הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב פוגע בגביהה?

המשורר

משתמש קבוע
1,144
343
נק' מוניטין:
489
1,144
343
יש איזשהו מחקר שמראה שגרעון קלורי יכול להשפיע על גביהה?
אני 1.78-1.79,בן 17
אבא 1.79/אמא 1.78
ממש לא מתחשק לי להפסיק לגבוה(לא שזה נתון לבחירתי) וביומיים האחרונים הרגשתי כאבי ברכיים קלים שהרגישו לי כמו כאבי גדילה ואני ממש לפני תחילת חיטוב.
יש איזשהי דרך או מקרה שבו גרעון יכול להשפיע על גביהה ואי מימוש פוטנציאל הגביהה שלי?
כל דבר בנושא אשמח לשמוע, מחקרים יתקבלו בברכה גדולה.

פוטנציאל גביהה הוא משהו שקשה לבדוק אלא אם במקרים מיוחדים, אבל כן יש מחקרים שמראים שגירעון קלורי בגיל ההתבגרות יכול לפגוע בגביהה.
בכלל גירעון קלורי לא מומלץ בגיל ההתבגרות אם אין צורך אמיתי, כמו עודף משקל, שבמקרה כזה לא באמת יהיה מחסור בקלוריות לגוף, כי יש מספיק מאגרים להשלים מהם

• פותח/ת השרשור
@
פוטנציאל גביהה הוא משהו שקשה לבדוק אלא אם במקרים מיוחדים, אבל כן יש מחקרים שמראים שגירעון קלורי בגיל ההתבגרות יכול לפגוע בגביהה.
בכלל גירעון קלורי לא מומלץ בגיל ההתבגרות אם אין צורך אמיתי, כמו עודף משקל, שבמקרה כזה לא באמת יהיה מחסור בקלוריות לגוף, כי יש מספיק מאגרים להשלים מהם

ומה היית ממליץ לי לעשות? נכון, קשה לומר. ובכל זאת, מה אתה נגיד היית עושה במקומי?
מציין שהיה בעבר גרעון קלורי חריג מאוד ובגיל 15 הורדתי למעלה מ20 קילו בחמישה חודשים, עכשיו עברו שנתיים ודברים הסתדרו מבחינה בריאותית ואני לא רוצה לדפוק את הסיכוי האחרון שלי לגבוה.
מצד שני חיטוב כבר די הכרחי, אתה חושב באמת שגרעון קלורי לתקופת של 4 חודשים יפגע בהתפתחות שלי?
שוקל 79 דרך אגב.

@

ומה היית ממליץ לי לעשות? נכון, קשה לומר. ובכל זאת, מה אתה נגיד היית עושה במקומי?
מציין שהיה בעבר גרעון קלורי חריג מאוד ובגיל 15 הורדתי למעלה מ20 קילו בחמישה חודשים, עכשיו עברו שנתיים ודברים הסתדרו מבחינה בריאותית ואני לא רוצה לדפוק את הסיכוי האחרון שלי לגבוה.
מצד שני חיטוב כבר די הכרחי, אתה חושב באמת שגרעון קלורי לתקופת של 4 חודשים יפגע בהתפתחות שלי?
שוקל 79 דרך אגב.
אתה שוקל פחות מ-80 קילו על כמעט 1.80, חיטוב הוא לא הכרחי בשלב הזה.
לא הייתי הולך מתחת לנייטרלי, וגם זה אולי לא מספיק.

לומר בידיוק מה כדאי לך אני לא יכול לומר בלי לראות מה המצב שלך כרגע, אבל אני כמעט בטוח מהנתונים שחיטוב הוא לא מה שאתה צריך

• פותח/ת השרשור

לומר בידיוק מה כדאי לך אני לא יכול לומר בלי לראות מה המצב שלך כרגע, אבל אני כמעט בטוח מהנתונים שחיטוב הוא לא מה שאתה צריך

סמוך עליי חחח. מה גם שהגינו מחרפן אותי+עוד מעט הקיץ.

תשלח לי בפרטי את המספר שלך אם אתה מוכן ואשלח לך סרטון

סמוך עליי חחח. מה גם שהגינו מחרפן אותי+עוד מעט הקיץ.
מה לעשות שאני לא סומך על שיקול דעת בעניין של מישהו בן 17, שלא אמור להיות במצב גופני בעייתי במיוחד.
גם הגינו מאובחן, או שסתם נראה לך?

תשלח לי בפרטי את המספר שלך אם אתה מוכן ואשלח לך סרטון
סרטון של מה? תמונה פה בפורום תספיק

מחקרים על ילדים מורעבים בעולם הראו שיש עיכוב בגביהה אבל לא בהכרח פגיעה. יש גם פוטנציאל שיכול להיות מומש יותר או פחות, אבל בסוף הילד/נער יגיע לטווח (הנמוך או הגבוה זה תלוי בהרבה משתנים לא רק תזונתיים)

• פותח/ת השרשור
מחקרים על ילדים מורעבים בעולם הראו שיש עיכוב בגביהה אבל לא בהכרח פגיעה. יש גם פוטנציאל שיכול להיות מומש יותר או פחות, אבל בסוף הילד/נער יגיע לטווח (הנמוך או הגבוה זה תלוי בהרבה משתנים לא רק תזונתיים)
שורה תחתונה, לאחר החיטוב זה יתאזן ומה שצריך לקרות יקרה?

פוגעים בגביהה לא בחיטוב במדינות נורמטיביות. צריך להיות במחסור אנרגטי חריף עם מחסור אדיר בויטמינים ומינרלים לאורך תקופה מאוד ארוכה כדי שזה יפגע לך בגביהה. אתה שואל שאלה שבפועל לא תתקיים כנראה לאדם במצבך ולכן לא רלוונטי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית