הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתכנן להתחיל חיטוב בקרוב - מס׳ שאלות

• פותח/ת השרשור Hulk91
  • פורסם בתאריך

Hulk91

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
אהלן חברים,

רקע לפני שאגש לשאלה:
בן 28
גובה 178 ס״מ
משקל 93.5 ק״ג
מסת גוף רזה 79 ק״ג
אחוז שומן 18%
היקף חזה 112 ס״מ
היקף מותניים 90 ס״מ
היקף זרוע 41 ס״מ
היקף תאומים 39 ס״מ
RMR/צריכה קלורית במנוחה 2300 קלוריות

מתאמן 5 פעמים בשבוע (חזה+יד אחורית+בטן | גב+יד קדמית | רגליים+כתפיים).
יוצא שבכל שבוע יש איזור מסויים שאני מתאמן עליו פעם אחת, משתנה משבוע לשבוע.
לדוג׳ אם התחלתי את השבוע עם A/B/C/A/B ,אז בשבוע שלאחריו אתחיל עם B/C/A/B/C, ואז עם C/A/B/C/A וכן הלאה.

אני צורך בין 2800-3200 קלוריות ביום (משתנה מיום ליום, יש ימים שגם פחות מזה) מתוכם: 170-200 גרם חלבון, 80-115 גרם שומן, 250-310 גרם פחמימה.

טבעי, לא נוגע בכימיקלים וגם לא מעוניין להתחיל.

WeRt2V9.png

רוצה להתחיל חיטוב אוטוטו בשביל ״לקלף״ את השומן ולהגיע ל-11%-12% שומן תוך כדי שאני שומר על מסת השריר.

שאלות:
1. אני מתכנן לרדת מצריכת הקלוריות שאני צורך היום (2800-3200) ל-2000 קלוריות (כאשר אני נשאר עם 180 גרם חלבון ליום), האם ירידה חדה בצריכת הקלוריות מהווה בעיה כלשהי? עדיף לעשות את זה בצורה מתונה יותר (100 קלוריות כל יום עד שאגיע ל-2000 קלוריות)?

2. אין לי בעיה שהחיטוב יהיה איטי על מנת שאשמור על כמה שיותר מסת שריר, אני אפילו מעדיף את זה. לרדת חצי קילו בשבוע זה בסדר/יותר מידי/מעט (בהתאם לנתונים ששיתפתי)?

3. אם אני מתחיל חיטוב ושומר על צריכת חלבון גבוהה ואימונים, זה אומר שאפשר להוריד שומן מבלי לפגוע במסת השריר או שבהכרח אוריד גם מסת שריר?

תודה רבה לעונים וחיים מאושרים לכולם. 😃

נערך לאחרונה:
1. לדעתי הירידה חדה מדי , באלף קלוריות זה המון בבת אחת .
הייתי ממליץ לך לפנות לתזונאי שיתאים לך אישית ולא סתם לעשות על דעת עצמך .

3.על פניו אם אתה שומר על נפח זהה ומוריד עצימות , מה שכנראה יקרה הפגיעה במסת שריר לא אמור להיות יותר מדי דרסטית.
כמובן שאל תצפה לגדול גם בתהליך החיטוב .

המון בהצלחה

1. אני מתכנן לרדת מצריכת הקלוריות שאני צורך היום (2800-3200) ל-2000 קלוריות (כאשר אני נשאר עם 180 גרם חלבון ליום), האם ירידה חדה בצריכת הקלוריות מהווה בעיה כלשהי? עדיף לעשות את זה בצורה מתונה יותר (100 קלוריות כל יום עד שאגיע ל-2000 קלוריות)?
עדיף לעשות את זה קצת יותר מתון, איזה שבוע ניטרלי ואז בהדרגה להוריד לגרעון.

2. אין לי בעיה שהחיטוב יהיה איטי על מנת שאשמור על כמה שיותר מסת שריר, אני אפילו מעדיף את זה. לרדת חצי קילו בשבוע זה בסדר/יותר מידי/מעט (בהתאם לנתונים ששיתפתי)?
ירידה של כ1% ממשקל גוף בשבוע זה אחלה קצב.

3. אם אני מתחיל חיטוב ושומר על צריכת חלבון גבוהה ואימונים, זה אומר שאפשר להוריד שומן מבלי לפגוע במסת השריר או שבהכרח אוריד גם מסת שריר?
תהיה ירידה של מסת שריר, אבל כל עוד תהיה שמירה של חלבון-אימונים-התאוששות אז היא תהיה די מינימלית.
המחקרים האחרונים מראים שלא כל כך פשוט להוריד מסת שריר כמו שנהוג לחשוב.

אני דווקא חושב שלא בטוח בכלל שתיהיה ירידה של מסת שריר. זה תלוי בהרבה גורמים כמו גנטיקה, גודל הגרעון ומהירות הירידה במשקל, אחוז השומן שתגיע, משך הזמן בגרעון, שינה, אימונים, ערכים תזונתיים שתצרוך ועוד. בנוסף לכך, פרמטר דומיננטי הוא אם אתה מתאמן יחסית מתחיל וכמה מסת שריר כבר צברת (או מה אחוז השריר שלך). אבל מי יכול למדוד את כל הדברים האלה, פשוט תשתדל לעשות הכל נכון וה"נזקים" יהיו מינוריים אם בכלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית