה יודע איך אתה על 20 קילו פחות צריך לאכול?
אני מפחד שאחרי חודש וחצי של גרעון קלורי חזק הגוף שלי ירגל לקצת קלוריות ואני אשמין מ 1400 קלוריות ביום

אני מפחד שאחרי חודש וחצי של גרעון קלורי חזק הגוף שלי ירגל לקצת קלוריות ואני אשמין מ 1400 קלוריות ביום
אתה בהחלט תצטרך לעלות מאוד בהדרגה את הקלוריות, כי הגוף שלך יוריד את הנייטרלי שלו, ותצטרך לתת לו את הזמן לעלות חזרה

• פותח/ת השרשור
אתה בהחלט תצטרך לעלות מאוד בהדרגה את הקלוריות, כי הגוף שלך יוריד את הנייטרלי שלו, ותצטרך לתת לו את הזמן לעלות חזרה
לאחר 6-12 שבועות יש לעשות הפסקה של שבועיים ולאכול במאזן נייטרלי.

אתה מתכוון ככה ? אני מתכנן לתת חודש וחצי חזקים ואז לחזור לתפריט ניטרלי זה ישפר את החילוף חומרים ?

כמות הקלוריות שאתה תשרוף במנוחה תרד כמובן, בגלל שאיבדת מסת שריר.
יכול להיות שמכאן המיתוס הנפוץ של "דיאטת כסאח דופקת מטבוליזם".
למה שהוא יאבד מסת שריר?
אם לצורך העניין הוא אוכל בעיקר חלבון בתפריט שלו, משלים חוסרים מתוספים (לדוגמא PSMF) ומתאמן בחדר כושר, אין באמת סיבה לאבד שריר בזמן כל כך קצר.
או שאני טועה?

למה שהוא יאבד מסת שריר?
אם לצורך העניין הוא אוכל בעיקר חלבון בתפריט שלו, משלים חוסרים מתוספים (לדוגמא PSMF) ומתאמן בחדר כושר, אין באמת סיבה לאבד שריר בזמן כל כך קצר.
או שאני טועה?
בגירעון גדול מדי הדבר אכן קורה.

• פותח/ת השרשור
חברה בבקשה תתייחסו לשאלה שלי

אם החילוף חומרים שלי ממש נדפק ואני משמין מ 1400 קלוריות מה עושים ??? איך מסדרים את זה בלי להשמין

חברה בבקשה תתייחסו לשאלה שלי

אם החילוף חומרים שלי ממש נדפק ואני משמין מ 1400 קלוריות מה עושים ??? איך מסדרים את זה בלי להשמין
להעלות מסת שריר זאת האופציה היחידה.
אה, וגם להיות פעיל יותר.
לדעתי אתה משמין מ-1,400 מהסיבה הפשוטה שאתה כנראה לא מחשב נכון את מה שאתה אוכל.
רוב הסיכויים שאתה לא באמת מכניס 1,400 קלוריות לגוף כל יום אלא מכניס יותר קלוריות ופשוט ולא מחשב נכון או לא שוקל במדויק.

מה התפריט שלך?

נערך לאחרונה:
בגירעון גדול מדי הדבר אכן קורה.
אז איך בעצם PSMF עובד? אני באמת מעוניין לדעת.
מעבר, מה מוגדר גרעון גדול מדי? האם מתייחסים נטו למסה רזה של בנאדם או למשקל הכללי?
אני שואל כי אני שונא להיות בתפריט של 'חיטוב' ובעתיד אני מעוניין לרדת לאחוז שומן מאוד נמוך בשביל להמנע ממראה נפוח (מה שדיברנו עליו בפוסט על הנוזלים)

אז איך בעצם PSMF עובד? אני באמת מעוניין לדעת.
מעבר, מה מוגדר גרעון גדול מדי? האם מתייחסים נטו למסה רזה של בנאדם או למשקל הכללי?
אני שואל כי אני שונא להיות בתפריט של 'חיטוב' ובעתיד אני מעוניין לרדת לאחוז שומן מאוד נמוך בשביל להמנע ממראה נפוח (מה שדיברנו עליו בפוסט על הנוזלים)
מתייחסים למסת השומן.
הנוסחה היא לא מדויקת אבל בעיקרון זה 69 כפול מסת השומן שלך בקילוגרמים.
התוצאה היא מספר הקלוריות המקסימלי שאתה יכול להחסיר מהמאזן הנייטרלי שלך מבלי לאבד מסת שריר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית