הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להחליף את הבנץ' פרס

The Thunder Fist

משתמש מתחיל
80
8
נק' מוניטין:
41
80
8
אהלן חבר'ס.
לאחרונה אני שוקל להחליף את הבנץ' פרס.

כאילו, הוא תרגיל חשוב לכוח כללי וכל זה, אבל אני לא מרגיש איתו בנוח.
לא כואב לי בתרגיל, אין לי בעיה עם הטכניקה. סתם מרגיש לי מוזר ולא הכרחי.

אני יכול להגיד שכשאני בא לאימון אני נותן את כל הכוחות שלי לסקוואט ולדדליפט אבל כשאני בא לספת הלחיצה כל המוטיבציה שלי יורדת.

למרות שפאוורליפטינג זה תחום שמאוד מושך אותי, אני שוקל להחליף כרגע את הבנץ' פרס בלחיצה אחרת, ולהכניס אותו כתרגיל עזר ותו לא.
ייתכן ומדובר במעשה מטומטם, ובגלל זה אני בא להתייעץ כאן.

לפני שהתאמנתי במכון הייתי מתאמן בבית ובגלל שלא הייתה לי ספה הייתי מבצע פלור פרס, והייתי נהנה מהתרגיל בצורה מטורפת.
אולי אני יכול להחליף את הבנץ' בפלור פרס?
חייב לציין שלמרות שלרוב האנשים פלור פרס הוא טווח תנועה חלקי כשאני מבצע פלור פרס המוט מגיע לי ממש ליד החזה ואם אני מקשית את הגב אז בכל חזרה המוט אפילו נוגע בחזה כך שאצלי זה טווח תנועה מלא. כנראה שזה בגלל שיש לי ידיים קצרות יחסית.

מה עם אוברהד פרס?
הגיוני שאני אכניס אותו בתור תרגיל לחיצות עיקרי אולי ופלור פרס בתור תרגיל משני? יש למישהו רעיון למתודת כוח עם השילוב הזה?

בעיקרון כל החפירה הזאת היא בשביל להבין האם תהיה לי בעיה אם אני לא אבצע בנץ' פרס.
כאילו, זה תרגיל must כמו סקוואט ודדליפט או שאפשר לוותר עליו כרגע אם לא מתכוון להתחרות בזמן הקרוב?
שרירים שאני אזניח אם אני אתחיל ללחוץ מהרצפה ובעמידה?

יש אולי עוד הצעות? תרגילים אחרים לחזה במקום הבנץ'?

מצטער על כל החפירה והשאלות.
אני פשוט מציף דברים שאני תוהה לגביהם.

אהלן חבר'ס.
לאחרונה אני שוקל להחליף את הבנץ' פרס.

כאילו, הוא תרגיל חשוב לכוח כללי וכל זה, אבל אני לא מרגיש איתו בנוח.
לא כואב לי בתרגיל, אין לי בעיה עם הטכניקה. סתם מרגיש לי מוזר ולא הכרחי.

אני יכול להגיד שכשאני בא לאימון אני נותן את כל הכוחות שלי לסקוואט ולדדליפט אבל כשאני בא לספת הלחיצה כל המוטיבציה שלי יורדת.

למרות שפאוורליפטינג זה תחום שמאוד מושך אותי, אני שוקל להחליף כרגע את הבנץ' פרס בלחיצה אחרת, ולהכניס אותו כתרגיל עזר ותו לא.
ייתכן ומדובר במעשה מטומטם, ובגלל זה אני בא להתייעץ כאן.

לפני שהתאמנתי במכון הייתי מתאמן בבית ובגלל שלא הייתה לי ספה הייתי מבצע פלור פרס, והייתי נהנה מהתרגיל בצורה מטורפת.
אולי אני יכול להחליף את הבנץ' בפלור פרס?
חייב לציין שלמרות שלרוב האנשים פלור פרס הוא טווח תנועה חלקי כשאני מבצע פלור פרס המוט מגיע לי ממש ליד החזה ואם אני מקשית את הגב אז בכל חזרה המוט אפילו נוגע בחזה כך שאצלי זה טווח תנועה מלא. כנראה שזה בגלל שיש לי ידיים קצרות יחסית.

מה עם אוברהד פרס?
הגיוני שאני אכניס אותו בתור תרגיל לחיצות עיקרי אולי ופלור פרס בתור תרגיל משני? יש למישהו רעיון למתודת כוח עם השילוב הזה?

בעיקרון כל החפירה הזאת היא בשביל להבין האם תהיה לי בעיה אם אני לא אבצע בנץ' פרס.
כאילו, זה תרגיל must כמו סקוואט ודדליפט או שאפשר לוותר עליו כרגע אם לא מתכוון להתחרות בזמן הקרוב?

יש אולי עוד הצעות? תרגילים אחרים לחזה במקום הבנץ'?

מצטער על כל החפירה והשאלות.
אני פשוט מציף דברים שאני תוהה לגביהם.
אינקליין בנץ,יביא לך גיוון ודגש על החלקים החשובים יותר בחזה
בגדול גם סקואט וגם דדליפט לא חובה למרוצ שסקואט הוא התרגיל,תלוי מטרה,לפיתוח גוף דדליפט לא הכרחי ואפילו לי אישית הזיק מדבר על דדליפט קלאסי

הוא must כמו סקוואט ודדליפט כי הם תרגילים מורכבים שאפשר להעמיס בהם הכי הרבה ולעבוד טוב על השרירים הרלוונטיים.

אבל אם אתה לא מתחבר אליו לא חובה לעשות אותו, תוכל להחליף את זה בתרגילים שאתה יותר אוהב ויגרמו לך להתמיד אחרי הכול אם תעשה משהו שאתה לא אוהב זה ימאס מהר מאוד.

אינקליין בנץ,יביא לך גיוון ודגש על החלקים החשובים יותר בחזה
הצעה מעולה, זה ביחד עם מה שהצעת ופרפר אמור לכסות הכול.

היתרון של בנץ' פרס על פני פלור פרס הוא היכולת לגייס יותר כוח בעזרת הלג דרייב.
בעוד לחיצה מהרצפה יכולה להיות מבחן כוח טהור לפלג הגוף העליון בנץ' פרס תחרותי יערב כמעט את כל הגוף על מנת להרים את המשקל.
לא משנה אם אתה נוגע עם החזה או לא בפלור פרס, גם בבנץ' פרס תחרותי מנסים כמה שיותר לקצר כמה שיותר את טווח התנועה כדי להרים כמה שיותר משקל. לעיתים זה נראה אף מגוחך.

אני דוגל בכך שאם אתה לא מעוניין להצליח בספורט ספציפי, תבצע את מה שעושה לך טוב.
רוצה לבצע לחיצה מהרצפה? תעשה את זה.
רוצה להתחזק בללחוץ מעל הראש? תתמקד בזה.
לא רוצה לעשות בנץ' פרס? לא נורא.
אמנם אחד התרגילים הטובים ביותר שקיימים אבל אם אתה לא אוהב אותו אתה לא חייב להתמקצע בו.
אם פלור פרס זה מה שישאיר אותך בתחום אימוני הכוח אין שום מניעה לעשות אותו במקום הבנץ'.
מקסימום בעוד כמה חודשים/שנים תעבור לבנץ' פרס אם תרצה. זאת תנועה דומה כך שתוכל לטפס במשקלי העבודה בקלות רבה יותר (בתנאי שתבנה כוח משמעותי עם הפלור פרס כמובן).
אני ממליץ גם על מקבילים. תרגיל נהדר לחזה.

• פותח/ת השרשור
תודה על העזרה
ואם אני מתחזק באוברהד פרס זה יעזור לי גם בעתיד אם אני ירצה להתחזק בבנץ?

ועוד שאלה
אם אני עושה אינקליין אז אני צריך לעשות עוד תרגיל כמו פרפר או מקבילים בשביל לעבוד על אזורים שמוזנחים באינקליין או שתכלס הוא עובד על כל החזה כמו הבנץ הרגיל?

לפני הבנץ', פרס ומקבילים היו הלחיצות העיקריות... אינקליין לא עובד על כל החזה כמו בנץ' רגיל, בנץ' רגיל מגייס את החזה העליון כמעט באותה המידה כמו אינקליין, ואינקליין מגייס את ה-sternal head פחות בהשוואה לבנץ' שטוח. לגבי פרפר לא יודע מה לומר, מעולם לא אהבתי את התרגיל הזה...

הרעיון של לשים את הזרועות בפוזיציה כמה שפחות יעילה כדי להעמיס על שריר מסוים שאפשר לפתח בדרכים יותר פונקציונליות לא מוצא חן בעיניי, אבל עושה רושם שרוב הבילדרים עושים אותו.

לפני הבנץ', פרס ומקבילים היו הלחיצות העיקריות... אינקליין לא עובד על כל החזה כמו בנץ' רגיל, בנץ' רגיל מגייס את החזה העליון כמעט באותה המידה כמו אינקליין, ואינקליין מגייס את ה-sternal head פחות בהשוואה לבנץ' שטוח. לגבי פרפר לא יודע מה לומר, מעולם לא אהבתי את התרגיל הזה...

הרעיון של לשים את הזרועות בפוזיציה כמה שפחות יעילה כדי להעמיס על שריר מסוים שאפשר לפתח בדרכים יותר פונקציונליות לא מוצא חן בעיניי, אבל עושה רושם שרוב הבילדרים עושים אותו.
לא מוצא בעניך למה?

לא מוצא בעניך למה?
כי יש כמות נפח מוגבלת שהגוף שלי יכול להתמודד איתה ואני מעדיף לעשות תרגילים שנותנים לי תמורה מקסימלית לזמן והמאמץ שאני משקיע על פי כל הפרמטרים שמהווים כושר גופני (כמו כוח). אצלי החזה מתפתח יותר מהר מכל חלק אחר בגוף ועם מוטת ידיים של מ' 1.94 (לפחות) התחושה היא שמידת התועלת שאני מפיק מהתרגיל לעומת העומס על המפרקים היא אפסית.

כי יש כמות נפח מוגבלת שהגוף שלי יכול להתמודד איתה ואני מעדיף לעשות תרגילים שנותנים לי תמורה מקסימלית לזמן והמאמץ שאני משקיע על פי כל הפרמטרים שמהווים כושר גופני (כמו כוח). אצלי החזה מתפתח יותר מהר מכל חלק אחר בגוף ועם מוטת ידיים של מ' 1.94 (לפחות) התחושה היא שמידת התועלת שאני מפיק מהתרגיל לעומת העומס על המפרקים היא אפסית.
תמורה זה אינדיווידואלי,אני עושה אימונים עם נפח מטורף ומתאושש

בעיני תעשה מה שיגרום לך להתמיד באימונים ולא לשנוא אותם
מי שאומר לך שבלי תרגיל מסויים אי אפשר להתקדם אידיוט שים ז על אם זה אידיאלי או לא

כנראה שיתקפו אותי על זה אבל לדעתי אינקליין בנץ' פרס זאת לחיצה נוראית בהשוואה לבנץ' פרס או OHP.

לפיתוח החזה בנץ' פרס יעשה עבודה הרבה יותר טובה מהאינקליין ויהיה ניתן להעמיס בו יותר משקל בעוד שלפיתוח הכתפיים לא ניתן להשוות בכלל משום שטווח התנועה הוא הרבה יותר קצר באינקליין מאשר ה-OHP שבנוסף לעבודה על כתף קדמית גם עובד בצורה משמעותית על הכתף האמצעית והאחורית.
אינקליין בנץ' פרס זה כמו קרוספיט - עובד על כמה דברים במקביל אבל לא באמת עוזר לך לפתח בצורה רצינית אף אחד מהם.

מקבילים עם משקל, שכיבות שמיכה עם משקל, פרס בעמידה, Z פרס, אינקליין. תשלב בינהם בחכמה והם יבנו לך את החזה, כתפיים ויד אחורית בצורה יפה מאוד.

אף תרגיל לא הכרחי אלא אם הוא הכרחי לספורט ספציפי כמו לחיצת חזה בפאוורליפטינג), זה הכל שאלה של עבודה מול תועלת.
מה המטרה שלך? זה לא ציינת. לפי זה נדע לומר לך מה יהיה עדיף

כנראה שיתקפו אותי על זה אבל לדעתי אינקליין בנץ' פרס זאת לחיצה נוראית בהשוואה לבנץ' פרס או OHP.

לפיתוח החזה בנץ' פרס יעשה עבודה הרבה יותר טובה מהאינקליין ויהיה ניתן להעמיס בו יותר משקל בעוד שלפיתוח הכתפיים לא ניתן להשוות בכלל משום שטווח התנועה הוא הרבה יותר קצר באינקליין מאשר ה-OHP שבנוסף לעבודה על כתף קדמית גם עובד בצורה משמעותית על הכתף האמצעית והאחורית.
אינקליין בנץ' פרס זה כמו קרוספיט - עובד על כמה דברים במקביל אבל לא באמת עוזר לך לפתח בצורה רצינית אף אחד מהם.
האמת שאני גם מסכים ובתור חלופה אני חושב שעדיף בנץ דיקליין או פשוט בנץ בדאבלים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית