אימון ב"צום".

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אם אדם מתאמן אחרי 7 שעות שבמהלכן לא אכל כלום, ולאחר האימון הוא יאכל ארוחה עתירת חלבון אך לא מיד אלא שעתיים לאחר מכן.

ברור לי שאימון אחד לא משנה כלום, אבל לצורך העניין, נניח וזה קורה באופן מגמתי: האם האפקטיביות של האימון תהיה פחותה לעומת מצב שבו צריכת החלבון תבוא בחלון זמן של 30 דק' מסיום האימון?

"חלון ההזדמנויות" תקף בשני מצבים:
1. ספורטאי שמתאמן פעמיים ביום בהפרש של פחות מ8 שעות
2. אימון בצום של מעל 6 שעות.
כן. חלון ההזדמנויות יהיה תקף במקרה הזה.

כמה זמן הוא נמשך?
כשאתה מתאמן בצום העליה הטבעית בפירוק החלבון השרירי גורמת לגרעון שהיה לפני האימון במאזן חומצות האמינו בשריר להמשך גם לאחריו, למרות העליה ברמות סינתזת החלבון שהאימון גורם.
זאת אומרת, לצרוך חלבון כמה שיותר מהר מאז שסיימת אימון (זאת לגבי צום וספורטאים שמתאמנים בהפרש של פחות מ8 שעות).

רק רוצה להוסיף.
כאשר אתה מתאמן בצום הביצועים שלך יהיו פחות טובים מאשר אחרי ארוחה קטנה כשעה-שעתיים לפני.
אם זה קורה באופן מגמתי כנראה שאתה תיחלש בהתאם.
לכן מומלץ לא להתאמן אימוני כוח בצום.

הכרתי ספורטאי ממש חזק שהיה עושה שנים צום לסירוגין, שהיה אוכל רק ארוחת בוקר וערב ענקיים.
ולא אכל דבר באמצע.
והאימונים שלו היו רחוקים מהארוחות שלו.

אבל הוא טען שזה עוזר לאימונים שלו, והוא היה חזק בגלל זה.
הוא טען שהבטן ריקה עוזרת לאימון טוב יותר אצלו.

אז אני לא יודע לענות לשאלה באופן מקצועי, אך מנסיון של חבר חזק, די הלך לו.

הכרתי ספורטאי ממש חזק שהיה עושה שנים צום לסירוגין, שהיה אוכל רק ארוחת בוקר וערב ענקיים.
ולא אכל דבר באמצע.
והאימונים שלו היו רחוקים מהארוחות שלו.

אבל הוא טען שזה עוזר לאימונים שלו, והוא היה חזק בגלל זה.
הוא טען שהבטן ריקה עוזרת לאימון טוב יותר אצלו.

אז אני לא יודע לענות לשאלה באופן מקצועי, אך מנסיון של חבר חזק, די הלך לו.
מעניין למה.
מניסיון אישי, במהלך תקופה שבה ביצעתי צום לסירוגין (היה לי מאוד נוח לבצע את זה מאשר לפרוס את הארוחות על פני כל היום) כשהייתי מתאמן בבוקר הייתי מרים הרבה פחות מאשר בימים בהם הייתי מתאמן אחרי הצהריים לאחר הארוחה הראשונה (הייתה בערך ב-12:00 או 14:00).

באימונים בצום אמליץ בד"כ לצרוך 20-40 דקות לפני האימון יוגורט או סקופ אבקת חלבון. אם זה עולה במהלך האימון אפשר עד שעה לאחר האימון. יתכן וחלון ההזדמנויות במצבים של אימון (כוח) בצום ישחקו תפקיד בטווח הארוך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית